- Член од
- 13 декември 2009
- Мислења
- 1.307
- Поени од реакции
- 647
Види, има Македонци кои живеат во Чаир и на кои ништо не им фали, тоа е точно. Јас на пример не сум имал проблем со Албанците кои ги знам, напротив сум имал добри односи со нив еве веќе со години. Но исто така знам за случаи каде Албанците тепале Македонци, ги малтретирале, им се заканувале и слично. Така да... Не е ти како што кажуваш, но не е ни катастрофа. Да кажеме дека има многу малку Македонци кои не би се иселиле од Чаир да живеат да речеме во Аеродром или Дебар Маало.Бре мајката, дај не тропај глупости бидејќи имаш тука членови кои живеат во средина со мнозинство албанци и ништо ама баш ништо не им фали, немаат никакви проблеми , тоа ти го тврдам, ти тврдам и за чаир, гази баба, серава, север..., ако сакаш можеме да ги посетиме заедно па да ги прашаме лично нив. Знам подобро од тебе како е ситуацијата во чаир, знам и за карпош, ченто и така натака. Само за твоја информација, да ти кажам дека во Серава општина Чаир, имаш три српски фамилии во средина каде сите наоколу се албанци, и немале досега некој проблем. Немам намера да те убедувам бидејќи и онака не ме боли ташакот за нив. Но ме иритират личностите како ти, кои без да ги знаат работите јадат г*** безвеза, и се вадат со тоа дека имаат пријатели по тие средини, па обсе па учк, па исламисти, па терористи.
п.с. и во Арачиново ли сите живеат убаво? Биди реален, а не субјективен. Сепак знаеме што се случуваше , па лично знам луѓе чија ќерка беше силувана од Албанци па се иселија од одредена населба. Или затвори ги очите и преправај се дека не постои зло кај Албанците, се е супер. пак ќе кажам, има Македонци кои живеат добро, има и кои не живеат. Не е така ти како што кажуваш во секој случај.
п.п.с. Албанците во 2001 година беа терористи, и беа подржувани од вехабистички Саудиски групи кои правеа типични исламистички терористички чинови. Ова веќе лажеш бидејќи има документи брат. Имаш статистики, кој од каде дошол, кој бил муџахедин, кој кого колел, се е напишано.
бтв, каде е Пикасо? Или отиде да ја леее статуата на Џемо Хаса? Ај, ќе дојде нема гајле.