DarkWalker
Think globaly , Act Localy!!!
- Член од
- 4 февруари 2006
- Мислења
- 1.209
- Поени од реакции
- 70
FORZA ITALIA
И кај мене е скоро иста ситуацијата како кај тебе..сум гледал 3 светски 3 европски и секаде силно ја подржував Италија и навивав за нејзе исто како Интер во клубскиот фудбал....но јас не ја подржувам дотолку Италија во ова СП поради освојувањето во 2006 каде што веќе го достигнаа фудбалскиот врв и поради Липи кој не ги зеде сантон и балотели....само кај тебе се бразил и холандија а кај мене аргентина поради тоа што време е да се тргнат од сенката на Бразил и да покажат дека и во аргентина се игра фудбал и дека се талентирана нација....но да не заборавиме дека тренерот му е наркоман па тешко дека ќе одат далеку!После 3 светски првенства и 3 европски ја напуштам Италија Ова светско нема да навивам за нив ради играчкиот кадар кој е инвалидизиран, револтиран сум поради тоа што Касано и Балотели не играат во нападот, а можат комотно моменталните напаѓачи да одат кај нив на лекции по фудбал. Тоа е тоа, Италија трпи смена на генерации, а оваа е една од најслабите во последно време.
Инаку Холандија и Бразил. Сеедно ми е која од овие две репрезентации, кај Холандија ми се допаѓа начинот на игра, а најмногу ќе ја симпатизирам поради Снајдер, Робен, Ван Перси Овие тројца во тим се перверзии, ќе видиме како ќе биде на првенствово...
Што се однесува до Бразил, за нив ќе навивам ради интерашкото трио Цезар-Маикон-Лусио, и поради Кака исто така, затоа што го почитувам ко фудбалер и увек ми бил меѓу најомилените играчи.
Едно знам, нема да бидам хардкор навивач ова светско, како што бев за Италија минатите првенства. И онда то.