Лов на вахабисти на Косово

H

HITCH

Гостин
Во 2001 година имаше вклучено Македонци муслимани кои се бореа заедно со Македонците Христијани.

Во врска со ОВК и АНА се согласувам дека во 1999 година и во 2001 се бореа и православни Албанци заедно на иста страна со Албанците муслимани и тоа не е тајна. Тоа е факт!

Исламот не ги поттикнува Албанците да убиваат, туку лошото читање (толкување) на Исламот од страна на оџите е проблем.

Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.157
Поени од реакции
18
vahabisti=teroristi,samo ne znam kako mozat religija da mesaat so terorizam

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Член од
18 март 2010
Мислења
375
Поени од реакции
11
Ова религијава да не го замајува и затупува народот па секаде каде ќе се замеша имаме најкрвави војни ( Босна И Херцеговина):
А може да се биде човек и тоа хуман и разбран без попови и оџи?:devil2::devil2::devil2:
Ne velam deka Religiite se krivi tuku ima luge sto vo Religisko ime ili zakon si drzat vo kontrola luge i drzava sto ne e vo red Religijata e spiritualno i privatno veruvanje ne se veruva so dokazuvanje na drugite koj e podobar musliman/hristijan. Ova go postirav za da dokazam deka mnogu luge ja koristat religijata za svoite celi i ne treba da gi krivime site sto se muslimani ili koja bilo druga religija tuku vo dobro i zlo..

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
О, Македонецу, не се плаши од Вахабизам, пошто албанецот не се приврзува за религија како што тоа го прави Србинот, Грко, Македонецот...

Плаши се од албанизам, не од вахабизам. ;)

За жал денеска шиптаризмот се врзува за исламизмот.
Нема ниту еден христијан Албанец кој загинал или се борел за терористичките групи во Македонија или Косово.

Денеска во Албанија постои таква голема поделба меѓу христијани и муслимани, како што никаде нема. Христијаните не се мешаат никако со муслиманите. Додуша православните албанци се етнички Македонци, Власи или Срби и Црногорци во Албанија. Еве на дело се гледа дека и катиличките Албанки исклучиво се мажат за Македонци, Црногорци, Срби, Власи и Грци, но не за Албанци, со што рисјаните албанци се претопуваат во Македонци, Срби, Грци итн. Мажите католици во Албанија сите одат во Италија и таму се оженуваат главно за Романки или пак христијанки од други етноси. Поради ова и агресивноста на исламот во Албанија, христијаните албанци изчезнуваат од Албанија и остануваат како албанци само муслиманите. Ако пред 30 години имало 20% православци и 10% католици во Албанија, значи 30% христијани, денеска нема ниту 10% христијани во Албанија.

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Oп, сурлето од Битуше, пак шиптаризам. Не бре сурле, не, јас знам дека ти и сите такви како тебе, ја згреши природата формулата покрај експеримантот што го вршеше со вас, знам... Имате проблем да разберите..

КОМАНДАНТ ТЕЛИ! ХРИСТИЈАНИН КАТОЛИК! И сега ти се трудиш да ми кажиш како е во Албанија мене? Антиквизаторски лаги. Оффф, па ти си болен бре. Ти си метастазата во општеството, не Исламот.

--- надополнето ---

Еве на Исламскиот форум, како дебатираат за тоа колку Албанците се муслимани и колку остануваат муслимани.

http://islamski-centar.org/forum/showthread.php?t=247

Битлушанец, со религијата имате вие проблем, славјаните, ние ниту сме имале, ниту ќе имаме.

--- надополнето ---

Еве да не јајш од она кафеавото... појќе...

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Остави рекла-казала и ваша пропаганда. Фактот е дека сите борци доброволци ви беа албанци муслимани, а тоа Телето- Лефтер Коџај (грчко име со турско исламско презиме) бил обичен платеник кој како гркоман се борел против Македонија за грчки цели, исто како што спомнуваа некои хрвати платеници кои се бореле во УЧК за пари.

Инаку, албанските христијани јавно се на македонска страна, а против вас, дури и ве омаловажуваат што ги забулувате жените и што градите џамии...
http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=1099842244&id=9&prilog=0&setIzdanie=21808

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Албанските христијани викаат дека Македонците во Македонија, треба да носат два матични јазици, и тоа Албанскиот и Македонскиот. Не се слагаш ти.

Јас да! Забулувањето е лична заложба. Сакам ставам була, сакам не ставам. Тоа е мое право, не е твое. Секако Европските земји (оправдано), си се заштитуваат сами себеси, поради тоа што имаат што да заштитет. ШТО ТИ ЌЕ ЗАШТИТИШ? ОТЕПАН СИ! ПЕТ ПАРИ НЕ ВРЕДИШ. ЗА НИШТО НЕ ТЕ БИВА. ЌУТИ И ПУШИ...

O

Omer el Faruk

Гостин
За жал денеска шиптаризмот се врзува за исламизмот.
Нема ниту еден христијан Албанец кој загинал или се борел за терористичките групи во Македонија или Косово.

Денеска во Албанија постои таква голема поделба меѓу христијани и муслимани, како што никаде нема. Христијаните не се мешаат никако со муслиманите. Додуша православните албанци се етнички Македонци, Власи или Срби и Црногорци во Албанија. Еве на дело се гледа дека и катиличките Албанки исклучиво се мажат за Македонци, Црногорци, Срби, Власи и Грци, но не за Албанци, со што рисјаните албанци се претопуваат во Македонци, Срби, Грци итн. Мажите католици во Албанија сите одат во Италија и таму се оженуваат главно за Романки или пак христијанки од други етноси. Поради ова и агресивноста на исламот во Албанија, христијаните албанци изчезнуваат од Албанија и остануваат како албанци само муслиманите. Ако пред 30 години имало 20% православци и 10% католици во Албанија, значи 30% христијани, денеска нема ниту 10% христијани во Албанија.

Дечко за жалење си. Те читам цело време како лаеш и пискаш на адреса на албанците и муслиманите,а забораваш ( ќе ти повторам по незнам кој пат) дека живееш во место каде што се застапени 99.99% муслимани и влакно на главата не ти фали, башка си вработен како и сите останати од твојот сој рисјански, а ти и понатака квичиш за некакви си неправди, игри на завери, ти реков ми рече.

Освести се бе дете, ако бевме такви, јас прв тебе ќе ти обесев торба на рамото и ќе те пратев у три лепе П.М., сосе твојот крст . Или сте навикнале на база на глумење, обесправеност и угнетеност да добивате станови во Скопје и убава работа, а пред тоа за дебели пари да им го продавате имотот на муслиманите и при тоа да кукате за некаква си обесправеност.

--- надополнето ---

Инаку, албанските христијани јавно се на македонска страна, а против вас, дури и ве омаловажуваат што ги забулувате жените и што градите џамии...
Единствено што можете да направите ти и сличните на тебе, вклучувајќи го и дегенерикот од клипот е да извршете самоубиство во знак за револт против градењето џамии и заблувањето ( покривањето) на муслиманките.

Овој лек ти го препорачувам за најефикасен, бидејќи намераваме уште повеќе да градиме џамии со свои средства а не државни, а нашите сестри уште повеќе да се покриваат според стандардите на исламот, зошто знам дека вака или онака, ќе те акне инфаркт или во најмала рака дамла.:tapp:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.369
Поени од реакции
84.604
Не би требало да се прави поистоветување со Албанизмот и исламскиот екстремизам. Но факт е дека обете на Косово и во Македонија си најдоа заеднички интереси и дејствуваа рака под рака. Е сега, ништо не е црно или бело (тоа се само идеали). За тоа, помеѓу другото, сведочат и интересните дискусии на Алкаеда форумот, погоре дадени преку линк.

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
Остави рекла-казала и ваша пропаганда. Фактот е дека сите борци доброволци ви беа албанци муслимани, а тоа Телето- Лефтер Коџај (грчко име со турско исламско презиме) бил обичен платеник кој како гркоман се борел против Македонија за грчки цели, исто како што спомнуваа некои хрвати платеници кои се бореле во УЧК за пари.

http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=1099842244&id=9&prilog=0&setIzdanie=21808
хаха, затоа арачиново уште го сонувате како ке сте го имале во обрач, ако не си знаел овој е тој командантот кој ви има изгорено тенковите кај стадионот.
Командант Тели, како што кажа пикасо беше католик, и не беше единствен, ги имаше и во липковскиот регион албанци католици кои војуваа рамо до рамо со нивните браќа албанци муслимани. Тоа е доказ дека албанците никогаш не беа поделени врз база на религија. Но секако не викам дека нема исклучоци како гркот во видеот а се прокламира како албанец, да го прашаш него јас сум сигурен дека ке вика дека Косово требаше да остане Србија, а со тоа дали изгледа како албанец, пред се здрав човек?

E

emission

Гостин
Забулувањето е лична заложба. Сакам ставам була, сакам не ставам. Тоа е мое право, не е твое. Секако Европските земји (оправдано), си се заштитуваат сами себеси, поради тоа што имаат што да заштитет. ШТО ТИ ЌЕ ЗАШТИТИШ? ОТЕПАН СИ! ПЕТ ПАРИ НЕ ВРЕДИШ. ЗА НИШТО НЕ ТЕ БИВА. ЌУТИ И ПУШИ...
Нели те загрижува тоа што толку често менуваш фрекфенции а не знаеш која е претходната што си ја фатил . Кај ти отидоа Европските Бетовен, Моцарт, Балзак? Уште малку и Бин Ладен ќе почне да компонира симфонии не само да ужива како тебе :vozbud: . Тоа што ги подржуваш западноевропејците кога ве плукаат и ставаат разни рестрикции е добар показател за достоинството што го поседуваш.

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Не би требало да се прави поистоветување со Албанизмот и исламскиот екстремизам. Но факт е дека обете на Косово и во Македонија си најдоа заеднички интереси и дејствуваа рака под рака. Е сега, ништо не е црно или бело (тоа се само идеали). За тоа, помеѓу другото, сведочат и интересните дискусии на Алкаеда форумот, погоре дадени преку линк.
Види, мене не ми смета ни христијанство, ни ислам, ни македонизам ни албанизам. Мене ми сметаат нискоинтелегнтни, алиенирани, фекализирани со најлошиот ректален материјал, изџвакан од најсилниот и најперверзен желудник во Балканскиот полуостров, АНТИ-АЛБАНИЗМОТ!
Дечкото отворено на секоја тема, наоѓа каков и да е спој со Албанците, и знаеш како е тоа, во Русија некој муслиман да прдне во метро, ОП Албанците КРИВИ И ВИНОВНИ ОТИ СЕ МУСЛИМАНИ. Порано тоа го правеше само врз база на Албанизам (као национал-етнички сегмент).

Дечкото има проблем со интегритетот, кој му е бескрај узурпиран, и јас реагирам како што ми налага етиката. Еристички, егоистички, садистички!

Иначе си знаеш и сам дека Исламот не подразбира само Албанци, и не подразбира тероризам.

--- надополнето ---

Нели те загрижува тоа што толку често менуваш фрекфенции
НЕ! Ме загрижува дуелот, кој морам да го победам, добијам, освојам.

Победник сум крај!

--- надополнето ---

Кај ти отидоа Европските Бетовен, Моцарт, Балзак?
Дома ми се, сега си го слушам вториот, клавирски концерт изведба Превин. Одлично, се снаоѓам во тој духовен хоризонт. Сакаш да дојш? Само треба да го откажиш Орце.

--- надополнето ---

Уште малку и Бин Ладен ќе почне да компонира симфонии не само да ужива како тебе :vozbud: . Тоа што ги подржуваш западноевропејците кога ве плукаат и ставаат разни рестрикции е добар показател за достоинството што го поседуваш.
Ја неам проблем со Бин Ладен, и со други измислени криминалци. Кој си има, проблем со нив, нека си го решава.

Моментално го читам Хегел - Феноменологија на Духот, тука ништо не можеш да ми помогнеш, а ни одмогнеш богами, ни ти, ни оние кои измислуваат ликови.
Уживај, оти нема тема на разговор со тебе.

Kajgana Shop

На врв Bottom