Посна храна

biglava

Last Samurai
Член од
28 ноември 2008
Мислења
62
Поени од реакции
4
Решив две недели да постам :))
дајте рецепти што би можело да се јаде,вкусно,лесно за правење секако и да е здраво :):icon_bigg

пример за други кој постат а сакаат здраво и вкусно :)

Posna salata

Pcenka varena
Maslinki seckani
Praz isto seckan
Pecurki marinirani a moze i svezi dinstani
Tuna od konzerva
Se mesa celata sodrzina,sol,biber obavezno,limon mesto ocet

Член од
6 јануари 2010
Мислења
248
Поени од реакции
54
posno toa ti ide koa nemas pari za meso inace zaso da jades posno ce ti dosadi za dva tri dena a ti dve nedeli nemoj brat ce fatis zaraza nekoja poso bez meso e shtetno i organizam ce ti oslabne ne si igraj so zdravje so mislis be zaso e tolku skupo mesovo deka ne cini?

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
167
Купи храна и вино имат посебно за посни јадења.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
никогаш не сум јадела тарана незнам ни како изгледа, од тестенини слабост ми се шпагетите.

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
аууу тарана. веднаш ми се пријаде. тарана и пилешко е највкусно нешто, а добра е и со сирење и кечап. баба ми си прави често домашна и најубава ми е. онаа од продавница ми има некаков чуден вкус.:toe:

WildGirl

Lost in the forest ...
Член од
28 јуни 2008
Мислења
636
Поени од реакции
93
Тарана дома прајме секоја година. Значит си прајш еднаш и после само си ваѓаш колку сакаш и си вариш.:smir:

Ако имат некој заинтересиран еве ја рецептата :

Значит тестото се прајт со 15 јајца и се турат онолку млеко колку шо ќе се и јајцата во садот, се турат и една лајца сол. Се замесвит со едно кило гриз и после следит 3 кг. брашно и добро се месит, па се сучит.:smir:

коментатор

Пингвин
Член од
25 февруари 2010
Мислења
3.546
Поени од реакции
9.457
Јас сум студент во Скопје, и кога одам натаки вреќулето полно со тарана на грб и само вади, вари и јади.
Ја јадам со сирење, а и со шекер не е лоша.

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
фани земи макај домашен кечап со малце сол во него..по вкусно нешо доека постиш нема да сретнеш...

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
фани земи макај домашен кечап со малце сол во него..по вкусно нешо доека постиш нема да сретнеш...
НеоН, zar ti postish??? svaka chast choveku -dokolku e taka

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
НеоН, zar ti postish??? svaka chast choveku -dokolku e taka
Ма не бе ...од чичкоми што гледав додека постеше шо јадеше....и пробав (пошо само домашен ќечп јадам јас) и стварно е кул.... и сеа јадам некад коа ќе ме фата тие точките..:toe:

С

сашенко

Гостин
Јас воопшто не сум по посни јадења :nenene:, но, за оние кои ги обожаваат ова изгледа доста интересно
праз, ориз и маслинки :toe:
http://vkuhniata.wordpress.com/2010/02/14/leeks-and-olive-pilaff/
Абе кој е по посни јадења?Никој.Мевце, винце, мрсничко малце тоа е животот.Али понекад е потребно да смениш малце и нешто посно да јадеш да не претераш со мрснотиите.И убаво би било да имаш некој добар рецепт за оние готвено што си јадат, мераклиите како мене на пример.

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
Абе кој е по посни јадења?Никој.Мевце, винце, мрсничко малце тоа е животот.Али понекад е потребно да смениш малце и нешто посно да јадеш да не претераш со мрснотиите.И убаво би било да имаш некој добар рецепт за оние готвено што си јадат, мераклиите како мене на пример.
ne veli nikoj- znaesh kolku lugje ima koi postat celi postovi- neshto povekje od chetirieset dena- zamisli samo posno da jadesh - im se chudam kako izdrzhuvaat i shto uspevaat da jadat tolku dena.Bash pred nekoj den zboruvav so edna devojka- reche od ponedelnik ke posti- koga prashav shto ke jade- pa vika- ima se’ i pochna da nabrojuva- nekoe sirenje rastitelno, takov kashkaval, maslinki, grav, soino mleko.... Ja gledav i i se chudev- ozbilno :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom