Добро ако ја свати мојата поента тогаш која е твојата.Да се бориме?Да истраеме?Да не се откажуваме?Или што?Тоа е се во ред.Но дали ти некого сакаш да оправдаш?Иначе јас бев подржувач на г.Груески во неговите напори да се истрае.Ако е така тогаш објасними и пак просветлиме што всушност прави тој.Само немој молим те да ми спомнеш дека тоа е дипломатија.И да за мене е 3 дена па еве нека оди и 3 месеци привремена мерка.Но 20 години тоа е веќе изживување.Само да те потсетам оти ако сакаат Грциве можат уште 20год. да се зезаат.Јас убаво те прашав:Што со 20 безимени генерации?
Го отече со ова безимените генрации!!! Кои се тие безимени генерации кога нашите деца, во нашите школи учат дека се Македонци од Македонија, во сите наши документи го пишува истото итн и тн ...
Е останува уште нешто што е многу важно за тие деца да го стекнат за време на нивното растење и развивање во самостојни личности - да ја сакаат , почитуваат и безусловно се борат за МАКЕДОНИЈА и со надворешните и со внатрешните непријатели. Тоа воспитување е должност на нивните родители.
Срамота е тоа што некој така лесно прифатил некоја бесмислена референца и што во рок од 20 години имаме само пички политичари кои освен да се наведнат друго ништо не знаат!
Меѓународното право на наша страна, аргументите на наша страна, а проблемот останува - водечки сили грција и неколкуте болни европски пријатели.
И да ФИРОМ - формер југословениан Републик оф Маседонија на еден спортски настан во Англија не најавува како ФЈ (еф - уај) Мацедониа. Македонија, Македонија, Македонија - врти сучи пак Македонија сме.
Срамота е Карлос ние сега како генерација да бидеме несплотени и несложни барем по ова прашање, ако не за другите. А Македонија ја прави Македонскиот народ - одговорноста е сега наша.
На темата : Не треба под ниту еден услов да се откажеме од „Македонско претседателство 2010“ !!! Постои и правна основа за тоа.
За прв пат ги слушнав и власта и опозицијата да се заедно ЗА. Можеби разумот преовладува после се. Подобро да се откажеме од претседателството и организацијата отколку од нашето име и идентитет, макар тоа било во водењето на СЕ за шест месеци.