Зошто Македонија тапка во место-наведете барем 3 причини!

M

marsovka

Гостин
EPIC !
more than priceless

значи заклучок паметните си заминуваат одовде и ни праќаат поздрави из странство за отаџбину Македоније

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
EPIC !
more than priceless

значи заклучок паметните си заминуваат одовде и ни праќаат поздрави из странство за отаџбину Македоније
Марсовке веќе неколку години сум надвор од мк така да времето мие некако пола на пола поделено пола овде пола таму го поминувам животот. поентата народот е глуп што дозволува вакви срања да му прават

bounty_hunter

Фатенко
Член од
13 октомври 2009
Мислења
1.268
Поени од реакции
322
Марсовке веќе неколку години сум надвор од мк така да времето мие некако пола на пола поделено пола овде пола таму го поминувам животот. поентата народот е глуп што дозволува вакви срања да му прават
А, ти си половично глуп што пола од твоето време го минуваш во Македонија и трпиш срања?

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
:) имам зашто да немам ама пак се навраќаме на она што го кажав глуп народ што ако излезеш на улица кога ке те гледаат ко телиња и кесе плашат да не им избега мизеријата во којашто живеат, иначе колку за твоја информација имам учествувано во работнички штрајкови сум бил и во штрајкувачки одбор и тоа пази во приватна фирма кај ГАЗДА :vozbud: од кој што сите се плашат, и знаеш што двапати штрајк дигавне против тој наш газда и му ебавме мамата, успеавме да си ја вратиме фирмата во наши раце, е кога ни стана јасно дека плаќа судии итн итн и дека нај веројатно ке успее со помош на корупција да ја земе фирмата дигнавне по трет пат штрајк, 6 Шест месеци не работевне немаше за нас и немаше ни за него, фрлаше пари на полиции судови адвокати и се што имаше спечалено потроши на мито и корупција, сметки му стигаа немаше никаков профит во мегувреме сите поднесовне тужби за стаж плати доприноси итн, сите работници беа обештетени тоест си го земавне делот, а тој сега е голтар е јабига никој не бара газда на конкурс а сите ние кој работевне таму се снајдовне повторно и пази мајката никој не умре за јадење затоа теоријата има и полошо не држи пошто полошо од ова нема,ако сум сам ке ме распарчат дур да трепнеш ама сите ако излезат малку потешко неможе сите да ги уништат
Хахаха :pos2::pos2: ме изнасмеа штрајкови,тужења,адвокати,мито хахахах :pos2::pos2::pos2:

Дали некој друг на форумов освен мене е спремен на ова:

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.852
Поени од реакции
8.387
Џабе си надвор од МК, пошто ако си надвор и си мааалку паметен ќе разбереш зашто Македонија тапка у место, али нели велиш дека во Македонија има глуп народ, значи дека во Македонија си имал контакти со глупи луѓе, па србите велат "с ким си ,такав си" така да јасно е све.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Знаете што е лошо? Што најголемите разбирачи,патриоти и подржувачи за подобар живот,живеат надвор од МКД.

S

smart ass

Гостин
дечко знаеш ли како се местиш ?:јебач:

Ја напнавте темата со револуции и протести бујрум направете една имате фејсбук, кајгана, блогерај и рандом други места за слободно изразување и повикување, еден протест се направи вака... Јас како марсовец ќе присуствувам со тивко набљудување и јадење пуканки од страна

*мала шала знам дека нема да мрднете со прстето подалеку од тастатурата:tv:
Ејј не да се фалам...правам закон пуканки....

Али знам и како треба кога имаш разбеснета РАЈА...па интересно е ма да бидеш дел од Шоуто....јас лично не дека имам проблем...лоботомијата медиумска, и културна не ме фаќа(оти сум веќе лоботомиран) и ако има Генерален штрајк ќе бидам таму де...Ако државата почне со пендрак и то јако...ондак молотов-по ејј па тоа восочниот михајлов:vozbud: (испробано)....

Но во глобала имаме Лоботомизирани луѓе(РАЈА-Зомби) кои си ги вадат очите како прво по партиска основа па потоа за меѓи и имотни прашања(со толку неспособни судии....можам на истите да го осетам ентузијазмот и желбата за правда....они...ВЕРУВАЛЕ во ПРАВДА како студенти...ама потоа кога виделе дека мораш да бидеш само зупчаник,или слуга на евра...е**е Судијата)...па од тоа судство немање соодветно имотно право...буквално до 2003 законот дозволуваше ЛЕГАЛЕН КРИМИНАЛ(од 93...) а еве денеска колку се борат против мито и корупција...ИЧ,оти тие копиљи корумпирани треба да ги удриш кај што ги боли најмногу во...ЏЕБОТ!!!

За разлика од скоро цел запад во македомнија судот не може да бара никаква поврзаност т.е корумпиранио префрла имот на роднина или пријател...епа НАГЛОТО(се виде) зголемување на Имотот се виде во пракса...и 2010 сеуште и доколку украдете(ај исперете.. на повеќе начин... додавање нули,што синџир на корупција)... 50000 во државна болница,вие ги немате тие пари на сметка,ги немате материјализирано а се сопственост на трето лице(кое не одговара-пред суд ама БАШ ЗА НИШТО-АУТСАЈДЕР Е) и нормално парализата на Борба против Корупција е Овде...а на запад до 3 колено проверуваат сметки и бараат потврди од каде пари...па не се станва така лесно претприемач...треба гооодини...а кај нас преку ноќ....еј...абе ние живееме во АнтиМакедонија...знаете зошто-оти СМЕ под РОПСТВО ПАК-од СВОИТЕ....(македонија секогаш поробена ццц) во Антимакедонија и законите на физиката не функционираат,имаме исцелители..месии:vozbud:

ТИ СИ АНТИМАКЕДОНИЈА:vozbud:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.749
Поени од реакции
12.207
Мислиш најверојатно на "разбирачи" :)
Марсовке, ја ќе ти се придружам во набљудувањето (ако дозволиш, се разбира) со бадеми, поздрави биле.

Најверојатно сите имаме по некој дојам зошто тапкаме во место (у ствари идеме наназад, камо да тапкавме у место) па од се заедно може да се направи некоја слика.

^X^

Член од
22 декември 2007
Мислења
1.457
Поени од реакции
376
Нашиве иселеници добар дел од своите примамња ги трошат во МК, а имаат и депозити во нашите банки ... Како инаку ќе го покриевме огромниот трговскиот дефицит? Дури има и откуп на девизи кои што ги ставаме во девизните резереви.
Не дека кај нас никој ништо не работи. Но на товар на слабото стопанството кое секојдневно се оптоварува со нови давачки (скриени давачки, како што рече Турскиот амбасадор вчера http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=120901) и драконски казни, имаме огомна администрација, пензионери, невработени, социјалци... Ако на сето ова ја додадеме владата која што е најголем потрошувач и најголем неплаќач на услугите од стопанството, јасно е зошто сме таму кај што сме.

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Македонија е одлично место за било која работа.
Земјата е мала, секој има роднини и пријатели во администрација или во поголемите фирми(не баш секој, но оние кои треба да просперираат имаат).
Убавината на заедништвото е во тоа, што нема некој од страна да ти дојде и да ти заебе замисла.
Се работи со проверени луѓе и чувството на повеќемина е гледањето на вработените како проширено семејство.
Такво нешто нема на запад, толку близок пријателски и роднински контакт со директорот и околината.
Оние кои се жалат дека ситуацијата не е поволна, се најверојатно луѓе кои немаат некој близок кој ќе ги повлече или немаат доволно самодоверба и елан за работа, па апатично велат дека нема работа и дека тешко се живее.
Се од тоа нема никаква врска. Напротив.
Штета што многумина не знаат колку објективноста која постои на запад ќе и наштети на нашата економија.

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
секој има роднини и пријатели во администрација или во поголемите фирми(не баш секој, но оние кои треба да просперираат имаат)
Кој си ти да кажеш кој треба а кој не треба да просперира ?
Оние кои се жалат дека ситуацијата не е поволна, се најверојатно луѓе кои немаат некој близок кој ќе ги повлече
И што ако немаат...
Штета што многумина не знаат колку објективноста која постои на запад ќе и наштети на нашата економија.
Замисли да бевме ко Запад...сигурно ќе пропадневме со нивниот стандард и култура.

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Кој си ти да кажеш кој треба а кој не треба да просперира ?

И што ако немаат...

Замисли да бевме ко Запад...сигурно ќе пропадневме со нивниот стандард и култура.
Јас пишувам од аспект на човек на кој му одговара ситуацијата каква што е.
Другите околу мене исто солидно се снаоѓаат.
Кога ќе споменат невработеност и сиромаштија, тоа некако слабо одекнува кај мене, гледајќи ги сите пријатели со одличен стандард.
Разбирам дека има некој кој не успеал. Но тоа е дел од животот, не може секој да просперира.
Но не значи дека ако си од село или од фамилија со мала репутација дека не можеш да пркнеш.
Има многу примери за истото. Инцидентни, но ги има.
Вклучуваат во себе многу памет и многу работа.

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
Јас пишувам од аспект на човек на кој му одговара ситуацијата каква што е.
Другите околу мене исто солидно се снаоѓаат.
Кога ќе споменат невработеност и сиромаштија, тоа некако слабо одекнува кај мене, гледајќи ги сите пријатели со одличен стандард
Аха, сега сфаќам што ти е поентата.

Добро е што тебе ти одговара ситуацијата ама на поголем дел од форумџиите што пишуваат на темава и на повеќе од пола граѓани на Македонија(многу повеќе од пола) не им одговара ама баш ич.

Concrete имаше еден добар израз за ова: "Индиски крави...заштитени."

Kajgana Shop

На врв Bottom