Првата и официјална боја на Кумани од самото формирање па се до 98 година(не ме држи за збор) беше плавата боја ,плус денес РК,КК,ЖРК,ЖКК Куманово сите се натпреваруваат во темно и светло сини дресови така да одлучивме да се вратиме на нашите првобитни бои.
За друго несакам да коментирам затоа што лажеш и правиш како бог знае што се случувало во Велес,а не се случило ништо!Како што дојдвме така и си отидовме!Нашето право место е на ЗАПАДНАТА ТРИБИНА,а не на Кајгана или Фејсбук!Не сме интернет навивачи затоа и не се замараме многу со форуми да се докажуваме кој е кој .
Впрочем деновиве изработивме нови бар и со натпис шалови комплетно направени од наши средства што за вас е далечен сон
http://www.kumani.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=286&Itemid=6
--- надополнето ---
Мене многу ми е гајле дали ќе се викате Гемиџии или Вампири,но крадете туѓо име на друга навивачка група од Гостивар-Гемиџии Гостивар!Сте требале на тоа да мислите во вашата далечна 1988 година,а не сега.Едноставно групата од Гостивар се крстиле пред вас и постоеле под тоа име, друго е само плагијат од ваша страна!Тоа ти е исто како Ајдуци да се прекрстат во Фемили или Чкембари:pos2:.Во Скопје никогаш немало комитско движење па постои навивачка група Комити.Само се бламирате и ништо повеќе, но што да правиш толку ви е капацитетот изгледа
.