Лов на вахабисти на Косово

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
Бре мајката, дај не тропај глупости бидејќи имаш тука членови кои живеат во средина со мнозинство албанци и ништо ама баш ништо не им фали, немаат никакви проблеми , тоа ти го тврдам, ти тврдам и за чаир, гази баба, серава, север..., ако сакаш можеме да ги посетиме заедно па да ги прашаме лично нив. Знам подобро од тебе како е ситуацијата во чаир, знам и за карпош, ченто и така натака. Само за твоја информација, да ти кажам дека во Серава општина Чаир, имаш три српски фамилии во средина каде сите наоколу се албанци, и немале досега некој проблем. Немам намера да те убедувам бидејќи и онака не ме боли ташакот за нив. Но ме иритират личностите како ти, кои без да ги знаат работите јадат г*** безвеза, и се вадат со тоа дека имаат пријатели по тие средини, па обсе па учк, па исламисти, па терористи.
Види, има Македонци кои живеат во Чаир и на кои ништо не им фали, тоа е точно. Јас на пример не сум имал проблем со Албанците кои ги знам, напротив сум имал добри односи со нив еве веќе со години. Но исто така знам за случаи каде Албанците тепале Македонци, ги малтретирале, им се заканувале и слично. Така да... Не е ти како што кажуваш, но не е ни катастрофа. Да кажеме дека има многу малку Македонци кои не би се иселиле од Чаир да живеат да речеме во Аеродром или Дебар Маало.
п.с. и во Арачиново ли сите живеат убаво? Биди реален, а не субјективен. Сепак знаеме што се случуваше , па лично знам луѓе чија ќерка беше силувана од Албанци па се иселија од одредена населба. Или затвори ги очите и преправај се дека не постои зло кај Албанците, се е супер. пак ќе кажам, има Македонци кои живеат добро, има и кои не живеат. Не е така ти како што кажуваш во секој случај.
п.п.с. Албанците во 2001 година беа терористи, и беа подржувани од вехабистички Саудиски групи кои правеа типични исламистички терористички чинови. Ова веќе лажеш бидејќи има документи брат. Имаш статистики, кој од каде дошол, кој бил муџахедин, кој кого колел, се е напишано.
бтв, каде е Пикасо? Или отиде да ја леее статуата на Џемо Хаса? Ај, ќе дојде нема гајле.

Фан на Интер

Rasturac na ZABAVI
Член од
26 јануари 2010
Мислења
612
Поени од реакции
22
Види, има Македонци кои живеат во Чаир и на кои ништо не им фали, тоа е точно. Јас на пример не сум имал проблем со Албанците кои ги знам, напротив сум имал добри односи со нив еве веќе со години. Но исто така знам за случаи каде Албанците тепале Македонци, ги малтретирале, им се заканувале и слично. Така да... Не е ти како што кажуваш, но не е ни катастрофа. Да кажеме дека има многу малку Македонци кои не би се иселиле од Чаир да живеат да речеме во Аеродром или Дебар Маало.
п.с. и во Арачиново ли сите живеат убаво? Биди реален, а не субјективен. Сепак знаеме што се случуваше , па лично знам луѓе чија ќерка беше силувана од Албанци па се иселија од одредена населба. Или затвори ги очите и преправај се дека не постои зло кај Албанците, се е супер. пак ќе кажам, има Македонци кои живеат добро, има и кои не живеат. Не е така ти како што кажуваш во секој случај.
п.п.с. Албанците во 2001 година беа терористи, и беа подржувани од вехабистички Саудиски групи кои правеа типични исламистички терористички чинови. Ова веќе лажеш бидејќи има документи брат. Имаш статистики, кој од каде дошол, кој бил муџахедин, кој кого колел, се е напишано.
бтв, каде е Пикасо? Или отиде да ја леее статуата на Џемо Хаса? Ај, ќе дојде нема гајле.
Pa noramlno i deka ima tepani i sliuvani i ebeni i brakovi i svadbi i pijanki i odenje u grad i vrakanje od grad i kradenje i i se ostalo od sekojdnevniot zjivot. Ama nemoj sekoja desavka sto se desava da i davas meguetnicki naboj , znaci ako se edniot makedonec drugiot albanec nesmeat da se svagjaat i obratno gluposti. Si imale si imaat i sloga i nesloga meguetnicka mada jas ne gi delam taka rabotite , sto mislis ne se desava da se stepaat albanec i turcin, albanec i rom, albanec i torbesh, albanec i bosnjak, albanec i saudijec vehabista, se desavaat i takvi pizdarii ama ne mu se dava znacenje na toa kako sto vie Makedoncite mu davate znacenje i go pumpate ko Balon, znaci nivnoto nedorazbiranje e niven problem ko individui a ne ko etnicki razlicnosti

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
Поентата ми беше друга, но изгледа си ме сватил донекаде?

Зборот ми беше за луѓето што живеат заедно на тие средини албанци и македонци, дека немаат проблем меѓусебе врз етничка база, туку напротив се почитуваат меѓусебе, но дека има искучоци има не викам дека не. Па зарем мислиш дека албанците не се тепаат меѓусебе, и не се малтретираат едни со други, зарем мислиш дека нема девојки албанки силувани, па тоа се криминалци и сигурно кога ке им се запали црвеното светло не гледат кај ке удрат?, потоа мислиш дека меѓу македонците нема тепачки?, до тепачка може да дојде многу брзо и за ништо, па така да, тоа не може да биде причина да се етикетираат таквите случаеви како меѓуетнички проблеми.

пс. Може за вас Албанците во 2001 ке останат терористи, но за нас тоа се херои и борци за нашите права, така да тука се разликуваме. А за муџахедини, имаше во босна, но во македонија немаше ниту еден таков, баш ниту еден, ако успееш само еден да ми најдеш, тогаш ке ти верувам, немора име презиме, само фотографија, валда знаеш што е муџахедин.

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Слушај, не ме барај мене, ќе плачиш ќе бараш после права како дискриминиран Македонец.
Ич не ми е гајле мене шо некој Албанец му правел на некој Македонец.

Вахабизам, како прво ни ти, ни сите снобови кои со потекло од Мијачките предели прчат мадиња низ Скопје, како набркани, и земаат плати по 50 000 денари... Едноставно не знаете што е тоа! Крај! Учете, земи книги, не туку стој на интернет по цел ден, не туку пелтечи со глупости 2001-ва та 2001-ва, преку таквото со 2001-ва. Земи учи нешто, научи како чоек, не од форум на форум, од тема на тема, за се да обвинуваш муслимани.
Муслиманите виновни за Белгија, Муслиманите виновни за ЕУ, муслиманите виновни за 2001-ва, Муслиманите виновни за Хирошима и Нагасаки, Муслиманите виновни за Сребреница, Муслиманите виновни за Вуковар, Муслиманите виновни за сите концетрациони логори, Муслиманите виновни за крстоносните војни, Муслиманите виновни за Глобализацијата, Муслиманитер виновни за Економската криза, Муслиманите виновни за глобално затоплување... Па ти нема крај бе тебе дете со глупостите.

Опрај се малце.

--- надополнето ---

Да, вистина е дека вакви теми се напнати, но твојов comic relief сочувај го за некои други напнати места. Тука овој тип на хумор е надживеан. Никој не се смее на хумор од типот на "Жикина Династија" уште од '84.
На пример, можеш да ја развеселиш атмосферата кај коментарите на А1 сајтот. Они сакаат ваков тип на хумор. Или напрај им stand-up настап на луѓето од ОБСЕ. Збогати го настапот со нови хуморески! На пример: "Албанците и правната држава", "Mеѓуетничка слога во Арачиново", "Враќањето на раселените"... Имаш инспирација од секојдневието колку ти душа сака.
Добро си прочитал коментари на Македонци во однос на прашања за Албанците и воопшто се што нив ги интегрира во светот на проблемите?
Си гледал некогаш бумбар, си прочитал некогаш коментари по форуми, по јавни дебати лево-десно, багра фрустрирана стока?
Како звучат знаеш... "Смрт за Албанците..", "мртов албанец добар албанец", "Сапун за Албанците", "Албанците ќе ги отселиме од Македонија", "Албанците ќе ги колиме сите до еден"...

А ти толку многу си ги изверглал овие работи, шо и да посака секој некој друг Македонец да ги обвини албанците за истите работи, нема никој да посака да го чита.
ОК ЗНАЕМЕ, Македонците ги мразат Албанците и им посакуваат се најлошо! Албанците ги мразат Македонците и им посакуваат се најлошо.

И шо е ново тука? Вахабизмот има удел во оваа мржња или нема? Кажи, не туку тропај со месеци(и години) истите муабети, лебати, бајат го напрај.

Член од
4 февруари 2007
Мислења
1.099
Поени од реакции
174
Bez razlika sto i da recite,Kosovskata vlast vklucuvajki go gospodinot premier Thaci i onoj mafijasot Haradinaj treba da bidat prvi na strela...Gledajte ja onaa programa stavena na youtube od Italijanskiot novinar,koj najde ''direktni vrski'' pomegu OVK i drogata od Avganistan...Tie sto ne veruvaat vo toa se ''izguben slucaj, i golemi oportunisti''...

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
Бла Бла Бла...Опрај се малце...Бла Бла Бла.
Ова доаѓа од тип кој кажа дека Македонските ќерки пушеле курови, а Албанците немале таков проблем. И не доби бан.
p.s. (превземено од ЦНН)
The exit polls showed the center-right Liberal Party and center-left Labor Party tying with 31 seats each, while the far-right, anti-Islam Freedom Party of controversial Dutch politician Geert Wilders more than doubled its seats, going from nine to 23 -- far ahead of analyst expectations.
Изгледа јас ги контролирам и изборите во ЕУ, па затоа ги мрзат муслиманите.

Член од
18 март 2010
Мислења
375
Поени од реакции
11
eve vo moeto maalo ima edna familija sto se makedonci nikoj ne gi cepka deka se makedonci nitu pak tie se cepkaat so nas so site komsii imaat dobri odnosi i sto sea...? eden moj blizok sakase da kupi kukja vo Ohrid vo starata carsija i coekot so ja prodavase kukjata odma rece ne im prodavam na "Albanci" i ajde sega da brukam po site makedonci, sum se stepal so turci, makedonci, romi, so albanci karakterot go pravi covekot nitu nacionalnosta nitu religijata, od site nacionalnosti imame dobri i losi lugje. Realnosta e deka sme ziveele tuka so vekovi i treba da gi prifatime razlicnostite a ne da sudime i da dokazuvame deka sme podobri treba da se pocituvame edni so drugi. Namesto da se zblizime i da gi prifatime malite razlicnosti pomegu nas nie uste se odalecuvame. Da ima wahabisti no tie se 1-2% na cela populacija ne e tolku golem problemot sto nekoi se obiduvaat da go napravat deka e nekoj golem problem, i samite muslimani ne gi prifakaat wahabistite zatoa sto tie se luge sto se prodavaat i kupuvaat za 400$.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.366
Поени од реакции
84.600
Разбирливи и очекувани се демагогиите што ги пласираат на форумов албанските членови. Додека пак, луѓето кои живеат таму си знаат какво им е секојдневието.

Не е разбирлива македонската мазохистичка инертност.

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Бројка, тоа ние сите го знаеме и сме свесни. Вие појќе гледате телевизии, нас повеќе не лажат маалските патриото-политичари, се на се е исто.

Но дали таа тешкотија што денес ја трпат Македонците во тие места населени со Албанци, има некаква врска со Вахабизмот (како посебно Исламско учење), или со "Исламскиот" тероризам, или со Исламот воопшто. Го менувате правецот на муабетот, кога не знаете да објасните нешто што е многу лесно. Твојот сонародник, од село Битуше, начна нешто, нешто со што се коси цела рационална светска Исламска теорија. Дури и најклетиот Евреин знае дека тоа не е така.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.366
Поени од реакции
84.600
Но дали таа тешкотија што денес ја трпат Македонците во тие места населени со Албанци, има некаква врска со Вахабизмот (како посебно Исламско учење), или со "Исламскиот" тероризам, или со Исламот воопшто. Го менувате правецот на муабетот, кога не знаете да објасните нешто што е многу лесно. Твојот сонародник, од село Битуше, начна нешто, нешто со што се коси цела рационална светска Исламска теорија. Дури и најклетиот Евреин знае дека тоа не е така.
Страна 5, пост број 73.

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Таму ништо не кажа...

Таму кажа... "Ами... има... ама нема.... ама микроскопи, ама офталмолози, ама ќе има, ама имало... ама нема да има... ама не знам што... ама чаир... ама деве баир... "

Има или нема! Крај! Албанците кои што ги бркаат Македонците, ги бркаат ради тоа што се Православни Христијани, или ради тоа што се Македонци, се палат на Орце Стефковски, веат Вергина и Кутлеш, зборуваат Славјански (за нив неразбирлив) Јазик, и истите се омразени од истите луѓе. (значи меѓусебна омраза на "национална" основа)

Другар ти битлушанец, истропа глупости, надвор од мерата, ме интересира ти како индиферентен и рационален тип, се слагаш со неговите глупости или не се слагаш. Крај.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.366
Поени од реакции
84.600
Има бре, како нема.

Си најдовте заеднички интерес, кај што можеше.
Вејце и Карпалак чии уметнички дела беа?

Значи се работи за нијанси. Не е се црно или бело. Не може да се поистовети едното со другото, дури и спротивни се. Тоа може на АлКаеда форумот да се види. Дури и имам чувство дека исламските екстремисти повеќе се оддалечуваат од Албанците, одколку овие од нив. Се разбира не би биле исламски екстремисти доклку ја акцентираат националната компонента. Тие би пре да ја избришат, а Албанците да ја подвлечат со маркер.

Ама ете има моменти кај се преклопуваат и си помагаат. Тоа е факт, колку и ти да негодуваш.
Во секој случај, може да се каже дека на овој имагинарен (а и не толку имагинарен) фронт се моментално на иста страна. Но, под претпоставка да не нема нас Македонците, под предпоставка за победа, е тогаш мислам дека и во вашиот табор по таа линија ќе настане триење. Unless тотално не се откажете од национализмот.*

*јас не го мешам со национал-шовинизмот, со кој сите го поистоветуваат (а и него го имате galore)

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Значи се работи за нијанси. Не е се црно или бело. Не може да се поистовети едното со другото, дури и спротивни се. Тоа може на АлКаеда форумот да се види. Дури и имам чувство дека исламските екстремисти повеќе се оддалечуваат од Албанците, одколку овие од нив. Се разбира не би биле исламски екстремисти доклку ја акцентираат националната компонента. Тие би пре да ја избришат, а Албанците да ја подвлечат со маркер.
Не да имаш чуство, туку мораш да знајш! На тој форум, слободно, ако можеш да видиш (ако гледаш), ќе видиш дека сите екстремисти се оние кои што до крајност се идентификуваат со Исламот, и никако со Албанизмот. Такви се многу помалку АЛБАНЦИТЕ, а многу повеќе Македонците (се мисли на Торбешите, па дури и некои Бошњачки емигранти на овие простори).

Албанците не дека некогаш не се идентификувале со Исламот, но кога се тука решавало, дали Ислам или Шќиприја, тие се одлучиле за Независна Шќиприја!

Треба и ти сам да си знајш, дека постојат и луѓе во Македонија, Македонци кои што во никој случај не се идентификуваат со ништо друго освен со Христос (јас познавам многу такви Протестанти - рецимо).

Изгледа идентитетот е тешка категорија за разбирање во Маќедонија.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Не да имаш чуство, туку мораш да знајш! На тој форум, слободно, ако можеш да видиш (ако гледаш), ќе видиш дека сите екстремисти се оние кои што до крајност се идентификуваат со Исламот, и никако со Албанизмот. Такви се многу помалку АЛБАНЦИТЕ, а многу повеќе Македонците (се мисли на Торбешите, па дури и некои Бошњачки емигранти на овие простори).
.
За жал фактите и доказите зборат дека радикалниот албански иредентизам иде рака под рака со радикалниот исламизам.

На протестите на “студентите“ и “средношколците“ „албанци“ од Тетово во септември 2009 г., беа извикувани и пароли во стилот на поддржувачите на Хамас, Исламски Џихад итн., како СМРТ ЗА КАУРИТЕ (христијаните), истовремено со пароли за голема Албанија. Што е повикот за смрт на каурите (христијаните) и создавање на голема Албанија ако не албански иредентизам со јаки елементи на радикален ислам и џихадизам?!
Како и на вчерашниот протест, кога стотина средношколци - албанци протестираа, и денеска беа извикуваа погрдни зборови и пцовки. „Вештачка нација”, „СМРТ за каури”, „Вратете се во вашата татковина позади Карпатите”, „Александар е Албанец“, „Голема Албанија“, „Скопје е албански град“, „Јован Бигорски е албански”. Ова се само дел од транспарентите и паролите кои ги извикуваа повеќе од 1.000 студенти кои денеска протестираа низ тетовските улици.
http://www.kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&eventId=53825&egId=13

И самите терористички акции на вооружените албански банди од 2001 г., кои беа насочени кон протерување на македонците од нивните огништа од Полошко и Липковско, но и кон рушење на тамошните христијански храмови, можат да се сватат единствено само како џихад т.е. ништење на се` христијанско и проширување на исламските територии. Сите теории за исламски џихад се сведуваат на борба за проширување на исламските територии и борба против “каурите“ неверниците, што во Македонија се случува од 15 век па се` до ден денешен.

Во манастирот кај Матејче се уште зјаат дупките од мините што беа поставени од албанските терористи, според Дневник.
http://star.dnevnik.com.mk/?pBroj=2013&stID=10901

Скрнавење на црквите правеше џихадистичката отоманска империја, кога фреските по македонските цркви ги прекриваше со вар, а црквата насилно ја претвораа во џамија. Но, и во 21 век, албанските радикални исламисти и иредентисти го оскрнавеа Манастирот во Матејче на ист таков начин и врз фреските е испишан аблемот на УЧК. Сликите ги има на линкот.
http://star.dnevnik.com.mk/?pBroj=1659&stID=4678

Целосното рушење на Лешочкиот манастир во 2001 г. е врвен ваварски и исламистички чин на албанските иредентисти, кој во 21 век единствено го практикуваа талибанците кога ги рушеа старите немуслимански светилишта во Авганистан. Македонија пред тоа, за последен пат го почувствува ваквото исламистичко дивеење за време на балистичката фашистичка окупација и за време на отоманската империја.

И сега како може да збориме дека немало радикален исламизам меѓу албанските иредентисти кои се залагаат за голема Албанија, а се изговараат слогани како “смрт за каурите“ и се рушат христијански храмови?! Згора на се` во Македонија немало ниту еден Албанец христијанин кој се борел за голема Албанија или се борел против Македонија, туку сите ’борци“ за голема Албанија во Македонија се исклучиво муслимани, оти под Голема Албанија подразбираат создавање шеријатска Албанија со џамија на секој ќош.

Член од
4 февруари 2007
Мислења
1.099
Поени од реакции
174
Ah bitushanec,samo toa da bese aj nekako...ama sto e ona na youtube gledam vo Brodec tie shipcite vikale i trenirale so pushkite na arapski: Gospod e golem (Alah ...) Zenite se site do edna so shamii kako anamki i normalno chitaat koran se obrazuvaat i se poveke navleguvaat vo islamskiot fundamentalizam,po 12tina ''cavinja'' dechishta, se do eden Shipec naoruzan so pushka...uzasna situacija...

Islamskiot fundamentalizam i separatizam e i to kako vperen vo krvta na ovie nie so gi imame...za dokazi ima mnogu...sekoe selo vo Kosovo ima po edna dzamija,a za gradovite da ne zboruvame...istoto se slucuva i vo Makedonija...

Moze da se dokaze deka navodnata omraza na Albancite ne e nasocena prema Srbite,tuku i prema Makedoncite,i sakaat da ischistat se sto e Slovensko (Srpsko) ili Makedonsko...

--- надополнето ---

Gledajte go ova,i posle recete mi deka ova sto go pravat Shipcite nema nikakva vrska so Islamski fundamentalizam...
ajde...cekam...

Kajgana Shop

На врв Bottom