Playstation Move vs Kinect

• Креатор на темата Креатор на темата Blacks
  • Време на започнување Време на започнување
ghostbusters27.jpg

каде е предноста тука на блуреј дискот?
не го оспорувам плеерот, иако ретко кој го користи во МК, бидејќи се имаш на нет.
него зашто играта на блуреј за Сони зафаќа 40гига, а на искбокс 5, а резултатот е никаков.
за кој пенис плаќаме оригинали блуреј дискови ко за иксбокс ги има за 50 денара, а нема предности!
ја усраа на големо Сони и крај!!
поготово тоа што Мајкрософт не си ги дава ексклузивците, додека МГС рајзинг ќе се прави и за 360ка, игра за која некои искбокери вајда и пс3 ќе земеа.

Kако прво сите мултиплатформски игри се портираат од хвох360 на PS3 и PC и поради штедење на пари и мрзливи програмери игрите знаат да изгледаат срање..........е сега второ заради тој блуреј дечките што имаат PS3 ја имаат подобрата верзија од final fantasy 13 и тоа на едно ЦД додека типчињата со хвох360-ки ја имаат на 5(мислам дека беа 5)ДЛ-ДВД-иа и видеото од кат сцените им е со под-ХД квалитет.................трето сите игри на хвох360 доаѓаат со компресирано аудио,текстури и видео...........додека кај PS3 благодарение на блуреј ниедна од овие работи не е компресирана....................значи пак да повторам фактот што немаме еднаков квалитет помеѓу игрите на xbox360 и PS3 ти се програмерските способности на луѓето што ги прават игрите.................и за на крај како излегуваат се понови и понови игри(мултиплатформски) така се изедначува графиката и на некои места(заради блуреј-от) кај PS3 знае да биде и подобра.

--- надополнето ---

А за MGS:R тоа ти е бизнис и правење повеќе пари.............затоа CoD:MW2 ти е и толку продадена.

Погледни ги ексклузивите на Сони и на 360ката, ќе видиш каде е предноста.

За Вториот болд: Каде си видел Мултиплатформ игра на сони да зафаќа 40 гига? Ај кажи ми? Сите мултиплатформ игри се тука некаде со големина. Игрите се преку 30 гига само на ексклузивните наслови како ГоВ3, Хеви Рејн, Анчартед итн.

За третиот болд: Ма немој? Не земаа за МГС4, ќе земеле за Рајзинг. (facepalm). . Рајзинг според мене е игра да се радуваат овие со 360ките. Поднасловот ако сте виделе и тој е сменат, Lightning Bolt Action е на Рајзинг.

а сони со таа идеја вградиле блуреј, кај ексклузивите само да го оптимизираат. Иако не се ограничени пак неможат да направат разлика.
епа за тоа не вреди... зашто не испаднат паметни од Сони и не им исќешираат на програмерите во ЕА,Убисофт... да се почуствува разлика кога играш на пример Крајзис на 360ка и пс3.

од кај знаеш дали не зеле... и богами ќе се радуваат, зашто не ја пуштат ГеарсОВ III и за пс3, па и ние да се радуваме малце... незнам како ќе се вика, само знам дека Коџима најави дека ќе се пушти у продажба и за 360ките.
и да те прашам, зашто си зел 360ка кога толку жестоко ги браниш сони? :)

Kако прво сите мултиплатформски игри се портираат од хвох360 на PS3 и PC и поради штедење на пари и мрзливи програмери игрите знаат да изгледаат срање..........е сега второ заради тој блуреј дечките што имаат PS3 ја имаат подобрата верзија од final fantasy 13 и тоа на едно ЦД додека типчињата со хвох360-ки ја имаат на 5(мислам дека беа 5)ДЛ-ДВД-иа и видеото од кат сцените им е со под-ХД квалитет.................трето сите игри на хвох360 доаѓаат со компресирано аудио,текстури и видео...........додека кај PS3 благодарение на блуреј ниедна од овие работи не е компресирана....................значи пак да повторам фактот што немаме еднаков квалитет помеѓу игрите на xbox360 и PS3 ти се програмерските способности на луѓето што ги прават игрите.................и за на крај како излегуваат се понови и понови игри(мултиплатформски) така се изедначува графиката и на некои места(заради блуреј-от) кај PS3 знае да биде и подобра.

--- надополнето ---

А за MGS:R тоа ти е бизнис и правење повеќе пари.............затоа CoD:MW2 ти е и толку продадена.

тоа е, кај некој е вината, дали кај компаниите за игри или кај Сони(јас тука типувам) што не направиле предвремен договор. Добро сеа, ќе се најде по некоја што не ќе може да ја собере на едно обично двд цд.
значи, заклучок - идејата на Сони им беше да направат конкурентска предност со блурејот, али испадна дека е рано и сеуште е неусовршено, дали зошто некој ги мрзи или нешто друго, тоа ич мене не ме интересира како гејмер.

нека биде бизнис и за Мајкрософт да ни ги пуштат на нас Хало,ГОВ,Мас Ефект...

ЛЕЛЕ морат да ставиме крај на вакви муабети.

ПРВО

Програмерите не се мрзеливи !!!! Пс3 то е премногу тешко за програмирање заради неговиот глупав процесор. Ако игра на хбох се прави игра за 5 месеци, на пс3 треба 2 години за да е исти квалитет. Тоа е ОГРОМНА сума на губење пари, и никој не е будала да се мачи за ништо!!!

Сони си ја признава грешката и го изјавува следново

Kotaku, citing Impress, is reporting today that Sony is considering not using the Cell architecture for the PlayStation 4, and instead moving to a multi-core CPU, one that will be easier to develop for than the Cell. Sony has repeatedly said the PS3 will have a ten year life span but it's interesting to see that the company already has the PS4 on its mind.

Сте се запнале блуреј блуреј. Блурејот си има негови негативни страни. Blu-ray дискови не преносуваат податоци доволно брзо, и знае да прави проблем кај поголемите игри и игрите со подобра графика. Токму заради тоа се повеќе игри се исталираат на хард дискот од пс3. За да се пополни цел блуреј од 50 гига потребно е премногу време и тоа не е исплатливо.
Последно време читам многу си имаат проблем со Moder Warfare 2 им ги заебувал читачите на пс3 токму поради тоа што не исталира ништо.(незнам колку пати е десено и дали е сосема точно).

--- надополнето ---

А и да, не ме интересира како може да изгледаат игрите на пс3 кога веќе 5 години изгледаат подобро на хбох. Можеле вака можеле така. ЕПА НЕ Е ТАКА.
Што мене ме боле дали програмерите не праеле ова она. Дури игрите излгедаат исто а и во огромен дел подобро на хбох јас сум вери хеппи.

ТХЕ ЕНД

да сумираме, САД > Џапан :)
Хирошима/Нагасаки си остаиле последици :pos2:

цел живот се у овој бизнис со Нинтендо заедно за да дојдат некој си и ги треснат од цименто!

јас сум вери хеппи.

Срекен си зш имаш пиратерија за.................да немаше пиратерија ке седеше пред РС

И за на крај...срекен беше кога те банираа:kesa:

--- надополнето ---

И за во иднина има посебна тема за вакви муабети

Ви текнува на MILO? Ќе се презентира посебно како игра, ќе биде интересно да си направиш муабет. Чипичанот се враќа хахахахахахах

Уште да имаше LightGun да пуцаме у детево и топ!

а сони со таа идеја вградиле блуреј, кај ексклузивите само да го оптимизираат. Иако не се ограничени пак неможат да направат разлика.
епа за тоа не вреди... зашто не испаднат паметни од Сони и не им исќешираат на програмерите во ЕА,Убисофт... да се почуствува разлика кога играш на пример Крајзис на 360ка и пс3.

од кај знаеш дали не зеле... и богами ќе се радуваат, зашто не ја пуштат ГеарсОВ III и за пс3, па и ние да се радуваме малце... незнам како ќе се вика, само знам дека Коџима најави дека ќе се пушти у продажба и за 360ките.
и да те прашам, зашто си зел 360ка кога толку жестоко ги браниш сони? :)

тоа е, кај некој е вината, дали кај компаниите за игри или кај Сони(јас тука типувам) што не направиле предвремен договор. Добро сеа, ќе се најде по некоја што не ќе може да ја собере на едно обично двд цд.
значи, заклучок - идејата на Сони им беше да направат конкурентска предност со блурејот, али испадна дека е рано и сеуште е неусовршено, дали зошто некој ги мрзи или нешто друго, тоа ич мене не ме интересира како гејмер.

нека биде бизнис и за Мајкрософт да ни ги пуштат на нас Хало,ГОВ,Мас Ефект...

Разлика ако ти не можеш да видиш во ексклузивите... тогаш брат.... не знам што да ти речам.... Пак од каде знаеш ти дека зеле ПС3ки? Ти викаше, ќе земеа ПС3ки заради Рајзинг. Doh (facepalm). Се контрадиктираш човече. Зошто не им искешираат? Сони се борат на милион фронтови, ограничен им е буџетот за гејминг (за разлика од Микрософт). Микрософт трошат ЕДЕН КУП пари само да иде некоја игра мултиплатформ.

Зедов 360ка заради тоа што веќе имав ХДТВ, немав јак ПЦ, и 360ката има пиратски игри, за ништо друго. Заради тоа што ги имам двата, можам да видам кој е подобар. За милион услуги кои што ги спомнувате хулу мулу итн, кај нас не се достапни, така да ПС3то е болје (за мене), ама јас си имам со какви аргументи да го бранам тоа, а не како Џои што се тури од бројки постирање, еден аргументиран пост не успеа да постира.

Ви текнува на MILO? Ќе се презентира посебно како игра, ќе биде интересно да си направиш муабет. Чипичанот се враќа хахахахахахах

Јас ја имав видено само и си мислев дека се зафрканиции, ама тоа вистински проект да ти било.
Интересно изгледа. И Питер Молинекс гледам е главен дизајнер, ветува тоа.

Иначе на тема Natal vs Move, засега од тоа што го имам видено Наталот е многу многу понапред. Со Муве мораш да ги држиш тие стапчињата, со Натал можиш да правиш што сакаш. Можиш да играш без ништо, можиш да земиш стап, рекет, тенџере, лажица за пржење итн. Ќе можи да се играат најразлични игри со соодветната опрема. Така барем велат
Некој спомна Натал ќе има лаг. Не верувам дека ќе има лаг оти:
-Мајкрософт не се будали да продаваат фалш производ
-процесорите последниве години се доволно брзи да ја процесираат сликата навреме.

------------------
Kако прво сите мултиплатформски игри се портираат од хвох360 на PS3 и PC и поради штедење на пари и мрзливи програмери игрите знаат да изгледаат срање.

И ај после почни бизнис со правење игри. Ќе те викаат мрзлив си а ти ќе се истепаш од работа.

Не можам ни да си замислам на колку дискови би дошла Milo.....според големината на харддискот на хвох-ов...................колку мислиш дека има на него.......моја проценка над 1ТераБ.

--- надополнето ---

И ај после почни бизнис со правење игри. Ќе те викаат мрзлив си а ти ќе се истепаш од работа.

Добро ај вака........кажи ми зошто Tom Clancy's Splinter Cell Conviction е толку лошо оптимизирана за РС..........мислам ајде да кажеме дека на PS3 лош би бил портот поради драстично различната архитектура на процесорот....................но тука се работи за РС не за PS3....................како може Assassin's Creed II да работи без ниту тронка ЛаГ.............а Tom Clancy's Splinter Cell Conviction да ти сецка како ке му прдне на паметот....ако не е мрза незнам што е:toe:

Не можам ни да си замислам на колку дискови би дошла Milo.....според големината на харддискот на хвох-ов...................колку мислиш дека има на него.......моја проценка над 1ТераБ.

--- надополнето ---

Добро ај вака........кажи ми зошто Tom Clancy's Splinter Cell Conviction е толку лошо оптимизирана за РС..........мислам ајде да кажеме дека на PS3 лош би бил портот поради драстично различната архитектура на процесорот....................но тука се работи за РС не за PS3....................како може Assassin's Creed II да работи без ниту тронка ЛаГ.............а Tom Clancy's Splinter Cell Conviction да ти сецка како ке му прдне на паметот....ако не е мрза незнам што е:toe:

Не очеквам од Milo многу, ќе си има програмирано што знам 1 000 000 реченици и ќе бара низ нив за да ти врати одговор. Што знам уствари би требало на тој начин да работи. Но едно е сигурно вакво нешто немало и нема да има. Очекувам долго дружење со ова бате а и многу смеење.

Не очеквам од Milo многу, ќе си има програмирано што знам 1 000 000 реченици и ќе бара низ нив за да ти врати одговор. Што знам уствари би требало на тој начин да работи. Но едно е сигурно вакво нешто немало и нема да има. Очекувам долго дружење со ова бате а и многу смеење.

Ќе има смеење ако го изнервираш и ти го покаже средниот прст и ти речит: ЦИЦАЈ!

Ќе има смеење ако го изнервираш и ти го покаже средниот прст и ти речит: ЦИЦАЈ!

Мафтам со рака пред наталот и му давам аперкат. Такво понашање дома нема да дозволам!!!
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Некој спомна Натал ќе има лаг. Не верувам дека ќе има лаг оти:
-Мајкрософт не се будали да продаваат фалш производ

:pos2: Па види што направија со Xbox-от(до пред оваа ревизија), секоја втора конзола РИКАШЕ (РРОД). По фалш производ од тоа АМИН.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom