И нема да бидат фатени , таму нема контрола!!!
Tokmu taka...:bravo:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
И нема да бидат фатени , таму нема контрола!!!
Засега полицијата сеуште ги нема откриено убијците на двајцата скопјани ниту пак со точност не се знае мотивот за двојното убиство. Се претпоставува дека се работи за крвна одмазда бидејќи сега убиениот Бранко Ивановски во април, годинава, со пиштол го уби Џељал Суљеман од Скопје во моментот кога тој ги нападнал неговата сопруга и ќерка на улицата Џон Кенеди во Скопје. Ивановски по убиството на Суљеман беше притворен.
Cekaj ami kako sakas, da ne sakas da i prostat. Ubiecot vo slucajot Branko Ivanosvski ubil covek, a ne lezel vo zatvor ni edna godina.
Kako e mozno toa?
Sekako deka e mozno bidejki makedonec ubil Albanec da bese drug slucajot, siptarot da ubil vo ista situacija makedonec siguno bi dobil dozivoten zatvor. Taka da koga ne moze drzavata da im presudi na site ednakvo, ima uste albanci koi znaat deka krvta na svojot najblizok ne moze da ostane bez da se naplaka.
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Се претпоставува дека се работи за крвна одмазда бидејќи сега убиениот Бранко Ивановски во април, годинава, со пиштол го уби Џељал Суљеман од Скопје во моментот кога тој ги нападнал неговата сопруга и ќерка на улицата Џон Кенеди во Скопје.
znaes da citas? zosto da lezi vo zatvor koga ubistvoto go izvrsil vo samoodbrana???? eh more, divo pleme....
[/FONT]
А ти како ќе постапиш јас да дојдам кај тебе пред куќа и да ги малтретирам жена ти и ќерка ти?
Валјда исто би постапил, но за разлика од него мене судот ке ме осудуваше на доживотен затвор, и во никој случај немаше да ме пушти да се бранам на слобода.
"Ваљда би постапил исто" ама бидејќи тој што тепал и омаловажувал жена и девојче, го браниш (Господ нека му ги прости гревовите) само затоа што е Албанец или Муслиман, а жртвите му се Македонки или Христијанки.
И пак, чудно е што признаваш дека би постапил исто.
Значи, не е многу ментално захтевно да се воочи разликата помеѓу убиец кој направил убиство со предумисла (заради некаква корист, на пример) и убиец кој тоа го сторил за да ги одбрани најблиските и нивната чест (што, нели и ти би го направил).
Оттука, не ли делува логично судот различно да ги третира убијците.
Што се однесува до третманот кој во државава е нееднаков по етничка линија. Да, така е, но во корист на Албанците (милион и еден пример можам да ти кажам). Признавам дека твоето тврдење ќе беше вистинито пред едно 20 години, но денес не. Оваа денешна Македонија е маќеа за Македонците и рај за Албанците (што не е лошо, доколку тој рај не се создава врз грбот на другите).
Хроничната необјективност на соговорниците е причина да избегнувам (колку можам) дијалог со Албанците, а и големиот духовен пад кај Македонците бара повеќе да се разговара во сопствените.
Милошевиќ не прееба. Ни го даде Косово.
Вие не преебавте, ни го дадовте Рамковниот.
Дај мољим, еби ме пак, дај ми ја цела западна.
Чудесно... ето ти техниките за создаване на Балканската федерациja - коj е виновен сега?! Србите нема зашто да се срдат на некоj друг,а сами тикнаха Косово во чужди раце.Косово беше албанизирано со цел да претставува “мост“ за присоединување на Албанија кон Југословенската федерација, тоа беше замислата на политичките “архитекти“ која се покажа како контрапродуктивна како и многу други “инженерски“ потфати во бивша Југославија.
Меѓутоа истиот принцип се користи и сега во Македонија, за создавање на македонско-албанска федерација во која целосно би се припоиле Албанија+Косово+Македонија.
Што би направил ти ако некој твојата сестра или ќерка ти ја влече по улица? Алоооо маж ( албанец ) да се расправа со жена, значи такви мажиста се Албанците?Cekaj ami kako sakas, da ne sakas da i prostat. Ubiecot vo slucajot Branko Ivanosvski ubil covek, a ne lezel vo zatvor ni edna godina.
Kako e mozno toa?
За тоа лежел две години ( то ес осуден е на две години ) и за тоа ни една улици или контењер не беше запален, а на слобода беше само кратко ( ден два ) за свадба и некој ( од затвор, полицаец или службеник ) сигурно им кажал дека ќе биде на слобода.Sekako deka e mozno bidejki makedonec ubil Albanec da bese drug slucajot, siptarot da ubil vo ista situacija makedonec siguno bi dobil dozivoten zatvor. Taka da koga ne moze drzavata da im presudi na site ednakvo, ima uste albanci koi znaat deka krvta na svojot najblizok ne moze da ostane bez da se naplaka.
e pa gledas, ne si vo pravo..ubiecot NE e ubiec ako ubie vo samoodbrana na sebe ili svoite najbliski i najmili, no ubiecot E UBIEC ako ubie smisleno vo odmazda..ako dojdes pile kaj mene i da gi maltretiras moite, NEMA da ti rakopleskam tuku ke te zakopam za 5 sekundi..i nema toj sud sto ke me osudi..i nema vrska dali se raboti za kinez, japonec ili albanec..divo pleme...hotmail напиша:.убиецот си е убиец и мора да одлежи казна затвор...
Што би направил ти ако некој твојата сестра или ќерка ти ја влече по улица? Алоооо маж ( албанец ) да се расправа со жена, значи такви мажиста се Албанците?
За тоа лежел две години ( то ес осуден е на две години ) и за тоа ни една улици или контењер не беше запален, а на слобода беше само кратко ( ден два ) за свадба и некој ( од затвор, полицаец или службеник ) сигурно им кажал дека ќе биде на слобода.
Впатем според твојот памет ( што го немаш ) би требало јас да отепам најмалце 20 Албанци ( ова намерно го напишав бидејки нели албанец означувало нешто лошо ).
e pa gledas, ne si vo pravo..ubiecot NE e ubiec ako ubie vo samoodbrana na sebe ili svoite najbliski i najmili, no ubiecot E UBIEC ako ubie smisleno vo odmazda..ako dojdes pile kaj mene i da gi maltretiras moite, NEMA da ti rakopleskam tuku ke te zakopam za 5 sekundi..i nema toj sud sto ke me osudi..i nema vrska dali se raboti za kinez, japonec ili albanec..divo pleme...
Во самоодбрана мора да издејствувате со исто онолку сила колку што напаѓачот ве нападнал вас, доколку употребите поголема сила, вие одговарате кривично, или во случајот ке одговарате за сторено кривично дело "убиство"
Јас ја прочитав и го знам целиот случај, а ти сакал или не реалноста е таа, убиениот се степал со ЖЕНА. Впатем убиците на Бранко Илиевски и неговиот шура се на слобода, под притисок на власта се пуштени.A ти да си ја прочиташе целата вест, од црна хроника и да не ми го дрвиш тука, кој биле мажиста а кои не.
Ти реков веќе еднаш, не фалцификувај, осуден на две години а пуштен за свадба на близок роднина ( ми се чини внука ).Што ме боли мене дали некој некого убиел. Поентата ми беше на тоа дека судот намерно потикнал друго убисвто и не пресудил како што треба, и според законите на државата. Освен тоа кај си видел да пукаш со намера да убиваш некого, а при тоа да извршиш убиство од прв степен, а судот пак да те пушти на слобода, и пази не станува збор за самоодбрана. Нека не ве интересира јас што би направил на местото на убиецот "Бранко Илиевски", но кажете ми вие што би направиле, некој да ви го убе братот, и судот да го пушти на слобода убиецот на вашиот брат, татко незнам што, и дечкото да се шета ко ништо да не се случило.
Заборави еден факт дека убиството се случило во момент, значи не било од прв степен со умисла и плански туку во одбрана на честа на својата фамилија поточно ќерка, него си се запрашал ли зашто сега убиениот се спречкал со жена или толку му сечело или толку му биле можностите или намерно било???Не се работи за самоодбрана, куртон заради ова подоле, да се цитирам пак.
so kuromernikov moj da ja meris silata sto sakal da ja upotrebuva divoto pleme.. ako sakal da gi zadavi soprugata negova i kerka mu, kako be ti sakas da reagira,a? aaa, ama toa e albanero, ne smee taka so nego, ne..ke cekame da gi ubie, pa ke go ponudime so kafe i so slatko i ke go prasame kolku sila sakal da upotrebi....pa ako ne saka da odgovori, ke mora da gi vikame od megunarodnata tie da go prasaat..divo pleme..Не се работи за самоодбрана, куртон заради ова подоле, да се цитирам пак.
Во самоодбрана мора да издејствувате со исто онолку сила колку што напаѓачот ве нападнал вас, доколку употребите поголема сила, вие одговарате кривично, или во случајот ке одговарате за сторено кривично дело "убиство"
Јас ја прочитав и го знам целиот случај, а ти сакал или не реалноста е таа, убиениот се степал со ЖЕНА. Впатем убиците на Бранко Илиевски и неговиот шура се на слобода, под притисок на власта се пуштени.
Ти реков веќе еднаш, не фалцификувај, осуден на две години а пуштен за свадба на близок роднина ( ми се чини внука ).
Заборави еден факт дека убиството се случило во момент, значи не било од прв степен со умисла и плански туку во одбрана на честа на својата фамилија поточно ќерка, него си се запрашал ли зашто сега убиениот се спречкал со жена или толку му сечело или толку му биле можностите или намерно било???
По неколкумесечен притвор Ивановски беше пуштен од истражниот затвор во Скопје, за да се брани од слобода. (П.А.Л.)
so kuromernikov moj da ja meris silata sto sakal da ja upotrebuva divoto pleme.. ako sakal da gi zadavi soprugata negova i kerka mu, kako be ti sakas da reagira,a? aaa, ama toa e albanero, ne smee taka so nego, ne..ke cekame da gi ubie, pa ke go ponudime so kafe i so slatko i ke go prasame kolku sila sakal da upotrebi....pa ako ne saka da odgovori, ke mora da gi vikame od megunarodnata tie da go prasaat..divo pleme..