Пакистан: Го запалиле жив бидејќи не сакал да ја промени верата

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ем, да не кажеше немаше да те пријавам, вака морам, јебига. Правила си се правила.

Јас на други теми убаво ркеов, Хуман претерува, навреди, итн, пријавен е и он. Кој не реагирал соврме нему на чест нека му служи.

А за темава, не те чув Сибере да го осудиш чинот на насилие извршен од муслимани врз рисјанин во Пакистан (јас не велам сите муслимани се криви, туку како секаде и кај вас има идиоти, јебига, ги има секаде).
исто како што осудувам нападот во метро во Москва, и како што осудувам злодела врз муслимани од било кого.

Јас сосудувам насилија. јасно, не ме интересира кој е извршителот.

И убаво ви кажа Нефтис, не сте бре вие веахбии штом го негирате Бухари, вие сте нешто друго, ама не сакам да сум вулгарен.

Член од
25 март 2010
Мислења
19
Поени од реакции
0
Ем, да не кажеше немаше да те пријавам, вака морам, јебига. Правила си се правила.

Јас на други теми убаво ркеов, Хуман претерува, навреди, итн, пријавен е и он. Кој не реагирал соврме нему на чест нека му служи.

А за темава, не те чув Сибере да го осудиш чинот на насилие извршен од муслимани врз рисјанин во Пакистан (јас не велам сите муслимани се криви, туку како секаде и кај вас има идиоти, јебига, ги има секаде).
исто како што осудувам нападот во метро во Москва, и како што осудувам злодела врз муслимани од било кого.

Јас сосудувам насилија. јасно, не ме интересира кој е извршителот.

И убаво ви кажа Нефтис, не сте бре вие веахбии штом го негирате Бухари, вие сте нешто друго, ама не сакам да сум вулгарен.
Ne ne kazi toa sto ja imas na srce. Ne si vulgaren. I minatiot pat ti rekov vo Privat na doverba deka sum jas Silber odmah me prijavi pa ne ke bide prv pat sto ke me prijavis pak.
Takav si sto rekov so dve obrazi.
Ne ti e slatko koga dobivas odgovor a.
Koga ke osudis nekoj za navredi bidi praveden i osudi gi dvete so isti zborovi. A deka ne sum osudil " ako e istina" ova vo pakistan citaj ponovo. A ne kako sto sega posledno vreme sto ima namestalki glupi za Islamot.
Kaj vide ti islam odobruva covek da se zapali. Koj moze taka nesto od glava da dostavi. Eve go glupo sto nemastalka bezobrazna se pokazuva deka ne e istina ova. A i covekot ima ime Ahmed toa e deka ne bil hristijanin. Kaj si videl ti ime Ahmed da e hristijanin bre. Toa se glupi evtini izvori. Sto samo srednoskolcite veruvat na toa.

No vie i tvoeto drustvo koga dobivate vakvi odgovori odmah se brisat postivite a na tvoeto drugarce HUman sto samo kazuvas deka treba da se prijavi ostanuvat negovite postovi, i on ke ostane so takanareceno opomena. I pak isti kurchevi ke nastavat so isti navredi i so isti prasanje. Kolku God ima Ajsa koga se udala za Muhammed, Vaka taka. Glupo iako odgovor dobivate 361896468912 pati.
Sega koj ti odgovori sto na tebe ne odgovara odmah gi osuduvas so Vehabisti.
A koj si ti ???? Da ne si koj Tashakist !!!

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Тука, со мене работи Ахмед Насер Наѓи, египјанин, од Каиро, христијанин.

И Ахмед е и Насер е и рисјанин е.

Силбер, не ми кажувај кој си, нема да пријавувам. Форумот си има правила, јас тие ги почитувам.

И јас го осудив и Хуман, но и тебе, за оф топик, нетолеранција итн.

Член од
25 март 2010
Мислења
19
Поени од реакции
0
Toj e lazen Ahmed sto raboti so tebe. Ahmed ima znacaj na Muhammed A .S toa mu e drugoto ime ako ne si znael.

И јас го осудив и Хуман, но и тебе, за оф топик, нетолеранција итн
Nenenenenenn nen ne nein no jok ne osuduvas isto. Pazi dobro, i toj Human ne e deneska sto navreduva. On navreduva od koga se zacleni.
Podobro e da me prijavis , zatoa sto jas sekogas istinata ke ja zboram. A toa ne ja sakate.

O

Omer el Faruk

Гостин
Е сега ме засмејуваш.
Значи јас напредувам морално а?
Велиш:

А зборуваш за морал...:tapp:
Многу е лесно Хуман, само треба да се навратиш на претходниот твој пост и јасна ќе ти биде поентата на мојот пост.:toe:

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.394
Поени од реакции
5.021
Tokmu taka imas pravo isto kako pola na hristijanite se psihopati kako tebe. I ti ke mi pisuvas ovde deka moralno navreduvas. Aj sega odgovorot kako ke ti bide.

Оуууу..... Па што правеше црквата пред повеќе од пет векови???
Па сигурно дека биле психопати, религијата им влијаела многу врз животот, како што е денес случај со исламот...

Е ова е главниот проблем. Многу сте запаливи. Чаре? :tapp:

Human ne e deneska sto navreduva. On navreduva od koga se zacleni.
Јас навредувам...:tapp:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Toj e lazen Ahmed sto raboti so tebe. Ahmed ima znacaj na Muhammed A .S toa mu e drugoto ime ako ne si znael.

Nenenenenenn nen ne nein no jok ne osuduvas isto. Pazi dobro, i toj Human ne e deneska sto navreduva. On navreduva od koga se zacleni.
Podobro e da me prijavis , zatoa sto jas sekogas istinata ke ja zboram. A toa ne ja sakate.

Znaci, multiple usernames Silbere, sakas da kazes deka ne znae kako se vika covekot??

A sto ako na pasos mu stoi taka? A odi vo crkva i posti za Veligden.

Aj, koga ne si se napil apcinja, ne lomoti.

Член од
25 март 2010
Мислења
19
Поени од реакции
0
Znaci, multiple usernames Silbere, sakas da kazes deka ne znae kako se vika covekot??

A sto ako na pasos mu stoi taka? A odi vo crkva i posti za Veligden.

Aj, koga ne si se napil apcinja, ne lomoti.
mi se cini deka ti si najlomotoxhija vo forumot. Aj dokazi deka se vika ahmed naser i odi vo crkva. Pa i jas imam eden petar drugar pa odi vo dzamija i se moli 5 pati.
Sto mislis sega ti veruvat ovde tvoite lomoti a ???

Dada multipleee username u milion pati ke me najdete ovde Silber ,masterch, silber67 tarzanboy ovie se samo sto gi znaete. Ajde da vidimo doprete me. ..... Se dodeka ne zborete istinata. A vaka ke bidam isto i vo drzavnite prestrojki kade sto nema parvda sekogas ke me imate ispred vas. Kako sto sum bil. Pa ajde ke merimo koj ima pogolemi tashaci.

Koj si ti faktor na sekoj sto ja brani Islam da ja osudis odmah kako vehabija.

Оуууу..... Па што правеше црквата пред повеќе од пет векови???
Па сигурно дека биле психопати, религијата им влијаела многу врз животот, како што е денес случај со исламот...

Е ова е главниот проблем. Многу сте запаливи. Чаре? :tapp:

Јас навредувам...:tapp:
Da da tipicen kaurin si kako mnozina ovde se vidi. Ti mozes pola muslimani da navredis ovde a mene tvoj gz ke me osudis deka psihopat samo tebe na eden licnost rekov. Pa psikopat i toa od najteskite psikokaruci.
So navredi ajde das vidim kolku ti e sirok gzot.

Toa sto pravese crkvata pred 5 vekovi ti sega ja pravis od internet. Bar crkvata togas imal mudrost oci na oci a sega ti da te imam pred oci pa provas gzot kolku si junak togas.
Pa sega ajde sto ti imas maka osudi islam zaradi mene kako musliman pa ke vidimo koj na koga isto i ovde na forum.

Sega nekoi muslimani mi se javuvat na pv i mi kazuvat nemoj taka ne bidi i ti kako niv.
Ej drugari jas gi poznavam poveke od sekoj ova pleme. Tie kulturno nikako ne sakat da razberat. So niv jas znam kako se zbori.

Isto kako so eden slucaj. Za edna rabota sto ja imav na nekoja drzavna .....
Iako imam pravo na toa dozvola ja da dobivam i gi ispolnuvam site baranja eden od edno pleme sto tuka e vraboten me vrakase nazad so meseci.

Kuturno se obratuvas site dokumenti gi pokazuvas pak ja tera kako on veli, a ne kako e pravilata, se dodeka od vnatre ja zaklucuvas vratata i na barbarski nacin odmah zemav dozvolata.
Dodeka barase pari da mu stavim na dzep pa da zavrsi rabota polesno mi bese cevce na usta pa odmah za sekunda dobijes. So vakvi ludje samo vaka se zbori.
iako zboruvat za nekoja kultura dodeka samite se najnekulturni vo balkanot.

Ova sto se pravi ovde vo forumot isto i na drzavnite organi se pravi vo MK.
KOrupcija vladee, lagi, neistina, dallaveri, pizdolizaci, djubrinja.

Tvoite odgovori na navredi gi citat i te opomenat ili gi obrisuvat za koj provocira i koj prvo navreduva kako da ne vidat se pravat. Ebati forum zaedno so Human i nekoi drugi beli cigani.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.394
Поени од реакции
5.021
Da da tipicen kaurin si kako mnozina ovde se vidi. Ti mozes pola muslimani da navredis ovde a mene tvoj gz ke me osudis deka psihopat samo tebe na eden licnost rekov. Pa psikopat i toa od najteskite psikokaruci.
So navredi ajde das vidim kolku ti e sirok gzot.

Toa sto pravese crkvata pred 5 vekovi ti sega ja pravis od internet. Bar crkvata togas imal mudrost oci na oci a sega ti da te imam pred oci pa provas gzot kolku si junak togas.
Pa sega ajde sto ti imas maka osudi islam zaradi mene kako musliman pa ke vidimo koj na koga isto i ovde na forum.

Sega nekoi muslimani mi se javuvat na pv i mi kazuvat nemoj taka ne bidi i ti kako niv.
Ej drugari jas gi poznavam poveke od sekoj ova pleme. Tie kulturno nikako ne sakat da razberat. So niv jas znam kako se zbori.

Isto kako so eden slucaj. Za edna rabota sto ja imav na nekoja drzavna .....
Iako imam pravo na toa dozvola ja da dobivam i gi ispolnuvam site baranja eden od edno pleme sto tuka e vraboten me vrakase nazad so meseci.

Kuturno se obratuvas site dokumenti gi pokazuvas pak ja tera kako on veli, a ne kako e pravilata, se dodeka od vnatre ja zaklucuvas vratata i na barbarski nacin odmah zemav dozvolata.
Dodeka barase pari da mu stavim na dzep pa da zavrsi rabota polesno mi bese cevce na usta pa odmah za sekunda dobijes. So vakvi ludje samo vaka se zbori.
iako zboruvat za nekoja kultura dodeka samite se najnekulturni vo balkanot.

Ova sto se pravi ovde vo forumot isto i na drzavnite organi se pravi vo MK.
KOrupcija vladee, lagi, neistina, dallaveri, pizdolizaci, djubrinja.

Tvoite odgovori na navredi gi citat i te opomenat ili gi obrisuvat za koj provocira i koj prvo navreduva kako da ne vidat se pravat. Ebati forum zaedno so Human i nekoi drugi beli cigani.

А бе не за џабе се шират вести, дека Саудијци тука шират вахабизам, па ништо чудно некој да се протнал тука...

Е ова се случува, кога едната страна дискутира без аргументи...
Во недостаток на факти и аргументи користат навреди......како беше онаа....тој што е притиснат и нема веќе со што да се брани, почнува да навредува...:tapp:

И како успеа тука да ја замешаш државата не знам?!:tapp: :zid:

Да се вратиме на темата.....значи пред повеќе од 5 векови, црквата спалуваше луѓе само заради тоа што ја кажуваа вистината, т.е. таа вистина беше контра ставовите на црквата....и затоа се палеа луѓе...
Но помина време и сето тоа беше надминато......но за жал денеска тоа го прави друга религија, чии верници (поголемиот дел, не сите) со до толку заблудени што не гледаат јасно....а за нивните цели: (прочитај насловот).

Член од
25 март 2010
Мислења
19
Поени од реакции
0
А бе не за џабе се шират вести, дека Саудијци тука шират вахабизам, па ништо чудно некој да се протнал тука...

Во недостаток на факти и аргументи користат навреди......како беше онаа....тој што е притиснат и нема веќе со што да се брани, почнува да навредува...:tapp:

Да се вратиме на темата.....значи пред повеќе од 5 векови, црквата спалуваше луѓе само заради тоа што ја кажуваа вистината, т.е. таа вистина беше контра ставовите на црквата....и затоа се палеа луѓе...
Но помина време и сето тоа беше надминато......но за жал денеска тоа го прави друга религија, чии верници (поголемиот дел, не сите) со до толку заблудени што не гледаат јасно....а за нивните цели: (прочитај насловот).
Abe mozno e deka saudijci sirat vahabizam ama ete jas ne sum vehabist.
Da sum vehabist bi ti ja secel glavata e zatoa sto ne sum vehabist da mi ja :pusk::pusk::pusk:.
:pusk::pusk::pusk::pusk::pusk::pusk::pusk::pusk::pusk:

Scorer

Set Your Spirit Free
Член од
30 март 2010
Мислења
63
Поени од реакции
4
Ma mnogu e glupo i nemat pojke smisla da se komentirat za ova i hitler palel evrei ne znacit to deka hristijanstvoto e terorizam isto taka masakrot vo srebrenica so prat amerikancine vo irak da ne nabrovjam:uvo:

Ovoj ko da ne razbirat se prajt more coek daj dokaz deka muslimanite napadnale prvi nekoja zemja ko prvo ko vtoro to vo pakistan koj znajt kako se slucilo ne vervam da bilo taka vo se vervite so ke procitate i mene taka me lazea edno vreme ama gledam uste imat rasisti i to vo golem broj :uvo::uvo::uvo::uvo:

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.394
Поени од реакции
5.021
Ovoj ko da ne razbirat se prajt more coek daj dokaz deka muslimanite napadnale prvi nekoja zemja
Сакаш докази?

11.9.2001. Њујорк и Вашингтон. Нападнати од терористи-муслимани. Веднаш потоа Американците извршуваат инвазија врз Авганистан.
Филипини. Муслиманите убиваат цивили бидејќи сакале поголема автономија.
Индија. Областа Кашмир. Муслиманите сакаат да се отцепат од Индија. Убиваат цивили. Предизвикуваат повеќе војни меѓу Индија и Пакистан.
Русија. Чеченските вахабисти кои сакаат да имаат независна држава. Убиваат цивили и деца. Намерно и со умисла. Две војни.
Шри Ланка. Иако населението што се бори за независност не се муслимани (поголемиот дел) сепак муслимани се вмешани во терористичките акти. Убиваат цивили. Преку 90 000 загинати за време на 25+ години.
Кина. Минатата година преку 200 луѓе загинаа заради поголема автономија на муслиманите.
Нигерија. Муслиманите и Христијаните се во постојан конфликт.
Израел. Неговите соседи (муслимански земји) во неколку наврати се обидуваа да го уништат. Денес е секојдневно е под закана и е ракетиран од страна на радикални терористички групи.
Србија, Косово. Нема поголеми терористички напади, но имаше војна. Причина, барањето на муслиманите за независност.
Македонија. 2001. Терористи (муслимани) убиваат цивили. Конфликт. Останатото се знае.

Талибанците имаа "проект" за проширување на исламот во цел свет. За среќа, далеку се од успех.

Scorer

Set Your Spirit Free
Член од
30 март 2010
Мислења
63
Поени од реакции
4
Сакаш докази?

11.9.2001. Њујорк и Вашингтон. Нападнати од терористи-муслимани. Веднаш потоа Американците извршуваат инвазија врз Авганистан.
Филипини. Муслиманите убиваат цивили бидејќи сакале поголема автономија.
Индија. Областа Кашмир. Муслиманите сакаат да се отцепат од Индија. Убиваат цивили. Предизвикуваат повеќе војни меѓу Индија и Пакистан.
Русија. Чеченските вахабисти кои сакаат да имаат независна држава. Убиваат цивили и деца. Намерно и со умисла. Две војни.
Шри Ланка. Иако населението што се бори за независност не се муслимани (поголемиот дел) сепак муслимани се вмешани во терористичките акти. Убиваат цивили. Преку 90 000 загинати за време на 25+ години.
Кина. Минатата година преку 200 луѓе загинаа заради поголема автономија на муслиманите.
Нигерија. Муслиманите и Христијаните се во постојан конфликт.
Израел. Неговите соседи (муслимански земји) во неколку наврати се обидуваа да го уништат. Денес е секојдневно е под закана и е ракетиран од страна на радикални терористички групи.
Србија, Косово. Нема поголеми терористички напади, но имаше војна. Причина, барањето на муслиманите за независност.
Македонија. 2001. Терористи (муслимани) убиваат цивили. Конфликт. Останатото се знае.

Талибанците имаа "проект" за проширување на исламот во цел свет. За среќа, далеку се од успех.

Kako prvo za napadite vo vashington toa e izmislica na amerikancite koi baraa izgovor za vojna a terorizmot muslimanski mu go pastiraa na svetot za naivni kako tebe
ako gledame taka ova ne im e prv slucaj na amerikancite istoto go napraja i za vietnam i se tie vojni za pari gi prat amerikancite ako na to gledas taka be poremeteno edno trebit da sfatis deka terorizmot poteknuva od amerikanskite "hristijani" trebit poradi to i nas da ne narecet teroristi ??:uvo: slabo si upaten :helou:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Хуман, не гледаш дека овој Скорер е Сиријан Спирит, кој пак е Тоекатер?

Стана модерно да се отвораат тројни јузери дека администрација спие.

Scorer

Set Your Spirit Free
Член од
30 март 2010
Мислења
63
Поени од реакции
4
a be ti vidovit si ? mozi ti si so 10 juzeri pa mislis deka site se vo sekoja kasa se mesas nemat odmor od tebe forumov :uvo: oj legni odmori prespi pa vrati se:helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom