Таен договор за Македонска асимилација

• Креатор на темата Креатор на темата Македонцки
  • Време на започнување Време на започнување
Како прво фала за признанието што го даваш преку формулацијата на горниве реченици.

Бугарите тешко признаваат директно дека биле злочинци...

Со нив признаваш дека сте биле окупатори на денешна Македонија.

А дека сте окупатори над Пиринска покажувате со негодување на Македонскиот етникум таму.

Дали во тоа време некој друг се одкажал во името на македонскиот субјект во таа заедничка држава е друга работа и правниците ќе ти кажат дали немаме право да си го бараме она што во ќебиња завиткано на коњски коли класично го украдовте.

Каков тито бре...нема тито денес.

Денес има Р.Македонија...ако не репарација барем нели ФМИ сакате КУЛТУРНА соработка???

Вратете во охрид златото и артефактите кои стоело во тие цркви...

И да се извинувам згрешив-не документи...туку стари записи,стари книги.(еј сакате КУЛТУРНА СОРАБОТКА...ДОБРОСОСЕДСКИ ОДНОСИ) бујрум:)..ако се случи бугарија тоа да го направи ја веќе тогаш ќе се уверам дека Бугарија сепак има почит кон Македонците.

За ОМО илинден...нека решаваат Бугарските судови и Стразбутр...ама ако сакате КУЛТУРА БУЈРУМ-Вратете Артефактите и златните архиепископски капчиња кај што приппаѓаат.

Ја "средивте" темава тролови...(кога нема кој да ја среди).

Kakto sekogash i deneska shouto tuka ne razocharova :-)

.......„Засегнатите страни ќе треба да ја прошират соработката на полето на културата, нивната заедничка култура и културно наследство... заснована на релевантни билатерални договори и програми“, предвидува членот 10. Додека во член 12 се бара „заштита на заедничкото културно и историско наследство“ и „организирање заеднички прослави на историски настани што ги споделуваат двете земји“.......
Предложениот договор на македонската страна и' бил врачен во декември 2008 година и тоа лично од премиерот на Бугарија Сергеј Станишев. Речиси две години овој документ Скопје го чуваше во тајност, додека не го обелоденија бугарските медиуми. На прашањето кога ние ќе одговориме на предложениот договор, во македонското МНР велат:

- Нацрт-текстот на предлогот се анализира и се разгледува, но не би одредувале рокови за нашиот одговор, бидејќи важно ни е тој да биде издржан и квалитетен.
Добро до кога граѓаните на Република Македонија ќе дознаваат за вакви важни работи од други медиуми, односно од (не)пријателски настроените ни држави како што е демо(Н)кратска Република Бугарија?Како го користат ова Бугарите, да предизвикаат некаква тензија во Македонија, секоја им чест кога самите не знаеме да внимаваме на некои работи, а можеби ова е намерно сторено.Договорот не треба да биде потпишан, премногу пати е употребен зборот „заеднички“ и „заедничка“ што мене лично воопшто не ми се допаѓа тоа, за другите не знам.
Но, ако го погледнете одговорот на нашето МНР до македонските медиуми, ќе забележите дека не е даден конкретен одговор, односно намерно се одолговлекува за да се добие на време а тоа значи дека ќе се случи нешто со договоров.Се надевам дека сум грешка, ама веќе во оваа држава ништо не е сигурно искуството веќе мене ме научило дека за пари и за интерес во државава се’ се прави, па дури и се продаваат работи како националното знаме и името за актовка полна пари, златен ролекс и.т.н.

Не знам зошто бугарската влада си губи времето со вас, нема ли друго по-важно. Вие сте толку мали дека не заслужуваате никакво внимание. А и не си знаете интересот. Наместо да градите железничката пруга до Бугарија и до Драч-Албанија и да заработите многу пари од ова, вие давате пари за споменици.

добро бе не ви е жал што модераторот ќе брише по вас, вчера човекот се скапа од бришење на ваши глупости денес пак ли? Ја засеровте темата до бескрај :place:

добро бе не ви е жал што модераторот ќе брише по вас, вчера човекот се скапа од бришење на ваши глупости денес пак ли? Ја засеровте темата до бескрај :place:

Затоа се тука!:toe:

Со самото ваше „подлижување“ кон модераторите допринесувате за уништувањето на самата тема.

Овие договори воопшто не се во полза на Македонците, напишав и веќе зошто а единствен спас на Македонците е да се седне со историчарите нивни, и преку дебати веќе еднаш засекогаш да се расчисти кој е и што е.А за докази има доволно докази и од наша страна и може за доста брзо време да се решат тие работи.Некој посочи дека сите историчари седнале на заедничка маса во 1991 година, и се одбило од наша страна да се дискутира на таа тема не сум запознаен со тоа би сакал да видам од каде му е таа информација, не се сеќавам кој член го кажа ова па ако го прочита нека напише нешто.И да продолжам: проблемот лежи кај нас внатре, во подмитениот кадар на одредени институции, и подмитените политичари кои земаат пари и од државата Македонија, но и од државата Бугарија, Србија, и Грција.Исто така, треба да се спроведе внатрешна истрага од наша страна, да се утврди и да се види зошто се држел овој договор во тајност од јавноста цели две години, што ако некој кова заговор против државата?Значи проблемот лежи во нас а не во Бугарите.Треба од нас да се почне.

Marsovka, можеш ли да ми обесниш, што ги тера луѓето како Пиповски да имаат слична држење. Бидејќи јас не можам да си го објаснам. Дали е некаква неистова злоба кон Бугарија? И ако е така од што е предизвикана, таква злоба никој Бугарин не ужива на Македонците! Закачам се тука, но се си има граници. И тоа Испцувај? Во БГ такво д'ржание по форумите не е донесена.
Другото ми објаснување е недостаток на елементарна култура во таквите луѓе. Многу ми е интересно што мислиш за ова прашање.

Затоа се тука!:toe:
Баниран од тема.

И секој нареден, кој наместо дискусија доаѓа за да се заебава, да пцуе, да уништува дискусии и слично.

Turchin, Милојко, Пиповски и PowerUp, групен бан по два дена поради навреди.

Не знам зошто бугарската влада си губи времето со вас, нема ли друго по-важно. Вие сте толку мали дека не заслужуваате никакво внимание. А и не си знаете интересот. Наместо да градите железничката пруга до Бугарија и до Драч-Албанија и да заработите многу пари од ова, вие давате пари за споменици.

More podrebni od vas nema-naglo i so umisla( a na fona so zla namera) ni podmetnuvate shit dogovori,koi demek se za opsto dobro,a go pritiskaat i frlaat vo kor-sokak makedonskiot narod.

Nema da nasedneme na vashite lagi i stapici.

A,za spomenici nasha rabota,toa se so nashi pari,vie nemate nikakov udel vo izgradbata na spomenicite i ne e vash biznis da se meshate vo vnatreshnite raboti na TUGJA drzava!

:oeoeoe: МАКЕДОНИЈА Е ВЕЧНА

До днес нема отговор,зашто македонската влада крие договори от своите грагани...:toe:

Deneska sichki makedonski medii sa bublikuvali poziciata na OMO otnosno dogovora..
I dokato poveketo sa go publikuvali celiot ,to Vecher e sakratil chat ot tekstot.
Imam useshtaneto ,sto OMO e na pat da izpadne v nemilost pred nekoi
otgovorni makdeonski drugari i faktori :-)

Deneska sichki makedonski medii sa bublikuvali poziciata na OMO otnosno dogovora..
I dokato poveketo sa go publikuvali celiot ,to Vecher e sakratil chat ot tekstot.
Imam useshtaneto ,sto OMO e na pat da izpadne v nemilost pred nekoi
otgovorni makdeonski drugari i faktori :-)

Добре де,има неколко интересни момента тука по мнението(декларациjaта?!?!) на ОМО.
ОМО во своjaта изjaва за договора кажува дека РМ не може да поема аганжмани за нив,заштото е друга држава и не са неjни грагани(дел от нив доколкото знам са македонски грагани), а после дават изjaви за проекто договора между РБ и РМ?
Уште повеке,не разбирам што барат тези хора и като какви се представуват, заштото реално са надвор от закона....
Баш интересна ситуациja.... :toe:

Но се уште никоj не е дал отговор на прашането-Зашто македонската влада крие от jaвноста проекта на този договор,а и договора от 1999 година?
Македонските грагани имат право и мора да знаат што прави владата от нивно име.:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom