7 najlepših i 7 najružnijih dresova na SP u Južnoj Africi
12/05/2010 01:23:00
Veličina slova:
foto: Warrenski
Pre par dana predstavljen je komplet novih dresova naše reprezentacija. Bićemo iskreni i rećićemo da smo videli i gore, a svakako je najbitnije da nismo najgori, pošto najbolji teško možemo da budemo. Nekad ta sredina i nije tako loša, kada pogledamo šta je sve moglo da nas zadesi.
Najbolji
7. Novi Zeland
Dres Kivija prati onu čuvenu, što prostije to bolje. Najsigurnija varijanta u ovom slučaju je ispala potpuno cool, a inspirisana je opremom njihovog ragbi tima. Očekuje da će sve prštati na stadionima dok budu izvodili čuveni ples Haka.
6. Gana
I ako se naš modni savetnik, kog nemamo, ne bi složio da su pruge u modi, mi smo totalno zaljubljeni u ovaj dres. Retro dizajn + logo koji blago nestaje na levom ramenu = oprema za pobednike.
5. Australia
Moram priznati da mi je prva pomisao prilikom viđanja ovog dresa bila: Znao sam! Star Trek se snimao u Australiji! Međutim, slično kao i kod Novozelanđana, dizajn ovog dresa vuče korene iz ragbi tima Australije. Kako je ragbi najpopularniji sport, i ujedno sport u kome nisu toliko mestimično oblačni kao u fudbalu, verujem da ovim pokušavaju da prizovu dobre duhove zemlje kengura, koala i Krokodil Dendija.
4. Španija
Crvenu furiju slobodno možemo nazvati jednim od najpopularnijih fubalskih brendova. Kapiram da i moja baba zna čiji je ovo dres, i ako je slabo pikala fucu. Zašto menjati proveren koncept, malo osavremenjavanja i to je to.
3. Brazil
I ako Nike zauzima najvišu poziciju kada je u pitanju skrnavljenje dresova reprezentacije za nadolazeće prvenstvo (ovde spadaju i gostujući dresovi Brazila koje smo vam uskratili zbog mogućnosti da mlađi od 18 godina ovo čitaju), čuvena karioke žuta je ostala nepromenjena. Leto dolazi, svako treba da ima po jedan.
2. Argentina
Od Božije ruke nije se mnogo toga promenilo, Argentina i dalje daje top fudbalske talente, a plavo bele pruge ostaju jedan od najprodavanijih fudbalskih predmeta ikada napravljenih. Zašto ih menjati ako je tako.
1. Obala Slonovače
I nosilac lente Dres Svetskog prvenstva 2010 je dres Obale Slonovače. Dres prati dizajn ostalih dresova afričkih reprezentacija koje je napravila Puma, sa ramenim predelom koji nosi neki nacionalni motiv. Motiv slona koji je zagrlio loptu na ovom dresu nas je potpuno kupio, i naterao da isti proglasimo našim favoritom.
Najgori
7. SAD
Ameri imaju opasan problem. Kod njih je fudbal ženski sport i kako nisu mogli da nađu odgovarajućeg muškog dizajnera za iste (dok se
Bekam ne penzioniše) a pritom ni titula im se ne smeši, odlučili su da pobedničku lentu integrišu na sam dres. Predivno za tenis, biciklizam a zašto ne i pidžamu.
6. Portugal
Da neko crveniji uđe u ovaj dres pomislili bismo da se isplazio i da ima neobično dug i jako čudan jezik, Ovako možemo samo da verujemo da je neko odavde ukrao kravatu.
5. Japan
Razmišljam sad, i nikako mi ne ide u glavu, da li Japan zaista tako lepršavo igra fudbal ili su ova bizarna perca samo još jedan odraz njihove uvrnutih modnih trendova?
4. Italija
Oh, neeeee! Gatuzo je progutao Robokapa, neeee Optimus prajma, neeee nešto što ima list u ustima, neeee... Ako do sada niste verovali da klasike ne treba dirati, sada više to sigurno nije slučaj.
3. Južna Koreja
Da je autor ovog teksta kojim slučajem reprezentativac Južne Koreje razumeo bih ovakav dizajn. Nas malo punije verovatno otvara u struku, dok normalno građenim fudbalerima ove štrafte verovatno predstavljaju putokaz za deo tela koji treba da čuvaju u duelima.
2. Urugvaj
Razumemo mi da je Urugvaj zemlja sunca, ali pitanje je šta radi ova mušema na dresu Urugvaja. Da li ovi vatrometi po grudima žele da nam kažu kako će njihovi vlasnici prsnuti u prvoj rundi? Ostaje da vidimo..
1. Slovenija
Kao što vidite, i Čarli Braun ide na Svetsko prvenstvo!