Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.181
Добро бе, кој будала го праел трејлерот за Resurrecting the Champ?

Па ебате беља, цел филм е раскажан во него, дури и "twist-от"...ме заинтересира трејлерот, си викам сеа филмот ќе има нешто интересно. Али не бе, ако уште еднаш јас гледам трејлер за некој филм.... : )
Па симнувај sample, шо.. 50мб. Помали шанси за спојлер. Една константна сцена е. Вака од цел филм најјаката акција, трејлер битно се има.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
So bad that it's funny. Колку што прочитав, овие биле некои дечки што „краделе“ наслови на познати филмови и правеле втори делови, сите лоши.

А приказната е брод потонува. Најлоши актери, најлошо реализирана приказна, грешки во филмот што дури и слепец ќе ги види. Незнам зошто на имдб има 1.9 оцена, можеби заради малку убавите актерки...

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Па симнувај sample, шо.. 50мб. Помали шанси за спојлер. Една константна сцена е. Вака од цел филм најјаката акција, трејлер битно се има.
Најдобро е само да го симнеш без да знаеш ништо...али па, има трејлери кои даваат некоја слика за филмот, ама не цела ебана приказна. Значи овде во 2 минути ти е раскажан филмот од А до Ш, па секој кој ќе го гледа трејлерот ќе даде многу помала оценка за филмот, бидејќи ем знае се што ќе се случи, ем кога ќе заврши филмот ќе се запраша - "Добро бе, па ова е исто ко трејлерот, само место 2 минути, трае 2 саати". Значи сите добри реплики, пресврти и сцени се ставени во трејлерот...а знам дека немало потреба. :)

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
Oldboy (2003)

Филмов е корејска кинематографија(исто како тој погоре:icon_lol:), и очекував различен филм, ама ми надмина и очекувања и све. Позитивно секако.
Алал им вера на сценаристите, прекрасни дијалози и монолози и толку брутална приказна раскажана во границите на прифатливото. Не е премногу гаден, иако така опишуван... графички е доведен до перфекција и е изглумен на врвно ниво.

Еден филм, кој стварно е греота да го пропуштите. Исто така и вреден да се спомне во темата за филмските пресврти. Факјеа.
или си бил слеп кога си го гледал филмот или можеби ти се допаѓа тој "жанр" на еротика:toe:

единствено што се согласувам е дека навистина има добар и НЕОЧЕКУВАН пресврт

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
или си бил слеп кога си го гледал филмот или можеби ти се допаѓа тој "жанр" на еротика:toe:

единствено што се согласувам е дека навистина има добар и НЕОЧЕКУВАН пресврт
Да бе, солзавец ми шприцнаја. Викам дека не е српски филм, human centipede и такви слични гадурии. "Гадните" графички прикази се океј според мене, ништо не е хиперболизирано за џабе, колку шо е потрбно толку е прикажано.

И изгледа наводниците требало да го стајш на еротика.

I

Intex

Гостин
Не знаев каде да прашам, па овде ми се виде фино место.

Значи, ми требаат документарци за источни религии и филозофии, Хиндуизам, Будизам. Некој?

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Го гледав The Resident, батали содржина, сцената каде што излегува од каде и потоа се мачка со ноќна крема за подмладување во гаќички ме срози. Не бев свесен дека Hilary Swank била ваква пичкетина.

Бррррррррррррррррррррр..........

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
До мене е, или Laurence Fishburne и Jeff Chase навистина си личат?
Ако мислиш дека овие личат, погледни ја само сличноста помеѓу Хавиер Бардем и Џефри Дин Морган. Единствените актери што не ги разликувам. Толку многу личат еден на друг, како идентични близнаци се.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.181
Ако мислиш дека овие личат, погледни ја само сличноста помеѓу Хавиер Бардем и Џефри Дин Морган. Единствените актери што не ги разликувам. Толку многу личат еден на друг, како идентични близнаци се.

Mислиш Џефри Дин Морган и Хавиер Бардем? :icon_bigg

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
А имаат заеднички филм? Би бил занимлив. :)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
А имаат заеднички филм? Би бил занимлив. :)
Не немаат заеднички филм. Ама тоа ќе биде за мене доста заплеткана работа, ради сличноста.:icon_lol:
Ми текнува кога го гледав P.S I Love You, си мислев цело време дека Бардем го глуми рокерот од Ирска, што ќе биде со Хилари Свонк. "Иии си викам, како тоа добро го прикрива шпанскиот акцент секоја чест".
Кога гледам екипа на крајот, нигде го нема Бардем во филмов. Тоа да ти бил Дин Морган...:)

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Не немаат заеднички филм. Ама тоа ќе биде за мене доста заплеткана работа, ради сличноста.:icon_lol:
Ми текнува кога го гледав P.S I Love You, си мислев цело време дека Бардем го глуми рокерот од Ирска, што ќе биде со Хилари Свонк. "Иии си викам, како тоа добро го прикрива шпанскиот акцент секоја чест".
Кога гледам екипа на крајот, нигде го нема Бардем во филмов. Тоа да ти бил Дин Морган...:)
Интерсно во секој случај. За овој првиов познат ми е од Вовед во анатомија, а другиов не сум го сретнал, или пак можеби сум го сретнал ама сум мислел дека е Дин. :)

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959

А само мене ли ми личи Роберт Дауни Џуниор со двојкава. Од прва мислев дека Роберт и Хавиер си ги ставила :)

Kajgana Shop

На врв Bottom