Евровизија 2010

Е

експерт

Гостин
oikotimes.com/v2/indexphp?file=articles&id=7840
nemalo kako fyr macedonia tuku kako fyrom

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Немам коментар за шпанската верзија на „Ово је Балкан“ :kesa: :kesa:ова е срамота за Србија! Дај боже да не влезат во финале!

Иначе, да, ова делува пологички него српската верзија која нема никаква смисла т.е тесктот.

Емина Јаховиќ зошто не те избраа :toe: , бар сега немавме да плукаме по тебе:uvo:

Е

експерт

Гостин
Член од
31 декември 2007
Мислења
441
Поени од реакции
111
еве го вистинскиот линк

http://www.oikotimes.com/v2/index.php?file=articles&id=7840

На состанокот било одлучено дека нема да биде напишано FYR Macedonia, туку само FYROM.
Cekaj ,tie rekoa deka ke se borat da Makedonija bide prestavena pod svoeto ime ,a sega ne samo sto ne sme pod svoe ime, tuku ne se spomenuva ni Makedonija :nesvest:,seriozno, a zosto nie ucestvuvame:toe:
Trebase da bide napisano vo spotot My name is Macedonia ,pa neka ne diskvalifikuvaat ,i onaka nikoja korist od naseto ucestvo od tamu ,pa uste ne dupat:tapp:

Е

експерт

Гостин
Cekaj ,tie rekoa deka ke se borat da Makedonija bide prestavena pod svoeto ime ,a sega ne samo sto ne sme pod svoe ime, tuku ne se spomenuva ni Makedonija :nesvest:,seriozno, a zosto nie ucestvuvame:toe:
Trebase da bide napisano vo spotot My name is Macedonia ,pa neka ne diskvalifikuvaat ,i onaka nikoja korist od naseto ucestvo od tamu ,pa uste ne dupat:tapp:
Па сега ќе се прават наудрени дека не знаат ништо и ништо нема да кажат во јавноста, и ќе појдат таму кај што треба да се одржи (не знам каде), и божем тогаш дознале, ќе објават на телевизија и ќе речат дека не можат ништо да сторат, што е до нив - направиле. И така ќе се претстават како FYROM. Не ми се верува Таневски да пропушти да се претстави и да се спротистави, да речи нема да пеам.

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
Според Esckaz.com

Ѓоко прв на Евровизија!

Одговорните во Македонската радио телевизија, предводени од шефицата Гордана Андрашевска, не известија за една интересна анализа, врзана за претстојниот Евросонг во Осло, според која нашиот Ѓоко Танески одлично котира и се наоѓа на првото место.

Еве за што не извести Андрашевска...

Според wеб-порталот www.esckaz.com и рангирањето што тие го прават за евровизиските песни, Јас ја имам силата и Ѓоко Танески се наоѓаат на прво место.

Рангирањето се прави според 3 категории (музика текст и вокал), а се зема предвид и целокупниот впечаток пред Евросонг.

Рангирањето го подготвуваат Енди Микеев, автор на сајтот специјализиран за Евросонг и музички експерт од Казахстан, и Антон Кулаков, експерт за Евросонг од Русија.

Рангирањето на Енди Микеев:

Музика: Многумина треба да учат од тоа како се развива оваа песна, воведувањето на рефренот, а потоа притисокот не стивнува, туку оди нагоре. Особено е добра кулминацијата и делот со рапот. Оценка 10/10

Текст: Варијација на темата Ќе преживеам со одлични текстуални конструкции. Оценка 9/10

Вокал: Да, многу сум задоволен со вокалот. Време е за мојата највисока оцена. 10/10

Севкупен впечаток: Ако оваа песна не се квалификува во финалето, значи дека жирито нема уши! Оценка 8/10

Рангирањето на Антон Кулаков:

Музика: Европски мек рок со малку балканско влијание. Дури и рапот не ја расипува песната. Оценка 10/10

Текст: Нов ден доаѓа, но се уште врне. Многу добро. Оценка 9,5/10

Вокал: Најпосле, имаме јак вокал од Македонија. Доволно е од Ристеска. 10/10

Севкупен впечаток: Годинава Балканците го спасуваат Натпреварот од лудилото на Дидрикоманиа и Кемпедис композиторите. Оценка 10/10

-------- Извор : www.mmm.com.mk

а сеа што ке кажете а ?

Член од
11 април 2009
Мислења
46
Поени од реакции
4
^Шо е убаво у песнана на Србија. Колку е само сељачка, колку само го искажува нивниот стил на музика, колку е само забегана уф. Барем во споредба со ваа, нашата е сто пати подобра...
Нажалост и јас ја слушнав песната на Србија, али тој нивни избор го сфаќам малку поинаку од тебе. Како прво, неможеш да кажеш дека тоа е нивни стил на музика. Ок, турбофолкот ечи од секоја кафана кај нив, ама, кај нас не е така? Нема некоја голема разлика во застапеноста на таа "музика" кај нив и кај нас. На Србите не им е гајле шо ќе напраат на Евровизија и со тоа што испраќаат такви песни само го искажуваат тоа колку не ги боли к*у кој шо мисли за нив. За разлика од нас кои кажуваме дека не се замараме а уствари 90% од македонската естрада го сметаат врхунац на нивната кариера тоа што ќе се појават на Евросонг.

коа ке видиш џоле нема лоша песна , песната е исплукана повеке од фановите на влатче од типот ЗАШТО ДА ИДЕ ЏОЛЕ ЗАШТО НЕ ВЛАТЧЕ или зашто не Влатко лозановски туку Џоле...

Ај искрено која песна би ја пратиле од сите песни што беа понудени да се избираат ?
Се слагам. Песната не е ништо посебно, ама што очекувате од македонската поп сцена уствари?

Иначе јас не гледам Евровизија со години. Можда порано бил добар фестивал, али сега се е политика, без никаква уматничка вредност. Македонија увек дава бодови на Србија, Хрватска, Црна Гора, Босна, Словенија, Албанија и Бугарија и добива по некој бод од истите; Скандинавците си ги делат бодовите меѓу себе; Англија им дава на Франција и Германија; Русија си има алуш-вериш со Естонија, Латвија, Литванија, Полска, Белорусија, Украина, Грузија... и увек е тоа па тоа и победува тој што има најдобри мегународни односи, а не најдобра песна.

Член од
12 март 2010
Мислења
389
Поени од реакции
42
Нажалост и јас ја слушнав песната на Србија, али тој нивни избор го сфаќам малку поинаку од тебе. Како прво, неможеш да кажеш дека тоа е нивни стил на музика. Ок, турбофолкот ечи од секоја кафана кај нив, ама, кај нас не е така? Нема некоја голема разлика во застапеноста на таа "музика" кај нив и кај нас. На Србите не им е гајле шо ќе напраат на Евровизија и со тоа што испраќаат такви песни само го искажуваат тоа колку не ги боли к*у кој шо мисли за нив. За разлика од нас кои кажуваме дека не се замараме а уствари 90% од македонската естрада го сметаат врхунац на нивната кариера тоа што ќе се појават на Евросонг
На Србија и тоа како и е битна евровизија. Затоа го ангажираа Бреговиќ. Српската песна годинава е шииииииииииит! Поголема катарстрофа од ланската. Лани тоа беше зафрканција, ок но ова годинава е катастрофа. Ова не е турбофолк, камо да беше. Ова е малтретирање на очи и уши. Инаку конкурент на геј иконата беше Емина Јаховиќ која има далеку подобра песна, но малиов се проби само затоа што србите ја мразат Емина затоа што е мажена за турчин (Мустафа Сандал).

Член од
11 април 2009
Мислења
46
Поени од реакции
4
На Србија и тоа како и е битна евровизија. Затоа го ангажираа Бреговиќ. Српската песна годинава е шииииииииииит! Поголема катарстрофа од ланската. Лани тоа беше зафрканција, ок но ова годинава е катастрофа. Ова не е турбофолк, камо да беше. Ова е малтретирање на очи и уши. Инаку конкурент на геј иконата беше Емина Јаховиќ која има далеку подобра песна, но малиов се проби само затоа што србите ја мразат Емина затоа што е мажена за турчин (Мустафа Сандал).
и зашто е пофорсирам а и пола Србија се пали на такви гејови...
Рецимо ја не им ја пратам "естрадата" и прв пут слушам за таа Емина, ама тој пешљакот го имам фатено на тв [нажалост..], а и секоја недела го има у некој весник..

Како и да е, не ме занима фестивалов...

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
@Slash-, што фактор имаат тие двајца, кога пола Европа, и други евровизиски сајтови нашава песна ја сметат како аутсајдер. Како и да е, јас на нашава песна и предлагам или 10то место во полуфинале, или повторно корпа од страна на жирито, и да не бутне на 11то место, затоа што нашето полуфинале е доста послабо од другото, и мислам дека колку-толку имаме некои шанси без разлика на сите критики. Мислам... па и лани имавме безброј понегативни критики, па пак успеавме да дојдиме барем до 10то место, иако жирито, како и секогаш... не‘ заеба :toe:

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
и зашто е пофорсирам а и пола Србија се пали на такви гејови...
Рецимо ја не им ја пратам "естрадата" и прв пут слушам за таа Емина, ама тој пешљакот го имам фатено на тв [нажалост..], а и секоја недела го има у некој весник..

Како и да е, не ме занима фестивалов...
Просветли ме, со што ќе настапуваме годинава?
Пак овци на сцена? Или решиле да мењаат аутфит?

Член од
28 март 2010
Мислења
67
Поени од реакции
2
абе не серете Џоле ја има силата..

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
И XXL беа прогнозирани да завршат 3ти па знаеме како испадна работата. Таквите прогнози се нереални и најчесто немаат врска од проста причина што сите знаеме како се гласа на Евровизија. И да имаме најдобар пакет на пејач/песна/настап пак тешко дека би се качиле повисоко од 10то место.

Член од
11 април 2009
Мислења
46
Поени од реакции
4
@Slash-, што фактор имаат тие двајца, кога пола Европа, и други евровизиски сајтови нашава песна ја сметат како аутсајдер.
Ако е за тоа, зашто уопше учествуваме на било какви манифестации коа нас сите сегде не сметаат за аутсајдери? :)

Просветли ме, со што ќе настапуваме годинава?
Пак овци на сцена? Или решиле да мењаат аутфит?
"Јас ја имам силата": [геј] пеење - рапување нешто а_у_мадафака - повторно Џоле и неговото милозвучен глас - Пејчин со некоја Dragonforce солажа - пофторно Ѓоко.
стварно само уште овци фалат..

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
"Јас ја имам силата": [геј] пеење - рапување нешто а_у_мадафака - повторно Џоле и неговото милозвучен глас - Пејчин со некоја Dragonforce солажа - пофторно Ѓоко.
ваљда нема и овци да лупнат на сцена. ваљда.
Мислев на Србите, пеер...
Пошто за нив се збореше претходно.
Нашава ја имам слушнато. И во оргинал, и во твојата upgrading верзија (за која, морам да признаам, дека е боља од оргиналот :))

Kajgana Shop

На врв Bottom