Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

penkaloto

......
Член од
17 април 2010
Мислења
412
Поени од реакции
269
Извини друже ама новиот е исто така многуу добар, Џек Лемон!! и Џорџ Скот се маестрални....

Можам да кажам за римејкот дека е еден од најдобрите што некогаш сум го гледал и е достоен на оргиналот.
Новиот е одличен ама стариот е ремек дело.Зошто? Дека го имаше Сидни Лумет како режисер! Маестрален филм:cuc:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.684
Поени од реакции
59.834
Не знаев дека имало римејк на 12 Angry Men. Иако и Runaway Jury (2003) му доаѓа како некоја модерна верзија од филмот. Исто одличен филм.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.744
Поени од реакции
18.494
Се извинувам за дупли пост, но мал предлог до љубителите на вистински комедии, мада овој има и елементи на драма,

Имено денска на МРТ1 од 21:00 ќе се прикажува Sideways, многу добра драма/комедија со Paul Giamatti во главна улога, едноставно филм со перфектена тематика, сетап,карактери, стил и пред се coolness factor 9/10!

Според мене еден од најдобрите филмови во последнава декада.

Значи еве ви шанса да поминете некои саат, два со одличен и пред се забавен филм, карактерот на Giamatti во филмов има огромен и поврзувачки импакт врз гледачот. Do not miss this one :)

Да не заборавам да спомнам Giamatti според мене еден од најподценетите глумци што некогаш постоеле! секоја чест!

.:MadMan:.

Ретардиран
Член од
20 август 2010
Мислења
843
Поени од реакции
1.781
Се согласувам, квалитетот на Лумет е неоспорен :)
Исто толку брилијантен е и Fail-Safe.
Класичен пример за совршена драма, одличен дијалог и најдобрата глума на преседател. Навистина вреди да се погледне.
Да не ги заборавам Serpico, и The Hill(мојот омилен воен филм) не верувам дека има некој што не ги гледал.
Лумет е навистина шо би рекол ти неоспорен :)

penkaloto

......
Член од
17 април 2010
Мислења
412
Поени од реакции
269
Исто толку брилијантен е и Fail-Safe.
Класичен пример за совршена драма, одличен дијалог и најдобрата глума на преседател. Навистина вреди да се погледне.
Да не ги заборавам Serpico, и The Hill(мојот омилен воен филм) не верувам дека има некој што не ги гледал.
Лумет е навистина шо би рекол ти неоспорен :)
А пак овие:The Verdict,The Pawnbroker,Network.Мене ми се свиѓаше и Deathtrap,порано на Сител нон стоп го даваа. Како и да е има што да се види од филмографијата на Лумет, супер филмчиња има:)

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Да играме една игра.
На имдб кој прв ќе го забележи филмот Freeway (1996) 100 пати кај полето Препораки (recommendations) е победник. (за доказ да се чуваат линковите од филмовите)
Победник ќе има за кратко време. :icon_lol:

Што е финтава со филмов, кај да се свртам на имдб го гледам баш овај филм? Иначе ставен ми е на листата за гледање, само го чекам моментот.

.:MadMan:.

Ретардиран
Член од
20 август 2010
Мислења
843
Поени од реакции
1.781
А пак овие:The Verdict,The Pawnbroker,Network.Мене ми се свиѓаше и Deathtrap,порано на Сител нон стоп го даваа. Како и да е има што да се види од филмографијата на Лумет, супер филмчиња има:)
Ги имам гледано освен Deathtrap, на чекање е се зафатив со други филмчиња.
Инаку што и да се погледне од Лумет нема промашок.
Сакам да го колекционирам целосно и имам поголеми проблеми со филмовите до 1960, па ако ви се наоѓа нешто пуштајте.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
The Experiment
26 луѓе се избрани да учествуваат во психолошки експеримент . Тие се поделени на две улоги : затвореници и стражари ,секој учесник добива по 14 000$ по две недели. Целта на експериментот е да се проучи однесувањето на затворениците и стражарите во вештачка затворска средина.
Не ми се допадна oднесувањето на учесниците ,однесувањето на затворениците е на место ,но на стражарите се сомневам.
Читам (одјавен од форумов, сликата не се гледаше) и си викам, „еј, абе овај го гледав пред една недела“. Проверувам на ИМДБ гледам американски римејк од 2010, а јас го гледав германскиот од 2001, Das Experment.
Си ибиш Холивуд си ибиш... Јас (многу) го почитувам Холивуд и избегнувам онакви изрази за него, ама вакви работи не сакам. И тоа.
Иначе за филмот.
Однесувањето на стражарите е такво и немаше да биди интересно ако се однесуваа како што треба
.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Да играме една игра.
На имдб кој прв ќе го забележи филмот Freeway (1996) 100 пати кај полето Препораки (recommendations) е победник. (за доказ да се чуваат линковите од филмовите)
Победник ќе има за кратко време. :icon_lol:

Што е финтава со филмов, кај да се свртам на имдб го гледам баш овај филм? Иначе ставен ми е на листата за гледање, само го чекам моментот.
Да бе, а кај препораки на страната на филмов, доле стои Departed.
Што има врска Departed со сериски убиец/педофил - останува да видиме. :)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.684
Поени од реакции
59.834
Толку е добар филмов шо е четврт на imdb?
Не е. Ни еден блокбастер не треба да е толку високо. Филмот си е добар иначе како акција, ефектите му се одлични, актерската екипа и се тоа... Има посебна тема за него.

Kajgana Shop

На врв Bottom