Лов на вахабисти на Косово

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Види, мене не ми смета ни христијанство, ни ислам, ни македонизам ни албанизам. Мене ми сметаат нискоинтелегнтни, алиенирани, фекализирани со најлошиот ректален материјал, изџвакан од најсилниот и најперверзен желудник во Балканскиот полуостров, АНТИ-АЛБАНИЗМОТ!
А сте се запрашале ли зашто е нагласен анти албанизмот како што ти милуваш да го наречеш. Зашто бе не ве сакаат тука, во Србија, во Бугарија, во Грција во Хрватска?? Не си се запрашал ли зашто ????

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
А сте се запрашале ли зашто е нагласен анти албанизмот како што ти милуваш да го наречеш. Зашто бе не ве сакаат тука, во Србија, во Бугарија, во Грција во Хрватска?? Не си се запрашал ли зашто ????
Дека се многу културни и сакаат да го слушаат Бетовен додека го пукаат со шмаљзер и дилаат дрога. :pos2:

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Немаме ние Албанците проблеми со Босанци, со Хрвати, и со други народи кои што не граничиме.

Истото прашање и за тебе. Оти ве мразат Бугарите, Србите, Грците (ај албанците ќе ги истаам од листава)?

А? Оти Бетовен го слушате? :)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Дека се многу културни и сакаат да го слушаат Бетовен додека го пукаат со шмаљзер и дилаат дрога. :pos2:
Абе таква им е религијата за жал, ги тера на некој начин сеуште да живеат во некој вид родовско племенски групации каде најважно нешто е крвната одмазда.

--- надополнето ---

Немаме ние Албанците проблеми со Босанци, со Хрвати, и со други народи кои што не граничиме.

Истото прашање и за тебе. Оти ве мразат Бугарите, Србите, Грците (ај албанците ќе ги истаам од листава)?

А? Оти Бетовен го слушате? :)
Зарем мислиш дека не мразат ???? Не биди смешен јас зборувам за народот во тие наведени држави што чувствува а не политиката што ја водат !!! Различно е мајсторе тоа !!!

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Избришав купче постови кои беа оф топици и содржеа навреди.

Нареден испад ќе се санкционира со бан.

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
Зарем мислиш дека не мразат ???? Не биди смешен јас зборувам за народот во тие наведени држави што чувствува а не политиката што ја водат !!! Различно е мајсторе тоа !!!
Знам на кој алудираш па еве ти неполитичи мислења, и немој да ми кажеш сега дека Тадич со компанијата пишуваат по српски форуми ти се молам.

Код:
http://forum.krstarica.com/showthread.php?t=326478

за бугарски да не ти зборам, само малку гуглав имаше пун неполитички мислења и разно разни статии, па незнаев кој да ти одберам, па така те оставам сам да гуглаш и провериш.

kompas

Junior
Член од
21 септември 2009
Мислења
107
Поени од реакции
3
vahabizmot, ako ne se lazam, e uslovno kazano sekta koja razlicno go cita kuranot i
go tolkuva na nacin na koj nea i odgovara .....
kako sto sum razgovaral so prijateli Albanci, gooolema e razlikata ....
Poentata mi bese, mislam deka Vahabistite se nastroeni antihristijanski i deluvaat taka ....

Член од
14 август 2006
Мислења
45.366
Поени од реакции
84.600
vahabizmot, ako ne se lazam, e uslovno kazano sekta koja razlicno go cita kuranot i
go tolkuva na nacin na koj nea i odgovara .....
kako sto sum razgovaral so prijateli Albanci, gooolema e razlikata ....
Poentata mi bese, mislam deka Vahabistite se nastroeni antihristijanski i deluvaat taka ....
Не мора многу да бараш за да ги видиш. Ене ти го подфорум религија, има мал милион вехаб-спамери.

kompas

Junior
Член од
21 септември 2009
Мислења
107
Поени од реакции
3
znam ... samo ne razbiram koga ke spomnes vahabizam vo Makedonija,ovie nasi Albanci site odednas ripaat
i raspravaat ....

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
znam ... samo ne razbiram koga ke spomnes vahabizam vo Makedonija,ovie nasi Albanci site odednas ripaat
i raspravaat ....
Вахабизмот е Исламско-Сунитска фракција (секта или учење), кое што се појавува во првите векови од конституирањето на Исламот како државна религија, и откако завладеаните-освоени простори влегуваат во тоа теократско уредување, во Саудиска Арабија се појавуваат овие практикувачи на Исламот.
Ова нешто не произлегло во Албанија и кај Албанците, и до ден денес меѓу албанците најслабо суштествуваат ваквите идеи.

Досега неколку пати е фрлена мрежа на тренинг кампови во Србија (Нови Пазар), Босна и Херцеговина (СанџаК) идр.
Досега во Албанија, Косово, Западна Македонија, сеуште не се појавил сомнеж за такво до крајно ексремистичко учење и заговарање на една толпа цел народ.

Во 2006 година (кога јас последен пат го барав Бог), во една Битолска Џамија дојдоа десетина пакистанци. Истите тие, бараа млади деца, желни за "учење" на Ислам, некаде во пустините на Пакистан. Неколку души, беа пратени, истите тие беа Роми. Истите десетина Пакистанци престојуваа во домовите на Ромите во Битолскиот Баир. Ромите се таргет група со која што лесно манипулираат, пред се поради финансиски причини.

Кај албанците, тогаш и сега, постои голема аверзија према таквите појави, и Битолскиот муфтија, им забранува влез по Битолските џамии.

Прашање е што ли тие беа? Каде ли тие потекнуваа? Дали беа Вахабисти? Дали беа припадници на Ал Каеда (овие две структури и учења се разликуваат и се косат меѓусебно, до некаде)? Дали беа обични и искрени Исламо-љубци? Никој не знае.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.366
Поени од реакции
84.600
... Дали беа обични и искрени Исламо-љубци? Никој не знае.
Знаат оние што отишле по работа на пазар, на пазарен ден во Фалуџа или патниците во Московското Метро.

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Знаат оние што отишле по работа на пазар, на пазарен ден во Фалуџа или патниците во Московското Метро.
Види многу си сигурен ти во овие работи и многу со сигурност го кажуваш тоа, како да си дел од нив.
Чудна работа, не оти не постојат тие и таквите садистички секти, али, ти од каде оваа доза на сигурност? Море, да не си дел од нив ти?

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Вахабизмот е Исламско-Сунитска фракција (секта или учење), кое што се појавува во првите векови од конституирањето на Исламот како државна религија, и откако завладеаните-освоени простори влегуваат во тоа теократско уредување, во Саудиска Арабија се појавуваат овие практикувачи на Исламот.
Ова нешто не произлегло во Албанија и кај Албанците, и до ден денес меѓу албанците најслабо суштествуваат ваквите идеи.

Досега неколку пати е фрлена мрежа на тренинг кампови во Србија (Нови Пазар), Босна и Херцеговина (СанџаК) идр.
Досега во Албанија, Косово, Западна Македонија, сеуште не се појавил сомнеж за такво до крајно ексремистичко учење и заговарање на една толпа цел народ.

Во 2006 година (кога јас последен пат го барав Бог), во една Битолска Џамија дојдоа десетина пакистанци. Истите тие, бараа млади деца, желни за "учење" на Ислам, некаде во пустините на Пакистан. Неколку души, беа пратени, истите тие беа Роми. Истите десетина Пакистанци престојуваа во домовите на Ромите во Битолскиот Баир. Ромите се таргет група со која што лесно манипулираат, пред се поради финансиски причини.

Кај албанците, тогаш и сега, постои голема аверзија према таквите појави, и Битолскиот муфтија, им забранува влез по Битолските џамии.

Прашање е што ли тие беа? Каде ли тие потекнуваа? Дали беа Вахабисти? Дали беа припадници на Ал Каеда (овие две структури и учења се разликуваат и се косат меѓусебно, до некаде)? Дали беа обични и искрени Исламо-љубци? Никој не знае.

Никој никому не брани да биде фахабист, фундаменталист, исламист итн. Проблемот е во муџахединството т.е. оние исламистички структури кои со џиха- по насилен пат (оружје, бел терор) или со малтретирање и заплашување вршат геноцит врз немуслиманите, за на нивно место да насели муслимани и да ги прошири исламските територии. Тоа е меѓу најголемите злосторства против човештвото. Притисокот и малтретирањата што го вршат некои радикални албански исламисти во Арачиново, Липковско, полошко и струшко врз немуслиманите, а пред се` рисјаните Македонци, со крајна цел проширување на исламските албански територии е џихад. Е тоа е опасноста- џихадот.

Кој сака нека биде вахабист, но нека не врши притисок врз немуслиманите за да ги избрка од нивните вековни огништа и на нивно место да населува муслимани и да ја зголеми исламската територија.

А дали џихадистите се по верување вахабисти, фундаменталисти или било кој дел од исламот, не е важно.

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Еј еј, од кај ти се овие информации бе. Од прва рака а?

Како бе вие му ебавте мајката и на СИ ЕН ЕН, и на БИ БИ СИ, и на сите тајни и полутајни служби во светот. Па вие се знаете.

Ќе ни кажете кај се наоѓа Бин Ладен? Или ќе им кажете на Американците кај се наоѓа па да одат да го фатат? И што е тоа Џихадизам? Која глупост ја тропка провинцијалецот од Битуше! Џихадизам! По по по, отрки уште една глупост во оваа радиоактивна зона, наречена Македонија.

Иначе како за твоја информација, Муџахедините, се разликуваат во целост од Вахабистите и Ал Каеда, како во учење, правни закони, теологија, верување итн., истите беа поголемиот дел од амортизациските војски на Босна и Херцеговина, во моменти кога идиото-Православниот Србски свет, убиваше колеше малтретираше на големо, невини лица муслимани, пред се луѓе.

Зато не јади, оти ништо не разбираш, толку ти е даено да разбериш то е работата.

--- надополнето ---

Никој никому не брани да биде фахабист, фундаменталист, исламист итн. Проблемот е во муџахединството т.е. оние исламистички структури кои со џиха- по насилен пат (оружје, бел терор) или со малтретирање и заплашување вршат геноцит врз немуслиманите, за на нивно место да насели муслимани и да ги прошири исламските територии.
Еден од бисерите на дечкото. Многу глупости тресеш, многу, опрај се, оти ми се сери коа те читам.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
И што е тоа Џихадизам? Која глупост ја тропка провинцијалецот од Битуше! Џихадизам! По по по, отрки уште една глупост во оваа радиоактивна зона, наречена Македонија.
.

Оти секогаш кога некој ќе спомне џихадизам, џихад и џихадисти толку многу се возбудуваш?!

Џихад представува “борба’’ за проширување на исламските територии по насилен пат со сила или пак со бел терор (заплашување и малтретирање на немуслиманите). Секој оној кој го спроведува џихадот насилно или со бел терор е џихадист.

За џихадот и џихадистите има многу дефиниции: http://en.wikipedia.org/wiki/Jihad

Еве да ти објаснам џихадизам со бел терор во Македонија; Косовари се доселуваат во 1980 г. за прв пат во Арачиново, па почнуваат децата да си ги инструираат да прават бељи врз Македонците староседелци (да ги тепаат македонските деца, да свиркаат по девојчиња и жени, лесно да ги напаѓаат Македонците само да предизвикаат страв). Кога Македонците ќе почнат да се бранат себеси и своите деца од белиот терор на Косоварите, доаѓаат старите косовски дошљаци во Арачино со оружја и со разни закани по животот на Македонците и староседелците Македонци од страв за животот на своите најблиски бегаат од Арачиново. Класичен пример за џихадизам по пат на бел терор за освојување на христијанските територии и бркање на христијаните.

Kajgana Shop

На врв Bottom