Playstation Move vs Kinect

• Креатор на темата Креатор на темата Blacks
  • Време на започнување Време на започнување
Според мене, повеќе ќе се продаваше на РЅ3 затоа што на РЅ3 нема пиратерија. Сите ќе ја купеа играта. А на хвох повеќето си ја симнуваат од интернет. Многу мал дел ја купуваат оригинал. Halo толку многу се продава само поради мултиплеерот. Да немаше добар мултиплеер никогаш немаше да ги достигне тие цифри.

Абе да, али од 35 милиони продадени 360ки (или колку и да беше), сигурно не се сите 35 милиони хакирани :). Така да, не е само тоа проблемот :).

Абе да, али од 35 милиони продадени 360ки (или колку и да беше), сигурно не се сите 35 милиони хакирани :). Така да, не е само тоа проблемот :).

Ако земеш во предвид дека има луѓе на кои им цркнале и по две хвох360-ки...........прашањето е колку активни конзоли има.......а дури после прашај се колку од нив се хакнати.....:pos2:

.........луѓето повеке знаат да ги привлечат игри со мултиплеер......од него игри без.....такада на секој не му се џитка по 60$ кога за тие пари ке поже да си земе нешто др.

Ако земеш во предвид дека има луѓе на кои им цркнале и по две хвох360-ки...........прашањето е колку активни конзоли има.......а дури после прашај се колку од нив се хакнати.....:pos2:

Хехе видиш? Заборавив тотално на тоа.

Кај да најдам програма за Е3?

не ми е јасно зашто некој би ги користел рачките на Мув кога за Натал не му е потребно ништо. :toe:
што предности може да има Сонито... имаа блуреј цедиња за тројката за разлика од 360ката и немаше никаква предност тоа.
а на таа фора требаше да ги згазат од Мајкрософт.

не ми е јасно зашто некој би ги користел рачките на Мув кога за Натал не му е потребно ништо. :toe:
што предности може да има Сонито... имаа блуреј цедиња за тројката за разлика од 360ката и немаше никаква предност тоа.
а на таа фора требаше да ги згазат од Мајкрософт.

Играј ФПС и ТПС на Натал :), скокај во собата. Криј се зад каучот. Со мувот имаш многу голема прецизност, погледни ги видеата. Со мувот ќе може да се играат далеку повеќе игри. А со Наталот ќе мафташ ко ненормален.

Играј ФПС и ТПС на Натал :), скокај во собата. Криј се зад каучот. Со мувот имаш многу голема прецизност, погледни ги видеата. Со мувот ќе може да се играат далеку повеќе игри. А со Наталот ќе мафташ ко ненормален.

незнам за тоа, не сум гледал многу тестирања на Натал и Мув, сум начул само дека Наталот имал лаг од неколку стотинки.
само глеам реално на работите, кога ќе ги имам дома двете и ќе ги испробам тогаш ќе можам да кажам што е боље :)
али дека Сони ја усраа работата со блуреј дисковите ја усраа.
Иксбоксот на некои заеднички игри вади и боље слика.

незнам за тоа, не сум гледал многу тестирања на Натал и Мув, сум начул само дека Наталот имал лаг од неколку стотинки.
само глеам реално на работите, кога ќе ги имам дома двете и ќе ги испробам тогаш ќе можам да кажам што е боље :)

Bluray-ot не е крив што не им се работи на програмерите да ја оптимизираат играта на ПС3. Еве види ги ексклузивите кој има подобри ексклузиви (без гејмплеј), графика, звук (Килзон 2 имаше ДТС звук и на сураунд е стварно лудници). Башка кога купуваш ПС3ка веќе си имаш и Блу-реј плеер домати, можеш и филмови да гледаш. За некоја година блу-рејот тотално ќе ги замени ДВД-ата. Еве гледав блу-реј режачи има за 150 евра (порано беа 300-400). Така да , засега, иднината е блу-реј (и ве молам не велете ми иднината е Cloud, сеуште далеку сме од тоа особено ние во Македонија). Иако има сервиси како стриминг на цели филмови, сеуште масовно се купуваат дискови во Америка, луѓето сакаат да имаат физички дискови отколку да симнуваат на хард.

Иако има сервиси како стриминг на цели филмови, сеуште масовно се купуваат дискови во Америка, луѓето сакаат да имаат физички дискови отколку да симнуваат на хард.
Секогас е подобро да имаш тврда копија него на хард да ти стои....зш кога тогаш ке ти цркне.......и плус Блу-реј дискот има поголема заштита на него од стандардно ДВД

Па тие што се sony sport ли како ги викаат што се вртат сега со стрелите, пинк понгот игрите? И на тоа мафташ!!! Такви се игрите со мафтање, не е битно на што играш.

Па тие што се sony sport ли како ги викаат што се вртат сега со стрелите, пинк понгот игрите? И на тоа мафташ!!! Такви се игрите со мафтање, не е битно на што играш.

Ама имаш со што да мафташ :). А не на празно.

Тоа ти се вика прецизно "мавтање".....хахахаха......до сега кога станува збор за игри Sony нуди повеќе.....но на Е3 ке може се по детално да се види.....се надевам дека и Natal ке покаже некои добри игри..................................ах колку би сакал да можев да бидам на Е3:vozbud:........и да ја испробам Killzone3 во 3D :nesvest:

Све бисер до бисер, па за истите пари имаш и конзола за играње и блуреј плеер кој во продажба е околу 15000 денари(стендалоун не компјутерски) + хард од 250гб па сеа ти види што си добил со Xbox - от а што јас со PS3:pehar:

ghostbusters27.jpg

каде е предноста тука на блуреј дискот?
не го оспорувам плеерот, иако ретко кој го користи во МК, бидејќи се имаш на нет.
него зашто играта на блуреј за Сони зафаќа 40гига, а на искбокс 5, а резултатот е никаков.
за кој пенис плаќаме оригинали блуреј дискови ко за иксбокс ги има за 50 денара, а нема предности!
ја усраа на големо Сони и крај!!
поготово тоа што Мајкрософт не си ги дава ексклузивците, додека МГС рајзинг ќе се прави и за 360ка, игра за која некои искбокери вајда и пс3 ќе земеа.

ghostbusters27.jpg

каде е предноста тука на блуреј дискот?
не го оспорувам плеерот, иако ретко кој го користи во МК, бидејќи се имаш на нет.
него зашто играта на блуреј за Сони зафаќа 40гига, а на искбокс 5, а резултатот е никаков.
за кој пенис плаќаме оригинали блуреј дискови ко за иксбокс ги има за 50 денара, а нема предности!
ја усраа на големо Сони и крај!!
поготово тоа што Мајкрософт не си ги дава ексклузивците, додека МГС рајзинг ќе се прави и за 360ка, игра за која некои искбокери вајда и пс3 ќе земеа.

Погледни ги ексклузивите на Сони и на 360ката, ќе видиш каде е предноста.

За Вториот болд: Каде си видел Мултиплатформ игра на сони да зафаќа 40 гига? Ај кажи ми? Сите мултиплатформ игри се тука некаде со големина. Игрите се преку 30 гига само на ексклузивните наслови како ГоВ3, Хеви Рејн, Анчартед итн.

За третиот болд: Ма немој? Не земаа за МГС4, ќе земеле за Рајзинг. (facepalm). . Рајзинг според мене е игра да се радуваат овие со 360ките. Поднасловот ако сте виделе и тој е сменат, Lightning Bolt Action е на Рајзинг.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom