Пакистан: Го запалиле жив бидејќи не сакал да ја промени верата

Член од
25 март 2010
Мислења
19
Поени од реакции
0
Прво не постирам лаги, го коментирам линкот со сторијата од Пакистан!
Точно - не сум ти пријател, нити ќе ти бидам.
А антиисламист ти е многу глуп збор нема да ти реплицирам на тоа :smir:
Epa togas zasto odmah ides na toa sto ja imas na krv. Sto me narekuvas batka. Vidi koj lazgo si.
Sega dali i jas da ti izjavim izvori i toa pretacni bez nikakvi lagi kako popovite siluvale deca vo crkvata 25 god. Deneska se pojavuvat 40 godisni koj ucile vo toa crkva.
Dali i jas sega treba da kazuvam deka biblijata ili hristijanstvoto taka zapoveduva a ???
Idi i zamolci ako imas malce obraz. Sega glas da ti ne cujem.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.394
Поени од реакции
5.021
Vakvi lazni i propagandni vesti moze se samo vo Makedonija da se izjavat.
:tapp: :tapp::tapp:
Лажни вести....цццц...
Немајќи аргументи да се одбранат, сега одат на тоа дека биле вестите лажни...

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Epa togas zasto odmah ides na toa sto ja imas na krv. Sto me narekuvas batka. Vidi koj lazgo si.
Sega dali i jas da ti izjavim izvori i toa pretacni bez nikakvi lagi kako popovite siluvale deca vo crkvata 25 god. Deneska se pojavuvat 40 godisni koj ucile vo toa crkva.
Dali i jas sega treba da kazuvam deka biblijata ili hristijanstvoto taka zapoveduva a ???
Idi i zamolci ako imas malce obraz. Sega glas da ti ne cujem.
хаха ти стварно си задоен па добро поповите силувале ама јас не викам дека тие се во право и викам дека треба таквите што силувале деца недолжни да се убијат!! И сеа јас се оградувам од таквите работи , ати дали имаш ДОБЛЕСТ И ОБРАЗ да с еоградиш??

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.442
Мики, на ниеден од странските извори кои ги проверив НЕ ПИШУВА дека „полциијата гледала додека жената била силувана“, ниту пак дека изјавиле како „тој всушност се самозапалил“. Всушност, во сите странски статии пишува дека полицијата веднаш отворила истрага за убиството.

Али секако, Нетпресс е далеку порелевантен извор во случајов, пошто има новинар во Пакистан :))))

Не биди глуп (и припази на јазикот следен пат), провери повеќе извори пред да тврдиш нешто. Не дека не е ѕверски и за осуда со смрт, ама друга ми беше поентата. Не е во ред да се навредува и обвинува цела религија заради одредени психопати.

Член од
25 март 2010
Мислења
19
Поени од реакции
0
хаха ти стварно си задоен па добро поповите силувале ама јас не викам дека тие се во право и викам дека треба таквите што силувале деца недолжни да се убијат!! И сеа јас се оградувам од таквите работи , ати дали имаш ДОБЛЕСТ И ОБРАЗ да с еоградиш??
Kako se zapalil ili kako se siluvale ne mi boli cuko. No nemoj da mesas islam tuka deka bil tradicija da se zapalat tie sto ne sakat da preminuvat vo Islam. Ne tupi gluposti me razbra.
I taka citas evtini vesti. Ne si za pokvalitetni zatoa sto nema da gi rezberes.
E sega so ova jas mozam da se ogradim dodeka istinata ja kazuvam.
A tebe ke te ostavam so tvoj obraz da se pokazes koj si , i natamo.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Тоа и јас велам, религијата не им чини...
Да убиеш човек, за што? Затоа што не сакал да ја промени верата...:tapp:
јас колку што знам хитлер би лхристијанин без разлика дали врувал и во што верувал па се виде што напрвил и ако сега ради него го судиме христијанството ќе испадне исто као ти што осудуваш дека религијата е виновна.

п.с. амеркианците што се? нели се они христијани? па дали влегуваат во војна оправдано? си се запрашал некогаш?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.006
Поени од реакции
83.388
јас колку што знам хитлер би лхристијанин без разлика дали врувал и во што верувал па се виде што напрвил и ако сега ради него го судиме христијанството ќе испадне исто као ти што осудуваш дека религијата е виновна.

п.с. амеркианците што се? нели се они христијани? па дали влегуваат во војна оправдано? си се запрашал некогаш?
ОК за негенерализирањето. Само Хитлер во никој случај не бил Христијанин.
Ако кажеш дека Хитлер бил Христијанин, тогаш можеш тоа да го кажеш и за Сталин, Ленин, Мухамед Али (само затоа што се родиле во христијански семејства) .

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Нема насилни религии, постојат само насилни психопати што ја „толкуваат“ религијата како што нив им одговара. Еве на пример во библијата нема ни реченица која што пропагира насилство, a сите знаеме што правела црквата кога некој ќе и' се спротивставел. :toe:

Член од
25 март 2010
Мислења
19
Поени од реакции
0
Нема насилни религии, постојат само насилни психопати што ја „толкуваат“ религијата како што нив им одговара. Еве на пример во библијата нема ни реченица која што пропагира насилство, a сите знаеме што правела црквата кога некој ќе и' се спротивставел. :toe:

Нема насилни религии, постојат само насилни психопати што ја „толкуваат“ религијата како што нив им одговара.

Postovanje.

KONECNA DEFINICIJA ZA TEMAVA.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.394
Поени од реакции
5.021
Нема насилни религии, постојат само насилни психопати што ја „толкуваат“ религијата како што нив им одговара.
Насилни психопати? Е па во право си.....пола муслимани се такви...
Штом му ја силувале жената и тоа пред очите на полицијата, таквите луѓе не се во ред....со испран мозок од религијата.

A

ateist

Гостин
Да бе, демек нема психопати меѓу христијаните... Овие се од лошите, но не се сите лоши. Да генерализираш е лошо.
весник Дневник бр 4223 среда 24 март 2010

Боб Марли или Александар?

Како поинаку да се протолкува осветувањето на цркви со фрески на Александар и Филип, прочуени полигамисти и многубожци? Можеби на прв поглед ќе звучи еретички, но повеќе има смисла да се сликаат фрески со многудетниот Боб Марли (оставил барем 11 деца), отколку со Александар. Боб Марли е православен христијанин, крстен во Етиопската православна црква во 1980 година

„Љубовта никогаш не би не оставила сами“ - пееше легендарниот Неста Роберт Марли, пророкот на растафаријанството - религија заснована на мир, љубов и единство. Биографите забележуваат дека првата љубовна романса завршила поразително за поетот на осаменоста. Врската ја прекинал постариот брат на девојката, префрлајќи му за неговото расно потекло: „Не сакаме никаков белец во нашата лоза“. Несомнено, Неста имал доволно причини да ја негува омразата. Поради бојата на кожата на татко му бил дискриминиран како „белец“ во родната Јамајка. Поради својата боја на кожа, почувствувал што значи да си „црнец“ во САД, каде што се преселила мајка му. Но, Боб не ја негуваше омразата, туку обединувачката љубов: „One love, one heart/Let’s get together and feel all right.“

Нема модерна „икона“ без иконофили и иконокласти. Профилот на Боб Марли на социјалната мрежа „Фејсбук“ има околу 3,2 милиони обожаватели (за споредба, Барак Обама има 7,9 милиони обожаватели). Секоја година обожавателите на Боб го слават неговиот роденден (6 февруари). Во 2005, во Етиопија се одржа голем концерт „Africa Unite“. Годинава во Јамајка се одржа меѓународен младински симпозиум спонзориран од УНЕСКО. И љубителите на реге-музиката во Скопје создадоа традиција од одбележувањето на роденденот на великанот на реге-музиката.

Годинашнава прослава во Македонија ќе остане запаметена по нејзиното „оригинално“ оспорување. На социјалната мрежа „Фејсбук“ се појави „асоцијална“ група против Боб Марли - „Против славењето на неговиот роденден во Скопје!“ Каузата на иконокластите (наводно од Битола) ќе остане за паметење: „Ова е група против славењето на странци кои не се заслужни за ништо за Македонија и кои биле само обични наркоси и ништожници!!!“ Што направил Марли за да ја заслужи оваа македонска „љубоф“? Демек, бил човек кој промовирал погрешни вредности. Оттаму и апелот: „Да ја вратиме свеста кај МАКЕДОНСКИОТ млад човек и да се вратат правилните вредности и херои...“

На прв поглед, не знаев дали да се смеам или да плачам. Сепак, напливот на безразложна омраза кон Боб Марли ме подзамисли. Навистина, кого треба да славиме? Кои се „правилните вредности и херои“? Прашањето станува особено актуелно по разединувачката визија за „Скопје 2014“ - по грандиозните споменици и восочни фигури со кои се редефинира македонскиот пантеон на народни херои. Накусо, зошто да ги славиме Александар и Филип? Дали тие се заслужни за создавањето на Република Македонија? Ни даваат ли македонските државни традиции од АСНОМ посебен повод за славење на војсководецот Александар Македонски и неговиот порочен татко? Ако ја следиме тесноградата логика на македонските оспорувачи на Боб Марли, би требало да формираме антигрупа и за прославувањето на Александар и на Филип: „Ова е група против славењето на странци кои не се заслужни за ништо за Република Македонија“. Имено, за основоположниците на македонската држава Филип и Александар се обични странци. Ниту еден партизански одред не го носел нивното име. Воопшто не се спомнуваат ниту во документите на АСНОМ, ниту пак во кои било други државни документи. Не се спомнуваат ниту во химната, ниту пак се упатува на нив во преамбулата на уставот од 1991, кој се повикува на „државно-правните традиции на Крушевската Република и историските одлуки на АСНОМ“. Митот за Александар не се негувал ниту во нашата држава ниту, пак, во историското ВМРО на Гоце Делчев. Впрочем, како што ни укажа и Димитар Димитров, кој проникливо сугерираше дека „сеприсутното откопување на Александар“ е „наше самозакопување“.

Митот за Александар бил користен од грчките националисти во „Македонската борба“ како главно идеолошко орудие за негирање на словенскиот карактер на етничките Македонци. Уште во далечната 1845 г. приказната за Александар била испечатена на македонски дијалект со грчки букви, за да се убедуваат Словените дека се дел од хеленската нација која го заборавила својот јазик. Бездруго, митот за Александар и Филип ќе го сретнете и кај преродбеникот Пулевски, кој пропагирал дека „наши баби славјански ги родиле“. Но, зошто повторно се воскреснува древномакедонскиот национален романтизам од 19 век, цел век откако Мисирков и Чуповски ги потиснаа овие квазиисториски будалаштини? Зошто се вратија од неврат „препотопските колоси“ Филип и Александар „под чие име, костими и бојни пароли, во напонот на својот романтичарски занес, парадираа македонските Словени“ (Драган Ташковски)?

Колку и да боли, одговорот мора да го проголтаме, како што ја проголтавме информацијата (надградена и проширена) дека споменикот на Александар ќе чини над 8 милиони евра. Со нас владеат луѓе кои не си ја знаат сопствената државна историја, ниту пак историјата на македонската револуционерна организација чие име го злоупотребуваат. Со нас владеат луѓе кои мислат дека со перење на стотици милиони евра можат да го „исперат“ и словенскиот карактер на етничките Македонци, претворајќи ги во карикатура, која во моментов служи за потсмев во светот. Мора да пронајдеме лек против античкомакедонската зомбификација ако сакаме да го спречиме неповратниот процес на „самозакопување“.

Најголем парадокс, и наша национална трагедија, е фактот што античкомакедонското идолопоклонство (како и култот на личноста кон св. Никола) го поддржува МПЦ-ОА. Како поинаку да се протолкува осветувањето на цркви со фрески на Александар и Филип, прочуени полигамисти и многубожци?

Можеби на прв поглед ќе звучи еретички, но повеќе има смисла да се сликаат фрески со многудетниот Боб Марли (оставил барем 11 деца), отколку со Александар. Боб Марли е православен христијанин, крстен во Етиопската православна црква во 1980 г., неколку месеци пред неговата смрт.

Жарко Трајаноски

http://www.dnevnik.com.mk/default.asp?ItemID=98BEB6A4AADFC742B86EFAC7221032AD

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.394
Поени од реакции
5.021

Го запалиле затоа што не сакал да ја промени верата!!!
Хитлер никого не тераше да промени нешто...(тој сам променуваше:vozbud:)

A

ateist

Гостин
Го запалиле затоа што не сакал да ја промени верата!!!
Хитлер никого не тераше да промени нешто...(тој сам променуваше:vozbud:)
да !
во конц логори .
Оти несакале да си ја сменат верата.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.394
Поени од реакции
5.021
да !
во конц логори .
Оти несакале да си ја сменат верата.
А бе не...
Тој ги тепал заради друго... верувал дека Евреите се криви за поразот на Германија во Првата светска војна, и дека тие ги раководат сите банки и се на сите важни места во Германија...и дека од нив страда Германскиот народ... а не заради верата.

The_LiGhT'

Stop DISCRIMINATION
Член од
29 април 2009
Мислења
587
Поени од реакции
123
Насилни психопати? Е па во право си.....пола муслимани се такви...
Gledam deka golem broj od replikite se izbrisani ne znam od koj admin ili moderator a ova im izbegnalo da go koregiraat...:kesa:

Kajgana Shop

На врв Bottom