Војната во Косово

• Креатор на темата Креатор на темата праведен
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Патем тенк е именка од машки род :baeh: значи треба да стои МУ ГО хах ај нема врска важно се разбравме[/QUOTE]

Ajjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj hahahah amo go dupna siptarov so ova hahahahhahahhaahahahaahaahahaHITCH bravos hahahahhaha :)

Тоа е лада од постарите.
Поинаку изгледа тенк... мал си не си видел уште и те лажат тие постарите другари од 5то оделение.

ne se*i ti kazav deka nejkam da se zamaram so tebe
Crew 4
Dimensions and weight
Total weight in combat order 36 - 36.5 t
Overall length 9000 mm
Chassis length 6040 mm
Overall width 3270 mm
Overall height 2400 mm
Armament
Main gun 100-mm
Machine gun 2 x 7.62-mm, 1 x 12.7-mm
Traverse range 360 degrees
Combat load
Main gun 34 rounds
Machine gun 3500 x 7.62-mm, 200 x 12.7-mm cartridges
Mobility
Engine power 520 h.p.
Maximum road speed 48 - 50 km/h
Autonomy on roads 400 km

--- надополнето ---

eve ti smotan :)

ok da ne sum te razbral dobro izvini :)

--- надополнето ---

abe mi se prfrlaat citatite nz so e rabotata pregeska pisuvase deka let 3 mi napusal citat i odgovor sea drug nz :(

--- надополнето ---

Некако не се вклопува Македонецов у муабет, ама барем се труди :pos:
ima nekoj problem ?

Бидејќи сега еден еминентен научник од Швајцарија потврди во неговото научно дело дека со сигурност може да се тврди дека Скендербег е србин,ги прашувам албанциве дали планираат и на Милошевиќ да му изградат еден споменик овој пат на Гази Баба за да се извишува над цело Скопје?

Бидејќи сега еден еминентен научник од Швајцарија потврди во неговото научно дело дека со сигурност може да се тврди дека Скендербег е србин,ги прашувам албанциве дали планираат и на Милошевиќ да му изградат еден споменик овој пат на Гази Баба за да се извишува над цело Скопје?

Кој е тој еминентен шваајцарец? Можи сега на Теразије Србите ќе направат споменик на Скендербег?

Него имаат ли србите споменик направено на Слободан??

Јас ко шо знам дури и не го погребаа на гробишта туку в бавча зад куќа.... како куче

se e mozno oni se spomenici gradat taka da nema da bide 4uda da mu izgradat i na nego :)

--- надополнето ---

abe preku glava mi e veke ej se so sakaat se im dadovme ke ima li kraj ednas ???????????????????????????????????????????

--- надополнето ---

Кој е тој еминентен шваајцарец? Можи сега на Теразије Србите ќе направат споменик на Скендербег?

Него имаат ли србите споменик направено на Слободан??

Јас ко шо знам дури и не го погребаа на гробишта туку в бавча зад куќа.... како куче

Aaa epa bi trebalo da go pogrebaat na grobista be sepak e 4oeve4ko sustesvo a i treba da imaat barem malku po4it toj mozebi bil okupator vo vojnite so bosna i hrvatska ama vo slu4ajot so kosovo i nato bombardiranjeto toj samo ja branel tatkovinata treba malku i po4it da imaat srbite :)

--- надополнето ---

ako ne spomenik barem dostoen pogreb

Зошто не се стави :locked:на темата?
Што кур не боли нас Македонците за војната во косово која bwe заврши уште пред дестина години очи нека си вадат србите и албанците на нивни форуми а не да го тупат тука оти за нас нив ги заболе газот
Веќе ако се става тема нека се стави за 2001 а не за косово !!!
оти ова нема врска со Свет ,случувања и македоска дијаспора :uvo:едино со блиска историја :salut:

А бе а, и мене ме чуди шо толку Македонците ги интересира за политичкиот, територијалниот, воениот (итн.) крах на Република Србија. Далеку од срцето. Ајде кључ.

ok eve ja ke otvoram nova tema za makedonija
naskov ke vide vojnata vo makedonij 2001 ama moze li nekoj da mi kaze kako se pravi toa
ke napravam nova pa tamu ke praveme po opsirno muabet ajde ke mi kaze li nekoj kako se prae nova tema ???????????????????????????????????????????????:)

--- надополнето ---

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Тоа не е актуелна тема. :)

едно поздравче до косоварите... од господинот Милорад Улемек -Легија

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom