Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

DarkoG

Better then ever before.
Член од
19 август 2008
Мислења
701
Поени од реакции
81
кажете некој смешен филм со деца. како на пример home alone. фала

Член од
14 април 2010
Мислења
628
Поени од реакции
219
Последен гледан филм ми е Sunshine (2007), сонцето изумира... астронаути одат да го спасат, јас како да ја промашив темата :D ама сепак не, препорака да го видите и да го продискутираме... има зошто - отворете ги очите (тие кои го гледале и ЗАБЕЛЕЖАЛЕ) нека пишат што по ѓавола значат?
Ме заинтересираше трејлерот и го изгледав :)
Квалитетно S.F. средено филмче.Содржи доста реални и логични ефекти кога се работи за космосот,екипаж итн.Значи има вложено труд нема шо.
Приказната интересна,мислам дека е и уникатна ако не се лажам,немам сретнато филм што се бави со спасување на сонцето..
Енивеј..шо ти е прашањево "(тие кои го гледале и ЗАБЕЛЕЖАЛЕ) нека пишат што по ѓавола значат?"

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Sunshine не ме воодушеви... Да, се потрудиле да направат нешо пооригинално, и се беше ок додека си течеше така филмот (како некој вид на психолошки sci-fi трилер), иако и така имаше некои тешкосфатливи и нереални ситуации, али ај се џвакаше некако, плус солидни ефекти... Ама
добивањето на хорор елементи со тој фрикот што мисли дека зборел со господ, па играњето жмурка низ бродот сакајќи да ги убие... стварно незнам што им требало.
Солидно филмче, ама оценката на имдб е исфорсирана.
Иначе Апокалипто можда мисли на
флешовите од слики шо се појавуваат во една сцена ?!

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Дали Jackass 3D по торентите е во 3D или е во обична снимка?

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Не се секирајте, divX верзиите од филмовите не се во 3D, иако има "3D" во насловот на торентот. Тоа не значи дека филмот е во 3D, туку едноставно така се вика филмот.

Најнови филмови со вакви наслови се Jackass 3D и Street Dance 3D. Ако торентот од филмот е во 3D, најверојатно ќе биде над 6-7 гигабајти, а во неговото име ќе пишува и FULL SBS (Full Side-by-Side), што значи има две снимки од филмот, за 3D ефект. Епа попросто од ова не можев, ипак е комплицирано. :)

penkaloto

......
Член од
17 април 2010
Мислења
412
Поени од реакции
269
Леле еј колку добар филм. Напнат трилер и доказ дека со малку буџет може да се направи многу добар филм. Го имаме Вуди Харелсон кој со неговата девојка патува со воз низ Сибир. Снег колку сакаш. Во возот се среќаваат со друг пар. Дечково од другиов пар почнува да флертува со девојкава. Вуди Харелсон несакајќи ќе го пропушти возот и ќе почнат да се заплеткуваат работите, многу. Во возот доаѓа и инспектор, феноменалниот Бен Кинсли.
Филмов не е љубовен, иако според раскажувањето мое така изгледа. Глумиците се преубави. Transsiberian од мене има 10/10.
И од мене една препорака за оние кои не го гледале,филмот е навистина одличен и е ужасно потценет на Имдб.Расположените за добар трилер да не му ја мислат многу:)

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Да, можно е. Треба да имаш 3D наочила (наочари де:D), графичка и монитор за 3D, инаку не би ги имало ефектите.:)
Графичката и мониторот да подржуваат 3D или да бидат наменети за гледање на 3D филмови ?

Ај да не бидам толку надвор од темата возможно ли е да се најдат торенти за Due Date ? Зошто ова е немогуче или јас не знам да најдам торенти или нема торенти... од пред 15 дена е излезен би требало да има (не барам само одговор Да ,има торенти туку и да ми пратите линк ако е возможно ,има духовити луѓе па ќе кажат само ИМА ТОРЕНТИ и ништо од бизнисот...).

Н

'Никола'

Гостин
Каубојци и Вонземјани. Уште ова чудо го немав видено.:) Да видиме дали ќе го биди. Актерската екипа ветува.

penkaloto

......
Член од
17 април 2010
Мислења
412
Поени од реакции
269
Бетмените на Нолан ви беа добри? Bullshit, Kick Ass е класи подобар од тоа. Одлично смислена приказна, интересна нарација, солиден дијалог, актерската екипа така-така. Ми се допаѓа што е реално среден. Супер херојот не станува ѕверка преку ноќ, потребно е време да се ослободи ѕверот одвнатре.
Да не ја тупам, ова е a must see movie.
И од мене има позитивна оценка филмов,се слагам со набројаново:smir:

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.730
Поени од реакции
11.592
Има некоја тема за помош овде?

Еден другар ми има расправано за филмот, демек нешто им се појавувало црвено светло, незнам дали умирале луѓето, но на крајот кога една жена го нацртала светлото, на цртежот излегла жена... некој да не знае за кој филм станува збор?

Kajgana Shop

На врв Bottom