Таен договор за Македонска асимилација

• Креатор на темата Креатор на темата Македонцки
  • Време на започнување Време на започнување
а каква врска има тоа кој каков пасош поседува....пасошот не е никаков доказ кој од кое потекло е,како се чуствува..Но има држави а Бугарија е една од нив кои мислеа дека ако поделат пасоши луѓето автоматски ќе се чуствуваат како бугари,но тука се мрднаа..:tapp:погледнете што им се случува на Франција,Холандија....

Po star anticen obicaj ja pretera na golemo tuka.Pa i Makedonija e osudena od suda vo Strazburg da go regestrira Radko ama ne ja pocituva odlukata.Ili ti ne ja brois makedonia za cast od Evropa.Se slagam so tebe poveke na Afrika licite po mantalitet :)I dode omo se registrariani barem kako organizacija to Radko i toa ne im e pozvoleno.Ta se cudam koj ot kogo se plasel :toe:
http://mk.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5_%E2%80%9E%D0%A0%D0%B0%D0%B4%D0%BA%D0%BE%E2%80%9C

ah be balkanec tipicen......кој од кого се плаши кој ке условува демек со добрососедски договор......се плашат да не станеме рамноправни со нив,е тогаш сме исти кога сме заедно и во нато и во еу.....од тоа се плашат сите да не се дознае вистината за Македонија на големо и широко........:tv:

ајде бе

Потребен е поинаков пристап кон Македонците во Бугарија.
Барем 2 милиони од бугарите имаат македонско потекло.
Кај нив е проблем тоа што мислат дека иако се со македонско потекло, сепак се Бугари, како поголемо национало-обединувачко нешто.
Тоа нема врска и тие заблуди треба да се разбијат.
Иако имало 50 годишна комунистичка власт која сеела страв и пропаганди и ја стабилизирала измислената бугарска нација, за жал многумина и и поверувале, сепак има надеж дека многумина ќе се загледаат во минатото и се сетат на своите корени, кои се чисто македонски.

Ова будење и револуција ќе биде на дневен ред кога ќе се реши прашањето со Грција.

Се дотогаш, се додека нема откривање на вистината, Македонците во Бугарија ќе живеат во заблуда дека нивните претци биле Бугари.
Битката со Грција и со името не е само за со Грција, во голем дел и Бугарија ќе страда и ќе треба да се промени, ако има позитивно решение за Македонија.
Затоа бугарите толку се сојузуваат со позицијата на Грција.

аз сум еден от тиа, ама за прв пат го слушнав тоа за "50 годишна комунистичка власт која сеела страв и пропаганди и ја стабилизирала измислената бугарска нација" ако на тоа се надате - многу зле, ние си ги знаеме корените, блгарските, ипак да сме насилно протерани преди 90 години од Македонија.
Тоа што го говориш нема шанс да мине зарад нас, наследниците на македонските бугари, не се гурајте во заблуда. Аз нема ништа спрема вас, бидете си македонци и то ето, ама немој вака да ми кажуваш "во Бугарија ќе живеат во заблуда дека нивните претци биле Бугари" просто и во грција сме биле бугари и таквиз ке бидем заувек.

Ааааа, ако пишем МАКЕДОНСКИ одмах заставаме на ваша страна во спорот с ГРЦИТЕ, там е проблемот.

Хе хе хе , страшно нешто , кој ли ќе ве одбрани од лошата Грција .
До сега божем не сте на нивна страна .
И ние имаме очи за гледање и уши за слушање . Тој претеникот ваш (Кирилов ли се викаше ?) после двајца грци одма скока он , да не остане покуспосле нивното плукање по Македонија.

Зошто е проблем - нито пише бугарски, нито македонски, сепак вашите стручнјаци тврдт дека сме го украли езикот от вас, премного се плашите.

Дека сте го украле јазикот од нас е прејак збор , не се согласувам . Меѓутоа дека го користите нашиот јазик тоа го потврдува и вашата Академиа на науки :

"...The writers in the IX century and the beginning of the Х century still do not call it "bulgarian" because they separate it from the language of the proto-Bulgarians (turkic-Bulgarians). That turkic language, while it is dying, it is not fully extinct...."

Вие сметате дека фундаментот од кој вашата модерна нација е формирана се пра-Бугарите додека кај нашата модерна нација воглавно тоа се Македонските Славјани ( името Брсјак во мојата фамилија отсекогаш било на значение). И самиот знаеш дека светите браќата Кирил и Методиј за основа на јазикот го земаа наречјето на Македонските Славјани што живееа во околината на Солун , така да .........

Ама мислам веке и да се сукобим со грците зарад вас кога само плјукнјава доага из Скопје - не иде. питај уште, ке чекам.

Словенија на пример ништо добро не добива од тоа што влегува во сукоб со грчиштата , а сепак го прави тоа . Дури и романската европратеничка М.Маковеј на собраниска седница ги нападна дека ТИЕ не ја почитуваат времената спогодба и не се во право во врска со Македонија.
Да се разбереме , овде никој и не очекува дека некој надвор од Македонија треба да ни помогне , ама имало голема вистина во поговорката дека -пријателите во мака се познавале.

И да, овај предлог е согласуван со ЕУ-експерти и одбиването = не желано добросуседство = нема б`лгарски потпис за ЕУ. Чини ми се фер.
Е ова многу го поштувам , така треба , без бели ракавици а претходните двајца твои сограѓани ме убедуваа дека не било ултиматум .
Ајде уште еднаш Утрински весник :

-..."Имено, Софија веќе се обиде минатиот декември да го протне договорот како формален услов за давање датум за преговори на Македонија, без оглед што немаше договор од македонска страна, но тоа не и' успеа, бидејќи беше укорена од влијателна земја."

http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=D...A8C9D4F1EA16E6

Po star anticen obicaj ja pretera na golemo tuka.Pa i Makedonija e osudena od suda vo Strazburg da go regestrira Radko ama ne ja pocituva odlukata.Ili ti ne ja brois makedonia za cast od Evropa.Se slagam so tebe poveke na Afrika licite po mantalitet :)I dode omo se registrariani barem kako organizacija to Radko i toa ne im e pozvoleno.Ta se cudam koj ot kogo se plasel :toe:
http://mk.wikipedia.org/wiki/Здружение_„Радко“

Прво да разјасниме едно нешто .
Антички , словенски , про-бугарски и незнам какви ли други Македонци постојат само во главата на Љупчо Георгиевски.А сега да се вратиме на темата .

Абе ние имавме премиер Бугарин ( додуша уште му е срам да признае ) па ќе сме се плашеле од едно Ратко каде една Спаска му е во генералното раководство.Седи таму не ме смеј .:)
А што ќе ви е ‘Ратко’ да се регистрира кога си го имате Љупчо и неговата партија , епа не сте фер дајте бар една наша регистрирајте . Нели кажувате дека нашите кај вас се малку , ќе освојат по некој кмет и советници и тоа ќе биде се . Бугарија сигурно нема да пропадне .
Ама пустиот страв , лозје чувал.:vozbud:

Абе ние имавме премиер Бугарин ( додуша уште му е срам да признае ) па ќе сме се плашеле од едно Ратко каде една Спаска му е во генералното раководство.Седи таму не ме смеј .:)
А што ќе ви е ‘Ратко’ да се регистрира кога си го имате Љупчо и неговата партија , епа не сте фер дајте бар една наша регистрирајте . Нели кажувате дека нашите кај вас се малку , ќе освојат по некој кмет и советници и тоа ќе биде се . Бугарија сигурно нема да пропадне .
Има си закон,има си устав,кога ги почитуват,ке бидат регистрирани :toe:

Потребен е поинаков пристап кон Македонците во Бугарија.
Барем 2 милиони од бугарите имаат македонско потекло.
Кај нив е проблем тоа што мислат дека иако се со македонско потекло, сепак се Бугари, како поголемо национало-обединувачко нешто.
Тоа нема врска и тие заблуди треба да се разбијат.
Иако имало 50 годишна комунистичка власт која сеела страв и пропаганди и ја стабилизирала измислената бугарска нација, за жал многумина и и поверувале, сепак има надеж дека многумина ќе се загледаат во минатото и се сетат на своите корени, кои се чисто македонски.

Ова будење и револуција ќе биде на дневен ред кога ќе се реши прашањето со Грција.

Се дотогаш, се додека нема откривање на вистината, Македонците во Бугарија ќе живеат во заблуда дека нивните претци биле Бугари.
Битката со Грција и со името не е само за со Грција, во голем дел и Бугарија ќе страда и ќе треба да се промени, ако има позитивно решение за Македонија.
Затоа бугарите толку се сојузуваат со позицијата на Грција.

Во се се сложувам . Кога ќе 'паднат' границите ќе бидеме живи сведоци на многу интересни процеси . Процеси од кои нашиве комшии добиваат страшни кошмари . Затоа на нашава генерација и е оставена задачата да ги дотера работите како што треба до крај и да не потклекнува под уцена.
Цело е кога има се.
icon12.gif

Има си закон,има си устав,кога ги почитуват,ке бидат регистрирани :toe:

Фми се е политика .:toe:

Хе хе хе , страшно нешто , кој ли ќе ве одбрани од лошата Грција .
До сега божем не сте на нивна страна .
И ние имаме очи за гледање и уши за слушање . Тој претеникот ваш (Кирилов ли се викаше ?) после двајца грци одма скока он , да не остане покуспосле нивното плукање по Македонија.

Дека сте го украле јазикот од нас е прејак збор , не се согласувам . Меѓутоа дека го користите нашиот јазик тоа го потврдува и вашата Академиа на науки :

"...The writers in the IX century and the beginning of the Х century still do not call it "bulgarian" because they separate it from the language of the proto-Bulgarians (turkic-Bulgarians). That turkic language, while it is dying, it is not fully extinct...."

Вие сметате дека фундаментот од кој вашата модерна нација е формирана се пра-Бугарите додека кај нашата модерна нација воглавно тоа се Македонските Славјани ( името Брсјак во мојата фамилија отсекогаш било на значение). И самиот знаеш дека светите браќата Кирил и Методиј за основа на јазикот го земаа наречјето на Македонските Славјани што живееа во околината на Солун , така да .........

Словенија на пример ништо добро не добива од тоа што влегува во сукоб со грчиштата , а сепак го прави тоа . Дури и романската европратеничка М.Маковеј на собраниска седница ги нападна дека ТИЕ не ја почитуваат времената спогодба и не се во право во врска со Македонија.
Да се разбереме , овде никој и не очекува дека некој надвор од Македонија треба да ни помогне , ама имало голема вистина во поговорката дека -пријателите во мака се познавале.

Е ова многу го поштувам , така треба , без бели ракавици а претходните двајца твои сограѓани ме убедуваа дека не било ултиматум .
Ајде уште еднаш Утрински весник :

-..."Имено, Софија веќе се обиде минатиот декември да го протне договорот како формален услов за давање датум за преговори на Македонија, без оглед што немаше договор од македонска страна, но тоа не и' успеа, бидејќи беше укорена од влијателна земја."

http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=D...A8C9D4F1EA16E6

Прво да разјасниме едно нешто .
Антички , словенски , про-бугарски и незнам какви ли други Македонци постојат само во главата на Љупчо Георгиевски.А сега да се вратиме на темата .

Добро Јоакиме, си збегал от тачни отговори, нормално. Значи вие само сакате, ама ништо не давате, како иде то?
1. Ако сакахме да подкрепим гејците - немаше и до денеска да признаме Македонија.
2. Не крали, ама почти, ај немој бре, па русите и полјаците кажуват дека црковнословенски=староблгрски, не старомакедонски, староруски и прочие.
3. Пријателството по маката - то е то заблуда! Кој ве призна прв? Кога ви затвори ембаргото на југославија и грција ве удари с блокада - бевме убави, кога ви давахме тенкови и орудија 1999г. пак бевме, после 2001 джепане пак от нас дојде, на самита во Румунија Блгарија бе во групата тврдо ДА за Македонија и тоа го заборавихте. Ај кажи што добро видохме от вас во последната деценија?
4. За стравот - да беше то вистинска домашна македонска политика - ок, ама сите ги знаем одкале доагат проблемите, изкуствени, зошто реката е отворена и нема враќане. Само замисли - нај-много македонци надвро има студенти кај нас - па нели ни јадат живи бугарите! сега се оказва, дека и средношколци број 1 кај нас пак са од Македонија. Чудна работа, зошто вака?:smir:

Во се се сложувам . Кога ќе 'паднат' границите ќе бидеме живи сведоци на многу интересни процеси . Процеси од кои нашиве комшии добиваат страшни кошмари . Затоа на нашава генерација и е оставена задачата да ги дотера работите како што треба до крај и да не потклекнува под уцена.
Цело е кога има се.
icon12.gif

Фми се е политика .:toe:
Gladka kokoshka proso sonuva:smir:
Pri ovoi proces na razvitie za vas granizite ke padnat nekade 2030,ako se oste ima makedoska drjava togava.
Site chekame koga vashata generazia ke sozdade novata makedonska imperia:vozbud:

Pri ovoi proces na razvitie za vas granizite ke padnat nekade 2030,ako se oste ima makedoska drjava togava.
Site chekame koga vashata generazia ke sozdade novata makedonska imperia:vozbud:
Е ова не ти требаше Аспарух... Знаеш како се вика, кој на друг му копа дупка сам паѓа во неа. А што се однесува до соништата секој си има право да сонува.

Добро Јоакиме, си збегал от тачни отговори, нормално. Значи вие само сакате, ама ништо не давате, како иде то?
1. Ако сакахме да подкрепим гејците - немаше и до денеска да признаме Македонија.

До ден денешен ние не можеме да бидеме сигурни од која причина вие први ја признавте Македонија . Зошто како што можеме да видиме и денес , признавањето било со задршки .
А дека ги подкрепувате гејците во прилог ви оди и заедничкото издавање на анти –македонската книга што ја промовираше Д.Бакојани .

2. Не крали, ама почти, ај немој бре, па русите и полјаците кажуват дека црковнословенски=староблгрски, не старомакедонски, староруски и прочие.

Ах, сега ме уби . :vozbud:

Ајде да видиме што викаат другите словенски земји

Modern Slavic nomenclature

Here are some of the names used by speakers of modern Slavic languages:

• Belarusian: старажытнаславјанскаја мова (staražytnasłavianskaja mova), ‘Old Slavic’
  • Bosnian: staro(crkveno)slavenski, ‘Old (Church) Slavic’
  • Bulgarian: староб'лгарски (starobălgarski), ‘Old Bulgarian’
  • Czech: staroslověnština, ‘Old Slavic’
  • Croatian: staro(crkveno)slavenski, ‘Old (Church) Slavic’
  • Macedonian: старо(црковно)словенски (staro(crkovno)slovenski), ‘Old (Church) Slavic’
  • Polish: staro-cerkiewno-słowiański, ‘Old Church Slavic’
  • Russian: старославјанскиј јазык (staroslavjánskij jazýk), ‘Old Slavic language’
  • Serbian: старо(црквено)словенски/ staro(crkveno)slovenski, ‘Old (Church) Slavic’
  • Slovak: (staro)slovienčina, ‘(Old) Slavic’
  • Slovene: stara cerkvena slovanščina, ‘Old Church Slavic’
  • Ukrainian: старослов’јанська мова (staroslovjans'ka mova), ‘Old Slavic’

Еве ти мислење и од западни авторитети :

It was in 1950 that the then professor of London University, Reginald de Bray stated unequivocally in his book “Guide to the Slavonic Languages”, that – “By an irony of history the people who ancestors gave to the Slavs their first literary language, were the last to have their modern language recognized as a separate Slavonic language, distinct from the neighbouring Serbian and Bulgarian.” Mr. de Bray also put forward in his chapter on “Old Slavonic” that – “The first writings in Old Slavonic are now generally considered by philosophers to have been in the language of the Slavs of Macedonia of the second half of the ninth century”.

Жалам но твоето кунг-фу не е доволно добро.
:baeh:

3. Пријателството по маката - то е то заблуда! Кој ве призна прв? Кога ви затвори ембаргото на југославија и грција ве удари с блокада - бевме убави, кога ви давахме тенкови и орудија 1999г. пак бевме, после 2001 джепане пак от нас дојде, на самита во Румунија Блгарија бе во групата тврдо ДА за Македонија и тоа го заборавихте.Ај кажи што добро видохме от вас во последната деценија?

Помагавте вие , Русија ,Украина , Србија , ........
Што добро сте виделе од нас во последнава деценија ?
Па тоа што имате Македонци за комшии зарем не е доволно добро ?:helou:

4. За стравот - да беше то вистинска домашна македонска политика - ок, ама сите ги знаем одкале доагат проблемите, изкуствени, зошто реката е отворена и нема враќане. Само замисли - нај-много македонци надвро има студенти кај нас - па нели ни јадат живи бугарите! сега се оказва, дека и средношколци број 1 кај нас пак са од Македонија. Чудна работа, зошто вака?:smir:

Агенти , све се тоа агенти , кои ќе го почнат процесот на помакедончување ... :vozbud:

И на татко ми некој да му кажуваше дека Југославија ќе се распадне он ќе му вратеше дека е ненормален.

А на тебе оваа тема треба да ти е позната , колку пати се сменија вашите граници во последните 100 години .
Ова сепак Балкан е .

Сепак не ни е неопходна голема нова ‘империја’ , не ми ја разбра поентата .

Makedonska mu rabota.Albancite taka gi napanali ne smeat zbor da kazat.Polovinata od drzavata ne si ja kontrolirat gi tepat sekoj den decata im na skolo,pari za leb nemat se zafanali pirin da "osvoboduvat" I ako nikoj tam ne saka ni da gi cue.:toe:
PS Mene mi e jasno deka toa se samo forumni patrioti koi se mnogo kurazlii na tastatura ama da se razbereme.Nikoj na Balkana ne se plasi od vas.Na site ni e jasno ce samo na zborovi vi biva:smir:

Ta da vi kaza moeto mislene
Kojto verva vo
Sanstefanska Bulgaria e dusevno bolen, nema sansi toa da se sluchi
Romania Mare e nekoja vlaska opereta
Golema Makedonija po smesno od toa na romancite
Megali idejata - nikakvi sasnove'
Golema Albanija obace - toa e druga prikazna tamo ima energija ima dinamit ima potencial:smir:

ah be balkanec tipicen......кој од кого се плаши кој ке условува демек со добрососедски договор......се плашат да не станеме рамноправни со нив,е тогаш сме исти кога сме заедно и во нато и во еу.....од тоа се плашат сите да не се дознае вистината за Македонија на големо и широко........:tv:

Brat rka na srce mi kazi naistina li mislis deka nekoj moze da se plasi od vas.Ne na mene az go znam odgovorot na sebe si otgovori:smir:

то е то

До ден денешен ние не можеме да бидеме сигурни од која причина вие први ја признавте Македонија . Зошто како што можеме да видиме и денес , признавањето било со задршки .
А дека ги подкрепувате гејците во прилог ви оди и заедничкото издавање на анти –македонската книга што ја промовираше Д.Бакојани .

Ах, сега ме уби . :vozbud:

Ајде да видиме што викаат другите словенски земји

Modern Slavic nomenclature

Here are some of the names used by speakers of modern Slavic languages:

• Belarusian: старажытнаславјанскаја мова (staražytnasłavianskaja mova), ‘Old Slavic’
  • Bosnian: staro(crkveno)slavenski, ‘Old (Church) Slavic’
  • Bulgarian: староб'лгарски (starobălgarski), ‘Old Bulgarian’
  • Czech: staroslověnština, ‘Old Slavic’
  • Croatian: staro(crkveno)slavenski, ‘Old (Church) Slavic’
  • Macedonian: старо(црковно)словенски (staro(crkovno)slovenski), ‘Old (Church) Slavic’
  • Polish: staro-cerkiewno-słowiański, ‘Old Church Slavic’
  • Russian: старославјанскиј јазык (staroslavjánskij jazýk), ‘Old Slavic language’
  • Serbian: старо(црквено)словенски/ staro(crkveno)slovenski, ‘Old (Church) Slavic’
  • Slovak: (staro)slovienčina, ‘(Old) Slavic’
  • Slovene: stara cerkvena slovanščina, ‘Old Church Slavic’
  • Ukrainian: старослов’јанська мова (staroslovjans'ka mova), ‘Old Slavic’

Еве ти мислење и од западни авторитети :

It was in 1950 that the then professor of London University, Reginald de Bray stated unequivocally in his book “Guide to the Slavonic Languages”, that – “By an irony of history the people who ancestors gave to the Slavs their first literary language, were the last to have their modern language recognized as a separate Slavonic language, distinct from the neighbouring Serbian and Bulgarian.” Mr. de Bray also put forward in his chapter on “Old Slavonic” that – “The first writings in Old Slavonic are now generally considered by philosophers to have been in the language of the Slavs of Macedonia of the second half of the ninth century”.

Жалам но твоето кунг-фу не е доволно добро.:baeh:

Помагавте вие , Русија ,Украина , Србија , ........
Што добро сте виделе од нас во последнава деценија ?
Па тоа што имате Македонци за комшии зарем не е доволно добро ?:helou:

Агенти , све се тоа агенти , кои ќе го почнат процесот на помакедончување ... :vozbud:

И на татко ми некој да му кажуваше дека Југославија ќе се распадне он ќе му вратеше дека е ненормален.

А на тебе оваа тема треба да ти е позната , колку пати се сменија вашите граници во последните 100 години .
Ова сепак Балкан е .

Сепак не ни е неопходна голема нова ‘империја’ , не ми ја разбра поентата .

на точно питане - имагинерен одговор, ама е нормално. Вака нема шанса ама никако. Та вие уште не може да осознаете зошто ве признахме, а аз питам за важни работи. Не иде добро, ама никак. :smir:

Случајно да не се споиме со вас, а? Тоа ли ви е влажниот сон. Се ебани прогнозери море. Која е годината кога ќе престане Македонија да постои, а? :kesa:

Makedonska mu rabota.Albancite taka gi napanali ne smeat zbor da kazat.Polovinata od drzavata ne si ja kontrolirat gi tepat sekoj den decata im na skolo,pari za leb nemat se zafanali pirin da "osvoboduvat" I ako nikoj tam ne saka ni da gi cue.:toe:
PS Mene mi e jasno deka toa se samo forumni patrioti koi se mnogo kurazlii na tastatura ama da se razbereme.Nikoj na Balkana ne se plasi od vas.Na site ni e jasno ce samo na zborovi vi biva:smir:

Brat rka na srce mi kazi naistina li mislis deka nekoj moze da se plasi od vas.Ne na mene az go znam odgovorot na sebe si otgovori:smir:

Па, па, па, колку вие знаете за Македонците. Лебот гледај си го таму и не продавај памет по македонски форуми, добро. Пошто тоа покажува дека вие ја имате стравта од грозните Македонците кои тепаат Бугари, а немаат леб за јадење.
Сега мрш назад од тоа дупката која ти го пребришала мозокот така!

на точно питане - имагинерен одговор, ама е нормално. Вака нема шанса ама никако. Та вие уште не може да осознаете зошто ве признахме, а аз питам за важни работи. Не иде добро, ама никак. :smir:

Како јас да ти кажам што Македонија да отстапи за да дојдеме до добар Договор :toe: .
Ајде вака да направиме . Ти кажи кои би биле вашите барања спрема нас а јас ќе ти кажам дали се прифатливи.Барем од моја гледна точка.

Tатчета под “Добрососедски односи„ подразбираат “Еден народ,две држави„ политика. Заебите тоа “Добрососедски односи„ не се возможни...Така да заебите тупење и сиктер.
:smir: Колку обожааваат цвеќе да праќаат татарчетава ко геј стојници се :vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom