Фан Клуб: Реал Мадрид

Статус
Затворена за нови мислења.

iggo_s

.. sangre blanca en mis venas!
Член од
30 јуни 2009
Мислења
1.389
Поени од реакции
1.077
Добри вести.. Рафа и Пепе денеска тренирале со топка.

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Кога го примивме првиот гол, не се ни нервирав, онака ладнокрвен бев. Знаев дека ке има пресврт, веке чести станаа тие ситуации. Последниве 3 кола, само така добивавме. Ај и ја подетална анализа да дадам за тоа кој како изиграл.
Касиљас - Одличен, се што можеше да се одбрани, одбрани.

Рамос - Офанзивно беше одличен, секој центаршут беше прецизен, али позади не ми се допадна. Имаше лоши пасови, не затвораше убаво, знаеше и напред да задреме, но не го обвинувам. Нормално е тоа кога беше префрлен после долго време на десен бек.

Гарај - Добар беше, конечно во прв тим пак го видовме.

Албиол - Спаси една шанса во прво полувреме, со клизачи ја исфрли во корна, конечно се разбуди и тој. Логички беше после катастрофалните натпревари конечно да заигра како што треба.

Арбелоа - Дефанзивно добар, офанзивно ништо не покажа. Имаше сезонава некој одлични партии, но во последно време како подизгубен да е. Вторава дел на сезоната е послаб.

Чаби - Изигра добро, највеке трча од сите, дели пасови и несмеете да го кривите него.

Гаго - Балетан е, едноставно не се вклопува во оваа формација, Лас е подобар 2 класи, и на дефанзива ке засили, а тоа ни е најмногу потребно.

Гранеро - Онака, ништо посебно не изигра, стандард.

Кака - Сите плукате по него како и порано кога игра, а кога го нема го барате. Тоа може да прикаже он сезонава, наредната убеден сум дека ке блеска. На СП ке ги потврди своите квалитети, во кој многумина се сомневате.

Роналдо - Брилијантен во секоја смисла на зборот. Прв хет-трик, но кратко му треаеше радоста да се чувствува како прв во листата стрелци:pipi:

Игуаин - Се трудеше, се гледаше дека има голема желба во него.Со самата завршницата на четвртиот гол покажа колку е убиствен. Како изминуваат сезоните се подобар и подобар ке биде. Кулминација на 25 ке има, а до тогаш нека стискаат заби голманите. :Real:

Резервиве ништо не покажаа, немаа доволно време. Карим не е заинтересиран, демотивиран ми е некако. Кога Игуаин грееше клупа на почеток на сезона, ке влезеше 5 мин на крај и во тие ке трчаше колку што може, па и по некој гол знаеше да постигне(лобот против Еспањол мислам беше нема да го забораам). А Бензема ич курето не му чуе, епа ке грееш и понатаму клупа.

Гути - Ја поврза играта колку што беше потребно и таков играч ке фали за другата сезона, односно млада верзија на Гути.

Диара
- Добар беше, не грешеше во пасовите :tv:
Толку од мене Hala Madrid ! :)

Член од
5 април 2009
Мислења
874
Поени од реакции
75
Кога го примивме првиот гол, не се ни нервирав, онака ладнокрвен бев. Знаев дека ке има пресврт, веке чести станаа тие ситуации. Последниве 3 кола, само така добивавме. Ај и ја подетална анализа да дадам за тоа кој како изиграл.
Касиљас - Одличен, се што можеше да се одбрани, одбрани.

Рамос - Офанзивно беше одличен, секој центаршут беше прецизен, али позади не ми се допадна. Имаше лоши пасови, не затвораше убаво, знаеше и напред да задреме, но не го обвинувам. Нормално е тоа кога беше префрлен после долго време на десен бек.

Гарај - Добар беше, конечно во прв тим пак го видовме.

Албиол - Спаси една шанса во прво полувреме, со клизачи ја исфрли во корна, конечно се разбуди и тој. Логички беше после катастрофалните натпревари конечно да заигра како што треба.

Арбелоа - Дефанзивно добар, офанзивно ништо не покажа. Имаше сезонава некој одлични партии, но во последно време како подизгубен да е. Вторава дел на сезоната е послаб.

Чаби - Изигра добро, највеке трча од сите, дели пасови и несмеете да го кривите него.

Гаго - Балетан е, едноставно не се вклопува во оваа формација, Лас е подобар 2 класи, и на дефанзива ке засили, а тоа ни е најмногу потребно.

Гранеро - Онака, ништо посебно не изигра, стандард.

Кака - Сите плукате по него како и порано кога игра, а кога го нема го барате. Тоа може да прикаже он сезонава, наредната убеден сум дека ке блеска. На СП ке ги потврди своите квалитети, во кој многумина се сомневате.

Роналдо - Брилијантен во секоја смисла на зборот. Прв хет-трик, но кратко му треаеше радоста да се чувствува како прв во листата стрелци:pipi:

Игуаин - Се трудеше, се гледаше дека има голема желба во него.Со самата завршницата на четвртиот гол покажа колку е убиствен. Како изминуваат сезоните се подобар и подобар ке биде. Кулминација на 25 ке има, а до тогаш нека стискаат заби голманите. :Real:

Резервиве ништо не покажаа, немаа доволно време. Карим не е заинтересиран, демотивиран ми е некако. Кога Игуаин грееше клупа на почеток на сезона, ке влезеше 5 мин на крај и во тие ке трчаше колку што може, па и по некој гол знаеше да постигне(лобот против Еспањол мислам беше нема да го забораам). А Бензема ич курето не му чуе, епа ке грееш и понатаму клупа.

Гути - Ја поврза играта колку што беше потребно и таков играч ке фали за другата сезона, односно млада верзија на Гути.

Диара
- Добар беше, не грешеше во пасовите :tv:
Толку од мене Hala Madrid ! :)
Се сложувам целосно со твојот осврт..посебно во делот со Рамос,Роналдо и Кака...Не можам да разберам како можете да оценувате играч по само еден натпревар..Доколку ја следевте неговата кариера,ќе можете да добиете одговор на многу прашања,.Па,има повреда..вајда не очекувавте да изигра феноменално..Вака не иде:toe:Жално е што мислењата се менуваат така..

Член од
15 септември 2008
Мислења
1.957
Поени од реакции
337
Честито победа, Роналдо стварно незнам шо да кажам сам ја изигра утакмицава. Сега докажа оти вреди токлу пари и ги затна на тие шо јадеа г***а за него. Се надевам оти следната сезона ке блесне уште повеќе и ке му се повтори сезоната 2007-2008:)

Член од
5 април 2009
Мислења
874
Поени од реакции
75
Изјавите на играчите после натпреварот...
Granero (06.05.10 - прес): Веруваме дека Sevilla ќе има добар натпревар против Barcelona..... но најважен е нашиот натпревар, зошто ако ние не победиме не ни вреди победа на Sevilla….. следното коло ќе биде речиси одлучувачко, но не смееме да потцениме ниедна екипа.....
Cristiano Ronaldo е роден лидер..... се чувствува супериорен, затоа што е супериорен и тоа секогаш се обидува да го докаже на терен..... знае да ги забележи слабите точки на екипата во даден момент и секогаш дава се од себе за да ги покрие.....
Изгледа чудно да имаш толку многу бодови, а да не бидеш лидер, но има екипа која го прави истото малку подобро од нас и има еден бод повеќе од нас.... но ако ги добиеме наредните два натпревари имаме шанси.....
Јас сум задоволен од мојата прва сезона овде... дојдов од помал клуб и првата година секогаш е тешка..... и покрај тоа играв на многу натпревари и тоа значи дека не било толку лошо..... но можев да дадам повеќе...
Кака-Ова беше голема победа..Кристијано е генијален..Задоволство е да се гледаат неговите потези..Ние уживаме во тоа на секој тренинг.Тој е играч што никогаш не престанува да се бори..Јас влегувам во форма полека-полека..
Игуаин: Iker не одржа во живот.... знаеме дека не зависиме од нас, но имаме шанси.... и Barcelona и ние имаме одлични бројки во Liga, но се надеваме дека титулата ќе биде наша.... има уште два натпревари и се надеваме дека ова коло Barcelona ќе остави некој бод и ние ќе бидеме лидери.... Наша обврска беше да победиме овде, ќе продолжиме да се бориме зошто тоа е наша работа.... почнавме лошо денес, но знаевме да направиме пресврт и тоа ни дава поголема самодоверба.... Јасно е дека Barcelona мора да знае дека ќе се бориме за шесте бода кои остануваат.... надежта секогаш е тука.....
Arbeloa: Сите верувавме дека гостувањата на Barcelona кај Espanyol, Villarreal и Sevilla се можни нивни киксови.... сега останува само Sevilla..... натпреварот против Sevilla е match ball за Barcelona..... они ќе излезат со голема самодоверба, но не смеат да згрешат, а Sevilla се бори за место во ЛШ..... Cristiano денес беше влезен во натпреварот....
Casillas: За нас беше важно да победиме овде.... сега Barcelona е под поголем притисок.... ќе видиме што ќе се случи..... на почеток бевме многу расеани, но после првиот гол на Cristiano се средивме и ја превземавме контролата..... во второто полувреме бевме многу подобри..... Јас не мислам дека сме зависни од Cristiano.... за он да даде гол треба да добие топка од Ramos, на пример, како за првите два гола денес..... грешиме ако зборуваме само за Cristiano, зошто добивме многу добри натпревари и без него, како на пример оној натпревар против Valencia.... ова е екипа иако знаеме дека Cristiano е витален играч..... Ако Barcelona освои 99 бодови ќе и пружиме рака и ќе и честитаме.....
Crstiano Ronaldo: Ова е моја прва сезона овде и сакам да бидам шампион.... знаеме дека Barcelona игра добро, но имаме надеж дека и сакам да ја освоиме титулата...... Среќен сум поради трите голови, тоа е заслуга и на моите соиграчи..... ова е година во која се адаптирам и задоволен сум од играта која ја прикажувам и од тоа што можам да и помогнам на екипата.... Излеговме под притисок поради победата на Barcelona и на полувреме Pellegrini бараше од нас да се смириме.... игравме добро.... веруваме дека Barcelona ќе изгуби бодови против Sevilla и дека ние ќе победиме дома.... Се уште не се гледам како шампион, но верувам во тоа дека на крај ќе бидам.....
И изјавата на Pellegrini: Cristiano е есенцијалната фигура во овој Real Madrid и бевме два месеца без него..... и покрај тоа бевме екипа..... додека он не беше други играчи ги решаваа натпреварите..... би сакал да ја видам Barcelona два месеца без Messi.... Фановите на Real Madrid сакаат енергија и ефикасност и Cristiano токму тоа.... неговиот дух ги заразува другите.... Real Madrid е духот на Cristiano..... На овој стадион никој не дал 4 гола, имаме 92 бодови, екипа со најмногу дадени голови 96..... наша обврска е да стигнеме до 98 бодови и да видиме дали Bаrcelona ќе стигне до 99..... Ни натпреварот против Athletic, ни оној против Málaga се лесни.... секогаш е тешко да освоиш три бода на крајот од сезоната..... Се согласувам со Guardiola дека двете екипи заслужуваме да ја освоиме la Liga..... играме различен фудбал, но секоја екипа има играчи со различни карактеристики.....
п.с-Икер е во право... и морам него да го пофалам..Колку топки фати,најдобар е:back:

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
I believe in Negredo :pipi:

Штом Пепе почнал да тренира на терен, може да го очекуваме барем за последното коло, и најважно ќе игра на СП :)

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Браво за Кристиано Роналдо,вчера докажа колку вреди тој играч.

Hala Madrid:pipi:

Одиме кон следна победа и да чекаме кикс на ФарСЕЛОна.

Член од
15 септември 2008
Мислења
1.957
Поени од реакции
337
Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
прв пат во историјата на la Liga двајца играчи од иста екипа постигнуваат повеќе од 23 голови во една сезона
:D:

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.910
Поени од реакции
30.884
Ех сега и ти ама анализа направи, не се вклопувал во формацијата и Лас бил подобар од него :pos2:
Овие утакмици шо ги игра Гаго максимално си ја користи шансата не е нешто ептен добар али не е ни лош. Вчера се трудеше, подаваше, затвараше и ја чуваше топката кога беше потребно.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom