Зборување зад грб?!

• Креатор на темата Креатор на темата The_Red1
  • Време на започнување Време на започнување
Celo vreme se zbori deka najgolemi ogovaraci se zenite... no ne deka gi branam sea ali sea vo posledno vreme e pogolemo ogovaranjeto kaj mazite, normalno od nekakva cista ljubomora... Samo ne se sfaka deka so toa se rusi prijatelstvo, dobrina i red drugi raboti... ednostavno zatoa stanuvaat najgolemite karanici pomegju najdobrite prijateli

убо рекле, ако некој ти зборува зад грб, значи си 2-3 чекори пред него...

јас пробвам да незборам зад грб, ама некогаш и ненамерно се дешава...

и многу мразам такви луѓе... а имав еден другар кој секогаш инсистираше да му кажваме се лице и директно, демек не зад грб, и еднаш ме прашва каква ми е косата, и јас искрено му кажвам дека му е катастрофа (навистина му беше + мое мислење) и ми се налуте... е ај сеа нзс

Celo vreme se zbori deka najgolemi ogovaraci se zenite... no ne deka gi branam sea ali sea vo posledno vreme e pogolemo ogovaranjeto kaj mazite, normalno od nekakva cista ljubomora... Samo ne se sfaka deka so toa se rusi prijatelstvo, dobrina i red drugi raboti... ednostavno zatoa stanuvaat najgolemite karanici pomegju najdobrite prijateli
имам приметено искрено.

Само IGNORE на тие и готово!

Зборување зад грб?!
Mислам секаде го има ова ама дајте некој начин како со таквите луѓе. Навистина жално и трагично е за нив а понекогаш ми доаѓа просто да “замавнам“ на нив-али зашто да си го нарушувам угледот???
Целта на темава ми е дали некој имал вакви случаеви и како се справувал со нив што на крај испаднал победник?? Луѓе, не се трпат веке-само што си се свртел главна тема си....

Со самото тоа што некој ти збори зад грб ти веќе си победник. Клише звучи она колку повеќе ме зборат толку повеќе вредам но коа веќе нема лице да ти го каже неговото мислење гледајќи те во очи, а не во грб тогаш веќе си го победил. Како да се справиш? Луѓе јаделе гомна, и секогаш ќе си јадат гомна. Тоа е факт со кој треба да се помириме и едноставно ко што кажа претходниот член, го ставаш на игнор. Нема потреба од умарање што мислат сите за тебе, битни се мислењата на луѓе битни за тебе. А ако и тие ти ги упатуваат индиректно зад твојот грб е тогаш не би требало да преставуваат нешто битно за тебе.

Не се замарам... директен сум, и ако ти мислам нешто ќе ми ти го шлапнам в лице. Па лути се до задуре ако сакаш. Немам потреба да оговарам, кратко и едноставно.

Ама сакам да слушам кај што оговараат... незнам зошто, интересни ми се луѓето, пример седат наспроти мене и прават некој тивок муабет за мене или некој до мене... а колку и да мислат дека не се слуша, се слуша :) ако знаеш да слушниш...

Еве јас на пример, имав една "другарка" која ми бесе како сестра, си помагавме во се и таа ги знаесе сите мои тајни..ЗнаеШе дури и кого сакам..Но јас никогаШ до сега не сум знаела сто таа уствари мисли за мене и сто ми прави и зборува зад грб..Еден ден после проШетка во која бевме целото друство, бесе и тој сто го сакам, и таа одеднас пред мене реце се сто знае за мене..дури и некои работи кои мене многу ме повредија...а тогас дознав дека тоа не е првпат и дека таа многу пати ми зборувала зад грб..Дури и сега кога векје не зборуваме, таа нон-стоп ми го прави зивотот катастрофа..

ozboruvanje.....ako nekoj e poglavna tema od mene vo malovo neka se javi....se razveduvam i sea na site bes rabota komsivki glavna tema im e zosto se razveduvam koga sum bila vo dobra familija flezeno bogati sto mi falelo....e sea denes mene taka zicka mi pukna i jas samo sto izlevam nadvor da idam do prodavnica ja gledam "seficata" na grupata i i kazuvam vaka: se razveduvam poso ne sum glupa kako tebe da trpam sve samo za da imam markirana obleka i da vozam najdobra kola a bojle ne me stavaj vo usta tuku stavi si prst na glava i razmisli sto imas ti sto covek si ti i zosto tebe maz ti te vara na sekoj cekor? znaci ne pomina dva sata eve ti ja na vrata sto sum sakala da kazam jas so toa deka ona ne bila sposobna maz da zadrzi? pa smaranje na kraj edni dobri picki majcini i odma si otide posle koga izlegov ne me pogledna taka da osekam deka utre namesto da se cudi zosto sum se razvedela ke bide: more sto e bezobrazna da vidis sto mi kaza kako me istera od kaj nea kako me ispcuja

ozboruvanjeto e del na sekojdnevnost ama jas toa si go svakam vaka: koj se zanimava so mene znaci mnogu povreke vredan od taa osoba :)

So glava garantiram deka nikoj ne me ozboruva, ne sum faca so da praam:toe:

Inace nikogas ne sum razmisluval na ovaa tema posto ne me zasegala ali valjda e dobra rabota se lecat kompleksi.
z

Многу често го практикувам.Ќе им застанам позади грб и ќе им зборам.:toe:

Помина одамна периодот, кога се секирав што ќе речат другите за мене, поготово оние кои не ми се блиски...Никој неможе да те направи нервозен,загрижен,посрамен...инфериорен? ако ти тоа не му го дозволиш!

Порано мислев дека е многу грдо, сега го надминав и ми е исклучително смешно. Некако е карактеристично за луѓе кои немаат работа или ангажман и едноставно ги разбирам дека им треба „ментална гимнастика“. Кој знае колку им е досадно, па ако им треба мојот гениј како тема за муабет - you welcome!

Понекогаш дослушнувам нешо убав,згоден а-у ама не обраќам поремногу внимание.Знаете какви се жецките:vozbud:

Значи заклучоков од три страни постови е дека ако ве оговараат сте понапред од тие што озборуваат,а бидејќи сите си збориме едни за други сите сме понапред едни од други.Оф леле...
Ако ај барем со ваква помисла некој полесно живее.:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom