Сакам нешто да кажам за Kanal 89, сигурно не сте го забравиле. Денешнио резултат и денешната ситуација у фан клуубо ме потсетија на него и после толко долго размислување сфатих некои работи, па сакам да му се обратам на него, неможам да бидам сигурен ама мислам дека не чита, слуша, гледа... Как прво, сакам да ти се извинам за се шо сам ти кажал, шо сам те навредил и шо сам ти направил, без разлика шо и ти на мене ми си направил исто, заборавено. Спортски ти пружам рака и сакам да ти кажам оти сакам да бидеш и ти дел од тој фан клуб. Искрено, од тебе научих некои важни работи, пред се, как да го сакам клуубо, на шо да пазам, шо да почитувам шо да нејќам. Сега те сфаќам и тебе и Чомбе коо се расправааме за Роналдо. Не ми е мака за тва шо сам кажал у таа дискусија, мислам оти сам у право, оти треба да го почитуваме и др... (да не се навраќаме), ама научих оти ништо нее поголемо од Јунајтед. Исто така, научих ного работи и од Чомбе, Дено, Џену, Миле, Хулиган, Фикоман, Ивица па и некои други... и мило ми е шо сам ве запознајал и сам бил у ваше виртуелно друштво, без разлика на се! Знам дека изгледа така, ама јас не се осеќам как најголем фан и мојта љубов према клуубо и твојта (Kanal 89) е различна. Мислам оти ти го сакаш МЈ повеќе од клубски аспект, а јас од фудбалски аспект. Исто искрено, без навреда, мислам дека не го познаваш фудбало как игра как мене, па и за тва имааме ного недоразбирања. Тва важе и за другите шо ги читат мојте мислења, а не сее согласувал со мене, не дека јас се праам стручњак, јас само повеќе го гледам фудбало од фудбалска страна, фудбал гледан од аспект как игра, едноставно различно гледам на работте, се надевам оти можете да ме разберете. Не е ни битно, неможеме сите да бидеме исти и да знааме исто, мислам оти ништо не не спречува сите да бидеме добри другааре и вистински фанове. Можеме сите да учеме еден од друг. Тие шо ги спомнах погооре имат голема улога у тва колко повеќе јас сам го засакал клуубо благодарение на них, ама последнио, Ивица, го спомнах заради друго нешто. Гледам и полека се разочарувам од форумо. Искрено до сега не сам видел тука на форум некој да се предомисле и да каже, не бех у право, грешка бех, ти си у право, едноставно да признае или да ја тргне малко гордоста на страна. Сакам да спомнам, оти со Ивица малко се "закачииме", па мош и попцујааме ама ного брзо се разберааме човечки и почнааме да се заимуваме... Еден другар ми вика дека на форуми се збирале само паметни и културни човеци, а јас тва никаде не го видех, ама сакам барем нашио фан клуб да изгледа така. Всушност и само заради таа тема сам регистриран на форумо и 90% од мислењата ми се тука. Мислам оти треба да покажеме поголемо разбиране, да не бидеме нервозни, да знааме да попуштаме, да не флеваме у конфилкти еден меѓу друг, се да ни биде как дружба и шо е најважно, не треба никој да се наметнува как лидер! И така сме пред другите, фановите на другите клуубове се за никаде, па как шо кажах, нема кој да ни се смее, ама би било убаво ако се биде перфектно. Нека биде се тва почеток на една нова ера на навиване тука, да бидеме сите обединети, без разлика дали Јунајтед губе или победува, дали освојува титули или не! Да го сфаќаме сите тва как една религија и ништо да не ни биде поважно од клуубо, оти додека постое он, ќе постооме и ние, да веруваме у Јунајтед, да бидеме ЈУНАЈТЕД! Поздрав