Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Незнам да скијам а и страв ми е.Така да ќе си останам на баскетот.
Незнам ни да скијам ни да бордам,едноставно не сум по зимскиве спортови.
Да прашам само, колку пари е еден сноуборд, отприлика ?
па брат,колку пари се на се остаи за опремата?Па зависи колку планираш да инвестираш имаш од 50-100 евра на старо до кај 2-3 илјади евра на ново најновата и најскапата (што не значи и најдобрата) опрема.
Јас имам даска Head Matrix околу 13000 денари беше лани, кондури Forum League околу 12000 и везови Forum Arena што тука би биле околу 19-20 илјади ама не ги носат зошто се најскапиот модел на Форум, а тие што се еден модел „послаби“ се 15500 денари (јас ги земав моите од Америка за 120 долари одприлика).
Тие што се мислат меѓу Бартон и Форум нема што да мислат, нека видат кој модел им прави мерак повеќе и им одговара на цената зошто Форум се на Бартон (што значи исти ташак се). Ни Бартон прават подобри даски од Форум, ни Форум од Бартон.
Мој совет да си почекаш за некоја недела кога ќе ги стават попустите (прво 30% па 50%) во Дропин и зависно од тоа колку имаш на располагање пари да си земеш Head или Forum даска, јас би идел повеќе на Head зошто со истите пари што ќе ги дадеш за нормален модел на Forum, ќе земеш Head со фибер влакна и ќе ти останат пари (Forum ја вградуваат таа технологија со фибервлакна во моделите што тука ги продаваат над 27000).
На микрофибер мислев не фибервлакна (фибер == влакно)![]()
па брат,колку пари се на се остаи за опремата?
цениве се Bill Gates...језда имам длабоки џебови али не се пуни со пари уопште![]()
И со снег во Македонија е тапа сезоната. Остана надежта во Кожув.
Ја вон сезона даската ја земав од ДропИН за 6000. Head Bord. Се на се, го комплетирав бордот за 300 евра. Ипак уште сега не ми се даваат многу пари зошто сум почетник. Понатаму фристајл даски и слични ташаци.![]()