Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Некој филмов го има ли изгледано да каже дали вреди да се седи 2 саата пред компјутер. Гледам доста добра оценка држи на имдб.
Ne vredi, ili pak vredi ama uste od pocetok pocni da go zamisluvas Ben Afleck kako Manuel, brat mu kako Pablo, taa curata brinetata (ke vidis za koja ti zboram) kako Mia, i filmot ke ti stane interesen, onaka, prosecno interesen.

Ama ako cekas 2 saati da ti pominat kako 20 minuti, ili kako 60 at least, ne go pustaj. Ne znam kakvi filmovi sakas, ama filmov od sto sakal da go pravi vo nekoj stil na indie flick + guy richie, mater mu ebal.
Да, пушти го, не е лош. И не слушај го Jonze ако ти каже да не го гледаш, тотално ќе те збуни :)
Aj ke vidime sto ke kaze. Dali ke kaze deka mu e dosaden i podprosecen, ili ne... :)

--- надополнето ---

Ice Age дефинитивно еден од омилените анимирани филмови!

Vo lista od 20 animirani filmovi da.

Vo nekoja lista od top 10, ne.

(ne znam, vidov deka imas pisano pa aj da te citiram rekov)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.651
Поени од реакции
59.624
Ај ќе видиме, само без извртување на работите: јас и некои други го опишавме како добар, пристоен филм. Никаде не сме напишале дека е филмиште или ремек дело. (Ова за The Town беше)

За Ice Age, не знам, не сум правел листа, во поомилените ми е во секој случај.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.651
Поени од реакции
59.624
Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.327
Поени од реакции
15.586

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
The Town 6.5 од мене, јас имам строг критериум :)

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.651
Поени од реакции
59.624
Ќе го изгледам и јас ќе ви кажам, да не се карате веќе, преку таквото сте ми :)
Ти Бенитез да шутиш, 2 месеци ве трпевме со Син. Тука јас и Јонзе се расправаме :)

The Town 6.5 од мене, јас имам строг критериум :)
Пак е поблиску до мојата бројка, ама го чекаме Iceboy пошто него му го препорачавме (ем непрепорачавме) :)

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
АЈ јас падобранец малку да ви се умешам.The Town гледам го оценувате па да кажам мое мислење.За мене беше просечен филм ,не можам да дадам негативна критика бидејки како таков од тој жанр сепак беше на некое солидно ниво и со некој оригиналности за кој се потрудиле да ги не ги копираат од другите слични на него ,но не можам да дадам и некој посебно позитивни критики бидејки некако за филм од тој жанр ми беше премногу Slow Motion во смисол на акција и неизвесност.6/10

.:MadMan:.

Ретардиран
Член од
20 август 2010
Мислења
843
Поени од реакции
1.781
Абе солиден е филмот и незнам зошто сите кога ќе прочитаат дека филмот е со ограбување очекуваат нешто слично како Оушн, Банк Џоб, Паблик Енемис и бла бла од мене филмот има солидна 7ца.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Пак е поблиску до мојата бројка, ама го чекаме Iceboy пошто него му го препорачавме (ем непрепорачавме) :)
Да се разбереме за мене 6.5 е надпросечен филм но не одличен. 5 - просек, само колку да не настанат забуни како за еден друг филм :)

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.377
Поени од реакции
4.920
:tapp:многу добри дискусии... 10/10 за сите :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom