Не си го видела?

Нема никаква врска тоа.
Иако според библиски закони тоа што тие го правеле не ги правело добри верници во очите на јавноста тие биле пример за добар верник.
Ти можеш да го запалиш грчкото знаме и нема да бидеш патриот но поради омразата која е собрана во народот,истиот тој народ ќе те смета за таков.

Каков фактор жити се е народот?
Ако 20 илјади луѓе отидат на концертот на Боки 13 дали тоа значи дека он е уметник?

Го имаме светото слово. Од него треба да јадеме. Така ќе се воздигнеме духовно и ќе станеме подобри луѓе. Прашање е на избор. И не, не одзел живот, туку го даде синот свој еден и единствен за да не избави нас од гревовите. Сите гревови нас ни се однапред простени, со самото распетие на крстот. И да, се грижи, АМА КОГА НЕ ВЕРУВАШ ВО НЕГО, НЕ СЕ ГРИЖИ.

Mислев на Хајлендер:wink:
А еве,зошто според христијаните гревот на Адам се пренесува од колено на колено?
Зошто тој грев не е простен?

Каков фактор жити се е народот?
Ако 20 илјади луѓе отидат на концертот на Боки 13 дали тоа значи дека он е уметник?

Ај излези на сред плоштад и речи Тоше Проевски беше шупак и катастрофален пејач и број ги камењата кои ќе летаат накај тебе.
Последен пат кога проверив,МНОЗИНСТВОТО го правеше општеството.
Мнозинството бира градоначалници и претседатели не Smexy_Bit.
Мислењето на поединци е во најмала рака неважно.

Јас мислам дека песнава е добра,пола и повеќе од форумот ќе ми речат е не е,и нормално,кој ме прашува мене кога процентите друго говорат.

Тој грев е простен со распнувањето на крстот. Тоа што жените биле потчинети и што Господ е Он, е само условно, затоа што околината така ја преиначила и протолкувала искривоколчила вистината за Бог. Бог е еден и ист за сите и за мажи и за жени. Тоа со Хајлендер беше зеебанција, да ти онадам тоа озбилниот:wink:.

А во чие име е сторено сето тоа?
Зарем не е во името на Бог?

Терористи се разнесуваат во име на БОГ!
Крстоносци колат муслимани во име на БОГ!
Инквизитори мачат и убиваат луѓе под разлог дека се вештери во име на БОГ!

Божјата рака е крвава!

И за човек што верува и што не верува ова што го кажа ти е лесно објасниво.Ајде јас ќе убијам човек денес и ќе речам ,ова го правам во името на Бога,и на сите ни е јасно дека сум отишла со паметот.Никаде ниту во христијанство ниту во било која религија не се пропагира насилство баш напротив,така што секое насилство е само злоупотреба а на човек му е јасно дека активноста е превземена од други побуди.
Човекот отсекогаш бил слаба фигура,издржливоста и физичка,духовна и психичка ни се држи на тенок конец,вообичаено ќе се најде некој редок пример на цврстина и најчесто го прогласуваме за лудак.
И друга работа,мислам дека прочитав во постовиве нешто во смисол,е што е толку тешко да се верува.Тешко е,зашто оној што верува поминал низ првично интелектуален пекол,човек се преиспитува,треба да си одговори на милион прашања (на многу од нив не ни има одговор),зашто верникот не е потпросечно интелектуална личност ниту пак е слабак на кој му полесно да каже е сега имам кого да обвинам за се што ми се случува.
Не сакам да злоупотребувам ничие име за да пропагирам овде нешто зашто сметам дека верувањето или не верувањето е работа на избор,секој човек со себе и своето,нема да го правам некого луд што не верува ниту пак сакам да ме прави некој луда што верувам.Но ќе го споменам Ајнштајн,најголемиот научник никогаш не ја негирал религијата,така што науката и религијата не се судираат една со друга,можеби со тек на време се повеќе ќе се надополнуваат(баш ме интересира што ќе направат научниците во ЦЕРН кои вложија милијарди за да ја создадат Божествената честичка).
И тоа е тоа,нема потреба од надмудрување и навредување.

Ај излези на сред плоштад и речи Тоше Проевски беше шупак и катастрофален пејач и број ги камењата кои ќе летаат накај тебе.
Последен пат кога проверив,МНОЗИНСТВОТО го правеше општеството.
Мнозинството бира градоначалници и претседатели не Smexy_Bit.
Мислењето на поединци е во најмала рака неважно.

Јас мислам дека песнава е добра,пола и повеќе од форумот ќе ми речат е не е,и нормално,кој ме прашува мене кога процентите друго говорат.

Атеист си затоа и си обременет со очекувањата и ставовите на луѓето.
Јас за разлика од тебе го немам тој проблем, цел форум(40 илјади души) може да се соберте кај мене под тераса и да ме пцуете до утре сабаље, а јас на тоа нема ни да трепнам.

Цело човештво(7 милјарди чкартојни луѓе) не вредите колку еден филјан човек т.е некој како мене.

Атеист си затоа и си обременет со очекувањата и ставовите на луѓето.
Јас за разлика од тебе го немам тој проблем, цел форум(40 илјади души) може да се соберте кај мене под тераса и да ме пцуете до утре сабаље, а јас на тоа нема ни да трепнам.

Цело човештво(7 милјарди чкартојни луѓе) не вредите колку еден филјан човек т.е некој како мене.

За да се вработиш одиш на интервју каде треба да исполниш очекувања.
И ако цел форум за тебе има лошо мислење тоа во тоа општество е факт бидејки со тој факт се согласуваат сите па ако сакаш до утре сабајле ти кажувај им дека не си таков,или не им кажувај сеедно.
Мислењето на 51% од чкартојната од народов го донесе Никола Груевски на власт,јас мислам дека тоа е лоша идеја,и што?
Можам да направам нешто во врска со тоа?

@RocknRolaa денес ако убиеш во име на Бог ќе те сместат во лудница бидејки е таква психата на општеството.
Но еве да речеме ставот на извесен рапер Стиховен Калибар ли го викаа не знам.
Човекот има план да убие 100 атеисти при што се фали и во фејбук групата која ја направил.
Во истата таа група има стотици коментари кои го одобруваат тој чин,за нив тоа е сосем ОК работа.
А дали е навистина така?
Еве јас сум атеист но сепак ги да речеме на некој начин почитувам Божјите заповеди(освен оние кои ме примораат да верувам во него).

А во чие име е сторено сето тоа?
Зарем не е во името на Бог?

Терористи се разнесуваат во име на БОГ!
Крстоносци колат муслимани во име на БОГ!
Инквизитори мачат и убиваат луѓе под разлог дека се вештери во име на БОГ!

Божјата рака е крвава!

Дали Господ ги оправдува тие убивања и масакри?
Дали Господ им заповедал лично да ги направат тие масакри и убивања во негово име?

Не ми ја квари темата со Стиховен Калибар. Во името на отецот синот и светиот дух! Амин! Си пишува убаво во библијата што е верник, а што не е верник. Никој не е стопроцентен верник според тоа како треба да се однесуваш, ама па Стиховен нема ни две страни библија прочитано, он е од оние
„верници“ што одат во црква за Божиќ и Велигден, палат свеќи, ама не чувствуваат ништо. Во дискусија со него, ми има признаено дека е он „квази верник“, ама дека тоа било подобро одошто никаков верник. Стихи... Душа!

Дали Господ ги оправдува тие убивања и масакри?
Дали Господ им заповедал лично да ги направат тие луѓе, тие масакри и убивања?

Сеедно,тие додека го вршеле тие масакри не извикувале За мајка ми и Баба ми туку Во име на Бог!
Плус,папата кој "наводно" ги искупувал од сите гревови го правел тоа во име на Бог.
Ако се соберат 10 души и истепаат некој мој познаник и му речат ова ти е порака од Smexy по кого ќе тргне тепаниот?

И ако цел форум за тебе има лошо мислење тоа во тоа општество е факт бидејки со тој факт се согласуваат сите па ако сакаш до утре сабајле ти кажувај им дека не си таков,или не им кажувај сеедно.

@RocknRolaa денес ако убиеш во име на Бог ќе те сместат во лудница бидејки е таква психата на општеството.
Човекот има план да убие 100 атеисти при што се фали и во фејбук групата која ја направил.
Во истата таа група има стотици коментари кои го одобруваат тој чин,за нив тоа е сосем ОК работа.
А дали е навистина така?

Еве јас сум атеист но сепак ги да речеме на некој начин почитувам Божјите заповеди(освен оние кои ме примораат да верувам во него).
Пријателче друг ми е муабетот,еве јас сум верник па не го одобрувам тоа,тоа ти е тешка ступедарија,очаен обид за внимание или комплетно погрешно толкување ..што и да е погрешно е.И заради вакви глупости луѓето имаат пристап кон религијата како да е баук.
Свесна сум дека со толку испрани мозоци(и тоа испрани некогаш сами од себе) нема разбирање.

Патем, да додадам Христијаните не се разнесуваат, а терористите што се разнесуваат (претежно со муслиманска вероисповест) се разнесуваат зошто се следбеници на секта.Еве да прочитате повеќе:

Al-Qaeda represents Wahhabism in its purest form – a violent fundamentalist doctrine that rejects all non-Wahhabi Islam, especially the spiritual forms of Islam. Wahhabism is an expansionist sect intolerant of Shi‘ite Islam, Judaism, Christianity, and Hinduism; in fact, Wahhabists seek to challenge and destroy these faiths. The Saudi-Wahhabi threat must not be underestimated; it requires our grave attention.
A History of Violence
Contrary to prevalent Western beliefs, Wahhabism is not an old Islamic tradition and the House of Saud does not enjoy a credible historic claim to rule over Arabia. Indeed, Wahhabism emerged only 250 years ago under the guidance of an obscure fanatic known as Muhammad Ibn ‘Abd al-Wahhab who later formed an alliance with a group of desert bandits, the Sauds. From the time they established their covenant to the creation of the modern Saudi state, the Saudi-Wahhabi movement spread across the peninsula brutally defeating and enslaving non-Wahhabi elements.

Така да, тие што го прават тоа го прават најчесто кои се следбеници на секта и кои имаат некаква корист од сето тоа.

Пријателче друг ми е муабетот,еве јас сум верник па не го одобрувам тоа,тоа ти е тешка ступедарија,очаен обид за внимание или комплетно погрешно толкување ..што и да е погрешно е.И заради вакви глупости луѓето имаат пристап кон религијата како да е баук.
Свесна сум дека со толку испрани мозоци(и тоа испрани некогаш сами од себе) нема разбирање.

И на крај секогаш доаѓаме до сржта,тоест или веруваш или не.
А од овде па натаму мислам дека нема ни простор за дискусија бидејки првенствено е прашање на избор.

И реков и погоре јас и ти или било кој друг колку и да негодуваме на нешто,важно е мислењето на мнозинството.

Мислењето на 51% од чкартојната од народов го донесе Никола Груевски на власт,јас мислам дека тоа е лоша идеја,и што?
Можам да направам нешто во врска со тоа?

А дали е навистина така?

Човекот не може да биде мерило за ништо пошто е смртен.

Сеедно,тие додека го вршеле тие масакри не извикувале За мајка ми и Баба ми туку Во име на Бог!

Папата е обичен смртник како мене и тебе.И те прашав наједноставно прашање:Дали Господ ги оправдува тие убивања во негово име?
Прочитај повеќе, ти поставив инфо на темата за тоа кои се тие убијци во име на Господ, и какви луѓе се.
Тоа учење кое се проповеда во црквите не оправдува војни и убивања, не сум религиозен тип но од општо знаење знам дека убивањата и војните во име на Господ не се оправдани.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom