Иако е постирано ќе го ставам уште еднаш.Многу возбуда има во текстот
.Му се заблагодарувам на Real Madrid, пораснав со Real Madrid. Ќе си одам, но моето срце ќе остане во Мадрид. Дојдов со 9 години, си одам со 33, ги примив сите вредности на Real Madrid и не беше лесно да ја донесам оваа одлука.
Си одам знаејќи дека фановите ме сакаат. Јас им дадов многу и они ми дадоа многу на мене.
Треба да бидеме свесни дека сите етапи кои се завршуваат. За мене оваа беше успешна етапа, но треба да им се даде простор на младите. Без разлика како се викаш секогаш има тешки моменти како овој денес, си одам од Real Madrid. Не е лесно да си одиш од клуб во кој си поминал 24 години. Одлуката ја донесовме јас и клубот и мислам дека е добра за двете страни. И секогаш ќе остане тагата дека не се повлеков во Real Madrid.
Сите се каеме за некои работи, но не вреди да се гледа позади и да се анализираат лошите работи, не можеш да ги промениш. Треба да гледаме напред и да бидеш подобар играч и личност.
Сакам да ме паметат по моите додавања и по тоа дека бев madridista. Имав важни понуди, но останав овде за да успеам. Сега имам добра понуда од Besiktas и ќе видиме. Си одам од Real Madrid, но се уште не сум одлучил каде.
Сакав да играм повеќе, да бидам поважен играч, но не сакам да мислам на лошите работи кои ги направив.
Би ги издвоил Raúl и Álvaro, кои беа долго време со мене.
Mourinho е голем тренер и ќе го донесе Real Madrid на свое место, прв и со титули.
Капитенската лента е во добри раце, во капитенот на светскиот првак. И Sergio Ramos учеше од Raúl и заслужува да биде капитен.
Би сакал да бидам дел од Real Madrid во иднина, но за иднината никогаш не се знае.
Mу посакувам се најдобро и му се заблагодарувам за се што направи за нас.Се надевам дека еден ден пак ќе се врати во Реал.!Para siempre madridista.