Гледаш и ова наведната глава сабја не ја сече е извадено од контекст од оние кој што тоа им одговара, па на глупиот народ муе сервирано како изрека дека ако седи мире се наведнува и ја ведне главата нема ништо да му биде а всушност наведната глава сабја не ја сече е термин поговорка за снаодливост и лукавост во битка и дека и кога се бориш за нешто корисно е да ја наведнеш главата зада неможе коњаник дати ја симне од рамената, коњаник на коњ неможе да скине глава ако таа е наведната а ти можеш да го собориш него од коњот со наведната глава станува збор за војна терминологија за воена тактика а не за седење мирен и со очи у земја да ги примаш сите удари и да се покоруваш ама кој водаши ти спомнуваш, водачите си гледаат за себе и ако начекаат те ебат до даске дур мрдаш ако нема никаков отпорОд револуции стигнавме пак до истата констатација наведната глава сабја не сече :треп:
Btw: ете во овој момент се гледа колку очајно ни фали водач или елита сите мрчиме ама никој нема гз да превземе иницијатива, anyone sees the difference ?реторичко прашање
Океј момци продужете дајле да си го мерите
дечко знаеш ли како се местиш ?:јебач:Гледаш и ова наведната глава сабја не ја сече е извадено од контекст од оние кој што тоа им одговара, па на глупиот народ муе сервирано како изрека дека ако седи мире се наведнува и ја ведне главата нема ништо да му биде а всушност наведната глава сабја не ја сече е термин поговорка за снаодливост и лукавост во битка и дека и кога се бориш за нешто корисно е да ја наведнеш главата зада неможе коњаник дати ја симне од рамената, коњаник на коњ неможе да скине глава ако таа е наведната а ти можеш да го собориш него од коњот со наведната глава станува збор за војна терминологија за воена тактика а не за седење мирен и со очи у земја да ги примаш сите удари и да се покоруваш ама кој водаши ти спомнуваш, водачите си гледаат за себе и ако начекаат те ебат до даске дур мрдаш ако нема никаков отпор
сериозно сакаш да знаеш ? Да или не ?И Марс? Чаре? Ондак? Или?
taH pagh taHbe'. DaH mu'tlheghvam vIqelnIS.quv'a', ....yabDaq San vaQ cha, pu' je SIQDI'?дечко знаеш ли како се местиш ?:јебач:
Ја напнавте темата со револуции и протести бујрум направете една имате фејсбук, кајгана, блогерај и рандом други места за слободно изразување и повикување, еден протест се направи вака... Јас како марсовец ќе присуствувам со тивко набљудување и јадење пуканки од страна
*мала шала знам дека нема да мрднете со прстето подалеку од тастатурата:tv:
се преплашив од можни репрекусии кој што можат да ми се случат поради повикување на бунт и граѓанска непослушност лел шо напраив да и ќутам подобро а што викаш ти ?дечко знаеш ли како се местиш ?:јебач:
Ја напнавте темата со револуции и протести бујрум направете една имате фејсбук, кајгана, блогерај и рандом други места за слободно изразување и повикување, еден протест се направи вака... Јас како марсовец ќе присуствувам со тивко набљудување и јадење пуканки од страна
*мала шала знам дека нема да мрднете со прстето подалеку од тастатурата:tv:
проблемот не е во само повикувањесе преплашив од можни репрекусии кој што можат да ми се случат поради повикување на бунт и граѓанска непослушност лел шо напраив да и ќутам подобро а што викаш ти ?
Абе дај не се занаесувај како сакаш кажи ама врие и врие немој да бидеш толку сигурна дека ке остане само на типкање по тастатура пошто секојдневно се раѓаат се повеќе и повеќе очајни кој што немаат што да изгубат бидејки веќе се изгубиле не само овде во МК туску во цлиот свет а кај ке почне незнам ама ке почне не се секирај ако не се сменат работите набрзо многу работи ке се сменат а за наведнатата глава само ти веднија и ич да не се секираш
имам зашто да немам ама пак се навраќаме на она што го кажав глуп народ што ако излезеш на улица кога ке те гледаат ко телиња и кесе плашат да не им избега мизеријата во којашто живеат, иначе колку за твоја информација имам учествувано во работнички штрајкови сум бил и во штрајкувачки одбор и тоа пази во приватна фирма кај ГАЗДА од кој што сите се плашат, и знаеш што двапати штрајк дигавне против тој наш газда и му ебавме мамата, успеавме да си ја вратиме фирмата во наши раце, е кога ни стана јасно дека плаќа судии итн итн и дека нај веројатно ке успее со помош на корупција да ја земе фирмата дигнавне по трет пат штрајк, 6 Шест месеци не работевне немаше за нас и немаше ни за него, фрлаше пари на полиции судови адвокати и се што имаше спечалено потроши на мито и корупција, сметки му стигаа немаше никаков профит во мегувреме сите поднесовне тужби за стаж плати доприноси итн, сите работници беа обештетени тоест си го земавне делот, а тој сега е голтар е јабига никој не бара газда на конкурс а сите ние кој работевне таму се снајдовне повторно и пази мајката никој не умре за јадење затоа теоријата има и полошо не држи пошто полошо од ова нема,ако сум сам ке ме распарчат дур да трепнеш ама сите ако излезат малку потешко неможе сите да ги уништатпроблемот не е во само повикување
ТУКУ ВО АКЦИЈА И СЕРИОЗНО АНГАЖИРАЊЕ
a за очај веруј ми моментално се врши какофонија и дистракција на обичниот човек со пропагандните реклами на сдсм и вмро . Кои се прикажуваат на секој телевизија под името сведоштва.
Веруј овој народ нема да се дигне, нема организации кои функционираат на овој домен. Додека низ светот врие овде само оставува вриењето на кршење тастатури .
Да бидам подиректна дали ти имаш гз да организираш протест? Просто ко грав. Појди од себе и ќе видиш дека е така и кај другите .
Сите ние што имаме нет имаме што да загубиме сите што се очајни навистина не знаат дека кајгана и нет постои . Не знаат дека некој ќе се завземе за нив и не знаат дека можат и дека нивниот глас се брои и тие очајни се доволно исплашени да не се дигнат.
Решението е многу едноставно ама кој има муда ?
па што чекаш бе?имам зашто да немам ама пак се навраќаме на она што го кажав глуп народ што ако излезеш на улица кога ке те гледаат ко телиња и кесе плашат да не им избега мизеријата во којашто живеат, иначе колку за твоја информација имам учествувано во работнички штрајкови сум бил и во штрајкувачки одбор и тоа пази во приватна фирма кај ГАЗДА од кој што сите се плашат, и знаеш што двапати штрајк дигавне против тој наш газда и му ебавме мамата, успеавме да си ја вратиме фирмата во наши раце, е кога ни стана јасно дека плаќа судии итн итн и дека нај веројатно ке успее со помош на корупција да ја земе фирмата дигнавне по трет пат штрајк, 6 Шест месеци не работевне немаше за нас и немаше ни за него, фрлаше пари на полиции судови адвокати и се што имаше спечалено потроши на мито и корупција, сметки му стигаа немаше никаков профит во мегувреме сите поднесовне тужби за стаж плати доприноси итн, сите работници беа обештетени тоест си го земавне делот, а тој сега е голтар е јабига никој не бара газда на конкурс а сите ние кој работевне таму се снајдовне повторно и пази мајката никој не умре за јадење затоа теоријата има и полошо не држи пошто полошо од ова нема,ако сум сам ке ме распарчат дур да трепнеш ама сите ако излезат малку потешко неможе сите да ги уништат
По моабетов ти дечко не можеш да организираш ни детски роденден во игротека.Се знае многу добро дека независен синдикат е ударна тупаница кај сите работници во една сериозна држава.За жал во РМ таков синдикат е мисловна именка , и што е нормално кога основата за вработување е политичка ориентација.Никој до сега не сакаше и не сака да створи услови работниците да се организираат во еден здрав синдикат , затоа што на секоја власт и е јасно дека тоа може да биде самоубиство , посебно на овие лопови од политичари кои владеат во последниве 20 години.Види го само коњоштипот Муратовски , од како знам за себе тој е прецедател на синдикат, која власт не би поддржала и посакала таков синдикалец.Што мислиш дека гејците ги носат мудата во колички , толку се храбри?????имам зашто да немам ама пак се навраќаме на она што го кажав глуп народ што ако излезеш на улица кога ке те гледаат ко телиња и кесе плашат да не им избега мизеријата во којашто живеат, иначе колку за твоја информација имам учествувано во работнички штрајкови сум бил и во штрајкувачки одбор и тоа пази во приватна фирма кај ГАЗДА од кој што сите се плашат, и знаеш што двапати штрајк дигавне против тој наш газда и му ебавме мамата, успеавме да си ја вратиме фирмата во наши раце, е кога ни стана јасно дека плаќа судии итн итн и дека нај веројатно ке успее со помош на корупција да ја земе фирмата дигнавне по трет пат штрајк, 6 Шест месеци не работевне немаше за нас и немаше ни за него, фрлаше пари на полиции судови адвокати и се што имаше спечалено потроши на мито и корупција, сметки му стигаа немаше никаков профит во мегувреме сите поднесовне тужби за стаж плати доприноси итн, сите работници беа обештетени тоест си го земавне делот, а тој сега е голтар е јабига никој не бара газда на конкурс а сите ние кој работевне таму се снајдовне повторно и пази мајката никој не умре за јадење затоа теоријата има и полошо не држи пошто полошо од ова нема,ако сум сам ке ме распарчат дур да трепнеш ама сите ако излезат малку потешко неможе сите да ги уништат
Дечко муабетов е дека некој преземал иницјатива и рекол е доста ми беше доста трпев, зар тој народ нее глуп што не ги мења тие коњоштипи што не им вика доста ви беше ??По моабетов ти дечко не можеш да организираш ни детски роденден во игротека.Се знае многу добро дека независен синдикат е ударна тупаница кај сите работници во една сериозна држава.За жал во РМ таков синдикат е мисловна именка , и што е нормално кога основата за вработување е политичка ориентација.Никој до сега не сакаше и не сака да створи услови работниците да се организираат во еден здрав синдикат , затоа што на секоја власт и е јасно дека тоа може да биде самоубиство , посебно на овие лопови од политичари кои владеат во последниве 20 години.Види го само коњоштипот Муратовски , од како знам за себе тој е прецедател на синдикат, која власт не би поддржала и посакала таков синдикалец.Што мислиш дека гејците ги носат мудата во колички , толку се храбри?????