Летало се урна во Бутел?

• Креатор на темата Acid
  • Време на започнување

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Ок, сите спомнаа виолетов чад, што кога согорува дава виолетов чад, какво гориво користат беспилотните летала и најважно... каков чад (со каква боја) е истиот кога согорува.

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Како е можно да надлета и над центар,аеродром и ново лисиче и да биде боца или застарена ракета? Под колкав притисок и да е нема шанса.:tapp:
Не мудрувај бе! Само над фабриката Железара имаше чад, а тие што викаат дека слушнале авион над Аеродром и Ново Лисиче сигурно го слушнале тоа сите што го слушнаа кога леталото или што и да беше паѓаше!

Член од
4 март 2007
Мислења
698
Поени од реакции
137
За сите скептици што не веруваат дека тоа може да биде „плинска боца„ проучете малце што е тоа оксигено варење. Кои гасови се користат. Што е тоа Оксиген а што Хидроген.
Што може да направи компресиран водород,кога ќе дојде во допир со искра. Не се фаќајте одма за теории на заговор.
Фактите говорат дека се случило во железара, а има ли во железара хидрогенски боци-има. Има ли невнимание при работа со опасни материи-има. Дали имаат посебни обуки за безбедност работниците-не.

Знаењето е моќ,ајде сите на час:

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Рушите филм...шубоо сите мислеа дека било НЛО:nesum:
Не е фер сеа:tv:
Се трудиме да веруваме во она што ние сакаме да веруваме, во она што нам ни одговара, а не како е навистина:toe:

Член од
29 јануари 2009
Мислења
61
Поени од реакции
24
Јас сум цврсто убеден дека е боца со гас за заварување и топење. Може спирално да врти кога полетува затоа што нема перки за стабилизација како ракета. Не е шпиунско летало затоа што не работат на млазен мотор, туку на перка, затоа што треба да е шпиунско леталото, нели? Кога се урнува нешто сигурно не пробива звучна бариера, а ова чудо ја проби и тоа на “полетување“ затоа што не знам од каде сеа дојде од лисиче кога чисто се слушна создавањето на буката од Железаријата, јас живеам во населба Железара и фабриката ми е на растојание од едно 400 метри преку сила.

П.С. Мислам дека темава треба да се премести од авијација

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Може тестирале со пулсни оружја во макстил па ова проба им било :)
Хаха бек он топикќе има истрага ќе се каже пошто се правиме експерти дали може толку да летне шипка парче метал или било што, а само на филмови го гледаме. Ете се случило сабајлево.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Си помислив не нападна некој со ракети.Јас од Железара сум ме разбуди од спиење,таков звук до сеа не сум слушнал.

Член од
4 март 2007
Мислења
698
Поени од реакции
137
Тоа што е прикажано на сликата,не мора да значи дека е тоа што експлодирало и летело.И онака зад секоја грмушка во македонија има секаков одпад. Може да е парче од бојлер,може да е парче ракета, зависи кој што си фантазира.Железара секако не е место за некакви екперименти или важен објект за диверзија од некој.
На што ти личи тебе,конкретен?

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Па како сакаат да не им се урне коа нема пилот. Ептен се глупи... :)

Го видов, го видов...денса1
Немам информации туку само да си се пофалам. Иначе бев кај Судска Палата кога се случи ова и настана паника и полиција одма се узбуни. Интересна работа е. Му доаѓа како порака до државава дека ние сме без пилот. :)

После дознав дека било боца и се разочарав. Али ај ке видиме што е точно...

Е

експерт

Гостин
Требаше да држат малку мистерија, можи ќе дојдеа CNN да снимаат

S

smart ass

Гостин
H2O2=H2O+O

Каде H2O е всушност пареа со температура над 600 целзиусови степени...најверојатно е Хидроген Пероксид...висока концентрација90%+,а експлозијата...па ослободувањето на кислородот си го прави своето....треба соодветни мерки за заштита при работа,а гледам има и фирми кои нудат посебни работни униформи...ама:toe:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.211
Поени од реакции
34.456
Преместено во Општи муабети.

Kajgana Shop

На врв Bottom