АЛАРМ за природата во Љубаниште, Охрид од 25-27.06.2010

МадерФакер

Титл по моја желба
Член од
25 ноември 2009
Мислења
678
Поени од реакции
44
Не ми е јасно како може да пуштат билети во продажба, а Line Up-от на бендовите уште да не е објавен. Чекам Ритам Нереда да ги видам на списокот (изгледа 80% ќе свират, инфо од не толку прва рака), па да зеам карта, освен ако не изненадат со некој друг опасен бенд, другово е веќе видено 100 пати.
Ма стварно се идиоти и овие од Аларм па и тие од Егзит организаторите. Се знае, карти недела ипол пред фестивал а не вака.

bootboy

Skopje Bootboys!!!
Член од
29 декември 2008
Мислења
624
Поени од реакции
346
Ма стварно се идиоти и овие од Аларм па и тие од Егзит организаторите. Се знае, карти недела ипол пред фестивал а не вака.
Незнам кај ја најде споредбава Аларм со Егзит. На Егзит настапуваат големи имиња и има 200000 народ, за разлика од бедниов Аларм на кој ќе настапат 90% наши бендови и изведувачи, а другите 10% ниедно познато име и ќе има едвај 5000 народ. Нека го пуштат конечниот лајн ап една недела пред почеток на фестот ако не...

I

IBIZA SOUND

Гостин
Незнам кај ја најде споредбава Аларм со Егзит. На Егзит настапуваат големи имиња и има 200000 народ, за разлика од бедниов Аларм на кој ќе настапат 90% наши бендови и изведувачи, а другите 10% ниедно познато име и ќе има едвај 5000 народ. Нека го пуштат конечниот лајн ап една недела пред почеток на фестот ако не...
samo zaradi toa moze i da ne odam

Член од
4 септември 2007
Мислења
106
Поени од реакции
6
нормално дека е тиња програмата затоа и карта е 1000 ден со превоз јеботе. ако програмата беше на светско ниво картата сигурно ќе беше околу 100-тина евреиќи, ама па таа цена на македончето ќе му биде скапа. затоа вака лажи малолетници и лузери со три дневен лејм фестивал за ефтини пари.

Член од
9 мај 2008
Мислења
184
Поени од реакции
7
A site vie pa so ne ste maloletnici i luzeri ste bile na mnogu pojaki festivali.
Da pogodam kade ste bile sigurno do sega po 3 (tri) pati vo miravci na zurka.
Ako mozes da napravis podobro poveli, ako ne patentceto na ustata zip i pusti si mozok na pasenje.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.871
Поени од реакции
11.565
Update :

Live performance >

Jar Jar Binks / Liquid Tune Records / MK
Microverse / Liquid Tune Records / MK
Galactical Explorers / G.E.N. / MK

----------------------------------------------------

Туку многу сте очајни бе дечки, па ако можете подобро нешто да направите, направете и од сите нас ќе добиете поддршка!
Сите сонуваат за Фестивал на плажа, а од цел Балкан тоа ќе биде "Аларм"...Немало фестивал со години наназад кој ќе ги зближи сите и барем на момент ќе исчезне сето просеравање и ќе има дружба и среќни фаци...ама џабе се, кога некој нема попаметна работа од тоа да се прави паметен а не е.
8 години немаше фестивал од вакво ниво кај нас, со неколку стејџа со свашта...ама сте слушнале од другари како е надвор и ајде сега ќе мрчиме! Па исти курац е сегде, истиот принцип и слично...
Еее првиот аларм се радував ко мало дете, не спиев со денови, чекав да отидам и да се дружам и да уживам, а не да гледам кој што како и зашто...
Денес сосема друга приказна, замисли луѓе со остри критериуми, а не направиле ништо.
А за пауза после толкав период треба и да се биде среќен што најдоброто од Македонија ќе свири, треба прво тоа да го научите, па после да се огледувате на тие надвор, зошто имаме квалитет како и сите останати, кој за жал го почитуваат оние од странство, а овде се игнорира, жално.

Поздрав до сите, повеќе памет во глава и се гледаме на плажа да пецаме риби и да се дружиме уз добра музика...

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
^ Денешниве „експерти по клабинг“ се кењаторски настроени, за све да се кења, не им замеравај, порано журка имало негде се идело без мрч. :)

Иначе сапорт за Алармов, денс стејџот ќе вришти, ако соберам некој денар до тогаш идемо. :)

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.871
Поени од реакции
11.565
^ Денешниве „експерти по клабинг“ се кењаторски настроени, за све да се кења, не им замеравај, порано журка имало негде се идело без мрч. :)

Иначе сапорт за Алармов, денс стејџот ќе вришти, ако соберам некој денар до тогаш идемо. :)
Те зиам ја со мечката, не се секирај :pos: :)))) ќе праиме бело на патарина...све по список!

МадерФакер

Титл по моја желба
Член од
25 ноември 2009
Мислења
678
Поени од реакции
44
Добро бе мамицат! Не ми е ок споредбата? Не чинел фестивалов? Бил за лејмери и малолетници?
Ај напраете еден ЕГЗИТ кај нас па ќе ви дадам 100 евриќа. Некој у државава битно нешо праи за народот шо не кисне по кафани.
Ако не ви се свиѓа, ене ви го Аца Лукас у планет, мастурбирајте на него!
Сељачка работа!

Едит: Па замисли и на тие од ЕГЗИТ им спука филм и си речат: “Па шо му е*ам матер бе, си собравме пари, сеа ќе им пукнеме на офциве само балкански артисти, а ние ќе си се почастиме со по некое количе или станче.“
На тоа не сте помислиле? Епа пошо организаторите се балканци да не ве чуди и тоа да се случи.
А Аларм ќе ми биде мило ако продолжи вака уште неколку години, па после со тој буџет да видиме и некои појаки фацки.
Само напред Литиумци!

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.116
Абе у све маана да се наоѓало,луѓе без смисла да се проведат убаво туку кои прво што ке ти кажат одма некоја забелешка...Јас се надевам дека ќе одам со уште неколку другарчиња од Охрид и Пештани :)

I

IBIZA SOUND

Гостин
abe normalno uste koga e na plaza zurkata ke bide dobra,no zborot drugo mi bese
barem eden DJ da imase od svetska klasa,odnosno da bese poznat neli
da bidam iskren no od site DJ so ke bidat tamu ne sum slusan za nitu eden,osven isklucok za eden ili dvajca

P.S. i ne ke bese loso barem da imase techno DJ,oti kako sto gledam site se na trans
kako i da e veruvam deka ke bide dobro,no od dobroto sekogas moze i podobro neli

МадерФакер

Титл по моја желба
Член од
25 ноември 2009
Мислења
678
Поени од реакции
44
Како прво, добар дел од ДЈите се екстра и пуштаат одлична музика, а тоа што кај нас не го тапат со нив тоа е друго.
Второ, мислам дека има техно или хаус ДЈ, не се сите транс, али не ме фаќај за збор.
Иначе ова е САМО втор пат да се одржува Аларм така да наредниот пат сигурно ќе биде уште подобро.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.116
Затоа ке има и во исто време (барем мислам дека ке има) и чил аут сет...

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.499
Поени од реакции
8.045
Ајде читајте малку за историјата на EXIT и не јадете гурабии зошто ќе се налутам. Тој фестивал веќе прераснува во традиција, додека АЛАРМ се одржува по втор пат. Јас силно ќе го подржам овој фестивал со одење таму и журкање. Ми остана да купам уште карта и шатор :)
Патем, цело време заборавам да скокнам до Југотон да си купам карта. Се надевам ќе има уште од пакетите.

Kajgana Shop

На врв Bottom