Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
но има некои работи кои не успеав да ги сфатам
делот со бисерите, еднаш се кај маќеата, другиот пат ги наоѓа кај лудата во болницата. Е од кај дојдоа од таму до таму не сфатив :))
Два различни ѓердани се. Лудата нели и кажувала приказни на девојкава дури била во болницата - лудата е всушност онаа која ги украла бисерите од негувателката и ги убила двете деца за да биде со тој мажот. Кога девојчето ќе се врати дома, ќе види дека маќеата има исти такви бисери и ќе мисли дека станува збор за истата жена.
Мене филмов ми беше океј али предвидлив. Цело време нешто не штима. Ако ти се бендисал, гледај го овој или овој, ќе те мрднат :).

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Не дека не ми се бендисува, 5ка е просек, ниту лош, ниту добар. Не ми беше ништо посебно.
Во секој филм има тензија, исто и овој. Ама истата не му добива 10ка. :) Барем кај мене. Тука веќе навлагаме во вкус.
Ама не само поради тензијата, реално и глумата беше супер, а и признај
дека до крај незнаеше дали ќе ја спаси или ќе ги фатат????
Од мене имаше филмов 8/10, стварно уживав додека го гледав и 2 саати не ги осетив кога поминаа.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.326
Поени од реакции
15.581
Donnie Darko Theatrical Release е обичното издание на филмот или е нешто поинакво? (Знам дека е различен од director's cut)

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.376
Поени од реакции
4.918
Филм предлог ??? Али да ме сјеби онака добро :smir:

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.326
Поени од реакции
15.581
па на таков филм мисли чоекот не на Господин Никој Никојовски. :pipi:
Не го сфаќај и ти сеа буквално човекот :) Сигурно ќе сака на крај да дознае што го сјебало и како, со филмов нема ни да знае

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.370
Поени од реакции
30.782
Не го сфаќај и ти сеа буквално човекот :) Сигурно ќе сака на крај да дознае што го сјебало и како, со филмов нема ни да знае
па нека се помачи нека анализира.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.179
Филм предлог ??? Али да ме сјеби онака добро :smir:
Гледани му се Линч и други култни како Дарко, Enter the Void, Mr. Nobody мислам, по муабетиве на темите. Ај Fight Club да му го препорачам ако не, а дечки? :) Инаку баш и го препорачував на Рокенрола ради Тим Робинс Јаcob's Ladder (1990) Mрачен, мајндфак, морбиден. МММ, 3м means masterpiece. Omg omg another M.

Шала на страна, одлично филмче. Пробај.

Инаку Џ, не бара во тој стил, ама не е ништо посебно Slipstream. Многу потенцијал, лошо реализирано. Бебето на Хопкинс. Музика, режија, главна улога.. :)

--- надополнето ---

Одамна го немам форсирано. И Triangle.
Неможам за овој некој збор да напишам, треба да се види.

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.912
Поени од реакции
11.267
Гледани му се Линч и други култни како Дарко, Enter the Void, Mr. Nobody мислам, по муабетиве на темите. Ај Fight Club да му го препорачам ако не, а дечки? :) Инаку баш и го препорачував на Рокенрола ради Тим Робинс Јаcob's Ladder (1990) Mрачен, мајндфак, морбиден. МММ, 3м means masterpiece. Omg omg another M.

Шала на страна, одлично филмче. Пробај.

Инаку Џ, не бара во тој стил, ама не е ништо посебно Slipstream. Многу потенцијал, лошо реализирано. Бебето на Хопкинс. Музика, режија, главна улога.. :)

--- надополнето ---

Одамна го немам форсирано. И Triangle.
Неможам за овој некој збор да напишам, треба да се види.
Болдираниов по мене е мајка на сите филмови од таков тип... или како што сретнав на имдб еднаш опис на него како: The Grandmother of The Genre, еден од моите омилени филмови се гледа и по мојот аватар :)

По мене многу потценет филм којшто е 10 години снимен пред 6то сетило а воглавно истата разврска ја има и сплет на настани, а го отупеа толку со 6то сетило ко да е нешто невидено досега. Иначе ова не значи дека не го сакам 6то сетило ама Jacob's Ladder за него е кока кола :D

Kajgana Shop

На врв Bottom