Судијата од Интер - Барселона, Olegario Benquerenca вели: „Јас сум од Милано“

Статус
Затворена за нови мислења.

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Кажав и на фанклуб Барса и тука ќе кажам. Неправилности имаше ко на секоја утакмица, контакт во шеснаесетникот на Интер имаше кога му досудија жолт на Дани. Се гледа на клипот што некој го постираше од јутјуб како внатрешниот дел од бутот на Снајдер (најверојатно) ненамерно мава врз листот на ногата на Дани али сега тоа е тоа. Како и да е Интер заслужи да победи, покажа сила, не покажа слабост додека Барса беа со гол предност и резултираше. Барса од друга страна не играше на ниво ко што знае да игра, лоша селекција на играчи имаше направено Пеп (особено не знам зошто го става играчот што најмногу не можам да го поднесам органски - Бускетс наместо играчиштето Туре), направија доста глупости и тоа резултираше во таквиот пораз.
И да ги сакам и Барселона и Интер, двата омилени тима ми се (Барса ми е по омилен) и кажав и претходно во полуфиналево меѓу Интер и Барса навивам за Барса, али ако Интер продолжат напред сакам они да ја освојат лигата.
На темава гледам дека негативните реакции се 98% од навивачи на тимови што или изгубиле од Барса битен меч или се од ривалите (Реал) и не гледаат објективно туку зборуваат од инат и се бетер деца и плачковци, не ја гледам поентата да го мразиш и да сакаш да изгуби ривалот во лига кај што или твојот тим не учествува или е испаднат само за тоа што во друга лига е ривал на вашиот тим. Нема никаква убавина во тоа, наместо да се надевате да гледате убава игра без пцуења, колнење и слични дебилности, не знаете што е спорт! (ова последново не го кажувам конкретно за некој туку за тие што го практикуваат тоа да се пронајдат и ако некој се пронајде нека не ми реплицира не ме интересира што има да каже). Спортски поздрав до сите што не се пронаоѓаат овде и да се надеваме на добра, убава утакмица во среда без разлика кој и да победи!

Член од
18 март 2010
Мислења
375
Поени од реакции
11
Епа ви поклониле ФИНАЛЕ !

И на Вардар да му поклонат ФИНАЛЕ у ЛШ , ке стисне заби и има 50% шанса да победи (50% да изгуби нели) а другите 2 титули ги добивате као победници од ЛШ ти текиња .... ?

За да се бориш на нив мора да си победник на ЛШ/УЕФА/Копа Либертадорес ...а како стигнаа Барса до победата во ЛШ ?

Преку поклонето ФИНАЛЕ ....

Ја нигде не видов теми за ОВребо да се отвараат ни од навивачи на Челзи ни од навивачи на Фиорентина ....

Т.д Сума сумарум ---

Најлоши ЛУЗЕРИ Сте
Finaleto trebashe da se pobedi i pobedivme sto e sega problemot?
Chelsea bese ostetena DA, no pamtis koga Chelsea tepase so 4-2, 4tiot gol ne vazes no ete toa se sluci pametis koga The "Special" one im poraca na Chelsea da ne go smenat terenot koga igraa protiv Barca? Toa e pominato e sve i ova od pred 2 dena nemoze da se vrati tuku go postirav ova samo za da se ubedite vie sto tolku ja mrazite Barca deka ne e taka kako sto vie sakate da bide

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Темава е мизерна,во ништо не беше оштетена Фарса на тој натпревар.Факт е дека судииве во последно време мора некого да го заебат,но тоа...навикнетесе од сега дека и Барса ќе губи,така е кога ја кренаа до на небо,и сега овие што навиваат за Фарса последниве 3 год неможат да се помират.А и овие од спорденес.цом ич не се Барса,само против Реал јадат па сега и Мурињо го направиле пријател со судијата:tapp:.

Член од
22 август 2009
Мислења
615
Поени од реакции
221
Ајде да видиме кој колку е оштетен
- свирен непостоечки офсајд на Милито
- алвес два пати остро го фаулира Пандев не добива жолт
- меси симулира пенал, нема жолт
- меси му крши заби на Мајкон нема жолт
итн..

Има две теми за ова!

Член од
18 март 2010
Мислења
375
Поени од реакции
11
Темава е мизерна,во ништо не беше оштетена Фарса на тој натпревар.Факт е дека судииве во последно време мора некого да го заебат,но тоа...навикнетесе од сега дека и Барса ќе губи,така е кога ја кренаа до на небо,и сега овие што навиваат за Фарса последниве 3 год неможат да се помират.А и овие од спорденес.цом ич не се Барса,само против Реал јадат па сега и Мурињо го направиле пријател со судијата:tapp:.
Neznam dali ima po mizerni od Vie fanovite na Real Zadrid!?

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Neznam dali ima po mizerni od Vie fanovite na Real Zadrid!?

Брат ама искрено , поише од 16год. не ти даам =) Волку плачење за 1 утакмица у која шо бевте надиграни па те дупат на школо сеа ...... ја друг разлог не глеам освен тој и тој да си плачко по дефолт (се надевам не си)

Срамота ти се темиве =)

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
7 страни за 3 часа...

Не би било поарно темава да се вика: „Каталонците неможат да признаат пораз?“

Аман претерувате.....:uvo:

Член од
18 март 2010
Мислења
375
Поени од реакции
11
Брат ама искрено , поише од 16год. не ти даам =) Волку плачење за 1 утакмица у која шо бевте надиграни па те дупат на школо сеа ...... ја друг разлог не глеам освен тој и тој да си плачко по дефолт (се надевам не си)

Срамота ти се темиве =)
Ti objasniv ubavo :) neznam sto odis off topik sea... napisav za igrata vidi gi moite postovi zasluzivme da zagubime ti rekov ne mi e do toa.. ama nema veze si zapnal za placenjeto i mislis interesen si..

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Па и не вие толку плачењево од поразов,него ви влезе страв најдобриот тим во историјата,кој во тимот го има Богот на фудбалот остане со Zero Tittuli.

B

Beck's

Гостин

vie se krenavte u oblaci posle 15/15 pobedi na domasen teren,sto ocekuvase za edna Fc Barcelona so 6/6 trofeja u 1 sezona,i so 4/4 pobedi protiv Real poslednite 2 sezoni:tapp: gi sfakam site ali vas iskreno ne mozam:smir:

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
како не ви е срам да отворате вакви смешни теми бе..поради ваквите фанови ја мразам барса и секогаш ќе ја мразам..ако победат на кампот со два разлика ќе му биди заслужено и ќе му честитам на нивниот фан клуб..ама вакви глупости да прават е тоа кажува нешто(ФАНОВИТЕ НА БАРСА СЕ НАЈЛОШИ ЛУЗЕРИ)..смешно е ова ејјј демек од милано бил и на интер му помагал а барселона била оштетена:kesa::kesa::kesa:глупости глупости глупости глупости..господ да не исчува изгледа само фановите на барселона се разбираат од фудбал и сите ги има фатено онај филе синдромот...ај господе еден заслужен пораз не знајте да признаете па туку наоѓате некој рачки ..зелена до зелена..имам уште нешто за господинот fcb10 (само вистинските лузери не признаваат пораз) е сега види ти..сега утре јас ќе направам нова тема и статија како овребо и бусака се по роднинска врска каталонци..абе одете онаму

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
на барса им се враќа за лани.......... така само така......

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
нц нц нц, не сум знаел дека олкави лицемери можат да постојат...

Член од
17 септември 2008
Мислења
822
Поени од реакции
19
Срамота е вакви лузерски теми да отварате, јасно е дека не сте навикнати да губите, но смешно е ова што го правите. Ние фановите на Челзи, бевме најмалку три пати повеќе оштетени, се буневме, плачевме, но не отваравме вакви бедни теми. Тогаш Челзи беше подобар од Барса која од првиот шут на гол победи, за разлика од сега кога Интер беше доста подобар противник и сосема заслужено победи. Ни навивачите на Фиорентина кога беа оштетени од судијата не отвараа посебни теми. Да одиграше нешто Барса, ај ќе речев ок, ама вака, срамота е. Место да ги барате грешките кај вас во тимот, и причините за лошата игра, вие коментирате една грешка на судијата, барем и двете да ги искоментиравте, и кога дигнаа офсајд за Милито а не беше. Ај со тек на време ќе научите и да губите.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom