Каков е интернетот на Телекабел, Теленет...

• Креатор на темата Креатор на темата Net_Boy
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Што е со нетов на ТК овие 2-3 дена(или па откако се најавија пречки поради тоа со МТ нет)..Не дека е спор,мислам праам тестови лета,симнувам од страна иде и со 700кб,торенти идат..
Ама понекад страниве ко слабо да идат претежно странските..
ФОрумов лета секундарно отвара све...

А денес т.е до пред некое време прво немав нет,па дојде она отвара не отвара страни..
и капак на све Спид тестот 6 мегабита ама со 500 пинг ...
Да не е нешто до модемот или рутерот мада све ресетирав и на подугачко време..
Се јавив во ТК ми вика све е у реду...
Ај ако и некој има слични проблеми нека пише..

Што е со нетов на ТК овие 2-3 дена(или па откако се најавија пречки поради тоа со МТ нет)..Не дека е спор,мислам праам тестови лета,симнувам од страна иде и со 700кб,торенти идат..
Ама понекад страниве ко слабо да идат претежно странските..
ФОрумов лета секундарно отвара све...

А денес т.е до пред некое време прво немав нет,па дојде она отвара не отвара страни..
и капак на све Спид тестот 6 мегабита ама со 500 пинг ...
Да не е нешто до модемот или рутерот мада све ресетирав и на подугачко време..
Се јавив во ТК ми вика све е у реду...
Ај ако и некој има слични проблеми нека пише..
Ја имам слични проблеми, се е во ред, брзо симнува, освен што странски страници отвара по 200 години.

Ја имам слични проблеми, се е во ред, брзо симнува, освен што странски страници отвара по 200 години.

Ма све ова се деси откакко Телеком мењаваше нешто за демек подобро на сите..и сеа излеа уште не е средено ко што треба..

Ма све ова се деси откакко Телеком мењаваше нешто за демек подобро на сите..и сеа излеа уште не е средено ко што треба..
Можеби, ама ние тука не можеме ништо, треба некој од Телекабел да си среди. Инаку прееска се беше во ред, ама еве сеа пак зеза иако не е толку бавно (ама сепак е :()

Изгледа го средија проблемот :)

Проблемот беше (и можда сеуште е) во МТ ... минатата недела најавија прекини поради т.н „надградби на мрежата“ и од тогаш сите имаме проблеми ... без разлика дал исе АДСЛ, Телекабел, Он.нет ... незнам само што е причината што толку долго не се реши целосно ... неколку саати ќе е добро па пак проблем и така со денови веќе ... :toe:

Сега е во ред, ќе видиме до кога
:)
Таман го пофалив нетот, почна пак да заебава :(

Дај некој нека каже што е проблемот, брзината со која се отвараат web страниве од странство е неподнослива.

Незнам што е работава ама мене само кајгана( и порталот и форумот) ми отвара Мак-спорт и МСН ,друго ништо не ми отвара веке точно 4 саати..
А ги отвара нормално(брзо) така да што е точно работава и зошто само овие страни ,навистина незнам..

Кај мене се среди, денес е се во ред, одлична брзина, одлично функционира, пупупу, да не го урочам :)
Инаку еве веќе пола година користам Телекабел и сум многу задоволен, прв пат во овие претходни два-три дена имаше проблеми.

Имам интернет од телекабел со 4Mbps и до вчера се си одеше во ред, денес брзинава нејкит појке од 50KB/s да ојт... имат некој проблеми со брзина исто или да гњавам вработени?:)

Имам интернет од телекабел со 4Mbps и до вчера се си одеше во ред, денес брзинава нејкит појке од 50KB/s да ојт... имат некој проблеми со брзина исто или да гњавам вработени?:)
Со што ја мереше брзината.
При download или???
И од која страна download-ираше?

вагјам torrent од замунда... до вчера тераше и до 500 КБ, исто од netload кај шо вагјаше и со 700 дури, денес појке од 50 не качи...на тие тестојте од test-my кажвеше дека имам помалку од 1Mbps... ај сега најди му го крајот:)

вагјам torrent од замунда... до вчера тераше и до 500 КБ, исто од netload кај шо вагјаше и со 700 дури, денес појке од 50 не качи...на тие тестојте од test-my кажвеше дека имам помалку од 1Mbps... ај сега најди му го крајот:)
Вака сеа, тестот да не го праеше со уклучен torrent, сега симнував нешто одеше до 600 кб. Не мора тоа да значи дека треба да е ОК, некогаш имаат проблеми по региони.
А за torrent-от може да има повеќе причини зашто не ти симнува со таа брзина од вчера. Прво можеби нема доволно seed-ери, второ можеби повеќе има Peer-и од Seed-ери, трето можеби симнуваш од торент страна каде што треба да дадеш и добар upload за да биде се како што треба... Не знам што да ти кажам, тоа е горе-доле.

Вака сеа, тестот да не го праеше со уклучен torrent, сега симнував нешто одеше до 600 кб. Не мора тоа да значи дека треба да е ОК, некогаш имаат проблеми по региони.
А за torrent-от може да има повеќе причини зашто не ти симнува со таа брзина од вчера. Прво можеби нема доволно seed-ери, второ можеби повеќе има Peer-и од Seed-ери, трето можеби симнуваш од торент страна каде што треба да дадеш и добар upload за да биде се како што треба... Не знам што да ти кажам, тоа е горе-доле.

до торентот не е сигурно, зато шо истиот торент го уклучив усте од вчера и си ваѓаше 300-500КБ/с, до сајтот сигурно не е ,зато шо од замунда секогаш со најголема брзина вагјат... му останвит то со регионитедруго не гледам шо да е :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom