Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата SanIker
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
^Брат праиме муабет за Реал и Интер, или за Игуаин и Балотели? Гледај ги успесите како поединец, како играч, а не ги гледај успесите на тимоти додека играл Балотели.

Ако збориме за успесите како поединец тогаш брат нема тука што да се прави муабет. Се знае кој е подобар и покомплетен играч.

Муабетот беше за никаде уште од старт.
Ти се умеша во муабет и го направи Балотели најбитен играч на Интер за последниве две сезони. Имал удел, ајде нека ти биде макар и минимален. Така нека ти е.

Мене муабетот ми беше само една работа, а тоа е приднесот на Игуаин за Реал е далеку поголем од принесот на Балотели за Интер (кога веќе почнаа да ги споредуваат)

^Брат праиме муабет за Реал и Интер, или за Игуаин и Балотели? Гледај ги успесите како поединец, како играч, а не ги гледај успесите на тимоти додека играл Балотели.

Ако збориме за успесите како поединец тогаш брат нема тука што да се прави муабет. Се знае кој е подобар и покомплетен играч.
Ја за успесите и трофеите на Балотели праам муабети, тие статистички бројки ама ич не ми се релевантни, ја незнам кој фактор ви се и вас кога утна празен гол со Лион у осмина финале, 200 милиони евра даде тимот а засилувања а таков фејл им се деси во раната фаза од тоа наптерварување ...
И Кристијано Роналдо лани го изеде Ето у секој можен поглед статистички и што ?
Нивото и успесите за мене се трофеите, не индивидуалните бројки, демек сега треба ручни рат да праивме што Ето е прв стрелец у ЛШ и во Серија А ( на делба мислам е на првата позиција тука ), кој факто е тоа жити све ?

Чисто за информација, колку гола имал кога бил трет стрелец (во Серие А само)???

Иначе да, Рејес е најдобар, му донесе титула на Реал пред 2 год :):):):)

И види жити све нас што ни беше муабетот пред да улеташ ти, па после кажи дека некој друг го свртил муабетот ;) Ти го сврти со успесите на тимски план, ние зборевме за успесите како поединци што ги имаат овие двајца.

Муабетов е веке за во канта. Океј е знаеме, Игуаин е статистички подобар играч, а Балотели е потрофеен.Игуаин имал поголем удел за малку освоено, а овој помал удел за повеке освоено. Истово се збори веке втора страна...

Ја за успесите и трофеите на Балотели праам муабети, тие статистички бројки ама ич не ми се релевантни, ја незнам кој фактор ви се и вас кога утна празен гол со Лион у осмина финале, 200 милиони евра даде тимот а засилувања а таков фејл им се деси во раната фаза од тоа наптерварување ...
И Кристијано Роналдо лани го изеде Ето у секој можен поглед статистички и што ?
Нивото и успесите за мене се трофеите, не индивидуалните бројки, демек сега треба ручни рат да праивме што Ето е прв стрелец у ЛШ и во Серија А ( на делба мислам е на првата позиција тука ), кој факто е тоа жити све ?

И чекај бидејки утнал против Лион ти по дефолт го направи дека е послаб од Балотели. Иааа а кај беше Балотели да даде у полуфинале/финале гол? Брааат ај да ми кажеш дека Милито или Ето е подобар од Игуаин ке го сватам некако, али Балотели? Нема везе колку и да го праиме муабетов ке си останеш ти на твоето а ја на моето, али јебига барем не ни е досадно. :)

Иначе ако гледаме така еве направи споредба колку Балотели допринесол за Интер, а колку Игуаин за Реал може? Да минатата сезона Интер освои скоро се и Балотели беше дел од екипата, но колку гола има дадено во таа сезона? Колку првотимски настапи има за Интер таа сезона.

И види жити све нас што ни беше муабетот пред да улеташ ти, па после кажи дека некој друг го свртил муабетот ;) Ти го сврти со успесите на тимски план, ние зборевме за успесите како поединци што ги имаат овие двајца.
Успесите на индивидуален план ги прават у моментов деца од градинка, или ок, до осмо одделение ...
Реал последниве 2 години има освоено 0 титули, во ЛШ се покажуваа очајно лошо, овој индивидуалецов утна лани празен гол на 1-0 ако не се лажам, потоа и исебичи а можеше комотно тацна да му даде на Роналдо за 2-0, да не ги спомнувам и сликите против Барса на Бернабе од последниве 2 години ...
Ова колку да ти доловам дека статистиката ( а не успесите ) на индивидуален план ништо не значат кога се нема трофеи, ниту пак вас, фановите, не ви се некаква сатисфакција на крајот, или тебе сеедно ти беше дур Реал беа предмет за потсмев последниве 2 години, претходно ради оние 2-6 од Барса, а лани поради сумите кои ги дадоа за нови играчи фејлот од приказ и во Примера и во ЛШ.

--- надополнето ---

И чекај бидејки утнал против Лион ти по дефолт го направи дека е послаб од Балотели. Иааа а кај беше Балотели да даде у полуфинале/финале гол? Брааат
Тематиката на мојов муабет нема никаква врска со начинот на кој ти истиот си го протолкувал.

Од друга страна, Балотели и Игуаин не се ист тип на играчи па да земам да ги споредувам и во тој контекст.

Па кој рече дека индивидуалци може да го држат цел тим. Ти уште не сфаќаш што беше муабетов :) Чисто неколку членови напраеја споредба на Игуаин и Балотели на индивидуален план и тоа е тоа.

Иначе не ми кажа колку гола имал Балотели кога бил трет стрелец...

Јас се чудев зошто Интер годинава е раштиман, а тоа да ти било дека Балотели го нема

Па кој рече дека индивидуалци може да го држат цел тим. Ти уште не сфаќаш што беше муабетов :) Чисто неколку членови напраеја споредба на Игуаин и Балотели на индивидуален план и тоа е тоа.

Ја на друго реплицирав, а не на споредбите на овие двајца, Игуаин до сега во кариерата сеуште нема ништо достигнато, освен 2 трофејa во Ла Лига ( каде беше далеку од главен играч ), има леб и леб за јадење за да биде дел од големите ( незнам вие за кои успеси ми зборувате тука, нит има некоја индивидуална награда добиено ), за Балотели такоџе истото важи. Игуаин е на добар пат за истото бидејќи во моментов се наметна и кај Мурињо а кај него секој главен напаѓач достигнувал ново повисоко ниво во својата кариера.

Јас се чудев зошто Интер годинава е раштиман, а тоа да ти било дека Балотели го нема
Па да, експертите во Италија од новинари до тренери и тоа го споменуваат како 1 од проблемите бидејќи моменталниов напад е поанемичен и од анемијата на Снајдер.
Али изгледа твоите ставови се порелевантни а ? :tv:

Ај ај не се расправајте за глупости..муабетот едноставно го почна Иосоно каде посочи дека Игуаин не е којзнае колку добар или битен за Реал Мадрид во овој момент и дека не е незаменлив(ако случајно пристигне понуда за него од било кој клуб)..Игуаин си има свои квалитети ала поусовршена верзија на Инзаги(да се најде на вистинско место во вистинско време..+ техника и шут во него)..Балотели е скоро во секој можен сегмент како напаѓач е подобар играч но сепак не е само квалитетот во прашање за да се биде успешен играч..(но сепак е неписмен човек па поради тоа страда)..и како што напомена горе Syn не се исти тип на играчи за да се споредуваат...Игуаин со Милито можите да ги споредувате..а Роналдо со Ето на пример..тие се слични тип на играчи ..ама не е поентата да се споредуваат поединци или тимовите општо кога на терен е друга приказна..сепак вие го имате Мур и треба да се гордеете со него бидејќи ќе го барате назад ...!

Па да, експертите во Италија од новинари до тренери и тоа го споменуваат како 1 од проблемите бидејќи моменталниов напад е поанемичен и од анемијата на Снајдер.
Али изгледа твоите ставови се порелевантни а ? :tv:

Не бе па ти, ете кажав дека ми се разјасни чудењето, столбот на тимот - Балотели го нема

Успесите на индивидуален план ги прават у моментов деца од градинка, или ок, до осмо одделение ...
Реал последниве 2 години има освоено 0 титули, во ЛШ се покажуваа очајно лошо, овој индивидуалецов утна лани празен гол на 1-0 ако не се лажам, потоа и исебичи а можеше комотно тацна да му даде на Роналдо за 2-0, да не ги спомнувам и сликите против Барса на Бернабе од последниве 2 години ...
Ова колку да ти доловам дека статистиката ( а не успесите ) на индивидуален план ништо не значат кога се нема трофеи, ниту пак вас, фановите, не ви се некаква сатисфакција на крајот, или тебе сеедно ти беше дур Реал беа предмет за потсмев последниве 2 години, претходно ради оние 2-6 од Барса, а лани поради сумите кои ги дадоа за нови играчи фејлот од приказ и во Примера и во ЛШ.

Добро и зашто сеа ми испомеша баби и жаби? Зашто почна да ми кажуваш за успесите на Реал, молим те да не се префрламе на таа тема.

И цело време напињаш брат со тоа дека Игуаин утнал со Лион и со Барса, значи како што викаш ти за нас дека немаме изгледано 10 чисти утакмици од Интер, тогаш и ти немаш изгледано 10 утакмици од Реал. Зашто да си гледал, веруј ми немало да имаш вакво мислење. Незнам зашто го забораваш на Игуаин голот против Барса коа имаше 20-21 година, зашто ги забораваш натпреварите од пред неколку сезони кога само он играше и кога ни ја донесе титулата во Ла Лига.

Не бе па ти, ете кажав дека ми се разјасни чудењето, столбот на тимот - Балотели го нема
Oooooops ти е муабетов, откако виде дека истреска ... а се обиде да бидеш '' смешен ''.
А и да, кои успеси ги имал Игуаин во својата кариера, тоа е уште едно дискутабилно прашање ( ова и за овој Об1 важи ) ...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom