Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување

Актерското деби на Christian Bale.

:pos2::pos2:

--- надополнето ---

OMFG, шо не најдов вечерва на Јутуб еј хахахахха!

Запазите ја песнава на видеово! :pos::pos::pos:

Околу Inception , ги здробив трејлериве на јутуб ( се ежам цел ) , ама кога го препознав ова гомново од 500 days of summer , i 10 things I hate about you ми ја расипа еуфоријата. Органски не го поднесувам . Цел живот игра у ебиветер филмови , сигурно фатил врски за овде . :(
Како доказ дека не глуми само во ебиветер филмови ти предлагам да го гледаш во Brick. Филмот е одличен, а он е исто добар, иако се согласувам дека не е некој посебно талентиран актер.

На алфа го изгледав по вторпат Requium for a dream, и морам да дадам забелешка до еден член на форумов кој тотално го усрал филмов при негово рецензирање.Некои мисли навистина треба да останат во главата и да не се искажат јавно.Начинот на прикажување на зависноста е еден од најоригиналните, во филмови кои ја обработуваат оваа тема, и не е за чудо што филмот има толку позитивни критики.Супер филм.
После овој го гледав Mou gaan dou . Уште еден многу добар филм кој воедно е оригиналната верзија на The Departed,и според мене подобар од овој на Скорсезе.Кога сум кај римејциве, ако сте го гледале Unfaithful, можете да го гледате и овој La femme infidèle ,првиот од оваа приказна.

Како доказ дека не глуми само во ебиветер филмови ти предлагам да го гледаш во Brick. Филмот е одличен, а он е исто добар, иако се согласувам дека не е некој посебно талентиран актер.

На алфа го изгледав по вторпат Requium for a dream, и морам да дадам забелешка до еден член на форумов кој тотално го усрал филмов при негово рецензирање.Некои мисли навистина треба да останат во главата и да не се искажат јавно.Начинот на прикажување на зависноста е еден од најоригиналните, во филмови кои ја обработуваат оваа тема, и не е за чудо што филмот има толку позитивни критики.Супер филм.
После овој го гледав Mou gaan dou . Уште еден многу добар филм кој воедно е оригиналната верзија на The Departed,и според мене подобар од овој на Скорсезе.Кога сум кај римејциве, ако сте го гледале Unfaithful, можете да го гледате и овој La femme infidèle ,првиот од оваа приказна.
Оригинален? Мадафакинг да. Кога филмот почнува, они се веќе зависници, но мајка му на ликот шо го глуми Џаред, не. Преку нејзиниот лик се прикажани фазите на зависноста од дрога.
Читав една рецензија на форумов и имаше една реченица вака нешто: филмот треба да се гледа во школите еднаш годишно, задолжително. Не, треба тримесечието да завршува со него, како награда за учениците.:D
Добар, ама тежок - трогателен филм.

вреди според мене. превју имаш на спотот

ме потсети пак да го спуштам :smir:
Поради песната и се сетив на филмот. Значи, ќе го симнам. : )

П.С. На IMDb имам наоѓано филмови со повисока оценка од последниот на топ250, а не се дел од листата. Ќе ми објасни некој зошто?

П.С. На IMDb имам наоѓано филмови со повисока оценка од последниот на топ250, а не се дел од листата. Ќе ми објасни некој зошто?

Имам напишано и порано. Оди во топ 250 листата и најдолу запази една формула. Мислам дека токму заради тоа, некои филмови не се вбројуваат меѓу топ 250.

еве ти друже неколку филма за тепање време
Gamer, Universal Soldier Regeneration, District 9, Inglorious Basterds, Smokin Aces, Star Trek 2009, Surrogates, X-Men Origins Wolverine, Transporter 1,2,3, Vantage Point [2008],The Punisher i The Punisher War Zone, Street Kings[2008], American Gangster,Training Day, Shooter[2007], Death Race[2008],Bangkok Dangerous[2008]

^Фала брат за предлогот но тој филм го имам гледано пред некоја година....супер е....:)

филмот треба да има преку 3000 гласа за да се најде во топ 250...

A-team
мислим за аквија што бара, горенаведениот. :)

Дали има нешто филм слично на Green Street Hooligans некој да ми препорача?

Што да правам. Само си искажав свое мислење! Имам легално право на тоа и мое комплетно право е да не ми се допадне филмот! Call me stupid, whatever!

Ова сензуално?????
It`s freakish...
Збир на болесни богати манијаци...и нашрмркани скапи дрољи,језива музика-недефинирани звуци шо може да кастрираат напален орангутан на суво...зошто не можат ко луѓе да се ебат...ццц...
:nesum:

Зашто мислиш дека тоа што ти мислиш дека е нормално уствари е ? кој ги праи тие станарди? кој има право да ги прави? на основа на што?

Токму затоа што е фрикиш,забегано,насекојдевно,окултно мене ме привлекува.

"Нормалата" - меинстримот/секојдневието не е нешто кон што се стремам туку бегам од истото... "Нормалното" значи недостиг на имагинација, досада, неинвентивност, недостиг и на храброст да се проба нешто ново. Да се стремам со сила да бидам како другите нема никогаш,токму тоа не е нормално туку наметнување, и неприродност.

Јас се осеќам како слободен човек кој ужива во све што му се допаѓа и ниедно мислење за спротивното нема да ме премисли. Да се биде "нормален" e најчесто идеалниот избор на неуспешните.

Згора на тоа криткуваш култна сцена од филм на најголемиот режисер на сите времиња (Стенли Кјубрик) и една ултра инвентивна,уникатна и пред се музика на Jocelyn Pook, која е комбинација на Ортодоксна/Романска црковна музика која се пее обратно (backwards) во комбинација со Етно/Ворлд стил. Да морбидна е но истовремено е нешто што се создава/слуша само еднаш во животот! Истата беше во номинација на топ 10 саундтраци во филмови. И да треба да биде морбинда бидејќи Стенли Кјубрик ни ги прикажува Illuminati, и нивниот начин на живот т.е. ритуали оргии и нивните организации - култови, па ако сакаш и секти. Но пред се обидите за контрола врз луѓето, мит или вистина не ме интересира, филмот е маестрален и тука завршува цела полемика. Погледни го па после коментирај.

На крајот на краиштата се работи за вкусови, не те осудувам но мислам дека малце претера со критиките, поздрав.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom