Судир меѓу полицијата и пазарџиите во Шутка

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Немаме пари не мора да купуваме познат бренд (Армани, Версаче) ништо страшно не е тоа. Ама акцијата не беше насочена кон продуктите кои не се познат бренд туку кои фалсификувале бренд или немаат никаков бренд

НЕ е ОК да земеш маичка обична и да и ставиш натпис армани и да ја продаваш ко таква. Нека стаат нивно лого не мора да копират.

А и не мора да значи дека ако е бренд ќе е изгор скапо. Има попусти има не толку познати брендови шо праат квалитетна, не многу скапа и интересна облека.

Има една стара вели сиромавиот купува два пати. Ќе земеш оригинал адидас патики ќе ги носиш цела година, ќе земеш некој Адидас праен во подрум во Турција ќе ги скинеш за три дена.
Не туку трескај глупости, не туку терај демагогии од исте страни те ебат во државата ти продаваш овде брендови и авторски права, почни од струјата плакаш за ангажирана моќност од 220в а немаш поише од 175 180 максимум, плакаш за одржување на патишта и улици возиш по дупки, плакаш за лепче од пченица тие ти лупаат соино брашно внатре,купуваш јогурт кој би требало да биде од млеко но ти пиеш 70% соино млеко,наместо сирење јадеш креда,одиш на лекар или операција ти викаат куписи тоа и тоа а плакаш цел живот за соцјално осигурување, идеш на бензиска да наполниш гориво и ти точат се само не исправно гориво од керозини па до безоловен кој е пун олово, е сега мора да се сузбие сивата економија да треба баци да плаќа данок и давачки и не се работи за бренд овде ко ти шо сакаш да навртиш се работи за мачкање очи на народот

Член од
29 ноември 2008
Мислења
1.041
Поени од реакции
43
Го гледав видеово 10 пати... Гледам само луѓе кои решиле да се спротистават, кои решиле да го заштитат тоа од кое живеат... Брендови мендови?? да се спуштиме сите на земја и да си ја чукнеме главата, 80% од Македонците се бават со сива економија... А нашиве мудреци удрија на најслабите

С

Спенсер

Гостин
Да да нема поопасни од Ромите од Шутка им ја пратија пола полиција и хермелини за да им ја запленат стоката.
Sakav ova da go preskoknam , no ne...ednostavno moram da kazam: Sekoja cest na isklucocite ama vie lugje imate li troksa covecnost vo sebe?! Stotina pripadnici na EBR vo Sutka, na ulicata okolu 200 Romi. Vi se molam ! Ko da otisle da go uapsat Bin Laden a ne da asistiraat na pazarnata inspekcija.A za toa i sitka i si zema socijalno sega bi se povikal na mitot za Ciganite(ne Romite) i bi te prokolnal tebe i tvoite pokolenija da sitkate bluzi od 250 denari na pazarceto vo Aerodrom ili Bunjakovec, za da mozes i ti ugodno da zivees kako i tie kutri lugje.
Епа д авидат специјалците дека многу се научија на стадион кога идат и кога ќе дигна тпендрек и сите комити се плашат и бегаат, сга видоја малку отпор што се прави навијачи и на снимката се виде немочта на полицијата па и самите полицајци камењата ги враќаа и ги фрлаа кон толпата.

п.с. дај боже да дојат навијачи од србија или од хрватска зашто нашава полиција тренира на кутрите комити кои бегаат од оваа единица и така нашиве полицајци не се добро тренирани :helou:
Добро само мене ми е мерак што Ромиве се спротиставија и го јадеше полицијава?

ве читам и се смеам... па дали беа 50 специјалци,и тоа ја гарантирам дека имале наредба без употреба на сила да се воспостави ред и мир...

очигледно е дека не ги познавате... да им беше дозволено,толпата ке се растераше за минутка ипол,НО ке имаше и многу ќотек и повредени... се разбира од страна на ромите...

тие постапуваат по наредба... а за запленувањето,нека одат кај Амди и кај Грујо... пошто акцијата е изведена,нормално-по наредба од Владата...

што да ви кажам друго...

H

^HITMAN^

Гостин
Тие пазари мора да се уништат засекогаш. Ромите не се попаметни од нас за да без кирија, без фирма, без фискални апарати, без даноци, без вработени остваруваат профит со шверцувана и фалсификувана роба а ние да ги плаќаме сите давачки кон државата за да истите тие потоа ни ги јадат парите преку социјалната помош кога ја зимаат за која повторно ние плаќаме.

Член од
18 јануари 2009
Мислења
1.407
Поени од реакции
339
Не туку трескај глупости, не туку терај демагогии од исте страни те ебат во државата ти продаваш овде брендови и авторски права, почни од струјата плакаш за ангажирана моќност од 220в а немаш поише од 175 180 максимум, плакаш за одржување на патишта и улици возиш по дупки, плакаш за лепче од пченица тие ти лупаат соино брашно внатре,купуваш јогурт кој би требало да биде од млеко но ти пиеш 70% соино млеко,наместо сирење јадеш креда,одиш на лекар или операција ти викаат куписи тоа и тоа а плакаш цел живот за соцјално осигурување, идеш на бензиска да наполниш гориво и ти точат се само не исправно гориво од керозини па до безоловен кој е пун олово, е сега мора да се сузбие сивата економија да треба баци да плаќа данок и давачки и не се работи за бренд овде ко ти шо сакаш да навртиш се работи за мачкање очи на народот
Не се нервирај ќе ти никне бубуљиц :)

И ти што правиш во врска со тоа што те ебеле од сите страни, маваш камења по полиција и ти се решава проблемот?

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Ебаго, сега од кај ќе купува пола Скопје :cry:

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Го гледав видеово 10 пати... Гледам само луѓе кои решиле да се спротистават, кои решиле да го заштитат тоа од кое живеат... Брендови мендови?? да се спуштиме сите на земја и да си ја чукнеме главата, 80% од Македонците се бават со сива економија... А нашиве мудреци удрија на најслабите

Токму тоа цело време ми е мубаетот, сите брендови во гтц или на друго место гарант мутат вода со облеката и не пордаваат оргинал овие се фатија за најслабите и не знам што ачо погешен потег им беше ова.

п.с. еден саат специјалците се бореле и правеле 4 барикади да се извлечат од центарот на инцидентиот бидејќи биле и од позади блокирани, и новинарката убаво кажува дека полицијата ги врачала камењата и тврдите предмети кон луѓето, што значи овие полицајци се замислувале дека се некоја друга навијачка група :helou:лпја дошла на гостовање :helou:

С

Спенсер

Гостин
п.с. еден саат специјалците се бореле и правеле 4 барикади да се извлечат од центарот на инцидентиот бидејќи биле и од позади блокирани, и новинарката убаво кажува дека полицијата ги врачала камењата и тврдите предмети кон луѓето, што значи овие полицајци се замислувале дека се некоја друга навијачка група :helou:лпја дошла на гостовање :helou:

... да сакаат и да им е дозволено,фино лепо ЕБР има на располагање 3 хеликоптери... што да ти кажам друго...

сега ке испадне дека и ЕБР јаделе котек од ромите...:pos2::pos2:

Член од
29 ноември 2008
Мислења
1.041
Поени од реакции
43
Кревање на бунт цела држава бе,а не ко мисири седиме позади компјутери и дебатираме, па уште и ги браниме специјалниве единици.... Нека идат на Битпазар, нека идат во Тетово ако се манги, а не пола роми не знаат од кај дошле тука, другата половина не знаат да бројат, и на нив удрија.... Од што ќе живеат тие луѓе сега??? Белким ќе си фураат иста шема и понатаму

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
ПИЧКИ.... Удри на најслабите :bravo:

Нека одат на Бит Пазар да запленат една штека цигари.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
... да сакаат и да им е дозволено,фино лепо ЕБР има на располагање 3 хеликоптери... што да ти кажам друго...

сега ке испадне дека и ЕБР јаделе котек од ромите...:pos2::pos2:

Смеј се смеј, ќе дојде уткамицата со русија сега пртпоставувам повеќе навијачи ќе дојдат па ќе имаат каде да тренираат со вистински противници а не овде нашле роми кој пеглсаднете и неухранети па ајде удри зашто се дну дна.

геота ова што преку ромите полицијата сака да испрати порака до слабите дека ќе јадат ќутек а тие богатите да си плаќаат рекет и нема да им се запленува робата.

п.с. зашто гледам дека мкд репрезентацијата со пума дресови произведени во прилеп игра :pos2: без проблема ајде навали народе хари е заштитен бренд.

@Lbaneso

Лаеш НЕ касаш !
Член од
19 ноември 2009
Мислења
2.425
Поени од реакции
798
Абе п*чки што сте запнале Бит Пазар па Бит Пазар во Бит Пазар пред неколку денови имаше запленето и цигари и текстил не зборувајте тука само напамет:uvo:

С

Спенсер

Гостин
Кревање на бунт цела држава бе,а не ко мисири седиме позади компјутери и дебатираме, па уште и ги браниме специјалниве единици.... Нека идат на Битпазар, нека идат во Тетово ако се манги, а не пола роми не знаат од кај дошле тука, другата половина не знаат да бројат, и на нив удрија.... Од што ќе живеат тие луѓе сега??? Белким ќе си фураат иста шема и понатаму
ПИЧКИ.... Удри на најслабите :bravo:

Нека одат на Бит Пазар да запленат една штека цигари.
АЛОООООО?!!!!!!!

Ова да му го кажеш на Груевски и министерот под чиј ресор спаѓа запленувањето...

Специјалците постапуваат по наредба... не се банда без команда па удри кај сакаш///

цццц бог да чува и да брани...

Беа и во тетово ако е за тоа... во сред арачиново...

ако им се нареди,ке одат и на бит пазар...

ама за таква наредба се плашат политичарите... не ги вртете работите...

ме ─╤╦︻ спука

╲╲╲╲╲╲CS,WE7,CR9 ╱╱╱╱╱╱
Член од
13 април 2010
Мислења
143
Поени од реакции
2
abe romi ne placete nisto ne vi se sluci bidete srekni se povod kako sto treba se zavrsi bez nastradani igraci od dvete strani

Kajgana Shop

На врв Bottom