Bandini

Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
Срање фали уште некоја Афричка серија и капак да закачат на све:tapp:.

Е

експерт

Гостин
promovira zastareni, sovinisticki stavovi
santo ja sprecuva devojkata da se omazi za toj sto go saka i toa e prikazano kako normalno.
Im se pogodi serijava. sitel da ja propagira vladinata politika za 'semejni' vrednosti.

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
promovira zastareni, sovinisticki stavovi
santo ja sprecuva devojkata da se omazi za toj sto go saka i toa e prikazano kako normalno.
Не , ја спречи да се омажи за оној кој СЛЕПО го сакаше, односно тој сакаше да и наштети.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.449
Поени од реакции
30.958
И како заклучија сите дека серијава е за никаде?
Сигурно 90% од сите тоа што го викаат ја виделе само рекламата каде шо е пискливата песна или па виделе некоја сцена. И јас викав дека е глупа серијата, ама од кога загледав неколку епизоди, видов дека има стварно убава приказна, и дека од сите тие мудри мисли кои се кажуваат сигурно некоја ќе ми послужи некогаш.
Не промовира застарени шовинистички ставови, туку промовира традиција, култура и почит. Традиција во Индија е да бидат договорувани браковите ама не сите. Сепак менталитетот во Индија не е како кај нас. Но поарно да го гледам овој филм отколку шпанските сапуници каде во секоја епизода некој со некого спие или изневерува. Нема добри ефекти, сигурно не е добар како Prision Break но ако е најгледан филм во Азија, сигурно вреди.

Член од
23 март 2010
Мислења
199
Поени од реакции
62
Прекрасна серија, поучна е, а и ги покажува традициите. И што е најважно е нешто различно, нема спојни точки со шпанските, турските(кои многу лоша верзија на шпанските)серии. Да има околу 350 епизоди (во Индија и светот сеуште се прикажува) ама како што даваат по три четири епизоди на ден бидејќи една епизода е мн кратка (24 минути) брзо ке стигнеме до 350 :). А инаку Индија е многу голема земја, има многу области и сеуште постојат вакви нешта. Оваа серија ги покажува традициите во Индија. Во Индија има од се по малку ххаха.
А од 1001 ноќ веќе се откажав, не знам ни зошто почнав да ја гледам. Веќе преку глава ми дојде а и не е нешто интересно а па за тие Волците не правам муабет. Па дај нека си даваат како што си даваа шпански серии и американски нормално бидејќи тие се најдобри заедно со шпанските. Што ѓавол ги натера да даваат турски не дека имам нешто против некого (турци, албанци итн) него не се нешто посебни.
Бандини е супер :vozbud:

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Лајк! :) Ми се допаѓа музиката во серијата и од серијата можам да научам каква е нивната традиција и култура. Во секој случај МИЛИОН пати е подобра од Шехерезада!
Еееј да ќе заборавев, го учам и јазикот!
Малик-Господар
Чокри-Девојка
Бандини-Робинка(измеќарка)
Чај - Чај
Кае? - Каде е?
Мараџи - Госпоѓа
Чи те у - Што се случи?

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Само еден мал дел од проектот за оглупување на народот...

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Само еден мал дел од проектот за оглупување на народот...
Ееееј! Глеаш јас учам нови зборови башка во секоја епизода можеш да слушнеш барем по два бисери на мудроста кои до сеа гарант не си ги знаел затоа што не се карактеристични за нашиве простори. :)

Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.281
Поени од реакции
273
Абе серијава дава доста поучни работи ама немам време да ја гледам:toe:
Една молба до Iskra пошто гледам дека не пропушташ ни една епизода дали ке може да ми пишеш кратка рецензија :cuc::back:

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Абе серијава дава доста поучни работи ама немам време да ја гледам:toe:
Една молба до Iskra пошто гледам дека не пропушташ ни една епизода дали ке може да ми пишеш кратка рецензија :cuc::back:
Е не сум до толку да не пропуштам али се трудам редовно да ја следам...
Денес го гледав првиот дел, а вториот го испуштив.
Најбитно нешо шо се деси е дека конечно Малик(тој најстариот син на Дарамраџ) конечно и кажа што чувствува на Кеми и оваа почна да му се лути нешо...
Санто ја пушти косата (долга и е до колена!) и господарот ја виде па изглеа му заличе на Субхадра и оваа се израдува али после пак нешто ја изнервира овој па почна да плаче ко у секоја епизода...али таа старката ја утеши...
у главно тоа е тоа
Аууу таа новата колку ме копка да дознаам која е еееј!?
:salut:

Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.281
Поени од реакции
273
Најбитно нешо шо се деси е дека конечно Малик(тој најстариот син на Дарамраџ) конечно и кажа што чувствува на Кеми и оваа почна да му се лути нешо...
Санто ја пушти косата (долга и е до колена!) и господарот ја виде па изглеа му заличе на Субхадра и оваа се израдува али после пак нешто ја изнервира овој па почна да плаче ко у секоја епизода...али таа старката ја утеши...
у главно тоа е тоа
Еееј ова е повеќе од доволно!!
ФАЛА:back:

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Абе серијава е закон. Секако дека е многу поучна. И отсекогаш сум сакала да ги научам другите традиции по светот, а од оваа серија има многу да научам за Индија и како тоа тие живеат таму, се надевам во иднина дека ќе научам нешто повеќе. Зависна сум од серијава.

П.С Многу убави жени во Индија. Кеми посебно :)

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.232
Поени од реакции
8.338
у главно тоа е тоа
Малик :smir: грешка си Хитен е најстариот син на Дарамраџ
Таа е ееее ако ти кажам нема да ти биде интересно :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom