Натсвест

• Креатор на темата Cool Hand Luke
  • Време на започнување
A

ateist

Гостин
И не коментирај за Ошо пошто за џабе ке си трошиш енергија.
Ти си свест и како да се дефинира тоа , значи станува збор за тоа Јас сум . Како да се дефинирам или да те дефинирам , затоа и бог ни е непознат , ние сами не се гледаме(знаеме) па камо ли други.
Значи суперсвеста е бог и не е старче со брада , да не го бара некој како таков.
епа ништо тогаш само ќе го постирам последното на темата ЈАС СУМ
(http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=49946 ) под ред бр 112.
.
.
.
има три варијантни решенија

нели според филозофските правци

1) идеалистите = метафизички филозофски правци тврдат дека човекотт и целата околина што ја нарекуваме пририда се привид - фатаморгана и дека ние може да спознаеме само она што некаков бог или збир на туѓи идеи нам ни дозволува да спознаеме.
На крајот завршува со заклучок дека ништо не зависи од човекот а со тоа се јавуваат две подваријанти
а ) некакво непознато битие бог управува со се и ние се наоѓаме во него па слободната волја се сведува на тоа што тоа битие ни дозволува да сознаеме (контролирана слободна (???) волја )
б ) може да се сведе и на матријалистичката крајна детерминираност според која се е предодредено уште во првиот миг на биг бенгот и соодносот на состојките во него
па се што се случува дури и нашите мисли (кој ние мислиме дека се мисли ) се е предодредено уште во првиот миг на биг бенгот (доста депримирачка варијанта )

ова е воедно е религиозно верска варијанта со тврдење дека ништо не зависи од човекот туку се се одвива според некаков божји план .(???) (уствари предодреденост )

2 ) материјалистите со нивни филозофски правци дека се е материја па и личноста со сите елементи (свест совест ум разум итн ) се јавуваат како материјални мозочни конфигурации во мозокот .
е сега тука може да земеме неколку варијанти
а ) различните погледи на светот меѓу луѓето се сведуваат на разликите и најмалите варијации во елементите во мозокот .(што сепак е детерминираност )
и плус разочарувачката последица дека се е предодредено уште во првиот миг на биг бенгот и односот на состојките во моментот на експлозијата па сега ние мислиме дека мислиме а ете и тоа било предодредено уште во првиот миг на биг бенгот
б) во мозокот постои конфигурација која работи строго логично па тоа (таквата логичка програма во вид на мозочна конфигурација или или логична програма која се додава на секоја друга програма или која служи како филтер за сите други програми ) на човекот му овозможува извесна независна позиција од материјалноста а што сепак би претставувало слободна волја .Во една ваква ситуација за прв пат може да збориме дека постапките на човекот се резултат на негова слободна волја (навистина во многу нешто лимитирано од материјалноста ама сепак станува збор за слободна волја )

3 ) куранско библиска гаранција дека мозокот е само инструмент на личноста а личноста е нематеријална .(го користи за процесуирање на нејзините наредби )
во еден ваков случај точно е дека може да збориме за целосно слободна волја на секој човек но нема никаков доказ за такво нешто .
премногу е неверојатна ....дводелно - двостепено делување фунционирање помеѓу свесниот личносен дел и биолошкото - материјално тело вклучувајќи го и мозокот како функционален но несвесен дел за своето постоење .
Може да се каже дека е нечија пуста желба од причина што не наоѓа никаков доказ ваквото тврдење .

Не сум у секта не се секирајте православен христијанин сум , и не разговарам со никого додека медитирам .
простено ти е ...
ај медицината напредува белким еден ден ....

И како можеш ти да сватиш што зборам , и што е свест ај кажи ми.
аман бе и примерчиња ти дадов :tapp:

сети се Мујо малце :tapp:
па неможе само ние атеистите да размислууваме и за вас религиозните
а вие на грбина "лежи лебу да те јадам" :tapp:

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Знам што е и фрекфенција и ајнштајновата равенка и за кварковите и све друго што наведе не сум со 4 одд. мајку му.
Те прашав за енергијата затоа што ти напиша Аll matter is merely energy condensed to a slow vibration така да се поставува прашањето што е енергијата тогаш , slow vibration на ????

За тоа што е медитација пробај па ке видиш , имаш бајаги техники по интернет , eve ti patokaz Vigyan Bhairav Tantra.Тоа омммм за тебе е заебанција ама не си чул за cimatics изгледа , иначе има техники на медитација и без користење на звуци.
Ако не знаеш што е свест нема начин да ти се објасни веруј ми .
Тоа ти е како на слепец да му кажуваш што е светлина , не бива .
Он ке набуба се за таа работа , може и да биде професор по таа област и да напише томови книги ама у основа не ја видел и не знае.
А парадоксот зошто неможеш да го видиш бог се состои у тоа да самото трагање по него те одалечува од него .
Иначе целата материја е проекција на супер свеста у која имаме удел и ние со нашата свест , така да ние све кокреатори на оваа "реалност" , ти текнуе?
Истото отприлика го кажуе и ова Аll matter is merely energy condensed to a slow vibration, that we are all one consciousness experiencing itself subjectively, there is no such thing as death, life is only a dream, and we are the imagination of ourselves ама не е битно .
Сам на себе си контрадикторен затоа неможам да ти кажам ништо повеке.
Еве ти го човекот.
Yes,he`s the man...(was the man...unfortunately)

Од кога почнаа во 4-то одделение да учат за кваркови...ццц...и после образованието било труло...:pos2:

E=MC2.

Како што гледаш една и иста работа ти е енергијата со материјата (масата,ради пресметки) релативно на забрзувањето...
Или надополнета изјавата на Били со објаснение за тоа што е енергија би звучела вака некако... Аll matter is merely energy condensed to a slow vibration & all energy is merely matter expanding to a faster vibration.
Ќе излезе дека клучниот збор е фреквенцијата...а можеби и е...
Како беше она „На почетокот беше зборот„...зборот е глас, гласот е звук, звукот е фреквенција...осцилација во единица време и единствена работа која ја држи основата на се, на материјата и енергијата...or i lost it again...
Ај ќе причекаме на Хигсовиот бозон...како и да е...

Ние сме кокреатори ако сме свесни за тоа или независно од субјективната свест за тоа дали сме кокреатори или не?
А и свеста е субјективна перцепција на одредена работа и некакво дефинирање дали се има или се нема свест зависи од тоа која игра е прифатена во одредена средина. Она што е добро некаде е зло на друго место,она што е kewl во Холандија е за death row во Иран,
Звучи банално ама тоа ти е тоа...консензус риалити...
Од сево ова испаѓа дека воопшто не ти треба медитација за да бидеш свесен за инфинит коншснес-супер свеста...нели таа е една и се и ништо во исто време...а освен тоа следејќи ја логиката на сево ова секој еден од нас е само дел од супер свеста, со разлика меѓу сите нас 6,7 милијарди во она субјективно искуство на таа свест кое не разликува еден од друг т.е. малите разлики во перцепијата...така да ти џабе си трошиш време со оооммммммм пошто и без ооммм си дел од супер свеста субјективно доживувајќи се во случајов како свесен за неа, православен,љубител на Ошо...како што некој има субјективна претстава дека е нешто десетто...:wink:
Значи супер свеста не е нешто надворешно за кое треба медитација како шорт кат или антена за прием...

За трагањето си во право, меѓутоа не се работи за потрага туку за елементарна потреба да се сфати и разбере нешто кое се нарекува над-свест,инфинит коншаснес и слично...човечка особина е...we want to know...want to understand...шо има под креветот...аааааа шо е она шо ми се клати меѓу нозе....ааааа навистина штркот ме донесе?...ааааа Хигсовиот бозон...аааа....:pos2:
Така сме дошле до тука до сево ова што го имаме во 21-век...ако не беше таа особина ќе бевме во средниот век трајно лоботомирани од религијата со животен рок од 30-тина години,изметот ќе го фрлавме низ прозор, а ноќе оро ќе играа вампири и демони ради немање јавна расвета...макар да којзнае...само да не се претера па по неколку децении место бебиња да се раѓаат хард-кор циници директ од мајчината утроба и да прашуваат “А мори ме роди од шо сакаше или од шо заборавивте кондом таа вечер, А???„:vozbud:

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
епа ништо тогаш само ќе го постирам последното на темата ЈАС СУМ
(http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=49946 ) под ред бр 112.
.
.
.
има три варијантни решенија

нели според филозофските правци

1) идеалистите = метафизички филозофски правци тврдат дека човекотт и целата околина што ја нарекуваме пририда се привид - фатаморгана и дека ние може да спознаеме само она што некаков бог или збир на туѓи идеи нам ни дозволува да спознаеме.
На крајот завршува со заклучок дека ништо не зависи од човекот а со тоа се јавуваат две подваријанти
а ) некакво непознато битие бог управува со се и ние се наоѓаме во него па слободната волја се сведува на тоа што тоа битие ни дозволува да сознаеме (контролирана слободна (???) волја )
б ) може да се сведе и на матријалистичката крајна детерминираност според која се е предодредено уште во првиот миг на биг бенгот и соодносот на состојките во него
па се што се случува дури и нашите мисли (кој ние мислиме дека се мисли ) се е предодредено уште во првиот миг на биг бенгот (доста депримирачка варијанта )

ова е воедно е религиозно верска варијанта со тврдење дека ништо не зависи од човекот туку се се одвива според некаков божји план .(???) (уствари предодреденост )

2 ) материјалистите со нивни филозофски правци дека се е материја па и личноста со сите елементи (свест совест ум разум итн ) се јавуваат како материјални мозочни конфигурации во мозокот .
е сега тука може да земеме неколку варијанти
а ) различните погледи на светот меѓу луѓето се сведуваат на разликите и најмалите варијации во елементите во мозокот .(што сепак е детерминираност )
и плус разочарувачката последица дека се е предодредено уште во првиот миг на биг бенгот и односот на состојките во моментот на експлозијата па сега ние мислиме дека мислиме а ете и тоа било предодредено уште во првиот миг на биг бенгот
б) во мозокот постои конфигурација која работи строго логично па тоа (таквата логичка програма во вид на мозочна конфигурација или или логична програма која се додава на секоја друга програма или која служи како филтер за сите други програми ) на човекот му овозможува извесна независна позиција од материјалноста а што сепак би претставувало слободна волја .Во една ваква ситуација за прв пат може да збориме дека постапките на човекот се резултат на негова слободна волја (навистина во многу нешто лимитирано од материјалноста ама сепак станува збор за слободна волја )

3 ) куранско библиска гаранција дека мозокот е само инструмент на личноста а личноста е нематеријална .(го користи за процесуирање на нејзините наредби )
во еден ваков случај точно е дека може да збориме за целосно слободна волја на секој човек но нема никаков доказ за такво нешто .
премногу е неверојатна ....дводелно - двостепено делување фунционирање помеѓу свесниот личносен дел и биолошкото - материјално тело вклучувајќи го и мозокот како функционален но несвесен дел за своето постоење .
Може да се каже дека е нечија пуста желба од причина што не наоѓа никаков доказ ваквото тврдење .

простено ти е ...
ај медицината напредува белким еден ден ....

аман бе и примерчиња ти дадов :tapp:

сети се Мујо малце :tapp:
па неможе само ние атеистите да размислууваме и за вас религиозните
а вие на грбина "лежи лебу да те јадам" :tapp:
Убаво пишав за слепецот и светлината , сега ти можеш 1000 филозофии да ми напишеш и секоја ке има логика .
Ама мене не ми треба никаква филозофија за нешто што сум го "видел".
Дали ти е јасно што ти зборувам.
Ако си слеп пишуј ми за тоа каква е "светлината" , не една сто вакви страни ке напишеш и сто филозовски размислувања . Мозокот си филозофира , и пред тебе си филозофирале тоа ти е млатење празна слама , и јас сум ги сакал едно време , љубов кон мудроста немој не ме радуј . Логиката е страшна работа ако не ја ставиш под контрола , лугето можат све да си рационализираат така да нема леб од тоа .
Точно е дека религиите се измислени за контрола на народот , ама тоа не значи дека не треба да бидеш религиозен .
Работите ти изгледаат нелогични кога ги кажувам ама тоа е зошто не ги гледаш од иста страна , и толку . Додека не ги видиш од птичја перспектива џабе е се.
Ајнштајн рекол дека неможеш да решиш проблем со исто ниво на свест со кој е истиот поставен .

Yes,he`s the man...(was the man...unfortunately)

Од кога почнаа во 4-то одделение да учат за кваркови...ццц...и после образованието било труло...:pos2:

E=MC2.

Како што гледаш една и иста работа ти е енергијата со материјата (масата,ради пресметки) релативно на забрзувањето...
Или надополнета изјавата на Били со објаснение за тоа што е енергија би звучела вака некако... Аll matter is merely energy condensed to a slow vibration & all energy is merely matter expanding to a faster vibration.
Ќе излезе дека клучниот збор е фреквенцијата...а можеби и е...
Како беше она „На почетокот беше зборот„...зборот е глас, гласот е звук, звукот е фреквенција...осцилација во единица време и единствена работа која ја држи основата на се, на материјата и енергијата...or i lost it again...
Ај ќе причекаме на Хигсовиот бозон...како и да е...

Ние сме кокреатори ако сме свесни за тоа или независно од субјективната свест за тоа дали сме кокреатори или не?
А и свеста е субјективна перцепција на одредена работа и некакво дефинирање дали се има или се нема свест зависи од тоа која игра е прифатена во одредена средина. Она што е добро некаде е зло на друго место,она што е kewl во Холандија е за death row во Иран,
Звучи банално ама тоа ти е тоа...консензус риалити...
Од сево ова испаѓа дека воопшто не ти треба медитација за да бидеш свесен за инфинит коншснес-супер свеста...нели таа е една и се и ништо во исто време...а освен тоа следејќи ја логиката на сево ова секој еден од нас е само дел од супер свеста, со разлика меѓу сите нас 6,7 милијарди во она субјективно искуство на таа свест кое не разликува еден од друг т.е. малите разлики во перцепијата...така да ти џабе си трошиш време со оооммммммм пошто и без ооммм си дел од супер свеста субјективно доживувајќи се во случајов како свесен за неа, православен,љубител на Ошо...како што некој има субјективна претстава дека е нешто десетто...:wink:
Значи супер свеста не е нешто надворешно за кое треба медитација како шорт кат или антена за прием...

За трагањето си во право, меѓутоа не се работи за потрага туку за елементарна потреба да се сфати и разбере нешто кое се нарекува над-свест,инфинит коншаснес и слично...човечка особина е...we want to know...want to understand...шо има под креветот...аааааа шо е она шо ми се клати меѓу нозе....ааааа навистина штркот ме донесе?...ааааа Хигсовиот бозон...аааа....:pos2:
Така сме дошле до тука до сево ова што го имаме во 21-век...ако не беше таа особина ќе бевме во средниот век трајно лоботомирани од религијата со животен рок од 30-тина години,изметот ќе го фрлавме низ прозор, а ноќе оро ќе играа вампири и демони ради немање јавна расвета...макар да којзнае...само да не се претера па по неколку децении место бебиња да се раѓаат хард-кор циници директ од мајчината утроба и да прашуваат “А мори ме роди од шо сакаше или од шо заборавивте кондом таа вечер, А???„:vozbud:
Дали си чул ти за луциден сон ?
Ако не си ке ти кажам од прилика , тоа ти е да бидеш свесен во сонот и да сонуваш како што ти сакаш .
По иста аналогија медитацијата те прави свесен во животот , или буден .
Па ако си сонувал луциден сон знаеш која е радоста по сонот , замисли ја радоста кога си буден и медитираш и дознаваш дека и ова е како сон .
И доста за кварковите и е=m*c*c да не сакаш диплома да ти покажувам , ај на скенер ке ја скенијам па ке ти ја пратам .

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Дали не лажат...да! При употреба на било каква психо-активна супстанца перцепцијата се изместува,проширува или стеснува зависи од хемискиот состав на истата и од оној кој ја користи или злоупотребува...
Иако не мора да значи дека тоа е лажно...само е различно од вообичаената перцепција на реалноста...а дали се работи за нова реалност која е само различна од онаа која е општо и заеднички перцепирана како таква односно консензуз риалити (приказната со сонот на кинескиот филозоф) е премногу опширна тема...а ме мрзи сега...

Медитација...сериозно постои такво нешто???:vozbud:
Не можеш да се воздигнеш над „умот„...може да имаш поразлична перцепција на реалноста до некој степен од останатите,на пример имаш поголем инпут на инфо или различен квалитет на инфото со кое го „храниш„ процесорот... А за тоа „супер свест„ или она кое се нарекува бог има различни теории и мислења од кои една вели...

Аll matter is merely energy condensed to a slow vibration, that we are all one consciousness experiencing itself subjectively, there is no such thing as death, life is only a dream, and we are the imagination of ourselves.

In a nutshell...
As I said, psyonaut posting... При користење на психо-активни супстанци се изместува перцепцијата, не значи дека е лажна, ама не значи и дека не е :) За да се нарече таквата перцепција лажна, треба да се дефинира која е вистинска, а тоа не можеме да го направиме.

И зошто да не постои медитација? Медитацијата ти една форма на активен луциден сон (како што кажа цветановскиигор). При таа медитација тебе исто ти се изместува перцепцијата исто како да си на психо-активни дроги.

Иначе, јас си ја иам избрано оваа перцепција, каде јас сум човек, и сањам дека летам. Лепо је бити глуп.

S

smart ass

Гостин
Кај скоро сите психички болести нема физички симптоми, повреди или пореметувања на мозокот, на некој начин се невидливи физички.
Но не и за ЕЕГ:)(електро енцефалограм)

Аххх образованиево...нејсе има и тестови

И не коментирај за Ошо пошто за џабе ке си трошиш енергија.
ОШО кажува Прикаски:pos2:
И Стринг не е докажана-што значи дека истата е повеќе Математички набилдана теорија(еднаш имаше 7,па оп 10 и потоа 11 димензии) за да се вклопи и да каже дека имаме вибрации ахахха...

Има мобилни телефони на вибрации!!

Е сега медитацијата не е еднаква со надсвест ниту пак ентитетот БОГ е натсвест(уствари БОГ е толку ОЧАЕН што бара жртви,внимание,молења...креато-социопат!!).

Ако веќе натсвест ви е оттргнување на егото тогаш нека би така но да земеме дека имаме таква заедница каде никој не зависи од никој-КАКО ФУНКЦИОНИРА????

Значи его мора да има,но не и Егоизам(посебно пренагласен).

Алтруизмот...е поблизок до натсвест(а) отколку медитација,ОШО и Егоизмот.

Ако не си ке ти кажам од прилика , тоа ти е да бидеш свесен во сонот и да сонуваш како што ти сакаш .
Па ако си сонувал луциден сон знаеш која е радоста по сонот , замисли ја радоста кога си буден и медитираш и дознаваш дека и ова е како сон .
За таква "медитација" Ни ОШО не може со ромите....велат Лепакот така правел :vozbud::pos2:

А

Антоние

Гостин
Реалноста? Веќе ти одговорив погоре. Нашите сетила може да не лажат, нашиот ум може да не лаже.
Еве и за духовите. За некои се реалност, за други не. Што ако се реалност? Што ако само нивниот болен ум си игра со нив?
За жал, испитувањето на можни теории за непостоењето на реалноста е оневозможено од ПЗРМ (психијатарски завод на Република Македонија).

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
Но не и за ЕЕГ:)(електро енцефалограм)

Аххх образованиево...нејсе има и тестови

ОШО кажува Прикаски:pos2:
И Стринг не е докажана-што значи дека истата е повеќе Математички набилдана теорија(еднаш имаше 7,па оп 10 и потоа 11 димензии) за да се вклопи и да каже дека имаме вибрации ахахха...

Има мобилни телефони на вибрации!!

Е сега медитацијата не е еднаква со надсвест ниту пак ентитетот БОГ е натсвест(уствари БОГ е толку ОЧАЕН што бара жртви,внимание,молења...креато-социопат!!).

Ако веќе натсвест ви е оттргнување на егото тогаш нека би така но да земеме дека имаме таква заедница каде никој не зависи од никој-КАКО ФУНКЦИОНИРА????

За таква "медитација" Ни ОШО не може со ромите....велат Лепакот така правел :vozbud::pos2:
Ти бе другар незнаеш што збориш , какви лепаци , цел неостик си , дај кажи нешто ако имаш да кажеш паметно.

S

smart ass

Гостин

Ошо читај бе...или багови има тоа....ламбичето:pos2:

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
Once a glimpse of reality becomes available, the false just ceases to be. Once we have a glimpse of God, then God alone is, and nothing else. But that glimpse will be possible only when everything within us is still and quiet. And then there is no question. Then everything is his. Then thoughts, feelings and desires, all are his. Then anything and everything is his.
But to have this glimpse, this recognition, it is essential in the primary stage, in the first place, that thoughts, feelings and desires, all should come to a standstill.

I

Intex

Гостин
Ако веќе си свесен дека сонуваш, веќе не е сон, туку реалност. Сон по дефиниција е нешто кое не можеш да го контролираш, нешто кое ти бега од рацете. (Не РЕМ, да се разбереме, РЕМ-от се објаснува, сонот некако тешко)
Го контролираме животот? Не, зависиме од еден куп други варијабли (наречи го одлуки на луѓе). Се додека е така, нашиот живот не го живееме само ние, туку и многу други околу нас.
As I said, psyonaut posting... При користење на психо-активни супстанци се изместува перцепцијата, не значи дека е лажна, ама не значи и дека не е :) За да се нарече таквата перцепција лажна, треба да се дефинира која е вистинска, а тоа не можеме да го направиме.

И зошто да не постои медитација? Медитацијата ти една форма на активен луциден сон (како што кажа цветановскиигор). При таа медитација тебе исто ти се изместува перцепцијата исто како да си на психо-активни дроги.
Реалноста е релативна. За мене е реално тоа што го гледаат сите, а ако некој е на ЛСД и има халуцинации не значи дека неговата реалност е лажна, може нашата е. Никогаш нема да докажеме што е реално, оти не знаеме што не е реално. Oh, spinning in circles.
Да, медитацијата е состојба на свесно сонување. Може нема да се достигне истиот ефект како од дрогите, но битно ќе го има.

S

smart ass

Гостин
Реалноста е релативна. .
.
За потоа
За мене е реално тоа што го гледаат сите, а ако некој е на ЛСД и има халуцинации не значи дека неговата реалност е лажна, може е
и

Никогаш нема да докажеме што е реално, оти не знаеме што не е реално.
ако е така тогаш ова

Реалноста е релативна
паѓа во вода бидејќи кога тогаш же дознаеме што е реално а што не на пример

Супер марио е нереален:vozbud::pos2:

Oh, spinning in circles.
ТОЧНО!!

A

ateist

Гостин
Да созрееш толку многу што нема да зависиш од никој и ништо, буквално?
епа буквално колку и да созреваш токму созревање ќе ја каже мудроста дека секогаш ќе зависиш од нешто .

Што е реалноста според вас??

П.С на форум дебатираме,дискутираме и разменуваме мислења,искуства совети и.т.н-значи ако мислиш да се контрираш...нема да ти успее.:toe:
ја ќе ми ти кажа шчо е реалити и на тебе и на секој кој се сомнева дека живе во реалити ( несум знаел дека има забеганија што се сомнева )

еве вака :
значи си стаиш кафенце на шпорет рингличе опукаш на 3 - че
ондак кафе си пијуцкаш онака лезетски со цигарче обавезно инаку нее кафе разбира се
но рингла од шпорет не исклучуј остај онака да зажари да поцрвени од стида и срама
е значи
откако фино си го џорнал кафето
одиш до рингла ииииииииииииииииии
ШЛАПНУЕШ РАКА НА РИНГЛАТА :devil2:.................ЈАСНОООООООООООООО

гарант више нема никад да се сумњаш дали живееш у реалноста !
со гаранција ! добро де ќе има малце :place:ама секоја лекција мора да се научи .

VoniVaraS

Искусен :)
Член од
20 април 2009
Мислења
543
Поени од реакции
328
Значи кога на некоја тема ќе се појават дуо-трио фантастико (Смартас, Тукатр и атеист) пиши пропало за таа тема.
Овие тројца “сезнајковци“ се претплатени да ги уништуваат темите со: непринципиелно дискутирање... без никаква желба да се разгледа (не да се прифати) туѓото мислење... постојано сакаат да го наметнат нивниот став и мислење како најисправо најточно (бидејќи се знааат :tapp:)
Конкретно за темава се заитересирав од радозналост да прочитам некое мислење, ама кога се појавиле гореспомнативе целосно ја уништиле темава уште од старт.

Совет до другиве да ги игнорираат и да си продолжат со муабет на темава. :wink:

A

ateist

Гостин
Значи кога на некоја тема ќе се појават дуо-трио фантастико (Смартас, Тукатр и атеист) пиши пропало за таа тема.
луѓе не го слушајте VoniVaraS чоеков како кодош е на список за лустрација

не кодоши без везе од љубомора оти сме фина интелигентна господа

Совет до другиве да ги игнорираат и да си продолжат со муабет на темава.
никој не побарал темава да се затвори баш убаво си муабетевме

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Овие тројца “сезнајковци“ се претплатени да ги уништуваат темите со: непринципиелно дискутирање... без никаква желба да се разгледа (не да се прифати) туѓото мислење... постојано сакаат да го наметнат нивниот став и мислење како најисправо најточно (бидејќи се знааат :tapp:)
Конкретно за темава се заитересирав од радозналост да прочитам некое мислење, ама кога се појавиле гореспомнативе целосно ја уништиле темава уште од старт.

Совет до другиве да ги игнорираат и да си продолжат со муабет на темава. :wink:
Нема никакво уништување на темата освен твојов пост.Кој е твојот придонес на темава? Јас се обидов да ја насочам дискусијата кон научните напори за откривање и дефинирање на тоа што е именувано како нат-свест,бог,инфинит коншаснес, да форс,ки,чи или како и да е...а некои членови тврдеа дека го надминале егото и стигнале до супер свест (пред да се навредат:pos2:...кое надминување на его еј...:pos2:) и фрчеа фрази од типот медитација,свест,свест,медитација,светлината,Ошо рече,свест,медитација...

Не мислам дека сум најпаметен ниту сум.Не се обидувам да го наметнам моето мислење.Има желба да се прифати туѓото мислење и да се почитува.Но тоа да е мислење,аргументирано и образложено на што се мисли а не изјави од типот ако не си “спонзал„ нема да знаеш,види ја “светлината“ и слично...тоа не се мислења туку фрази а твојов пост забегува накај провокација...еее дете дете...

Kajgana Shop

На врв Bottom