АЛАРМ за природата во Љубаниште, Охрид од 25-27.06.2010

Брокер

Broker of the Year
Член од
25 јули 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
257
Нема никој светски Dj и поради тоа што целта не им е да соберат пари или не знам што, Фестивалот се организира и од други причини, да проработи свеста кај народот, да ја заштитуваме средината особено Охридското Езеро и реките кои се во катастрофална ситуација, сите сте се запнавте со Dj. Целата идеја е прекрасна јас сум дел од организацијата на фестивалот и сум сигурен патник за на фестивалот, мислам дека ќе има многу кајганџии, оние кои ја сакаат МУЗИКАТА вистиснката музика и оние кои си ја сакаат државата и кои ја сакаат да биде почиста се гледаме таму.

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
Ајде читајте малку за историјата на EXIT и не јадете гурабии зошто ќе се налутам. Тој фестивал веќе прераснува во традиција, додека АЛАРМ се одржува по втор пат. Јас силно ќе го подржам овој фестивал со одење таму и журкање. Ми остана да купам уште карта и шатор :)
Патем, цело време заборавам да скокнам до Југотон да си купам карта. Се надевам ќе има уште од пакетите.
Ае Тонка ако соберам пари до тогаш идемо.... без 50 евра не тргам. :))))))

Ti Si

Црнец
Член од
27 јули 2008
Мислења
269
Поени од реакции
10
Па штом ме ставија во бус 21,по некоја логика би требало толку од 100,да се пуни...али тоа беше вторникот...после и онака поминувам во југотон,па ќе прашам уште колку има и ќе информирам :D

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.501
Поени од реакции
8.059
Купив карта, за бус 24 :) Сега уште шатор да купам и сум спремен :)

Член од
27 јануари 2009
Мислења
1.044
Поени од реакции
40
da ne znae nekoj dali ako kupam karta od tuka ke mozam site tri dena na vleguvam i izleguvam so istata karta, zosto nema da spijam vo sator i ke odam so kola, a kartata e vo paket so toa i prevoz, ili ke treba na vrata da si kupuvam posebno za sekoja vecer?

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.501
Поени од реакции
8.059
Најверојатно (моја претпоставка) картите на влез ќе бидат заменети со алки и со алките ќе можеш слободно да се движиш во и надвор од кампот.

Член од
27 јануари 2009
Мислења
1.044
Поени од реакции
40
Најверојатно (моја претпоставка) картите на влез ќе бидат заменети со алки и со алките ќе можеш слободно да се движиш во и надвор од кампот.
pa i jas si mislev taka, ama da ne izleze posle , da izlezam prvata vecer i da se vratam vtorata pa da ne me pustat pa da treba da plakam + 500, ke mi izleze mn pari taka :)

Член од
16 ноември 2007
Мислења
3.641
Поени од реакции
3.266
Има некој битолчанец шо ќе оди на аЉарм бре? :)

Брокер

Broker of the Year
Член од
25 јули 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
257
Има некој битолчанец шо ќе оди на аЉарм бре? :)

Соберете се 40тина души мислам дека ќе издејствуваме за да има посебен автобус, ова го кажувам само како замисла, ама мислам дека е реално.

S

StormRage

Гостин
Ех сеа читам се ок онака добри трансови ќе се пукаат иако никој од диџеиве не сум ги слушал а баш би сакал посебно за Блисаргон и Јудиштира (овој ми избега за малку) а има и други така поинтересни... на Мain Stage глеам Лету Штуке, Бернајс, Суперхикс и ред други и то ќе е интересно... АМА коа видов Дткалистика е ми се слоши да го еам... на се убо и ова катанга ја стале... А најдоброто од се одам со 2 цури со камп јеее :)

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.501
Поени од реакции
8.059
„Мизар“, „Лет 3“ и „Слаткаристика“на иста сцена на фестивалот „Аларм“
Од домашните изведувачи, тука се и „Лилит“ ВС Амон Мра, Ристо Гушиќ-Рила, „Фонија“, како и претходно најавените „Суперхикс“, „Бернајс пропаганда“, „ТБ трачери“, „Фолтин“...

Повеќе на сајтот на Нова Македонија.

Картите се продаваат со брзина на светлината

Од „Литиум рекордс“ потврдуваат дека има голем интерес за посета на „Аларм“, и како што велат, во нивни стил, билетите се продаваат со брзина од 299.792.458 метри во секунда (брзината на светлината н.з.).

Картите може да се набават на повеќе продажни места низ државава, по цена од 1.000 денари (за сите три вечери), а првите пет илјади купувачи ќе добијат и гратис превоз до Љубаништа и назад. Досега половината од оваа бројка веќе е продадена, што е доволен показател за тоа колкав е предизвикот да се отиде на „Аларм“.

------------
Се е во ред, ама Дткаристика... уствари нека дојде, да знаеме тогаш да идеме на другите стејџови. Патем баш ме интересира колку народ ќе се збере за него на еден ваков настан.

Од другите изведувачи наведени во оваа вест никогаш во живо не сум го слушал Рила, уствари го слушав на еден фестивал у парк пред неколку години, сакам пак :) А и Трачери, после нивен концерт слободно да кажам дека ги имам слушано во живо сите квалитетни бендови во МК на преминот од 20 кон 21 век.

Kajgana Shop

На врв Bottom