Не си го видела?

A

ateist

Гостин
Ако е син Божји тогаш и тој треба да е Бог.
Зарем нема да ги наследи особините од таткото ?

Исус не е ЕДИНОРОДЕН Божји син!!!
Во спротивно според Библијата Бог има не еден Роден син туку 5 родени синови, за увид ќе ги цитираме следниве Библиски цитати каде се вели:
Адам кој што беше Синот Божји (Лука 3.38)
за да ја објавам одлуката Господова: Господ Ми рече (Давид) : „Ти си Мој Син, Јас денес Те родив.” (Псалми 2. 7)
А ти кажи му на фараонот: Вака вели Господ: Израил е Мојот првороден син. (Исход 4 ред 22)
Тие отидоа со солзи, Јас, пак, ќе ги вратам со утеха, ќе ги поведам покрај потоци со води, бидеќи Јас сум Отец на Израил, и Ефрем е Мојот првороден (Еремија 31 ред 9)
Божјите синови гледаа дека човечките ќерки се убави..... па си ги земаа за жени, кои ке ги избереа. (Битие 6. 1)
Од горенаведените Библиски цитати, може да заклучиме дека во Еврејскиот јазик, секоја права личност, кој што ја следи вољата Божја се нарекува „Син Божји“ кој пак збор е метафорички опишана терминолпгија често употребувана помеѓу Евреите.
Па како може да се верува дека Исус е Единороден син, кога Библијата вели дека Израил е Божјиот првороден син, или во Еремија вели дека Ефрем е неговиот првороден син, како може Исус да биде Единороден син, кога веќе има некој кој е Првороден,? и повторно ќе напоменам дека ова е начин на говор на еврејскиот народ, а не дека Бог родил син. Мислам дека ова е сосем болно сваќање, како може Бог да роди син? На кој начин, како? Сосем е нелогично, каква слика би добил читателот кога ќе прочита Бог родил син???
1 ) РАЃАЊЕ

раѓање .........има преносно значење а не како што буквално простачки го сваќаат Простестант католик православ

.
.
.
Галатјани: 4:19 деца мои, кои пак сум во ПОРОДИЛНИ маки, додека Христос се ВООБЛИЧИ-ОФОРМИ-ОТЕЛОТВОРИ во вас.

Павле ги "РАЃА" новите Исуси ...новите Синови Божји

Псалм: 7:14 Ете, злотворот (МАШКИ РОД ) зачна неправда, заноси нечесност и РОДИ измама.

.
.
.
И НАРОДСКИ И ВО ПЕСНИТЕ :

Југославијо, Југославијо!

Крв се многа за те пролила,
Борба те је наша РОДИЛА,

.
.
.

2 ) СВЕТИОТ ДУХ = ОПЛОДУВАЧ

Матеј: 1:18 А раѓањето на Исуса Христа стана вака: кога Неговата мајка Марија беше свршена за Јосифа, пред да се состанат, се најде забременета од Светиот Дух.
1:20 Но штом го намисли тоа, ете, Господов ангел му се јави на сон и му рече: „Јосифе, сине Давидов, не бој се да ја земеш Марија, својата жена, зашто зачнатото во неа е од Светиот Дух.

но .!

Лука: 1
1:41 И штом Елисавета го чу поздравот од Марија, младенецот и заигра во утробата, а Елисавета се исполни со Светиот Дух.
1:57 А на Елисавета и дојде време да роди, и роди син.

СИНОТ БИЛ ..........ИЛИЈА ЈОВАН КРСТИТЕЛ

Зошто и Елисавета не била оплодена од Светиот Дух како и Марија ?

зошто Јован Крстител не е Божји Син ?

Лука:
1:67 А татко му Захарија се исполни со Светиот Дух и пророкуваше, велејќи:

Ете и татко му на Јован Крстител се исполнил со светиот дух ..зошто не забременил ?
(хаахах ..глупости )

Лука:
4:1 А Исус исполнет со Светиот Дух, се врати од Јордан, и Духот Го водеше во пустината

да не требало и Исус да забремени можда .!

ДУХ = идеал

дефиниција за ДУХ

Можноста способноста на умно разумните битија да вршат СВЕСНО - ПЛАНИРАЧКИ ДЕЈСТВИЈА се нарекува дух

духот-идеалот е тежнение кој некој цел

Член од
11 април 2009
Мислења
46
Поени од реакции
4
Темава ја отворам инспирирана од Велигден и многуте атеистично - провокаторски искази што кружат по интернет зоната. Сите се темелат на единственото на кое што и можат - на исказот „Не си го видела Господ, зошто веруваш?“. Уште од старт да ве потсетам дека ни воздухот не го гледате па сепак го чувствувате. Самата поставеност на Земјата во однос на другите планети и Сонцето, овозможува само овде да има живот, што би било преголема случајност по пат на Биг Бенг да се случи. Понатаму, постои една пропорција, божја, section aurea според која се градени сите објекти во светот. Случајност?
А што друго може да кажеме освен "не сум го видела, зошто да верувам?" Нит сум го видела, нит сум го слушнала, ни имам доказ дека постои. Да те прашам ја тебе нешто... Ти веруваш во Баба Рога? Зошто?
Истото е. Бог е слика за идеалното, а светото писмо е ништо повеќе од книга за моралот и животните вредности. Бог е замислена личност. Замислена од страна на луѓето у време кога неможеле да си објаснат некои природни појави и у време кога верувале во се. У денешно време уште да се караме за тоа не иде...
Не плукам по ниту една религија. Сакаш верувај си, сакаш не. Јас не верувам во никаква натпиродна, натчовечка сила. Верувам во самата себе и верувам дека се се случува со причина.

И да, у везе тоа со воздухот.. Можда не го гледам, ама неможам да живеам без воздух - докажано. Господ - не го гледам, не верувам во неговото постоење -> можам да живеам без него - докажано.

И секако, не може еден атеист да зборува за тоа дали Господ постои, бидејќи за да се „види“ Господ, треба да се поверува во него и неговите моќи, да се прими во срцето, да се сфати дека животот ни е во негови раце. На тој начин ќе го ослободиме телото од сите земни глупости со кои секојдневно се оптоварува и ќе се препуштиме на Господ, зашто тој го има најдобриот план за нас.
Важи. Ајде, ќе верувам во господ, ама ќе учам цел живот, ќе се трудам да направам нешто, ќе станам човек, ќе заработувам ќе создадам фамилија и тоаш ќе биде господ така сакал, така?
а обратно, ако не правам нишо у животот, не работам, станам хроничар, почнам да се фиксам и на крај умрам на максимум 25 ќе биде пошо господ така сакал? нееееее... тоаш ќе речеш "оваа не беше нормална, наркоманка, алкохоличар, пропалитет..."

Тешко е да си верник, тешко е да се откажеш од земните „моќи“ што ти се дадени, тешко е да прифатиш дека не си највисоката сила што постои.
Напротив. Верниците цело време се вадат со тоа "господ така сакал". Многу е потешко да кажеш дека ти си крив и да ја превземеш целосно вината. Линија на помал отпор - Predzi brigu na drugoga

Дали на атеистите воопшто може да им се дозволи да кудат нешто кое не го искусиле? Нешто во кое не веруваат? Нешто што за нив не постои?
Атеистите не го кудат. Едноставно не му даваат значење пошо не веруваат во тоа.

Како ќе постоеше македонската писменост ако не е христијанството?
Гад демит! Сеа и писменоста настанала ради господ?! А шо викаш дека писмото настанало за луѓето да се разбираат, исто како и говорот?

Ако е син Божји тогаш и тој треба да е Бог.
Ако татко ти е доктор тогаш и ти треба да бидеш доктор ебате?! Ако чичкото со бела брада е бог, а Исус негов син, зашто и тој истиот би бил бог? Ќе ја наследи титулата коа дедо Боже ќе умре?! ЛОЛ

Ако гледаш според тоа митологиите, синот на богот станува бог ако и мајка му е божица, а ја колку што знам дева Марија не била :)

Eraser

S.... Seni Seviyorum
Член од
12 април 2010
Мислења
422
Поени од реакции
18
А што друго може да кажеме освен "не сум го видела, зошто да верувам?" Нит сум го видела, нит сум го слушнала, ни имам доказ дека постои. Да те прашам ја тебе нешто... Ти веруваш во Баба Рога? Зошто?
Истото е. Бог е слика за идеалното, а светото писмо е ништо повеќе од книга за моралот и животните вредности. Бог е замислена личност. Замислена од страна на луѓето у време кога неможеле да си објаснат некои природни појави и у време кога верувале во се. У денешно време уште да се караме за тоа не иде...
Не плукам по ниту една религија. Сакаш верувај си, сакаш не. Јас не верувам во никаква натпиродна, натчовечка сила. Верувам во самата себе и верувам дека се се случува со причина.

И да, у везе тоа со воздухот.. Можда не го гледам, ама неможам да живеам без воздух - докажано. Господ - не го гледам, не верувам во неговото постоење -> можам да живеам без него - докажано.

Важи. Ајде, ќе верувам во господ, ама ќе учам цел живот, ќе се трудам да направам нешто, ќе станам човек, ќе заработувам ќе создадам фамилија и тоаш ќе биде господ така сакал, така?
а обратно, ако не правам нишо у животот, не работам, станам хроничар, почнам да се фиксам и на крај умрам на максимум 25 ќе биде пошо господ така сакал? нееееее... тоаш ќе речеш "оваа не беше нормална, наркоманка, алкохоличар, пропалитет..."

Напротив. Верниците цело време се вадат со тоа "господ така сакал". Многу е потешко да кажеш дека ти си крив и да ја превземеш целосно вината. Линија на помал отпор - Predzi brigu na drugoga

Атеистите не го кудат. Едноставно не му даваат значење пошо не веруваат во тоа.

Гад демит! Сеа и писменоста настанала ради господ?! А шо викаш дека писмото настанало за луѓето да се разбираат, исто како и говорот?

Ако татко ти е доктор тогаш и ти треба да бидеш доктор ебате?! Ако чичкото со бела брада е бог, а Исус негов син, зашто и тој истиот би бил бог? Ќе ја наследи титулата коа дедо Боже ќе умре?! ЛОЛ

Ако гледаш според тоа митологиите, синот на богот станува бог ако и мајка му е божица, а ја колку што знам дева Марија не била :)

Ако татко ти е црн и ти ќе бидеш црн, ако татко ти е вонземјанин и ти ќе бидеш, ако татко ти е мајмун ќе бидеш мајмун, ако татко ти е Бог ќе имаш особини на Бог.

Па се гледа дека сето тоа нема смисла. Од Бог излегол светиот дух кој ја забременил девицата, тоа е погрешно. Нема потреба Бог да забременува жена која е човек и таа да му роди син. Па Бог му је предал власта на синот, а синот на кого ќе му ја предаде власта ?

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Девојче драго,

Тоа што ти не го „гледаш“ Бог и Неговото присуство, е резултат на тоа што не си ја гледаш ни душата и нејзиното просветление. Бог не се гледа, туку се чувствува. Дали ГЛЕДАШ кога си среќна? Или чувствуваш? Е така верниците го чувствуваат Бог, како што го чувствуваат и немирот без него. Нив не им треба логаритмирана равенка на точност, ни вага на праведноста на Бог, тие и онака се просветлени со тоа што го имаат во нивниот живот. Прашањево од првиот воведен пост на темава, е: Која си ти да ми го сквернавиш мојот Бог, кога не знаеш што е??

allahov_rob

لا اله الا الله محمد رسول
Член од
7 мај 2009
Мислења
728
Поени од реакции
12
Девојче драго,

Тоа што ти не го „гледаш“ Бог и Неговото присуство, е резултат на тоа што не си ја гледаш ни душата и нејзиното просветление. Бог не се гледа, туку се чувствува. Дали ГЛЕДАШ кога си среќна? Или чувствуваш? Е така верниците го чувствуваат Бог, како што го чувствуваат и немирот без него. Нив не им треба логаритмирана равенка на точност, ни вага на праведноста на Бог, тие и онака се просветлени со тоа што го имаат во нивниот живот. Прашањево од првиот воведен пост на темава, е: Која си ти да ми го сквернавиш мојот Бог, кога не знаеш што е??
Mnogu decidno i prosto objasneto... sekoja cest.:smir::smir:

A

ateist

Гостин
Девојче драго,

ај ај доста цмиздрење изигравате жртви вечно неразбрани кутри душички небаре незнаеме какви злосторства сте правиле и секогаш сте спремни да направите

еве ти една реченица

Евреите:
12:14 Стремете се кон МИРОТ со сите и кон светоста, без која никој не може да Го ВИДИ Господа,

и ?

колку и каков МИР = БЕЗКОНФЛИКНИ меѓучовечки односи заговарате и ПРАКТИКУВАТЕ ВИЕ како што пишува СО СИТЕ ЛУЃЕ па сте го виделе бог ( оти таква ви е ГАРАНЦИЈАТА ) А ГАРАНЦИЈА е гаранција ..........мочај се у чуствата кој и те како знаат да излажат КОГА ТИ СЕ ГАРАНТИРА ДЕКА МОЖЕШ ДА ..............ВИДИШ.

и како изгледа ?
рече............госпоѓице просветлена ?
не за друго туку да не те разбереме правилно дека се просераваш.

Член од
11 април 2009
Мислења
46
Поени од реакции
4
А не ми кажа, веруваш во баба Рога?

Член од
24 јули 2008
Мислења
666
Поени од реакции
134
Девојче драго,

Ne me svakaj pogresno, no nieden vernik ne znae sto e Bog. Site razlicno go custvuvate i tolkuvate.... i bas me interesira kakov e toj nemir bez nego? Zosto nekoi lugje go imaat (ti taka velis) a nekoi ziveat odlicno i bez Bog? I za kraj, koj povekje go skvernavi vasiot Bog, nie ateistite so prasanja dali toj postoi ili ne, ili nekoi vernici megju vas koi pravat razni zlodela vo ima na religijata i Bog?
Ako tolku ste uceni (ti ili bilo koj drug vernik) i znaete sto e i koj e Bog, togas poveli prosvetli ne pa i nie da znaeme vo sto veruvate, bidejki dosega site objasnuvanja bile vo krajnost kontradiktorni, no da ne se navrakjam na tie raboti, vie dobro znaete kolku moze religiskite "sveti" vistini da se kontradiktorni.....:toe:

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Ако Баба Рога те просветлува духовно, ако ти дава морален кодекс на однесување, ако можеш да се потпреш на неа во секое време и ако сметаш дека таа те создала, feel free to treat her as your God. Мојот избор е Исус и Бог. Баба Рога e компанија за производство на интернет игрици:pipi:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.970
Поени од реакции
83.303
Баба Рога e компанија за производство на интернет игрици
Баба Рога е, бога ми, доста по стара од интернет игрици, интернет, компјутери, чипови, пластика и струја.

A

ateist

Гостин
Ne me svakaj pogresno, no nieden vernik ne znae sto e Bog. Site razlicno go custvuvate i tolkuvate.... i bas me interesira kakov e toj nemir bez nego? Zosto nekoi lugje go imaat (ti taka velis) a nekoi ziveat odlicno i bez Bog? I za kraj, koj povekje go skvernavi vasiot Bog, nie ateistite so prasanja dali toj postoi ili ne, ili nekoi vernici megju vas koi pravat razni zlodela vo ima na religijata i Bog?
Ako tolku ste uceni (ti ili bilo koj drug vernik) i znaete sto e i koj e Bog, togas poveli prosvetli ne pa i nie da znaeme vo sto veruvate, bidejki dosega site objasnuvanja bile vo krajnost kontradiktorni, no da ne se navrakjam na tie raboti, vie dobro znaete kolku moze religiskite "sveti" vistini da se kontradiktorni.....:toe:
Ууууууууууууууууу немој таакаааа
Ами ако не ти било нешто јасно си можел да прашаш.
Еве јас ќе ти објаснам .

Пази ваму . Онодуењето се случило според кога Таму било Тоа . Ме сваќаш ? Е сеа вака . Ако Онаквувачката се онодуела кај Овоплотуечот тогаш Тој се ваквал кај Онаму .Е сеа дали Тоа се онаквело кај оваму ? Никако оти тоа е грев . Но затоа Кога Тие се онаквеле кај натаму тогаш таквачката се оваквиле кај тука . Нели многу логички може да заклучиме дека оваквувањето било кај Тие . Но тогаш кај Вие се онеоплотила кај таму . Па следствено на кажаното очигледо е дека оваквовувачот се онаоплотил кај речиго бе ....онаму . Но тука и онаквата се одоонаквила кај нас . Оти тие се изоонаквиле а окаквувањето е неможно без Овие .Мислам пологично објаснување ....здравје ....никој нема да ти даде .
Кога збориме за верата најбитна работа ти е ти да бидеш покорен и послушен и боооооооогггг че ми те сака ...затоа несмееш да се буниш .

.
Ме сваќаш....................
.

Ама не си имал што да пиеш ? Па што е битно бе ? Ти ќе пиеш од крвта на Господ ..ако треба и вампир ќе станеш ..како апостолите пиеле од неговата крв на тајната вечера ....они у ствари се повамируеле кога васкреснуеле . Ти треба да се жртвуеш . Дај малце огледај се на Тој . Мислам на ежот . Оти ете кога и Него ќе му се скине чорапата Он мора да си извади една игла за да си ја сошие .
.
Ме сваќаш.............
.
Ама не си имал што да јадеш . Па шо е битно бе . Па зар и јадење ќе бараш . Ете ти си се возгордеал ..тоа е гревот на нашите чукун- дукун мама и тате Адамо и Евааааа . И што тогаш би рекла Таа . Ти зборам у параболи свети тајни за другите да не разберат . Ете Таа имаше сообраќајка и и ја ампутираа ногата . Ти зборам духовно ....мислам на Стоногалката . И што ќе праи сега Таа сиротката со другите 99 што и останаа . А ? Ај кажи ми ?
.
Ме сваќаш...........
.
Ама ќе речеш........ бе чекај па к.. се тресе у ладна вода............
Ддддддддддаааааааааааааа
Ттттттааааааккккааааааааааааааааааа
Еееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееее
Ехехехехххеххеххехеееххехехеххехехеехеххехеехеххех е

Ме сваќаш................................
Е гледаш баш за тоа ти мора да бидеш Наш ....за ние да ти шитнеме
Духовни наокалки................па станеш комплетен зрел чоек........да халуцинираш ..да гледаш работи што во реалноста непостојат ....Ќе си се просветлиш ( ќе си стаиш рударска кацига со фењер на глава па 24 часа ќе имаш светлина ) , ќе се продуховиш ќе станеш вицкаст –духовит (ако си слабокрвен или немаш витамини ќе си купиш Ду(х)о-Вит)

Ме сваќаш.............

И откако еднаш ќе те просветлиме и продуховиме.......ти веќе несмееш да си веруваш на очите никогаш . Па и да ти пуштиме слон у куќа ти прво мораш нас да не прашаш што е тоа . Ако ти кажеме дека е само обична мува ти мора да ни веруеш . Оти ти веќе си почнал да гледаш на работите и да расудуваш со духовни очи на духовен начин а тие никогаш не лажат.

Ме сваќаш.................

Оти тоа е веќе работа на верата . Ако само се посомневаш дека можеби те дупиме у здав памет .......ти си отпаднал од верата бе чоече . Било каков сомнеж у нашата благочестива , пречиста , просветлена , духовна вера е смртен грев кој ...ај ние што во поранешните векови не го простуевме па ќе те скратевме за глава (ееххх какви добри времиња беа тоа ), туку замисли и нашиот бог-државата никогаш нема да ти прости а пљус каде е тука и флуересцентното Касперче- Духот кој исто многу се љути и не проштава , а па тек кооооолку се лути ...е чекај само да видиш Синко мајчин .

Ме сваќаш.............

Оти ако ти не ги попијеш и не ги изедеш овие духовни ср*ња што ти ги сервираме.........ееееееееееејјјјјјјј чоече па па па ти ти ти сииииииии отпаднал бе .........алооооооо..........си отпаднал од нашата благочестива вера . И што има бе ти да одлучуеш у што ќе веруваш....кога истите ср*ња у друга боја префарбани ќе ти ги шитнат други смо нас бизнисот ќе ни опадне .....алооооооооо..

Ме сваќаш............

Има бе да веруеш у тоа што ние ќе ти кажеме....оти ќе те прогласиме за отпадник , за ситна продадена душа ,си ги продал духот ( на килце) а галиба и душата ( ваљда у литри ќе му дојде нели во крвта била ) , за предавник на верата народот а богами и државата , за слуга на рогатиот , на ѓаољо , на сантааната , на лампирот , на бубата што лази ноќе и го плаши бебето ..........Ќе ти фрлиме анатема , шизма а може да летне ииииииииии....некоја чизма ...поготово зимно време . Е после да те видам кога ќе им кажеме на сите дека треба да те мрзат оти ...ти ...веќе не си Наш . Па преку тебе и на другите да им дојде памет што значи кога ќе се отпадне од Нашата благочестива в(б)ерба . Штом ги немаш нашите духовни наокалки........има да бидеш чудак и лудак меѓу луѓето.........јасноооооооо .

Ме сваќаш.............

Па ти неможеш ни да замислиш што би станало ако отпаднат поголем број луѓе како тебе од Нашата вера . И што ? Ќе видат дека целото општество сме го претвориле во една голема лудница па не се знае кој е поболен тие во установие или овие надвор што се мислат за здрави . Размисли малце....па бре државата и капиталистите сите пари сите инвестиции ќе треба да ги вложат само во градење такви здравствени установи . А тоа нее профатибилно . Еми неемојјј таааакккккаааааааааа........

Ме сваќаш.............
Мислааааааааааамммммммммммм...........
После вакво децидно конкретно , недвосмислено , прецизно , концизно логично образложение.................не смее да ти биде нејасно .
Е од сега кога ќе ти се спомне зборот “господ “ или “бог” да си знаеш ..........
Од тебе се очекува ти високо да ги подигнеш веѓите и широко највише што можеш да ги ококориш очите , да ги подинеш рацете или да ги ставиш прстите од двете раце на двете слепоочници и гласно да речеш..............
“Леееееееееееее видииииииииии Боооооооооооогггггг.....свемогучи................
Иииииииииии...............немогучи................ ..аиииииииииии гоооспооооооооодд”
И Ние ќе ти ја пофалиме верата.....пред другите луѓе ќе речеме ..”.глејте колку чоекот си веруе ....колку ли е само просветлен ....оооо....ооооо.........блазе нему .
Оти етееееееее боооогггг царуе над негоооо....етеее правдата му е во срррррценцетоооо , коооооленцетооо , рааааамецетоооо....”

Ме сваќаш................

Оти ако и сеге нe си сватил..........па си глуп бе..........бог не ти дава духовност
Ти нема спас.......ти не си Наш.........ти си на ѓаољо...на сантааната......лампирот , бубата што лази ноќе и ги плаши бебињата...........ти си грешник ете господ а можда па и бог те казнил..еееиии којзнаит какви грвој имаш штом со бог ратуеш штом господ си нема друга работа па со тебе се .*бава....и ти со него........
.
.
.

Кужиш стари..........или свати ..........ама можеби колку гледам и си разбрал без мојте какања.......

Член од
11 април 2009
Мислења
46
Поени од реакции
4
Ако Баба Рога те просветлува духовно, ако ти дава морален кодекс на однесување, ако можеш да се потпреш на неа во секое време и ако сметаш дека таа те создала, feel free to treat her as your God. Мојот избор е Исус и Бог. Баба Рога e компанија за производство на интернет игрици:pipi:
Стварно извини, јас цел живот сум живеела во незнаење и мислев дека мајка ми и татко ми ми дале некој кодекс на однесување, ми кажувале што е добро,а што лошо и најбитното... [ова е најтешкото...] цел живот мислев дека тие ме создале..:/ Но добро, ќе го прифатам фактот дека господ го направил сето тоа.

а ако навистина не ја сфати поентата со компарацијата со баба Рога - НЗС: НЕ ПОСТОЈАТ.

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
"Учителке, учителке, ме закачаат!"

...провокации, до сега, без разлика каде, дали на форум, на Интернет, на било кој медиум, во живо, фејс-ту-фејс, немам видено. Без оглед на моите ставови кон религијата, објективна сум. Провокации може да се видат само од нафурани 14-18 годишни копиљаци кои немаат попаметна работа, виделе дека е модерно да се биде нешто, и дека тоа нешто се вика "атеизам", и без да прочитаат нешто околу тоа, лечат фрустрации и серат на се поврзано со религија. Оние кои своеволно решиле да бидат атеисти, не бараат ништо освен тоа да го почитувате нивниот избор исто како што они го почитуваат вашиот. Затоа, разграничете ги двете категории на луѓе, и водете ја дискусијата кон вистинските провокатори, wanna be атеистите кои не знаат ни на што се заснова тоа неверување во постоењето на некакво натприродно битие.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
^ Значи да се надоврзам, овде имаме дискусија на wanna be атеистите и wanna be теистите затоа имаме провокации и препукувања.

П.С. Јас сум атеист и деист во едно паковање.

Kajgana Shop

На врв Bottom