Совршенство

• Креатор на темата Креатор на темата devojcence
  • Време на започнување Време на започнување
Не постои совршенство,да постоеше немаше да биде волку интерес животот.

Sovrsenstvo NE postoi! Ova e fakt :) Aj kazete mi primer za nesto sovrseno?! Ne veruvam deka kje najdete,se na zemjava ima maani ;)

eden nastan od pred nekoe vreme mi dade idea da ja otvoram ovaa tema>znaci do pred nekoj den postojano naogjav mani i vikav ovoj ne e ubav ovoj ne e visok ovoj ne e bogat ovoj nema fakultet ovoj ne e od mojot grad ovoj e pomal isl. a karakterno se super. pa se zamisliv postoi li sovrsetnstvo treba li da se bara? postojat li eden princ ili povekje princovi? koe e poblisku do vas ??spored mene sovrsen/a ne postoi. a sovrsenstvo e nekoj sto ke go napravis da bide za tebe.

ОК е доколку имаш помалце од 13 години, опростено ти е затоа што си мала и зелена.
Не ни ми доаѓа на памет да ти објаснувам како стојат работите во животот, лекција која твоите родители заборавиле да ти ја дадат кога требало. Таа причина и влијанието на околината од тебе направиле деген. Жалосно.

ОК е доколку имаш помалце од 13 години, опростено ти е затоа што си мала и зелена.
Не ни ми доаѓа на памет да ти објаснувам како стојат работите во животот, лекција која твоите родители заборавиле да ти ја дадат кога требало. Таа причина и влијанието на околината од тебе направиле деген. Жалосно.
Se soglasuvam... Citatov od "devojchence" e stvarno nesto zaprepastuvacki za toa kako razmisluva, se nadevam userot ne e nad 12-13 godini oti inace e zalosno vaka sto gleda na rabotive...

Sovrsenstvoto ne e realno toa samo moze so srce da se oseti :pipi:

Совршената/иот ???? ЌЕ ЗНАЕШ САМАТА/ИОТ кога ќе го запознаеш. Но тој ќе биде совршениот за тебе а не совршен воопшто.

Верувам во совршенство,а тоа е кога ќе си целосно исполнет со љубов , ја имаш вистинската до тебе , имаат работа и двајцата , куќа средена топ , дечиња... најважно е да ја љубиш жената до тебе ....Тогаш се ти е совршенооо :back:

Верувам во совршенство,а тоа е кога ќе си целосно исполнет со љубов , ја имаш вистинската до тебе , имаат работа и двајцата , куќа средена топ , дечиња... најважно е да ја љубиш жената до тебе ....Тогаш се ти е совршенооо :back:

сето тоа е релативно...

а и како што велиш погоре...и покрај тоа што ќе го имаш сето тоа, ќе ти недостасува нешто сосема трето и со самото тоа тешко дека ќе го склопиш мозаикот на совршенството, кое сепак не постои, може само нешто во облик на "приближно совршенство"....привидно

сето тоа е релативно...

а и како што велиш погоре...и покрај тоа што ќе го имаш сето тоа, ќе ти недостасува нешто сосема трето и со самото тоа тешко дека ќе го склопиш мозаикот на совршенството, кое сепак не постои, може само нешто во облик на "приближно совршенство"....привидно
Добро Маца Дарк за мене горенаведеново е совршенство , за некој друг совршено ќе е ако е наркоман и ако има дрога во изобилије , или незнам мене тоа би ме исполнило и ќе е совршенство за мене :toe:

Добро Маца Дарк за мене горенаведеново е совршенство , за некој друг совршено ќе е ако е наркоман и ако има дрога во изобилије , или незнам мене тоа би ме исполнило и ќе е совршенство за мене :toe:

тоа...се е релативно го кажав со некаква цел, зарем не?

кога ќе го оствариш сето тоа кон кое што целиш се надевам ќе се запрашаш дали ти е се совршено, само немој да се разочараш ако не добиеш одговор како што размислуваш сега...:toe:

нешто би те исполнило- тоа се само среќни моменти, но не и совршенство...

Немам никаква потреба за совршенство,тоа како поим нема никогаш да го најдеме во партнерот зашто секој пат кога некој ќе исполни се живо и диво што сме ставиле на списокот на особини што треба да ги исполни,пак ќе си најдеме нешто што би можел да го поседува..
Ако јас не сум совршена комплетна будалаштина е да барам од човекот кој е со мене да биде совршен.

Не сум совршен, не ни барам совршенство.

Да земеме нешто приближно до совршенство. Еве на пример - јас.
И сеа ја имам можноста да се шишам кец. Со тоа би бил посовршен него сега. Али ако не ја искористам можноста, дали останувам совршен, со оглед што имам шанса да бидам подобар? Секако не. Секогаш има простор за подобрување и после таа промена, тоа станува совршено. Исто како што нема најголем број. Секогаш има за 1 поголем од тој...

Не постои совршенство и не треба да го бараме.Никој не е совршен,секој има позитивни и негативни особини.Мислам дека човек треба да се прифати со сите негови доблести и маани,а доколу бараме совршенство може сами да останеме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom