Таен договор за Македонска асимилација

• Креатор на темата Креатор на темата Македонцки
  • Време на започнување Време на започнување
Da-i tie sakaat takov dogovor,no ne znaat za vashata zla namera kon nas da gi povredite makedonskite nacionalni cuvstva.

Nie toa ne im go dozvolivme na grcite sto se velesila vo sravnenie so vas,ne pak na vas ke vi dopustime da si igrate so nasheto ego!
Много добре памтам след 1999 година как и САД и Германиja изjaвиха дека тогавашниот договор е голема крачка напред во односите.
Ти мислиш дека те не знаат какво пишува во проекта на договора?
Биди сигурен дека е согласувано това со нив. :toe: Никоj нема да си вкара сам автогол,во това биди сигурен. А и основниот акцент на новиот договор ке е потврждаването на договора от 1999,коjто веке те адмирират. Во това мора да си 100% сигурен.

Абе ова сите ли ситни души како вас, кога ќе влезат во ЕУ добиваат комплекс на виша вредност! Во секој сојуз, вклучително и овој последниот ЕУ, Бугарија беше и е последната дупка на свиралото и заради тоа на нас лекува комплекси! Толку сте ситни, колку што се обидувате од петни жили да ја истурите својата немоќ онаму каде што не треба, а онаму каде што треба да се покажете, вртите газ за да ви ги затнат дупките, сокривајќи го вистинското лице, лице на мафиози и далаверџии. ЕУ фати пена на устата, потенцирајќи ви на цел глас, колку сте корумпирани и што и кого се треба да признаете и направите, а вие се правите глуви, а овде продавате муда за бубрези...и мислите некој ви верува на вашите искрени намери за добрососедство и сл.

Со договорот од Бг за заемно празнување, на празници тоа би значело делегација од Бг за која нема протокол кој се може да дојде ќе може да полага цвеќе на Гоце Делчев и на оние споменици кој би се изградиле со подршка на владата на РМ.

Koj mozhe da mi zabrani ne mene da turam cveke na grobot na Goce Delchev i zoshto? :toe:
Vo celata Evropska Unia nema spomennik, kade shto e zabraneto na lugeto da polagat cvekija. :nenene:

Пак си читал през редовете.... :toe:
Стануваше прашане и за говор на омразата,стануваше збор за лица со немакедонско државjaнство во БГ,станува збор и за jaзика.

Реално тази декларациja ке биде потврдена.
Во новиот договор,БГ ке поеме аганжман да подкрепи РМ за влез во ЕУ,не сум сигурен дали и за НАТО...
Се друго е во рацете на вашите дипломати сега,дали ке можат да посакат повеке и да ни убедат да прифатиме.

3. Двете страни ште с'дејстват за развитието на
с'трудничеството между д'ржавите от југоизточна Европа, за
укрепване на разбирателството, мира и стабилността в рајона

и при ос'штествјаване на регионални проекти като елемент от
процеса за с'здаване на единна Европа.

Mira i stabilnostta v raiona,a po 2 godini Makedonija ja zdrma vojna.:nesum:

Sega gledam zosto ne se faka rabota so vas,golemi ste karyci.:pos2:

Е сега и ние сме виновни за вашиот конфликт 2001??? :pos2:
Господ да чува и пази!!!

Vidi ne ste ic interesni za Makedoncite,dzabe se rezilite i izigravate cirkuzanti.Nie se nadevame deka nema nikakva skriena namera vo ovoj dogovor,a ako ima i ako za Makedonija konkretno ima negativna posledica od istiot dogovor,veruvaj mi ke go vidite Meckin Kamen niz kriva makarona!

Zatoa,se nadevam sto pravite.

Koj mozhe da mi zabrani ne mene da turam cveke na grobot na Goce Delchev i zoshto? :toe:
Vo celata Evropska Unia nema spomennik, kade shto e zabraneto na lugeto da polagat cvekija. :nenene:

A,koj e toj sto na Makedoncite vo Bugarija im zabranuva ucestvo vo politickiot zivot na drzavata i formiranje na politicka partija?Takva diskriminacija e nevidena i necuena vo svetot.

Зошто бугарин ќе полага цвеќе на Гоце Делчев ? Јас никогаш не би му ставил цеќе на
hitler21.jpg
човеко од лево се надевам дека знаеш кој е, ваш човек е . Додека вие се гордеете со него и сакате тој дел од историјата да го избришиме од учебниците.

Никој нема да ти забрани, ама работата ја правите како е*ењето, вашето полагање на цвеќе е фалење со силно свршување, како да сте го фатиле Годпод за јајца! Сигурно така останатите не го прават, со голема доза на лигавење и скриени популистички намери! Вашето најмалку личи на полагање на цвеќе од почит, повеќе личи на парадирање за да се покажете пред некој или покажете некому!

И пак и пак и пак се вртиме во круг! Со што Македонија ве стопира за влез во ЕУ, па вие да не стопирате! На почетокот реков, на погрешно место лекувате комплекси, така никогаш нема да не убедите дека имате искрени намери!

И ние и вие имафме фаjда-устваривме реални дипломатски односи и започнавме да подпишуваме договори...Ако го немаше този договор немаше да може например да се подпише договора за признаване на дипломите на бугарските грагани во РМ и на македонските грагани во БГ и уште и уште....

Никој не ми одговори зошто Бугарин ќе положува цвеќе на гробот на Гоце Делчев ?

И пак и пак и пак се вртиме во круг! Со што Македонија ве стопира за влез во ЕУ, па вие да не стопирате! На почетокот реков, на погрешно место лекувате комплекси, така никогаш нема да не убедите дека имате искрени намери!
Не просто си тераме нашата надворешна политика.... :toe:
И ние не бевме спрели Австриja и Грциja за ЕУ,ама тиja си поставаха условите... :toe:
Сека држава си користи правото да реши нерешените си проблеми.ЕУ не интегрира проблеми.

И ние и вие имафме фаjда-устваривме реални дипломатски односи и започнавме да подпишуваме договори...Ако го немаше този договор немаше да може например да се подпише договора за признаване на дипломите на бугарските грагани во РМ и на македонските грагани во БГ и уште и уште....

A,za smetka na toa narodite uste poveke se namrazija i uste poveke se oddalecija,za denes vo 2010 godina da imame edni sosema ladni vzaimootnoshenija!

Никој не ми одговори зошто Бугарин ќе положува цвеќе на гробот на Гоце Делчев ?
Аjде един одговор малце по интересен да ти дадам и по нестандартен во круга на шегата-военната академиja ни тера,заштото бил нивен ученик.

Сека држава си користи правото да реши нерешените си проблеми.ЕУ не интегрира проблеми.

Za Makedonija nema problemi.

Problemite se po vestacki pat sozdadeni od vas i od Grcija najmnogu.

Znaci kade sto nemalo problem-go pravite problem!

Na toa treba da se reagira,se nadevam od Evropata ke si gi otvorat ocite.

Za Grcija si gi otvorija ocite,ama koga i za vas ke gi otvorat-ne sakam ni da znam sto ke se sluci.

Не просто си тераме нашата надворешна политика.... :toe:
И ние не бевме спрели Австриja и Грциja за ЕУ,ама тиja си поставаха условите... :toe:

Голема дума кажа- ЕУ не интегрира проблеми! Затоа сега мака мачи со вас, грците, романците итн.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom