Каков е интернетот на Телекабел, Теленет...

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.499
Поени од реакции
18.521
Na sajtot na telkabel, od 1 mart se najavuvaat brzini od 6mb download i 150 mb free traffic. Sega, po iskustvoto so nivnite ponudi pretpostavuvam 6mb do 3gb, 4mb do 10gb, pa 2mb ... A ova so 150mb free traffic e smesno, no nikoj kolku sto znam ne nudi ni 1mb free vo drzavava ni.
Па тоа ќе биде изгледа бесплатен интернет за сите. 150 мб ги имаш гратис, ако сакаш повеќе ќе си доплатиш.

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Во текстот (освен Велија) се спомнуваат и 6 мегабита, 150 бесплатни MB и намалување на цената на мегабајтот.. намалувањата до сега биле за дупло, така што, вака од памет, би му дошло некаде 6Mbps до 6GB, 3Mbps до 12GB, 1.5Mbps до крај на месец (т.е. без лимит). Би бил прилично задоволен со ова, доколку остане истата цена (=

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
Во текстот (освен Велија) се спомнуваат и 6 мегабита, 150 бесплатни MB и намалување на цената на мегабајтот.. намалувањата до сега биле за дупло, така што, вака од памет, би му дошло некаде 6Mbps до 6GB, 3Mbps до 12GB, 1.5Mbps до крај на месец (т.е. без лимит). Би бил прилично задоволен со ова, доколку остане истата цена (=
дај линк од понудава.. моит? неможам да барам, се отвара саат ипол. утре-задутре-формат. му ибем тоа..

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Абе никогаш не иде со тие брзини (барем кај мене). Тоа се случува многу ретко, во 5 сабајле да провериш, па 4Мbps, а во текот на денот околу 1Мbps, па и помалку

Така да тие можат да си се рекламираат и со 100Мbps брзини ако сакаат

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
ах, уз текстот било.. којзнае што ќе биде:

За еден месец стартуваме со проектот бесплатен интернет во кој планираме за неколку месеци да приклучиме 5.000 нови корисници со што сите наши претплатници ќе добијат по 150 МБ месечно бесплатен интернет. Цената по MB ќе биде намалена и ќе понудиме брзини на интернет до 6 Mbps. Ќе пуштиме и уште 10 нови дигитални канали.

мислев дека почнале веќе со реклами, па затоа барав линк.

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
jas imam bezicen ne e bas naj naj neretko paga

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Некој денес да се пожали на ТК? Јас имам 23% загуба на пакети, и прилично ме нервира. Да, download си оди супер, ама сурфање..

Член од
17 февруари 2007
Мислења
296
Поени од реакции
0
Кај мене е катастрофа веќе подолг период. Денес забележав даунлоадот ми идеше некаде 40-50КБ/с. У ПМ и Телекабел и се! Дефинитивно сум решен да одам на АДСЛ само да ги протуркам уште овој и наредниот месец.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Ммм и јас имам загуба на пакети мада не толку многу, 11-12%. Нервира. Иначе дл иде супер со стотче.

Член од
8 февруари 2007
Мислења
2.931
Поени од реакции
251
me nervira mnoooogu na Canter Strike 1.5 ima 400 pang ne se normalni :(

MkForces

тантара пантара
Член од
25 јануари 2007
Мислења
600
Поени од реакции
19
Во последно време ич не сум задоволен од интернето (на моби сум), за к** не го бива... Денски едвај со 50 тргам... Уствари 50 KB/s е премија денски ако тргам.... Навечер си е само како што треба...
Мислам дека интернетот општо во Македонија падна на едно неквалитетно ниво, целта на провајдерите е да соберат што повеќе корисници, а квалитетот на интернетот кој тие го добиваат не го гледаат... Исто и со АДСЛ-от, порано знам дека не паѓаше толку често конекцијата, сеа позачестено паѓа...

Една другарка стави пред некој ден кабелски интернет, и одам јас кај неа, глеам со 4 даунлодира... Таа кутрата не се разбира, сабајлето ко дошле кај неа да и го местат интернето пуштиле даунлоад да го проверат, и со 60 тргал... и и рекле дека доста и било... А реално треба минимум со 300 да трга... И ај сеа барај квалитетен интернет?

Море чекам да дојдат новиве интернет провајдери, се надевам дека ќе се подобри нешто во квалитетот тогаш... Ако не, упм нека одат сите!

П

Паган-др

Гостин
max adsl за жив к*р не го бива. Најдобар е кабелскиот од Кабелтел. За Телекабел незнам. Ама имам другари шо ми кажувале max adsl дека ко што кажав за жив к*р не го бива. Тоа жо ги даваат модемите ко на големо од авто пазар да ги купуваат. :pos2:

Член од
29 ноември 2007
Мислења
1.149
Поени од реакции
38
max adsl за жив к*р не го бива. Најдобар е кабелскиот од Кабелтел. За Телекабел незнам. Ама имам другари шо ми кажувале max adsl дека ко што кажав за жив к*р не го бива. Тоа жо ги даваат модемите ко на големо од авто пазар да ги купуваат. :pos2:
Каков cabeltel?Јас сон ив нон стоп имам проблеми а и не сум единствена.Нема најдобар интернет во Македонија.Се е катастрофа.

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Мене другарите ми кажаа дека лижеш улици. :smir: Ако најдеш нов Д-Линк на авто пазар, јави ми се, па ќе се прекрстам 10 пати. И ништо не им фали на модемите.

П.С. Зашто секад мора да се најде некој што ќе јаде бубрези, а нема појма..Исто како некој да ми рече абе Линукс за нигде е, не се инсталира ова со дупли клик, па кај е setup фајлот...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom