Протест "СТОП НА ГРЧКИОТ ФАШИЗАМ"

• Креатор на темата Ајсшутер
  • Време на започнување
Член од
18 јануари 2009
Мислења
1.407
Поени од реакции
339
Доколку се одржи добар, оригинален протест, концентриран само против Грчкиот идиотизам, јас ќе бидам првиот што ќе излези.
Но сигурен сум дека нема, пошто ќе се попеат неколку песми за Албанците, на рипит, впрочем како и секој друг протест, со тоа јас им викам на Албанците да не излезат, пошто за нас веќе други излегоа, во Албанија.
А ти на секој протест присуствуваш па да знаеш дека баш на секој песни против Албанците се пееле?

Што беше протестот пред зградата на ЕУ ниту Албанци некој спомна ниту пак песни пееше.

Член од
27 мај 2008
Мислења
1.025
Поени од реакции
42
не ми пречи бе
ама да го веете нашето знаме
:smir: песните ги знајте :helou:

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
А ти на секој протест присуствуваш па да знаеш дека баш на секој песни против Албанците се пееле?

Што беше протестот пред зградата на ЕУ ниту Албанци некој спомна ниту пак песни пееше.
На сите оние, на кои што сум бил јас, за името рецимо, еднаш во Скопје плоштад Пела, еднаш во Битола, плоштат Магнолија, и други настани.

Срамота бе, УУУ Албанци да викаш, а одиш да протестираш против Грчката желба за монополизација.

Срамота. Ни едните, ни другите не се спремни за такво нешто. :)

П.С. Мислев на Македонците и Албанците.

H

^HITMAN^

Гостин
Протестот бил организиран од ВМРО можеби незнам, зошто не организира СДСМ ? Дали протестот ќе има подршка од Албанската и Турската заедница ?
Види го бе овој..:tapp: Одделени протести да организираат двете партии а??? Па да се смее со нас целиот свет. Од такви како тебе ништо не бидува. Кога се работи за национални интереси не смее политика да се меша колку тоа и да се практикува кај нас, па на попростите како тебе тоа да им изгледа нормално... Размисли со тоа главата пред да напишеш нешто. Албанците, Турците, Ромите, Србите... ако сакаат нека излезат ако сакаат нека седат дома. И тие се граѓани на РМ и и нив треба да ги засега ова.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.049
Поени од реакции
83.491
Срамота бе, УУУ Албанци да викаш, а одиш да протестираш против Грчката желба за монополизација.
Куче што лае не каса.
А бре Picasso, ко да не знеш со кој си имаш работа.
Моите сонародници се лајави крелци. Најголем дострел во борбата со секојдневниот албански терор им е безразложно навредување, на форум или кога се во толпа. Толку. Тоа е врвот на отпорот на секојдневното систематско малтретирање што го пијат од твоите сонародници.
Безразложно да навредуваат. Најјаки сме коа викаме уа Албанци.:tapp:

saman

Раскажувачот
Член од
1 август 2009
Мислења
367
Поени од реакции
91
Види го бе овој..:tapp: Одделени протести да организираат двете партии а??? Па да се смее со нас целиот свет. Од такви како тебе ништо не бидува. Кога се работи за национални интереси не смее политика да се меша колку тоа и да се практикува кај нас, па на попростите како тебе тоа да им изгледа нормално... Размисли со тоа главата пред да напишеш нешто. Албанците, Турците, Ромите, Србите... ако сакаат нека излезат ако сакаат нека седат дома. И тие се граѓани на РМ и и нив треба да ги засега ова.
Мојот пост е насочен против мешање на политиката. Бидејќи одма му закачија етикета на протестот дека е организиран од ВМРО прашувам зошто не организира СДСМ.Таквите како мене се среќни што не се како тебе. Простите луѓе секогаш не ги сваќаат работите. Навредите се дел од секое нецивилизирано и воопшто невоспитано суштество но ти си се знаеш самиот себе. Незнам што друго да ти кажам да не излавам надвор од темата.

H

^HITMAN^

Гостин
Мојот пост е насочен против мешање на политиката. Бидејќи одма му закачија етикета на протестот дека е организиран од ВМРО прашувам зошто не организира СДСМ.Таквите како мене се срќни што не се како тебе. Простите луѓе секогаш не ги сваќаат работите. Навредите се дел од секое нецивилизирано и воопшто невоспитано суштество но ти си се знаеш самиот себе. Незнам што друго да ти кажам да не излаваме надвор од темата.
Не "излаваме" од темата.А за навредите, знам ти наследник на Мајка Тереза беше, читав во Вест пред некој ден пишуваше за тебе. :tapp:
А за тоа дали го поддржува албанската, турската и ромската заедница ич не ме боли. Да не треба дозвола од малцинствата за во сопствена држава простест да организираш,а? Али јеби га, така ги научивме како бубрег во лој ги гледаме. Ех да се врати само 1997. Носталгија по една држава. Поздрав до "браќата" од Гостивар и од Тетово во тоа време.:helou:

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
На сите оние, на кои што сум бил јас, за името рецимо, еднаш во Скопје плоштад Пела, еднаш во Битола, плоштат Магнолија, и други настани.

Срамота. Ни едните, ни другите не се спремни за такво нешто. :)

П.С. Мислев на Македонците и Албанците.
нека дојдат и Албанците не е проблем но како луѓе кои се иритирани од навредата на Грција кон Македонија и нејзиниот народ*

а за знамиње од некоја етничка заедница не е препорачливо зашто не само јас туку и друг ќе биде иритиран,навреден и испровициран од таа постапка,
затоа кој сака нека повели,но СО МАКЕДОНСКИ ОБЕЛЕЖЈА,

*во спаѓаат и сте етнички малцинства во Македонија,нели и тие ја сакаат подеднакво Македонија како и Македонците:toe:

Куче што лае не каса.
А бре Picasso, ко да не знеш со кој си имаш работа.
Моите сонародници се лајави крелци. Најголем дострел во борбата со секојдневниот албански терор им е безразложно навредување, на форум или кога се во толпа. Толку. Тоа е врвот на отпорот на секојдневното систематско малтретирање што го пијат од твоите сонародници.
Безразложно да навредуваат. Најјаки сме коа викаме уа Албанци.:tapp:
а ти и Пикасо во исти кош сте,како Македонците се навредуваат со останатите нивни сонародници......така ти и Пикасо ширите пацифистички/либерални сваќања за сопствен интерес:kesa:
никој не е совршен па дури ни ти

извади некое знаме различно од Македонскот,прозбори нешто различно од Македонскиот јазик...па ќе видиш кое куче не каса:pipi:

и да те потсетам Македонското знаме и јазик се дел од Уставот на РМ од нејзината независност,нешто според кое вие се ориентирате

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
А што има албанците да протестираат за македонскиот народ, кога истите педери ги навредија и албанците, зошто да не дојдат и албанците со албански знамиња да протестират, може некој да ги запре ако се одлучуваат на таков чекор, сигурно дека не, колку и да бидеш иритиран, или навреден, ке ти преостанува само :tapp:.
Ако сакате да ве прифатиме и да живееме заедно, мора да сфатите дека

ова --->

е и ваше знаме. (барем додека сте државјани на Р.Македонија.) Сите државни интереси се И ВАШИ интереси.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.049
Поени од реакции
83.491
А што има албанците да протестираат за македонскиот народ, кога истите педери ги навредија и албанците, зошто да не дојдат и албанците со албански знамиња да протестират, може некој да ги запре ако се одлучуваат на таков чекор, сигурно дека не, колку и да бидеш иритиран, или навреден, ке ти преостанува само :tapp:.
Тоа ти е глупаво лицемерие.

Ние имаме албански знамиња што се веат на државни институции. Активност одобрена и законски реализирана од страна на избраниците на народот. Значи луѓето кои сме им дали легитимитет да одлучуваат за нас, кога се во прашање државните работи.

И сеа, пази молимте, немојте да сте дошле на протест со албански знамиња, а истите се веат на државните институции.
:tapp:

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482

Ние имаме албански знамиња што се веат на државни институции. Активност одобрена и законски реализирана од страна на избраниците на народот. Значи луѓето кои сме им дали легитимитет да одлучуваат за нас, кога се во прашање државните работи.

И сеа, пази молимте, немојте да сте дошле на протест со албански знамиња, а истите се веат на државните институции.
Никој не им забранува да дојдат со албански знамиња. Проблемот е што тие знамето на Република Македонија (на која се државјани) не го прифаќаат за свое.

А на вести слушаш "МАКЕДОНСКИОТ ГРАЃАНИН Агрон Ф. во Германија фатен со 50кг хероин"

...немој не ме радуј.

@Lbaneso

Лаеш НЕ касаш !
Член од
19 ноември 2009
Мислења
2.425
Поени од реакции
798
Вие сакате да се протестира против Хеладиве или сакате да се пресметате со албанците, ве молам не е битно што си и какво знаме имаш, битно да се излезе на протест ЗАЕДНИЧКИ

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
Ако сакате да ве прифатиме и да живееме заедно, мора да сфатите дека

ова --->

е и ваше знаме. (барем додека сте државјани на Р.Македонија.) Сите државни интереси се И ВАШИ интереси.
Добро бре што ме боли кур дали ти ке ме прифатиш или не, дали сакаш да живееш заедно или не, кој те ебе.

И да што ми постираш вентилатор, ја па се подготвував да дојдам со ова.

Но ти сеа ме двоуми.

Не се плаши нема да дојдеме, пошто тогаш ни е големиот празник бајрам.:baeh:

saman

Раскажувачот
Член од
1 август 2009
Мислења
367
Поени од реакции
91
Нема фајде од усвитени глави. Па добро бе луѓе што е толку лошо ако Албанците додјат со Албанско знаме не гледам ништо страшно кога веќе го имаме по државни институции зошто да не се вее и на протест, кој пазете не е политички туку изкажување на револт кон нашиот сосед поради работа која не засега и нас и Албанците. Пази молимте можеме да носеме облека со Америчко,Англиско Германско знаме па дури и слободно некој може да го развиори во центарот на Скопје без никаков проблем,но кога ќе се спомне Албанско знаме на нација која живее со нас Македонците сите завриваат.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Брат не е за излавањето проблемот. Тие што се од другите градови што ќе дојдат да протестираат (патем кажано на свој трошок), после 23.00 кај ќе бараат превоз за да си се вратат дома. Организаторот требало да предвиде таков момент. Ќе треба или со ауто да дојдат или да преспијат во Ск. Нз шо сметало пример од 17 сат да е.

Да не ме разберете погрешно дека сум против протестот, ама вака ко шо е сум ЗА само декларативно и не мислам дека е то по моја вина.

Те разбирам, превозот мене секогаш ми беше единствениот проблем

Kajgana Shop

На врв Bottom