Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата SanIker
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Марсело сега за сега воодушевува.. Според мене, за сите утакмици досега изиграни од новава сезона дефинитивно е најдобар во тимот. Само така нека продолжи.

Еве ме и мене назад после една недела пауза поради Бан. За вечерва ке кажам Ди Мариа идличен. Озил мора да игра, бидејки сме многу спори со Игуаин и Бензема. Роналдо... Роналдо Роналдо кога ке ти тргне ко лани? Марсело звер ! Рамос исто ! Одбраната солидно освен она со Пепе :) Лас кучето има сила да истрча 4 натпревари еден по друг :) Тоа е тоа.. важна победа. Први во група.

многу им се убави дресовиве за во ЛШ!!
<3
и како што имам кажано порано,бензема нема да дава голови се додека игра како крило,бараме шпиц а веќе имаме а го играме како крило!!
:toe:

Браво за Ди Мариа ако не е тој нема кој да даде гол ццц...
Ај нека е честито победата, Алонсо Игуаин и Роналдо се катастрофа... Ди Мариа и Марсело се одлични одбраната е солидна, мора да се разигра Роналдо и Алонсо а Игуаин не ни очекувам од него само празни голови промашува нека почне Мурињо да му дава шанса на Бензема тогаш може ќе му дојде паметот на Игуаин ако воопшто го има.
Siempre Real Madrid!

Касиљас - Имаше една грешка, лошо исфрлање, но све друго беше одлично.
Арбелоа - Само центаршутевите да ги поправи, мене ми се допаѓа како игра.
Рамос - Солиден, повеке ми се свиѓа како стопер него како бек, али ке мора бек да си игра сезонава.
Пепе - И така и така, може подобро.
Марсело - Константно добро во текот на целава сезона. Одличен и во дефанзива и во офанзива.
Чаби - Доста добар беше, имаше доста точни пасови.
Кедира - Исто така претрчува многу, не ми изгледа како премногу корисен, но тоа Мурињо си знае.
Лас - Секогаш ми се допаѓа како игра, направи неколку фаули, потребни и непотребни, помагаше и во дефанзива и по малку во офанзива.
Роналдо - Исто како и минативе натпревари, желбата му е поголема од било кога, но формата полоша од било кога.
Игуаин - Исто. Има голема желба, но никако да се смири и да погоди. Убаво рече некој над мене, мора мноооогу да трча Игуаин кога ја нема топката. Ако не трча тогаш, значи ке треба цела утакмица статичен да е, мора повеке топки да бара и да се отвара во празно и рутинирано да го совладува голманот.
Бензема - Изгледаше по мотивиран и желен да се докаже од било кога. Се гледа дека Мурињо влијае колку толку на него. Излегувањето негово место она на Игуаин е меч со 2 острици. Игуаин место да се свести дека треба да постигне гол, ке се излежава цела утакмица, а тоа на Бензема место да му биде поука, може и негативно да влијае на него и неговата самодоверба. Барем јас така мислам.

Е сеа измениве. Озил ја раздвижи играта, видливо беше отсуството негово и она на Ди Мариа. Од коа влезе Ди Мариа играта живна, тоа што треба Роналдо да го прави, овој го прави многу подобро, барем во новава сезона. Брз, подвижен сака да се докаже ги пробива постојано, вистински звер. И за крај Мамаду звер беше, најдобар.

Одприлика вака гледав на утакмицава...

Нема да коментирам само ќе ја честитам победава
Се надевам на победа над Депортиво викендов нема да можам да ја гледам бидејќи утре одам на еднонеделна екскурзија се враќам тек понеделник

Поздрав!

Не ја гледав честита победа но стартниот состав ме разочара поточно 3-та деструктивци во среден ред а уште повеќе ме разочара што на Бензема не му се дава шансата која е потребна и на позицијата каде знае да ги покаже своите квалитети ... како што читам Игуаин многу лош и требало него да го извади, а на негово место Ди Мариа, а Бензема да биде шпиц и да добива повеќе топки со што би се покажал повеќе отколку вака .... и истото требаше да се случи и со Озил да биде во стартни 11 не е работата да го спречиш противникот туку да го нападниш максимално нападот е најдобра одбрана :toe:.... се надевам прераната измена на Бензема е за да биде стартер на следниот натпревар ако не се случи тоа значи неговата самодоверба ќе биде недоверба и разочарување

--- надополнето ---

1285704091_extras_albumes_0.jpg

1285703811_extras_albumes_0.jpg

1285703495_extras_albumes_0.jpg

1285701477_extras_albumes_0.jpg

1285700561_extras_albumes_0.jpg

index.html
index.html
1285700387_extras_albumes_0.jpg

1285706183_extras_albumes_1.jpg

1285706390_extras_albumes_0.jpg

1285707127_extras_albumes_0.jpg

1285706602_extras_albumes_0.jpg

--- надополнето ---

Ај и ја да си пишам она што ми лежи на душа за синоќешниот натпревар. :)

Икер - Одличен во истрчувањето на долгите топки, неколку добри одбрани и неколку лоши исфрлувања.
Арбелоа - Добар и дефанзивно и офанзивно, без многу грешки.
Пепе - Одличен во одбранбените задачи, поготово во првото полувреме. Во второ за малку ќе си дадеше автогол, но стативата не спаси. Успеаа неколку пати да му побегнат французите, но секогаш ја оттргнуваше опасноста.
Рамос - Солиден. Ни помалку ни повеќе.
Марсело - Одличен, поготово во офанзива. Многу добри продори и додавања. Одличен влез во шестнаесетникот при долгата топка на Чаби, но беше во скок, и мислам дека извади максимум во таа ситуација.
Чаби - Дефинитивно најдобар поединец. Цар на средината, милион точни пасеви кон нападот. Највеќе претрчани километри, мен оф д меч според УЕФА.
Лас - Многу растрчан и силен во дуелите, но цело време ми се чинеше дека игра хокеј - оди на играчите а не на топката. Исто така и колку топки украде, толку и ги погреши при додавањата.
Кедира - Растрчан, го имаше секаде на теренот, точни пасеви, но само солиден.
Роналдо - Доста се трудеше и трчаше, но веќе ми е преку кур од неговото гестикулирање со рацете и киселата фаца после секој удар кој не е како што треба. Многу лошо.
Игуаин - Одличен потег при онаа шанса од корнер кога му беше извадена топката од линија, но само тоа. Крал на офсајдите.
Бензема - Премногу дриблинзи, солирање, и неточни пасеви. Лошо, а и лоша позиција.

Озил - Првите минути додека влезе не се ни виде, но кога влезе во игра и Ди Мариа тогаш се разигра и тој. (веројатно и него повеќе му одговара 4-2-3-1). Ништо посебно.
Ди Мариа - Внесе многу живост во играта во последните 20 минути и претставуваше најголема опасност кон голот на Оксер. И најважно, им докажа на нашиве преценети напаѓачи како треба да се шутира.
Мамаду - Премалку играше за да биде оценет.

Играта беше очајна додека не влегоа Озил и Ди Мариа, т.е додека не се промени формацијата од 4-3-2-1 во 4-2-3-1. Единствено добро дотогаш беше поседот на топката, кој на крајот на полувремето беше и до 70% за нас (мислев дека Барса ги гледам :tv:). Со таа формација во прво полувреме создадовме и доволни шанси не ни очекував повеќе. Воглавно, фала му на Ди Мариа, иако сите беа скептици околу неговиот трансфер, јас сум уверен дека ќе успее да се докаже во Реал Мадрид. 3 бода се на конто + Милан и Ајакс ремизираа... Одиме да ја поправиме реализацијата, и VAMOS LOS BLANCOS !

Di Maria vo Celta

1285706476_extras_portadilla_0.jpg

Toa ne bea Ronaldo, Higuain i Benzema. Edinstveniot uspeh na Abbe-Deschamps bese Angel Di Maria na koj mu bea potrebni pomalku od 10 minuti, za da pogodi vo mrezata na Auxerre. Argentinecot bese onoj koj ja stavi topkata kade sto trebase.

--- надополнето ---

Тренерот на Оксер, Жан Фернандез го засипа со комплимент својот колега Жозе Мурињо и предвиде дека за кратко време неговиот Реал Мадрид ќе биде најдобар тим во светот.

„Мурињо има потреба од малку време за да го искачи Реал на врвот. Мислам дека тимот има брилијантна одбрана и има секакви шанси да ја освои титулата во Шпанија и Лигата на Шампионите. Се разбира, нивниот основен ривал ќе им биде Барселона.“
- рече Фернандез по поразот од 0:1.

Pofalbi od trenerot na Auxerre:smir:

На моменти страшно се нервирав. Ми изгледаше како многу стегнато да играат, во смисла како секој потег да е испланиран, како се да е однапред смислено и доколку се тргне некој настрана од тој замислен круг, ондак се паѓа у вода. За брзо време успеаа да ме демантираат, што ми се свиѓа.
Бензема не требаше да излезе, како така барем се обидуваше да се задржи на одредено ниво, што навистина е потребно.
Игуаин не треба значи ни на клупа да биде! Премногу е напнат дечкото, ептен!
Роналдо незнам више што сака да направи.....т.е да де, гол сака да дае, ама за тоа треба и боље труд...ќе биде...
Одбранава каква таква ме радува до негде.
Другово е добро
толку, доста е.
Сега во недела Депор....пааа дааа беее:)

Ди Марија може да им држи часови како се постигнува гол на Игуаин и Роналдо....следната утакмица стварно очекувам поголема победа....и конечно да му тргни на Роналдо

Ве молам не претерувајте со вашите ,,стручни,, коментари,само Манга беше реален.Очигледно нападот ни е изгубен во свемирот и тука треба да се бара некое заедничко решение а не само да се критикуваат поединци.Целосно ако гледаме сме многу компактен тим и тоа ме радува.Црвстина имаме како никогаш ,само со цврстината Лас претерува.Тој излегува од контекстот на фудбалската игра и треба да биде почесто казнуван за да му дојде умот.Нападот ни беше тиња додека играше Бенз.Ни тој на неговата ни Роналдо ни Игуаин.Кога влезе Озил и Ди Мариа сите ги фатија своите места и некако подруго изгледаше нападот.Како најдобар поединец би го издвоил АЛОНСО.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom