Грција се противи на „македонското претседателство“ со СЕ

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
Штом не гледаш ќе те просветлам. Во едното се содржи "Македонија" (FYR Macedonia), а другото е збир на бесмислени букви (FYROM).
ЕЕееееејјјј а каде ми беа очите бе брату?Дааааааа беееее.Е ама ако појдиш на други форуми секаде ќе те викаат со тие бесмислени букви.ФИРОМЕЦ.Тоа е една глупост која ќе ни остане.Знаеш децата кога си ставаат надимак.?Е ние сами си го ставивме.

Член од
18 јануари 2009
Мислења
1.407
Поени од реакции
339
ЕЕееееејјјј а каде ми беа очите бе брату?Дааааааа беееее.Е ама ако појдиш на други форуми секаде ќе те викаат со тие бесмислени букви.ФИРОМЕЦ.Тоа е една глупост која ќе ни остане.Знаеш децата кога си ставаат надимак.?Е ние сами си го ставивме.
Коа се работи за вакви работи, отварај ги три :)

На кои форуми бе брату? На грчките? За нив знам впрочем и јас пишав дека тоа е грчко масло. Нит во ООН, нит во некој друг документ нема нација Фиромец. Тоа може само по грчки блогови или долни грчки форуми и на ниеден друг познат светски сајт.

И пак ќе кажам Македонија никој не ја преименува во FYROM. Никој наш политичар се нема сложено дека го мењаме името во FYROM. Единствено шо беше е тоа што се сложивме на прием во ООН под привремената референца (не името) Former Yugoslav Republic of Macedonia (а не FYROM).

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
Сеа се гледаш што пишуваш?Значи сепак некој се сложил.И не ја свати ли поентата?20 години за тебе е привремена мерка?Па не за џабе спомнав дека генерации пораснаја со тоа.Низ историјата кога можеби и ќе не нема некој некогаш ќе се срами.20 години.Тоа се дваесет генерации кои се безимени.ОД НЕКОЈ ШТО НЕКОГАШ СЕ СЛОЖИЛ ДА НИ СТАВАТ ПРИВРЕМЕНО ИМЕ.Привремено веќе 20 години.

Член од
18 јануари 2009
Мислења
1.407
Поени од реакции
339
[/b]
Сеа се гледаш што пишуваш?Значи сепак некој се сложил.И не ја свати ли поентата?20 години за тебе е привремена мерка?Па не за џабе спомнав дека генерации пораснаја со тоа.Низ историјата кога можеби и ќе не нема некој некогаш ќе се срами.20 години.Тоа се дваесет генерации кои се безимени.ОД НЕКОЈ ШТО НЕКОГАШ СЕ СЛОЖИЛ ДА НИ СТАВАТ ПРИВРЕМЕНО ИМЕ.Привремено веќе 20 години.
Се гледам јас што пишам, ама за да разбереш ти треба да ги читаш целите реченици, а не само зборче читај зборче скокни за да си ја потврдиш тезата.

Поентата беше дека никој од македонските политичари не се сложил да мењаме име уште помалку да се викаме FYROM. Имаш документ кој го покажува спротивното? да или не?

А коа спомна привремено. Да 20 години е привремено и сите знаат дека сме примени во ООН под привремената референца само поради притисокот на Грција. А и не е наше име туку привремена референца под која сме примени.

Former Yugoslav Republic of Macedonia не е наше име туку привремена референца под која земјата со име Република Македонија беше примена во ООН. Имаш документ во кој се вели дека тоа е наше име?

Коа спомна привремено. За тебе може 3 дена е привремено. Јас не зборам за периоди, години туку за термини како пише во документите за прием во ООН. А за тоа многу ли е 20 години или малку тоа е релативна работа. И да привремено е, така си пише provisional reference.

И доколку се има политичка воља и јако лоби тоа може да се смени те во ООН да се покрене иницијатива да бидеме под уставно име, прочитај некој текст од Игор Јанев ќе ти се разјасни.

И за крај не сум којзнае колку шетано дете, ама сум живеел во САД извесен период и таму шо сум праел муабет коа ќе кажам Македонија знаат дека постои таква земја и повеќето горе доле знаат каде се наоѓа. FYROM појма немаат. Не шо не знаат дека е име на земја туку и немаат слушнато. Во Германија исто. Треба ли да кажам за Романија, за Турција за која увек ќе бидеме Македонија. Не се избацујте со тези кои не држат вода, сме биле на форуму Фиромци, цели генерации израснале со тоа име, биле безимени. Глупости :tapp:

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
Добро ако ја свати мојата поента тогаш која е твојата.Да се бориме?Да истраеме?Да не се откажуваме?Или што?Тоа е се во ред.Но дали ти некого сакаш да оправдаш?Иначе јас бев подржувач на г.Груески во неговите напори да се истрае.Ако е така тогаш објасними и пак просветлиме што всушност прави тој.Само немој молим те да ми спомнеш дека тоа е дипломатија.И да за мене е 3 дена па еве нека оди и 3 месеци привремена мерка.Но 20 години тоа е веќе изживување.Само да те потсетам оти ако сакаат Грциве можат уште 20год. да се зезаат.Јас убаво те прашав:Што со 20 безимени генерации?

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Добро ако ја свати мојата поента тогаш која е твојата.Да се бориме?Да истраеме?Да не се откажуваме?Или што?Тоа е се во ред.Но дали ти некого сакаш да оправдаш?Иначе јас бев подржувач на г.Груески во неговите напори да се истрае.Ако е така тогаш објасними и пак просветлиме што всушност прави тој.Само немој молим те да ми спомнеш дека тоа е дипломатија.И да за мене е 3 дена па еве нека оди и 3 месеци привремена мерка.Но 20 години тоа е веќе изживување.Само да те потсетам оти ако сакаат Грциве можат уште 20год. да се зезаат.Јас убаво те прашав:Што со 20 безимени генерации?
Го отече со ова безимените генрации!!! Кои се тие безимени генерации кога нашите деца, во нашите школи учат дека се Македонци од Македонија, во сите наши документи го пишува истото итн и тн ...
Е останува уште нешто што е многу важно за тие деца да го стекнат за време на нивното растење и развивање во самостојни личности - да ја сакаат , почитуваат и безусловно се борат за МАКЕДОНИЈА и со надворешните и со внатрешните непријатели. Тоа воспитување е должност на нивните родители.
Срамота е тоа што некој така лесно прифатил некоја бесмислена референца и што во рок од 20 години имаме само пички политичари кои освен да се наведнат друго ништо не знаат!
Меѓународното право на наша страна, аргументите на наша страна, а проблемот останува - водечки сили грција и неколкуте болни европски пријатели.
И да ФИРОМ - формер југословениан Републик оф Маседонија на еден спортски настан во Англија не најавува како ФЈ (еф - уај) Мацедониа. Македонија, Македонија, Македонија - врти сучи пак Македонија сме.
Срамота е Карлос ние сега како генерација да бидеме несплотени и несложни барем по ова прашање, ако не за другите. А Македонија ја прави Македонскиот народ - одговорноста е сега наша.

На темата : Не треба под ниту еден услов да се откажеме од „Македонско претседателство 2010“ !!! Постои и правна основа за тоа.
За прв пат ги слушнав и власта и опозицијата да се заедно ЗА. Можеби разумот преовладува после се. Подобро да се откажеме од претседателството и организацијата отколку од нашето име и идентитет, макар тоа било во водењето на СЕ за шест месеци.

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
Го отече со ова безимените генрации!!! Кои се тие безимени генерации кога нашите деца, во нашите школи учат дека се Македонци од Македонија, во сите наши документи го пишува истото итн и тн ...
Е останува уште нешто што е многу важно за тие деца да го стекнат за време на нивното растење и развивање во самостојни личности - да ја сакаат , почитуваат и безусловно се борат за МАКЕДОНИЈА и со надворешните и со внатрешните непријатели. Тоа воспитување е должност на нивните родители.
Срамота е тоа што некој така лесно прифатил некоја бесмислена референца и што во рок од 20 години имаме само пички политичари кои освен да се наведнат друго ништо не знаат!
Меѓународното право на наша страна, аргументите на наша страна, а проблемот останува - водечки сили грција и неколкуте болни европски пријатели.
И да ФИРОМ - формер југословениан Републик оф Маседонија на еден спортски настан во Англија не најавува како ФЈ (еф - уај) Мацедониа. Македонија, Македонија, Македонија - врти сучи пак Македонија сме.
Срамота е Карлос ние сега како генерација да бидеме несплотени и несложни барем по ова прашање, ако не за другите. А Македонија ја прави Македонскиот народ - одговорноста е сега наша.

На темата : Не треба под ниту еден услов да се откажеме од „Македонско претседателство 2010“ !!! Постои и правна основа за тоа.
За прв пат ги слушнав и власта и опозицијата да се заедно ЗА. Можеби разумот преовладува после се. Подобро да се откажеме од претседателството и организацијата отколку од нашето име и идентитет, макар тоа било во водењето на СЕ за шест месеци.
Mожеби јас и го отеков.Ама преку кур ми е од разни фалења како ќе сме се бореле, име не даваме,рака даваме име не даваме а се слушува спротивното.Јас и не сум толку битен можеби и сум ти ги отекол мадината со овие мои глупости ама назад ние нас зимата другарче.Истите тие генерации а и нивните родители кои како што велиш треба да ги воспитуваат слободно си земаат пасоши па допрва ќе видиш дека спорот со името и нее ништо посебно во споредба со 300 000загрозени бугари кои ќе бидат поголемиот камен на сопнување.Но мило мие што и покрај отокот барем се согласуваме со фактот што секогаш избираме да не водат дебили.Разбери ние можеме да ги учиме нашите деца што сакаме ама со нашите постапки го правиме спротивното а фактите на Грците и Бугарите во очите на светот се легитимни.А и нее далеку денот кога некој ЕУмешетар ќе дојде и ќе ни ги фрли пред очи документите каде пишува колку Бугари има во Македонија и документи со кои се согласуваме дека ние сме прифатиле друго име.И уште еднаш:Мраз користи повеќе.За отокот мислам.

Член од
18 јануари 2009
Мислења
1.407
Поени од реакции
339
Кои безимени генерации?

Како ти пише тебе во лична карта Македонија или ФИРОМ? Како ти пише тебе во пасош Македонија или ФИРОМ? Дај не заебавај

На кој светски сајт тебе те праеле Фиромец? Во која земја ти си се сретнал со некој кој коа си му кажал Македонија ти рекол, а не ФИРОМ е тоа. Човеку тоа ФИРОМ едвај ли некој обичен човек го знае надвор од Македонија (ако не ја броиме Грција) Па дури и Грци сум имал другари не не викаат ФИРОМ, а Македонија и немаат никаков проблем со тоа.

Одговори на прашањата за непоткрепените ти тези па после ќе праиме муабет.

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
Кои безимени генерации?

Како ти пише тебе во лична карта Македонија или ФИРОМ? Како ти пише тебе во пасош Македонија или ФИРОМ? Дај не заебавај

На кој светски сајт тебе те праеле Фиромец? Во која земја ти си се сретнал со некој кој коа си му кажал Македонија ти рекол, а не ФИРОМ е тоа. Човеку тоа ФИРОМ едвај ли некој обичен човек го знае надвор од Македонија (ако не ја броиме Грција) Па дури и Грци сум имал другари не не викаат ФИРОМ, а Македонија и немаат никаков проблем со тоа.

Одговори на прашањата за непоткрепените ти тези па после ќе праиме муабет.
Па ако не ти се допаѓа можеме уште веднаш да прекинеме.Сепак и самиот знаеш дека за брзо време пред очи ќе ни мафтаат со некакви документи кои нас нема да ни се допаѓаат.А мислам дека веќе и почнаа.Личната карта кај мене е во ред.Но дали така ќе остане?Ти не ми одговори:Што кога Бугарија ќе побара повеќе права за 2000 3000 5000 или колку се со бугарски пасоши?Тие веќе манипулираат со бројки од 300 000.Пази тоа е другата пречка.

P

Princ

Гостин
Mожеби јас и го отеков.Ама преку кур ми е од разни фалења како ќе сме се бореле, име не даваме,рака даваме име не даваме а се слушува спротивното.
Друже, релакс, се бориме. На пасошот ти стои Република Македонија, на личната карта исто така, на голем дел сајтови стоиме како Macedonia (на оние другите јас се карам дека не им купувам што и да продаваат ако FYROM не го сменат со Macedonia - ете ти и конкретна борба)... уживај, и дај да се вратиме на темата.

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Mожеби јас и го отеков.Ама преку кур ми е од разни фалења како ќе сме се бореле, име не даваме,рака даваме име не даваме а се слушува спротивното.Јас и не сум толку битен можеби и сум ти ги отекол мадината со овие мои глупости ама назад ние нас зимата другарче.Истите тие генерации а и нивните родители кои како што велиш треба да ги воспитуваат слободно си земаат пасоши па допрва ќе видиш дека спорот со името и нее ништо посебно во споредба со 300 000загрозени бугари кои ќе бидат поголемиот камен на сопнување.Но мило мие што и покрај отокот барем се согласуваме со фактот што секогаш избираме да не водат дебили.Разбери ние можеме да ги учиме нашите деца што сакаме ама со нашите постапки го правиме спротивното а фактите на Грците и Бугарите во очите на светот се легитимни.А и нее далеку денот кога некој ЕУмешетар ќе дојде и ќе ни ги фрли пред очи документите каде пишува колку Бугари има во Македонија и документи со кои се согласуваме дека ние сме прифатиле друго име.И уште еднаш:Мраз користи повеќе.За отокот мислам.
Брат тоа се несвесни луѓе кои се продаваат за две чрвени и самите тие ќе патат, тие , нивните потомци и тн... Го разбирам твојот бес.
Туку ги зафркнаа сега, нема веќе коли на бугарски таблици, џабе им се пасошите и личните карти.... :toe:
Бугарите колку имаат ќар толку имаат и зијан. На сите оние „бугари“ им пишува родени во Р. Македонија! Па сите тие со бугарски пасош може да гласаат во БГ. и да се изјаснат како Македонци... се враќа Пиринска онаму каде припаѓа... „сечило со две страни“ :wink:
Друго е добро познатата „регуларна процедура“ на издавање на овие документи која беше применувана , и нивните „реални адреси“ кои можат убаво да се искористат во ЕУ за да се докаже реформираноста во БГ ... :wink:

?

..........

Гостин
Надимак? затоа пак околу нас има татари, шумадијци, гејци итн...
Значи оној кој не те сака ке ти измисли злобен прекар па само и тој да е.
Македонија е поранешна југословенска република, исто и Србија, Хрватска, Босна, Словенија....
И никаде до сега мене лично странец не ме нарекол фироман:toe: тоа се случува само кај умоболните нацисти кој дремат по форуми..
А за медиумските збиднувања како евровизии о, игри, спортски манифестации, тука грција дебело плаќа, ама затоа пак неможе да го плати секој човек на планетава:toe:

B

Borg_Drone

Гостин
А за медиумските збиднувања како евровизии о, игри, спортски манифестации, тука грција дебело плаќа, ама затоа пак неможе да го плати секој човек на планетава:toe:
Затоа пак дебелото плаќање на Грција, дебело и влијае врз секој човек на планетава.
Грција плаќа, а телевизијата со нејзиниот пренос си го врши своето.

Kajgana Shop

На врв Bottom