Ах бе друштво мое, се радувате сега што вашиот Јунајтед е прв?
Епа кога ви викав јас на почетокот на сезоната да не сечете вени поради нерешените, дека периодот кога треба да се блесне и да се добијат овие натпревари во празничниот период вашиот Јунајтед блеска, вие што викавте?
Ферги сељак, ваков, што ми го става О` Шеј, што ми го ставил, овој, оној, Парк, сакатуро една, очи да не ти видам?
Не се осеќате сега малце глупо ко што вика Дено? Гледате како се наоѓаат играчите од клупата што Ферги ги пушташе да играат секој 2-3 натпревар? Гледате колку е голем вашиот Јунајтед, кога треба да се победат важни натпревари, кога конкуренцијата не може да се справи со притисокот, ги победува? Кој од вас веќе се збогуваше со титулата?
Некои од вас ми реагираат како од вчера да го гледаат Јунајтед, исто ко „падобранциве“ што слетуваат на темава кога ќе изиграме нерешено, како да не знаат дека на почеток од сезона Ферги си испробува разноразни тактики. Кажете ми кога сме имале добар почеток на сезона? Ви текнува ли 2007/2008 каков почеток имавме? Два бода после пет натпревари чинам...
Гледате ли зошто е битно во тимот да се имаат играчи како Гигс и Сколс и млади со нив? Гигс беше вчера тој што ја имаше навеќе топката во завршните моменти, се градеше, подаваше, трошеше време. Гледате ли зошто Ферги е класа над другите во ПЛ? Оставен е целосниот тим на него, што сака да прави. Гледате ли дека не е најбитното да се победи некој тим со 6-0, со 7-0?
Да не ви барам сега прошли постови кај што пцуете и вреѓате и веќе се збогувавте од 19ката. Не знам кој беше ми изреплицира, види ги Челзи што прават а ние губиме бодови на ваков начин.
Ајде сега кој беше тој нека ми стисне реплицирај и нека ми го каже истово, баш да видам Челзи што прави.
Веќе такви негативни постови поготово во почеток на сезона во кој доволно е да сте го прателе Јунајтед една сезона да знаете Фергусон дека си експериментира на почетокот, немојте. Не заради мене, се брукате себеси како фанови. Да пишевте такви постови на некој англиски форум за Јунајтед бан ќе следуваше.
Толку од мене, уживајте во the one horse race.