Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.913
Поени од реакции
11.268
Дали сум го истрпил ? хаха уживав во филмот, посебно првиот час од филмот..еден од најубавите филмови што сум ги гледал. фала за предлогот борчам зеленко.:smir:
Antichrist (2009)

Овој ако не ти е гледан ти го препорачувам ;)

G

grande-juve

Гостин
Тогаш ајде да го актуелизираме, нека биде предлог до оние што не го гледале,а сакаат вакви шармантни комедии на чело со Џек Николсон како појава сама за себе:). Филмот навистина освојува,As Good as It Gets.
П.С. Сметајте го ова ко работна задача што треба да ја извршите до крајот на оваа недела:icon_lol:
Одма да се гледа, не до крај на неделата. Прекрасен филм и кога и да налетам на него стално го догледувам. Филм кој што за цело негово времетраење прави устата да ви е развлечена од левото до десното уво. Сите се одлични, на чело со Џек и Хелен, а кога ќе го додадеш и тоа неодоливо кученце... милина.

--- надополнето ---

Еј, па ова што го цитирав лани било напишано:pos2:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
Koга е веќе донекаде актуелен Јаmes Franco на форумов, го има некој гледано Howl (2010) ?
Мене во одредена мера ми се допадна, ама не до толку да почнам да го препорачувам. :)
Да разменивме некое мислење де..

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
За овај ми теквит на времето имаше маратонски војувања. Јас сум од оние кои не се слагаат дека филмов е во најглупави и најлоши.
Еве добар материјал за следната тема, мада малку исцрпен и не верувам дека многумина дури и би се сетиле на дејствието во филмот.
Јас се слагам со Џими за Burn after reading, спротивно од мнозинството мене филмов ми се допадна и не ми беше заморителен, башка ме насмеа. Бред Пит е лудило во филмов..:)))

Туку од кај излезе Франко волку талентиран актер, ми текнува пред неколку години гледав едно филмче со него каде што е боксер во морнарица или армија така нешто, и беше толку просечен, просто незабележителен.

П.С: Малку трач за Кристијан Бејл. Навистина е одличен актер и еден од моите омилени, ама приватно е голем идиот изгледа.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.645
Поени од реакции
59.582
Јас се слагам со Џими за Burn after reading, спротивно од мнозинството мене филмов ми се допадна и не ми беше заморителен, башка ме насмеа. Бред Пит е лудило во филмов..:)))

Туку од кај излезе Франко волку талентиран актер, ми текнува пред неколку години гледав едно филмче со него каде што е боксер во морнарица или армија така нешто, и беше толку просечен, просто незабележителен.

П.С: Малку трач за Кристијан Бејл. Навистина е одличен актер и еден од моите омилени, ама приватно е голем идиот изгледа.
Не знам што точно се случува ама одамна има проблеми со семејството. Не сум сигурен дали е до него работата... читав нешто порано сум заборавил...

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Не знам што точно се случува ама одамна има проблеми со семејството. Не сум сигурен дали е до него работата... читав нешто порано сум заборавил...
Мајку му му викнала полиција зашто и се дерел и го уапсиле, пред некоја година беше тоа мислам.
Има среќа што му го простија испадот кога му се изнаразвика на техничарот при снимањето на Terminator.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.645
Поени од реакции
59.582
Мајку му му викнала полиција зашто и се дерел и го уапсиле, пред некоја година беше тоа мислам.
Има среќа што му го простија испадот кога му се изнаразвика на техничарот при снимањето на Terminator.
Знам тоа ама нешто читав дека откако станал славен не му давале мир, му се мешале во се и го користеле... туку ај да не тераме трач... :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Не барајте виновник ако не ги знаете двете страни од приказната :)

Колку само славни и неславни личности се оцрнети на тој начин, не им се знае број.

.:MadMan:.

Ретардиран
Член од
20 август 2010
Мислења
843
Поени од реакции
1.781
Незнам, мене Burn after Watching и A Serious Man ми се толку лоши што ми е страв да го гледам True Grit. Онака ко ќе ми текне на филмовите на браќата Коен, No Country for Old Man прави да продолжам да гледам нивни дела. Не можам да ги сватам, не знам... рекоа дека имало некаков хумор, не го гледам, не го разбирам...

Ќе те столчам :)...Како бе само No Country for Old Man? A Barton Fink, Fargo, The Man Who Wasn't Therе...Имаат одлични филмови.
И кај хумор? Каков хумор? Во True Grit? Гледај го одличен е филмот

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.645
Поени од реакции
59.582
Ќе те столчам :)...Како бе само No Country for Old Man? A Barton Fink, Fargo, The Man Who Wasn't Therе...Имаат одлични филмови.
И кај хумор? Каков хумор? Во True Grit? Гледај го одличен е филмот
За поновиве зборував. И тоа за хуморот е за тие два, Serious Man и Destroy after Watching :) Не знам, цело време си мислев: Kill me, Kill me now... :)
Ќе го гледам True Grit, ќе им дадам шанса...

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

.:MadMan:.

Ретардиран
Член од
20 август 2010
Мислења
843
Поени од реакции
1.781
За поновиве зборував. И тоа за хуморот е за тие два, Serious Man и Destroy after Watching :) Не знам, цело време си мислев: Kill me, Kill me now... :)
Ќе го гледам True Grit, ќе им дадам шанса...
Destroy after watching :) сум го гледал и не го бидува, штом ќе прочитам под насловот Comedy, мудро не го гледам...

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
ko je kriv, ko je kriv-???? Zar je vazno ko je kriv.......
сите теми од овој подфорум ги преразгледав очекувајќи да најдам тема -за филмови кои не се англојазични- но залууууууудно- .
Има преубави чешки, полски, кинески, руски, бугарски, турски, шведски филмови ....да не набројувам- а нит ал нит абер за нив -Штета!!!!!!!!!!!

--- надополнето ---

ооооооооооох, пардон требаше предлог за филм
Sea-Salt
"Morska sol"

http://www.imdb.com/title/tt0480495/

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.645
Поени од реакции
59.582
ko je kriv, ko je kriv-???? Zar je vazno ko je kriv.......
сите теми од овој подфорум ги преразгледав очекувајќи да најдам тема -за филмови кои не се англојазични- но залууууууудно- .
Има преубави чешки, полски, кинески, руски, бугарски, турски, шведски филмови ....да не набројувам- а нит ал нит абер за нив -Штета!!!!!!!!!!!

--- надополнето ---

ооооооооооох, пардон требаше предлог за филм
Sea-Salt
"Morska sol"

http://www.imdb.com/title/tt0480495/
Друг пат во оваа тема вакви работи. Предлог за филм е за рецензии за филмови.

Теми има и за домашни филмови и за европска кинематографија и за српски филмови и уште некои слични теми. Имаш и тема за филмски ентузијасти кај што може да се предложи и дискутира за филмови кои се релативно непознати итн...

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Јас вака од нигде никаде да си кажам.
Го гледав пред некој ден по втор пат Inglourious Basterds, и по втор пат ми е криво шо Hurt Locker му го зеде оскарот.

:pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom