Ne me svakaj pogresno, no nieden vernik ne znae sto e Bog. Site razlicno go custvuvate i tolkuvate.... i bas me interesira kakov e toj nemir bez nego? Zosto nekoi lugje go imaat (ti taka velis) a nekoi ziveat odlicno i bez Bog? I za kraj, koj povekje go skvernavi vasiot Bog, nie ateistite so prasanja dali toj postoi ili ne, ili nekoi vernici megju vas koi pravat razni zlodela vo ima na religijata i Bog?
Ako tolku ste uceni (ti ili bilo koj drug vernik) i znaete sto e i koj e Bog, togas poveli prosvetli ne pa i nie da znaeme vo sto veruvate, bidejki dosega site objasnuvanja bile vo krajnost kontradiktorni, no da ne se navrakjam na tie raboti, vie dobro znaete kolku moze religiskite "sveti" vistini da se kontradiktorni.....
Ууууууууууууууууу немој таакаааа
Ами ако не ти било нешто јасно си можел да прашаш.
Еве јас ќе ти објаснам .
Пази ваму . Онодуењето се случило според кога Таму било Тоа . Ме сваќаш ? Е сеа вака . Ако Онаквувачката се онодуела кај Овоплотуечот тогаш Тој се ваквал кај Онаму .Е сеа дали Тоа се онаквело кај оваму ? Никако оти тоа е грев . Но затоа Кога Тие се онаквеле кај натаму тогаш таквачката се оваквиле кај тука . Нели многу логички може да заклучиме дека оваквувањето било кај Тие . Но тогаш кај Вие се онеоплотила кај таму . Па следствено на кажаното очигледо е дека оваквовувачот се онаоплотил кај речиго бе ....онаму . Но тука и онаквата се одоонаквила кај нас . Оти тие се изоонаквиле а окаквувањето е неможно без Овие .Мислам пологично објаснување ....здравје ....никој нема да ти даде .
Кога збориме за верата најбитна работа ти е ти да бидеш покорен и послушен и боооооооогггг че ми те сака ...затоа несмееш да се буниш .
.
Ме сваќаш....................
.
Ама не си имал што да пиеш ? Па што е битно бе ? Ти ќе пиеш од крвта на Господ ..ако треба и вампир ќе станеш ..како апостолите пиеле од неговата крв на тајната вечера ....они у ствари се повамируеле кога васкреснуеле . Ти треба да се жртвуеш . Дај малце огледај се на Тој . Мислам на ежот . Оти ете кога и Него ќе му се скине чорапата Он мора да си извади една игла за да си ја сошие .
.
Ме сваќаш.............
.
Ама не си имал што да јадеш . Па шо е битно бе . Па зар и јадење ќе бараш . Ете ти си се возгордеал ..тоа е гревот на нашите чукун- дукун мама и тате Адамо и Евааааа . И што тогаш би рекла Таа . Ти зборам у параболи свети тајни за другите да не разберат . Ете Таа имаше сообраќајка и и ја ампутираа ногата . Ти зборам духовно ....мислам на Стоногалката . И што ќе праи сега Таа сиротката со другите 99 што и останаа . А ? Ај кажи ми ?
.
Ме сваќаш...........
.
Ама ќе речеш........ бе чекај па к.. се тресе у ладна вода............
Ддддддддддаааааааааааааа
Ттттттааааааккккааааааааааааааааааа
Еееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееее
Ехехехехххеххеххехеееххехехеххехехеехеххехеехеххех е
Ме сваќаш................................
Е гледаш баш за тоа ти мора да бидеш Наш ....за ние да ти шитнеме
Духовни наокалки................па станеш комплетен зрел чоек........да халуцинираш ..да гледаш работи што во реалноста непостојат ....Ќе си се просветлиш ( ќе си стаиш рударска кацига со фењер на глава па 24 часа ќе имаш светлина ) , ќе се продуховиш ќе станеш вицкаст –духовит (ако си слабокрвен или немаш витамини ќе си купиш Ду(х)о-Вит)
Ме сваќаш.............
И откако еднаш ќе те просветлиме и продуховиме.......ти веќе несмееш да си веруваш на очите никогаш . Па и да ти пуштиме слон у куќа ти прво мораш нас да не прашаш што е тоа . Ако ти кажеме дека е само обична мува ти мора да ни веруеш . Оти ти веќе си почнал да гледаш на работите и да расудуваш со духовни очи на духовен начин а тие никогаш не лажат.
Ме сваќаш.................
Оти тоа е веќе работа на верата . Ако само се посомневаш дека можеби те дупиме у здав памет .......ти си отпаднал од верата бе чоече . Било каков сомнеж у нашата благочестива , пречиста , просветлена , духовна вера е смртен грев кој ...ај ние што во поранешните векови не го простуевме па ќе те скратевме за глава (ееххх какви добри времиња беа тоа ), туку замисли и нашиот бог-државата никогаш нема да ти прости а пљус каде е тука и флуересцентното Касперче- Духот кој исто многу се љути и не проштава , а па тек кооооолку се лути ...е чекај само да видиш Синко мајчин .
Ме сваќаш.............
Оти ако ти не ги попијеш и не ги изедеш овие духовни ср*ња што ти ги сервираме.........ееееееееееејјјјјјјј чоече па па па ти ти ти сииииииии отпаднал бе .........алооооооо..........си отпаднал од нашата благочестива вера . И што има бе ти да одлучуеш у што ќе веруваш....кога истите ср*ња у друга боја префарбани ќе ти ги шитнат други смо нас бизнисот ќе ни опадне .....алооооооооо..
Ме сваќаш............
Има бе да веруеш у тоа што ние ќе ти кажеме....оти ќе те прогласиме за отпадник , за ситна продадена душа ,си ги продал духот ( на килце) а галиба и душата ( ваљда у литри ќе му дојде нели во крвта била ) , за предавник на верата народот а богами и државата , за слуга на рогатиот , на ѓаољо , на сантааната , на лампирот , на бубата што лази ноќе и го плаши бебето ..........Ќе ти фрлиме анатема , шизма а може да летне ииииииииии....некоја чизма ...поготово зимно време . Е после да те видам кога ќе им кажеме на сите дека треба да те мрзат оти ...ти ...веќе не си Наш . Па преку тебе и на другите да им дојде памет што значи кога ќе се отпадне од Нашата благочестива в(б)ерба . Штом ги немаш нашите духовни наокалки........има да бидеш чудак и лудак меѓу луѓето.........јасноооооооо .
Ме сваќаш.............
Па ти неможеш ни да замислиш што би станало ако отпаднат поголем број луѓе како тебе од Нашата вера . И што ? Ќе видат дека целото општество сме го претвориле во една голема лудница па не се знае кој е поболен тие во установие или овие надвор што се мислат за здрави . Размисли малце....па бре државата и капиталистите сите пари сите инвестиции ќе треба да ги вложат само во градење такви здравствени установи . А тоа нее профатибилно . Еми неемојјј таааакккккаааааааааа........
Ме сваќаш.............
Мислааааааааааамммммммммммм...........
После вакво децидно конкретно , недвосмислено , прецизно , концизно логично образложение.................не смее да ти биде нејасно .
Е од сега кога ќе ти се спомне зборот “господ “ или “бог” да си знаеш ..........
Од тебе се очекува ти високо да ги подигнеш веѓите и широко највише што можеш да ги ококориш очите , да ги подинеш рацете или да ги ставиш прстите од двете раце на двете слепоочници и гласно да речеш..............
“Леееееееееееее видииииииииии Боооооооооооогггггг.....свемогучи................
Иииииииииии...............немогучи................ ..аиииииииииии гоооспооооооооодд”
И Ние ќе ти ја пофалиме верата.....пред другите луѓе ќе речеме ..”.глејте колку чоекот си веруе ....колку ли е само просветлен ....оооо....ооооо.........блазе нему .
Оти етееееееее боооогггг царуе над негоооо....етеее правдата му е во срррррценцетоооо , коооооленцетооо , рааааамецетоооо....”
Ме сваќаш................
Оти ако и сеге нe си сватил..........па си глуп бе..........бог не ти дава духовност
Ти нема спас.......ти не си Наш.........ти си на ѓаољо...на сантааната......лампирот , бубата што лази ноќе и ги плаши бебињата...........ти си грешник ете господ а можда па и бог те казнил..еееиии којзнаит какви грвој имаш штом со бог ратуеш штом господ си нема друга работа па со тебе се .*бава....и ти со него........
.
.
.
Кужиш стари..........или свати ..........ама можеби колку гледам и си разбрал без мојте какања.......